תגובה: לנדקרוזר או פאג׳רו?
הלנדקרוזרים פשוט אמינים באופן מדהים .
תודה חנן
זה סתם מוזר בעיניי שאנשים מעדיפים להתקע עם האוטו חודשים בלוח מתוך תקווה שיבוא האחד שבאמת ישלם 50% מעל המחירון ( במעקב אחרי הלוחות אלו שמבקשים עד 10000 מעל המחירון לרכב שמור עם קמ סביר - נמכרים ואלו שמסרבים כמו שסיפרתי אפילו להצעות של 25 מעל נשארים תקועים שם אבל מדליקים כל מפרסם חדש לחשוב שזה רף המחירים..:))
נמשיך לחכות למוכר הגיוני:)
הלנדקרוזרים לא אמינים בצורה מטורפת, הם פשוט אמינים יותר מהשאר בחבורה.
יש לזה הרבה סיבות הראשונה היא כמובן הנדסה טובה, אבל מיד אחריה תחזוקה טובה.
נדיר למצוא ל.ק שלא טופל לפי הספר או הוזנח קשות על ידיבעליו.
בגלל השם הטוב (והמוצדק) של האמינות, אנשים נוטים להשקיע ברכב לקנות חלפים מקוריים שמנים טובים נוזלי קירור מקוריים ועוד.
אין לך מושג עד כמה "מיים ירוקים" יכולים לגרום לנזק של חלודה סתימות ועוד, ברמה שקשה מאוד לתקן אחר כך.
הפראדו שלי, כל חייו היה עם נוזל קירור של טויוטה. כאשר החלפתי יזום את הנוזל והצינורות, טיפה של חלודה לא יצאה, אפילו לא קצת.
אותו הדבר פילטר שמן ושמן איכותי. לא תכניס שמן איכותי ופילטר מקורי, ודי מהר תספוג בעיות בטורבו נקישות אכילת שמן ועוד.
כל זה לא מצדיק את המחירים המטורפים של הל.ק ועובדה שהם עומדים הרבה מאוד זמן. מדי פעם משהו נשבר ומוכר במחיר הגיוני (ואז נעלם מהלוחות).
אבל לא רק ב ל.ק יש את הבעיה הזו. אותו סיפור יש לדיפנדר, לטויוטה 70 ולרנגלר (שם בכלל אנשים מתפרעים עם המחירים, כל שיפור הכי קטן והם מתמחרים אותו בפעמים השוווי שלו כחדש, פסכיות לשמה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
הלנדקרוזרים פשוט אמינים באופן מדהים .
בוודאי !!!
בזכות זה יש לטויוטה רק מוסך אחד בארץ (בנמל אילת שמבצע ביקורת קבלה למכוניות שיורדות מהאוניה ...)
תיקונים ומוסכים , זה כבר במגרש של המתחרים ....
רענן
אני מחזיק בפראדו 99 כבר 7 שנים. הוא מעולם לא נתקע . היו לי הרבה מכוניות כולל מיצובישי , האמינות של טויוטה עולה על כולן עשרות מונים.
דא"ג הפראדו שלי לא למכירה :cool: וכשקניתי אותו גם אני שלמתי 10K מעל המחירון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
תודה חנן
זה סתם מוזר בעיניי שאנשים מעדיפים להתקע עם האוטו חודשים בלוח מתוך תקווה שיבוא האחד שבאמת ישלם 50% מעל המחירון ( במעקב אחרי הלוחות אלו שמבקשים עד 10000 מעל המחירון לרכב שמור עם קמ סביר - נמכרים ואלו שמסרבים כמו שסיפרתי אפילו להצעות של 25 מעל נשארים תקועים שם אבל מדליקים כל מפרסם חדש לחשוב שזה רף המחירים..:))
נמשיך לחכות למוכר הגיוני:)
הם לא נתקעים עם הרכב, זה בדיוק העניין.
הם מפרסמים במחיר גבוהה מאוד, וממשיכים לנסוע ולהנות מהרכב הכל כרגיל.
אולי אפילו לא כל כך רוצים למכור, אבל מה רע אם יבוא משהו וכן ישלם את המחיר...
שאני פרסמתי את הפראדו, זה היה כדי לעבור ללנד קרוזר ארוך.
הגיוני שאני אבקש מחיר גבוהה בדיוק כמו המחיר שאני אשלם על הרכב הבא שאני אמצא.
לדעתי המחיר של הלנד קרוזר לא מוצדק, בטח לא עבור רכבים של השנים 2004-2005.
המחיר הזה הוא רק בגלל שאין חלופות אחרות לרכב הזה בשוק שלנו כרגע.
הוא לא רכב מושלם, ויש לנו גם אחד כזה כיום במשפחה (2004).
אך במקביל יש לנו במשפחה גן פאג׳רו 2008 ולדעתי הטויטה טובה מימנו בכל פרמטר, גם בפרמטרים שכביכול נחשבים לטובים יותר לזכות הפג׳רו.
היתרון היחיד של הפג׳רו הוא המחיר, וזאת גם הסיבה שהוא נקנה במקרה שלנו.
אם אני מוציא כיום 120-150 אלף שקל, אני מעדיף לרדת 3-4 שני בשנתון ולקנות טויוטה.
כל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אגב מוני, אני לא יודע לפני כצה זמן יצא לך לחפש אחר טויוטה יד שניה, אבל השוק מוצף ברכבים מוזנחים שלא מטופלים כמו שאתה חושב.
יצא לי לחפש טויוטה לפני שנתיים פלוס.
מה שראיתי היה מאזור חיפה (מה לעשות מתעצל להרחיק עד מדינת תל אביב)
אגב אם התקציב הוא 120-150 אלף למה לא ללכת על רנגלר ארוך או קצר (כתלות בצרכים) ?
בתקציב כזה עם חיפוש וסבלנות אפשר למצוא גם 2010 ואולי גם 2011.
הרנגלר שלי מאוד נוח וורסטילי מהפראדו שהיה לי.
מנוע בנזין הוא תענוג, אף פעם לא ידעתי שקט מהוא עד שלא נסעתי על הרנגלר ..
כרגע אני בכלל קניתי סוואנה לשנה שנתיים הקרובות עד שנסיים את הפרוייקט, אין לי טעם ברכב נוסף חוץ מהרכב של אישתי
אבל עד הסוואנה היתי בחיפושים גם אחרי לנד קרוזר.
אני לא חושב שהרנגלר מתאים עבור כולנו.
שקט זה לא רק דציבלים, הרנגלר הוא ג׳יפ והוא מצויין ככזה.
אבל מלבד שטח אין מה להשוות אותו ללנד קרוזר/פאג׳רו בכל מה שמחוץ לשטח וסביבת הנהג.
דברים משתנים, הצרכים שלי היום שונים ממה שהיה לפני 10 שנים שקניתי את ההילקס והם גם השתנו מאז שקניתי את הפראדו, ואני בסה"כ בן 31.
כך שלי ובטוח לעוד כמה 7 מקומות הוא תנאי הכרחי.
זאת הסיבה שמכרתי את הפראדו. אם כי במקרה של הפראדו הבעיה העיקרית היתה שני דלתות ולא 7 מקומות ( מאוד קשה עם ילדים קטנים)
רכב השטח הראשון שלי היה לדה ניבה לפני 16 שנה.
מאז עברתי הרבה (יותר מדי) רכבים.
סיקס דיסקברי הייליקס דיפנדר סופה פאגרו פראדו גימיני טראנו ועוד..
אני חושב שיש לי נקודת השקפה טובה על מבחר הרכבים בשוק.
עד כה הרכב הנוח והשקט ביותר (בכביש וגם בשטח) הוא הרנגלר.
אחד אחריו הוא הפראדו, אחריו דיסקברי ורחוק מאחור כל השאר.
אני מודה אף פעם לא נסעתי על לנד קרוזר היותר חדש (2007 ומעלה) או על דיסקו 4
בטח לא על דיגמי הבנזין שללא צל של ספק יותר שקטים ונוחים מהדיזל.
אני מעריך שהם יהיו יותר נוחים, אבל לא בסדר גודל.
הבעיה היחידה שיש לי עם סביבת הנהג היא רעשי רוח שנובעים מהגג הפריק (מה לעשות על הנאות יש לשלם)
וגם זה, ממש ממש התפנקות והסיבה היחידה ששומעים אותם היא בגלל שהמנוע כל כך שקט.
בקיצור הרנגלר נוח לא פחות כמו הלנד קרוזר או הפאגרו, ואם הוא קצת פחות נוח, הרי הוא מכסה על זה ויותר בשטח (שם הוא המלך הלא מעורער)
אשר לשבעה נוסעים, אין לי מושג אם האנלימטד יכול להגיע עם גרסת 7 מושבים.
הרנגלר לא מגיע בגרסת 7 מקומות. ( חפרתי בנושא ) ישנו קיט של טרהפלקס להתקנת שורה שלישית ( ברקטים ממתכת שאליהם מורכב כיסא מקורי של רנגלר קצר ) ההתאמה היא מלאה ונראה מקורי לחלוטין , ניתן להריץ חיפוש בגוגל ולראות סרטונים .
Real jeep don't die - thay get rebilt.
הכלכלנים יגידו שהעלות של הרכב היא לא מחיר הקנייה אלא הפחת, ההפרש בין מחיר הקנייה למכירה הצפוי.
אני חושב שכאן נמצא היתרון של הטויוטה - הפחת השנתי הממוצע הוא נמוך משמעותית מהפאג'רו והמתחרים. זה נובע כנראה בגלל שעלויות התחזוקה הממוצעות נמוכות יותר, בגלל שהאמינות יותר גבוהה. מחיר השוק של טויוטות, לא רק לנדקרוזר אלא גם היילקס ובמידה פחותה גם קורולה, גבוה יותר, יציב יותר ויורד בקצב נמוך יותר שזה מה שחשוב, מכל מתחרה, וזה ככה לא לאחרונה אלא כבר 20 שנה, מאז שיש טויוטה בארץ.
נכון, צריך להביא יותר כסף בהתחלה, בשביל זה המציאו את המימון.
נמרוד... לשמוע אותך עושה חישובים כלכלים של פחת על ערך רכב כסיבה לקנות מותג )-:
הזדקנו, אני קונה רנגלר בן חמש ואתה רוצה לקנות הייליקס ויגו :confused:
היכן הם הימים שאם לא היה לך סיקס כפול נעילות (פתוח כמובן) היית מתביש להיכנס לאתר ?!
די דחתי מספיק, היום אני הולך להזמין דירה בדיור מוגן !
הערך הגבוה וקצב הירידה הנמוך שלו נובע בגלל שהיילקס בכל שנתון ובכל דגם הוא הטנדר הכי טוב שיובא לישראל. הוא גם הכי טוב בשטח, גם הכי אמין. איזה סיבה יש לא לקנות אותו? והדעה שלי ידועה ונכתבה גם במבחני דרכים יותר מפעם אחת.
חוץ מזה, שאני בניגוד לכמה מחברי הטובים, מאמין באמת ובתמים בחוכמת ההמונים. העדר כן צודק. כל אחד מאותם עשרות אלפים בישראל שקונים ומוכרים רכב משומש בישראל בכל שנה הוא אולי לא גאון גדול, ואולי אפילו טיפש קטן, אבל השקלול של מחיר השוק הוא מדד יותר טוב לאיכות הכוללת של מותג מאשר חוות דעת של הגאון הגדול ביותר מבין עיתונאי הרכב, באי הפורומים, גורואים וכל אדם יחיד אחר.
תודה על שיתוף הידע והדעת. וברור לי שמחירון לוי יצחק לא משקף במקרה של לק את מחיר השוק. ובכל זאת אנשים מסרבים גם להצעות של 25 אלף מעל למחירון ונתקעים בלוח..
לא הייתי משלם 25.0 מעל מחירון לשום לנדקרוזר, ומי שמבקש את זה - שיהיה בריא.
אני כן מכיר עסקאות על ארבעה קרוזרים ארוכים בשנים 2003, 2004 ו 2008 שנסגרו במחירון. כל המכוניות שמורות במצב מצויין עם ק"מ סביר.
סבלנות, ובעיקר תגובה מהירה. מתוך הארבע שאני מדבר עליהן, שתים נרכשו מייד עם הפרסום, בלי להמתין שניה. אחת בכלל לא יצאה ללוחות ואחת נמכרה בתהליך ארוך ומייגע.
בין לבין נחטפו לי שתי מכוניות שחיפשתי לחברים ממש מתחת ליד על התמהמהות של שעתיים. (והן נמכרו מייד כי המחיר שביקשו עבורן היה מחירון משוקלל.)
אז לא צריך להשתגע, צריך לעקוב אחר הלוחות, וכשיש משהו רלוונטי להגיב מייד.
ושוב, לא הייתי משלם 25.0 מעל מחירון אלא אם יש תוספות שמצדיקות את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כל אחד מאותם עשרות אלפים בישראל שקונים ומוכרים רכב משומש בישראל בכל שנה הוא אולי לא גאון גדול, ואולי אפילו טיפש קטן, אבל השקלול של מחיר השוק הוא מדד יותר טוב לאיכות הכוללת של מותג מאשר חוות דעת של הגאון הגדול ביותר מבין עיתונאי הרכב, באי הפורומים, גורואים וכל אדם יחיד אחר.
מותר לעשות פה לייק?
זה מושג מדעי שנקרא חוכמת ההמונים. תגגלו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
רכב השטח הראשון שלי היה לדה ניבה לפני 16 שנה.
מאז עברתי הרבה (יותר מדי) רכבים.
סיקס דיסקברי הייליקס דיפנדר סופה פאגרו פראדו גימיני טראנו ועוד..
אני חושב שיש לי נקודת השקפה טובה על מבחר הרכבים בשוק.
עד כה הרכב הנוח והשקט ביותר (בכביש וגם בשטח) הוא הרנגלר.
אחד אחריו הוא הפראדו, אחריו דיסקברי ורחוק מאחור כל השאר.
אני מודה אף פעם לא נסעתי על לנד קרוזר היותר חדש (2007 ומעלה) או על דיסקו 4
בטח לא על דיגמי הבנזין שללא צל של ספק יותר שקטים ונוחים מהדיזל.
אני מעריך שהם יהיו יותר נוחים, אבל לא בסדר גודל.
הבעיה היחידה שיש לי עם סביבת הנהג היא רעשי רוח שנובעים מהגג הפריק (מה לעשות על הנאות יש לשלם)
וגם זה, ממש ממש התפנקות והסיבה היחידה ששומעים אותם היא בגלל שהמנוע כל כך שקט.
בקיצור הרנגלר נוח לא פחות כמו הלנד קרוזר או הפאגרו, ואם הוא קצת פחות נוח, הרי הוא מכסה על זה ויותר בשטח (שם הוא המלך הלא מעורער)
אשר לשבעה נוסעים, אין לי מושג אם האנלימטד יכול להגיע עם גרסת 7 מושבים.
מוני, ההבדל בין הפראדו לבין הלנד קרוזר (2003 ומעלה) לא קטן בכלל מבחינת בידוד רעשים, סביבת נהג וכו'.
תקופה של שנתיים שהיתי נוסע עליהם במקביל
שאישתי נהגה על הלאנד קרוזר בפעם הראשונה ,אחרי הפראדו.
התגובה הראשונה שלה היתה שזה כבר ממש פרייוט.
וזה ממש כך.