תגובה: סרן פורטלי לג'ימני
אם הרכב הזה צר במקור, עכשיו תוכל להתהפך על הצד בעלייה על אבן שפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם הרכב הזה צר במקור, עכשיו תוכל להתהפך על הצד בעלייה על אבן שפה.
+1 :):)
הוספת הינעים סופיים (יחידות הפחתה/פורטלים) באה לאפשר הגדלה דרמטית במידות הצמיגים ללא צורך לחזק/להחליף מכלולי סרן כגון ציריות ויחסי העברה בדיפרנציאל.
ההינע הסופי מכיל הפחתה ביחס ההעברה הסופי ומוריד עומס מהציריות והדיפרנציאל. הוא גם משפר מאוד את מרווח הגחון ומשמש כתחליף יעיל להגבהות מרכב/הגבהות מתלים למיניהן. כך אפשר לקבל הגבהה רציני תבפועל מבלי לשנות גיאומטריית מתלה והיגוי, ולשמור - תיאורטית, על נוחות הנסיעה המקורית ואיכות ההיגוי של רכב סטנדרטי.
כל זה כאמור - בתיאוריה.
במציאות, הפורטלים מוסיפים עומס על קצוות הסרן, בוודאי כאשר מתווסף לכל העסק גם גלגל גדול בהרבה מהמקורי (כי אם לא שמים גלגל גדול, מה הטעם בפורטלים?...) ולכן אתם רואים את כל החיזוקים שמוסיפים להם על מנת שלא יישברו או יקרסו. יש לחזק גם את בית הסרן עצמו (האוזינג) כדי למנוע "חיוכים" שלו.
הפורטלים הם עוד מכלול מכני שמסתובב ויש בו הפסד כוח, והם גם רועשים/מזמזמים במהירויות גבוהות.
את העלאת מרכז הכובד והגדלת הסיכויים להתהפכות דורון הזכיר.
מין הסתם - גם השיפור הזה לא חוקי בישראל.
גם בחו"ל, היכן שמותר, הם לא מומלצים לנסיעות כביש מרובות.
אתה מגביה את הרכב אבל גם מרחיב אותו והרבה, אפשר לומר שבעין הלא מזויינת זה מתקזז יופי.
בכל מקרה, לא חוקי ויקר תחת. כל שכן כשאתה יכול לשים סרן של טויוטה למשל ואותו לשפר ולקבל עוד יתרונות.
גלגל גדול=>רוחב נוסף.
מיקום תוספת משקל בתחתית הרכב.
משקל בלתי מוקפץ
אנחנו מדברים די באויר פה...הייתי חותם על סט כזה בלי היסוס
אם תוספת הפורטליים באה במקום הגבהה אחרת מהמתלים או בודי שהיו עושים (וכולם עושים גם ככה) אז אין משמעות שלילית על היציבות.
תיאורטית כמובן....
כי בפועל זה יהיה גם וגם, ועם צמיג ענק שיוסיף גם את הכמה אינצ'ים שלו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אם תוספת הפורטליים באה במקום הגבהה אחרת מהמתלים או בודי שהיו עושים (וכולם עושים גם ככה) אז אין משמעות שלילית על היציבות.
איך הגעת לזה?
תסתכל על הגובה של התוספת, זו הגבהה גדולה מאד.
וגם אם היא היתה מגיעה משיטה אחרת (מתלה), היתה לה השפעה רעה ברכב כ"כ קצר וצר.
תזכרו שהגבהה משפיעה גם על ציר האורך, לא רק בשפ"צ.
זה אומר שהוא יתהפך אחורה/קדימה במדרגות גבוהות, הרבה יותר מהר מאשר רכב מקורי או מוגבה בצורה שפויה ומתונה.
וככל שמרחק הסרנים קצר (או קטנטן במקרה הזה), הרכב מתרחק מאד מתכונות המקור שלו.
באופן יחסי, הגבהה של 2 אינצ' ברכב כזה קטן, משפיעה הרבה יותר מאשר 2 אינצ' ברכב בגודל מלא.
וארבעה אינצ'+\- כמו שה נראה כאן, מוציאה את הרכב לגמרי מאיזון.
אתה לא יכול להכניס גלגל גדול מ31" בבית גלגל של ג'ימני מבלי להזיז את הסרן הקדמי קדימה והאחורי בהתאמה ואו לגלח מהכנף.
אופציה אחרת כמובן היא להרים את כל הרכב שלא יכנס כלל הגלגל אלא יהיה תחתיו.
בוא נסכם ככה - זה לא שיפור של plug-n-play, אלא דורש תכנון ראוי, למשל גם מערכת ההיגוי לא בהכרח תאהב את העומסים, גם אם מבחינת זויות הכל נשאר מקורי. וכמובן הבלמים וכיוב'.
אני עדיין חותם על כזה סט לויטרה.
אם זה לא מגיע מהיצרן, כלומר תכנון מדוקדק שלוקח בחשבון כל מני פרמטרים, אז זה "שיפור" שהופך את האוטו למאוד חד-מימדי.
מקבלים מרווח גחון מאוד גדול ומרשים, אבל בלי שפ"צים, בלי לנסוע מהר בשום מקום וכמובן גם בלי כביש....
כלומר הרבה יותר קילקול מאשר שיפור.
ראיתי בגרמניה את הפורטלים של TIBUS שמיוצרים עבור מגוון רחב של רכבי שטח (מרצדס G, דיפנדר, טויוטות עם סרנים חיים, כל דגמי Jeep עם סרנים חיים מתוצרת דנה-ספייסר ועוד), המחירים פשוט מבהילים.
אני נותן קרדיט גם למהנדסים שלא יושבים במפעל של סוזוקי/טויוטה/JEEP, ויודעים מה הם עושים כשהם מייצרים מוצר קצה שמיועד לשפר את הרכב.
הבעיה היא שלפעמים הלקוח שקונה, לא קונה חבילה שלמה של פתרון אלא רק חלק ואז מתחילות בעיות. כאן מגיע ההבדל בין סדנה מקצועית שמציגה ללקוח את הפתרון על כל רבדיו לעומת חנות שרק מוכרת חלקים ללא הסברים עוטפים.
למה שלא תמכור את הג'ימני ותקנה ישר יונימוג?...
אגב, מאוד יכול להיות שתקבל שיפור לא פחות מרשים בעבירות הכללית, תוך שמירה על איכויות כביש, אם פשוט תשדרג לדיפנדר קצר.
אבל בלי האות S על החרטום, זה בטח פחות סקסי...
שידרוג לדיפנדר כשיפור ? אתה רציני ? ;)
- - - Updated - - -
לינק לעוד תמונות באותו עניין
http://www.bigjimny.com/index.php/forum?view=topic&catid=8&id=4003&start=4 56
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אני נותן קרדיט גם למהנדסים שלא יושבים במפעל של סוזוקי/טויוטה/JEEP, ויודעים מה הם עושים כשהם מייצרים מוצר קצה שמיועד לשפר את הרכב.
הבעיה היא שלפעמים הלקוח שקונה, לא קונה חבילה שלמה של פתרון אלא רק חלק ואז מתחילות בעיות. כאן מגיע ההבדל בין סדנה מקצועית שמציגה ללקוח את הפתרון על כל רבדיו לעומת חנות שרק מוכרת חלקים ללא הסברים עוטפים.
אני נותן עוד יותר קרדיט ליצרן שיפורים שדואג להזכיר בברושורים שלו באותיות קידוש במידה והמוצר שלו לא מיועד לשימוש על כביש ציבורי ושמזהיר את המשתמשים במוצר הזה שהתנהגות הרכב משתנה מקצה לקצה ושעליהם לנהוג בו בזהירות מופלגת. אל תשכח שלא כולם מודעים להשלכות של שינוי קיצוני שכזה על התנהגות הרכב. וכמובן, כפי שציינת - סדנאות שמתעסקות בדברים כאלה חייבות ליידע את הלקוח בכל ההשלכות של שינוי כזה. ואני לא מדבר על חוקי או לא, אלא על התנהגות הרכב שמשתנה מקצה לקצה, כולל כל מה שמשתמע לגבי בטיחות.
אם הייתי רוצה להכניס מתחת לג'ימני צמיגי 31, הייתי מעדיף סרני טויוטה ועבודות טרימינג + כנפונים רחבים על בית הגלגל, מאשר להתעסק עם הדבר הזה.
הפורטלים מעלים את מרכז הכובד בצורה דרסטית ממש.
בנוסף לכל האוטו מהשילדה ומעלה הם מרימים למעלה גם את שני הסרנים.
בהרבה קיטים של פורטלים אפשר לראות שמחליפים גם ג'נטים, לכאלה ללא אופסט כלל, כדי שהרכב לא יהיה רחב מדי עם כל מה שמשתמע (עומס על בולג'וינטים, מפרקי ציריות, צורך בחיתוכי פח בבתי הגלגלים הקדמיים וכו')
בכל מקרה - מרכז כובד גבוה שמצריך התייחסות מיוחדת בשפ"צים.
בתיאוריה, תחליפו סרנים ותשימו על ג'ימני בנוסף לפורטלים גם צמיג 37', בתיאוריה הכל אפשרי, טכנית. האם האוטו יכול לעמוד בזה?.... האם הוא יהיה נהיג על כביש? כנראה שלא. תפנימו שצמיגים מאוד גדולים אולי טובים לעבירות, אבל הם מחרבים את התנהגות הרכב בכל תרחיש שאינו עבירות. לא לחינם יצרני הרכב לא משתגעים עליהם וגם ברכבי שטח גיבורים לגמרי אתם מקבלים מהיצרן צמיג 32' מקסימום, ואם יש פה ושם 33' אז הוא על ג'נט עצום שמכיל ברקסים גדולים בהתאם.
אולי אין לי מספיק נסיון עם סוזוקים קטנים משופרים אבל מדי פעם עולים לי הרהורים שחלקכם מגזימים בגדול עם מתיחת הגבולות שלהם. אין לי מושג מה אתם מנסים להוכיח ולמי בדיוק, אבל במצטבר אני סבור שאתם גם משקיעים בהם כסף גדול שיכל לשדרג אתכם לרכב שמלכתחילה נקודת הפתיחה שלו גבוהה וטובה יותר שהיה מאפשר לכם להגיע רחוק יותר.
וכן - דיפנדר 90 זה בהחלט אוטו כזה (ונעזוב לרגע אמינות).
- - - Updated - - -
ושלא יהיו לכם ספקות... אחד מרכבי החלומות שלי - וולבו C303, מגיע עם פורטלים וצמיגי 36'. אבל מקורי מהיצרן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
הדיפנדר הקצר והגימיני בעלי אותו בסיס גלגלים..
אבל לא אותו הרוחב, זה נתון חשוב שאי-אפשר להתעלם ממנון בהקשר של הדיון.
משמעותי.
מתלים וגלגלים ניתן לשפר ... ועם 32" כמו הדיפנדר אני לא חושב שהדיפנדר עדיין יהיה עביר יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מהלכי מתלה זה אוברייטד לגמרי לדעתי.
אתה שוכח שמהלך מתלה זה לא רק הצלבות פוטוגניות אלא מרכיב מאד חשוב ביציבות של הרכב בשטח.
אני בטוח שראית רכבים עם מהלך קטן, עם בקרת אחיזה דוחפת אותם קדימה, מתנדנדים באוויר כמו מטוטלת, ומתקדמים בקפיצות ונחיתות.
תכניס העלאה גדולה של מרכז הכובד, עם מהלך קטן, וקיבלת מתכון רע מאד לשטח שאינו מישור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אבל לא אותו הרוחב, זה נתון חשוב שאי-אפשר להתעלם ממנון בהקשר של הדיון.
משמעותי.
.
דורון
לדוגמא הסרנים של הגימיני רחבים יותר מסרנים של טיוטה . אז על איזה רוחב אתה מדבר
קטן קטן אבל ממזר בן ממזר