אז יש מצלמה חדשה d5300 אבל טרם נרשמי לקורס צילום (אני מחכה פה למישהו...) ותמיד רציתי לעשות את תמונת צילום הגיפ, האוהל וכוכבי השמיים (שביל החלב וכו)
איך עושים את זה?
Printable View
אז יש מצלמה חדשה d5300 אבל טרם נרשמי לקורס צילום (אני מחכה פה למישהו...) ותמיד רציתי לעשות את תמונת צילום הגיפ, האוהל וכוכבי השמיים (שביל החלב וכו)
איך עושים את זה?
דבר ראשון חצובה.
דבר שני ממליץ מאוד להכיר את המצלמה... :)
דבר שלישי, צילומים של שביל חלב וכדומה מצריכים שימוש ברגישות גבוהה, באיזור ה 3200.
דבר רביעי, מומלץ מאוד עדשה רחבה כדי לקלוט כמה שיותר כוכבים.
דבר חמישי, מומלץ עדשה איכותית כדי שיהיה אפשר לצלם בצמצם הכי פתוח או קרוב אליו.
דבר שישי, צריך להאיר את הג'יפ/אוהל או שניהם כדי שייראו עם הכוכבים, או להשתמש בתאורת ירח.
דבר שביעי, אם משתמשים בתאורת ירח, מומלץ שזה יהיה כאשר הוא פחות מחצי ובדרך לשקיעה.
דבר שמיני, בשביל לקלוט את שביל החלב, אתה צריך את החודשים של 6-10 בערך כי אז הוא באיזור שלנו בלילה.
דבר תשיעי, מומלץ מאוד להיות רחוק מאיזורים מיושבים או חניוני לילה הומי אנשים ותאורה.
אולי פספסתי משהו, אבל יש לך משהו להתחיל איתו... :)
קובץ מצורף 96669
תשובה מעולה!
תודה! כמה זמן חשיפה?
תלוי בצמצם, רגישות, תאורה סביבתית ועוד.
אבל אם אתה רוצה להקפיא כוכבים בעדשה סופר רחבה עדיף לא לעלות מ 30 שניות.
ככל שתעשה יותר זום זמן החשיפה צריך להתקצר אם אתה לא תרצה לראות תזוזה של כוכבים.
תאורה של האוהל אני ממליץ על פנס מאוד חלש בתוך בד שיפזר את האור, מונח בתוך האוהל ומאיר כלפי מעלה.
תאורה של הרכב, ממליץ על פנס חלש ומפוזר כנל, מונח מחוץ לפריים על הרצפה ומאיר מצד התמונה.
אסף.
אופציה נוספת היא HDR.
אתה מצלם כמה תמונות זהות בחשיפות שונות ומחבר אותן.
חפש ברשת, יש מדריכים ותוכנות חינמיות
דרך נחמדה להאיר את הג'יפ והאוהל היא להאיר עליו עם פנס יד קטן וחלש, לזגזג את האלומה כל הזמן, כדי שלא תהיה תאורה חדה.
במקביל אפשר לשים פנס קטן נוסף בתוך האוהל (או מאחוריו), אפשר גם להדליק התאורה הפנימית של הרכב. פנסי חניה יהיו חזקים מדי ביחס לכוכבים.
מבזק יהיה חזק מדי, פי 100 ממה שצריך.
כדי למנוע רעידת חצובה (לא קריטי בחשיפה ארוכה כזו, אבל בכ"ז), אפשר להפעיל את המצלמה באמצעות 'צילום עצמי' של 2 שניות
גחלים לוחשות מהמדורה?
יכול להיות לא רע, רק שאולי תצטרך משהו קצת יותר מלוחש... :)
בעידן הדיגיטלי אפשר לראות כבר על מסך המצלמה, אבל וזה אבל גדול, אל תסתמכו יותר מידי על מסך המצלמה בלילה, הצילומים ייראו מצוין אבל למעשה ייתכן והם יהיו חשוכים מידי. כלי חשוב שיש ללמוד אותו לצילומים כאלה, הוא גרף ההיסטוגרמה.
בנוסף לתשובה המצויינת של אלרואי,
החשיפה תעשה ע"י שלט או בהפעלת טיימר (כמו בצילום עצמי).
לכסות את פתח העינית במידה ולא קיים תריס מובנה במצלמה.
לוודא מבזק כבוי.
ISO לא להיסחף למכסימום אלא לתחום אמצע 3/4 במכסימום.
עדיף עדשה רחבה (לא זום) ועם צמצם פתוח כמה שיותר.
רענן
העדשה שלי היא 15-105, מספיק טוב?
15 זה מאד רחב.. גם עם מצלמת קרופ
Sent from my Nexus 4
התבלבתי 18-105, מניח שזה לא משנה הרבה