-
האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
היי חברה.
אני בתהליכי מכירת הרכב שלי באיזור ה70K.
התחלתי לפזול לכיוון הסופה, כשדרוג לוויטרה הארוכה שלי.
הרכב הולך לשמש כרכב היומיומי שלי. נסיעות מאוד קצרות כמה פעמים אחדות בשבוע (בערך 500 קילומטר בחודש), ועוד 700 בערך לטיול פעמיים בחודש.
התקציב שלי הוא עד 70K, אבל אני אעדיף לקנות אחת ב40 בערך.
הבעיה שלי עם הסופה היא האמינות והגניבות. אין לי בעיה ואני אפילו רוצה לעבוד על הרכב הבא שלי.
אבל מפחידה אותי האמינות שלה, ביחס לוויטרה. ברור שהיא תהיה נמוכה יותר, אבל אני הולך להוציא אלפי שקלים בחודש על חלקים, ועשרות שעות עבודה?
בנוסף לזה, כל כמה זמן אני שומע על מישהו שהסופה שלו נגנבה. יש משהו שאפשר לעשות בשביל להגן עליה, ושעדיין יהיה נייד וקל יחסית (גם לסחוב, וגם לשים)?
לי אין בעיה לשים סנדל ואפילו שרשרת כשאני עוזב את הרכב, אבל לא רק אני אנהג בו, ובזמן שמישהו אחר ינהג בו, הוא לא יהיה קשור.
יש פתרון נוח ונייד לבעיה?
אם האמינות אכן גרועה, ואין פתרון קל ונוח יחסית למניעת גניבה, מה לדעתכם יהיה רכב שיתאים לי יותר?
אני מחפש עבירות (טיפוסי סלעים, שבילים ועליות. לא דיונות או חולות.), אמינות יחסית, יחסית בסדר בכביש ועם צריכת דלק סבירה.
דיסקו למשל יהיה רעיון גרוע, אני אכיר את המוסכניק יותר טוב מהחברה, ולתדלק פעמיים בטיול עם גראנד צ'ירוקי לא יתחשק לי.
תודה, ושבוע נעים!
-
תגובה: האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
סופה טובה אמינה פי כמה מכל רכב 4X4 שתקנה כולל ויטרה. קשה למצוא סופות טובות במחיר מתאים אבל עם סבלנות אפשר למצוא.
הבעיה הכי גדולה של הג'יפ הזה וכמעט היחידה שלו בהיבט של אחזקה היא אכן עניין הגניבות, מדובר בג'יפ אחד מחביבי כל הזמנים של המבריחים (וגם של בני אותה עדה לפנאי), עד היום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
סופה טובה אמינה פי כמה מכל רכב 4X4 שתקנה כולל ויטרה. קשה למצוא סופות טובות במחיר מתאים אבל עם סבלנות אפשר למצוא.
הבעיה הכי גדולה של הג'יפ הזה וכמעט היחידה שלו בהיבט של אחזקה היא אכן עניין הגניבות, מדובר בג'יפ אחד מחביבי כל הזמנים של המבריחים (וגם של בני אותה עדה לפנאי), עד היום.
יש פתרון לגניבות? או שזה פשוט עניין של מזל?
כשאתה אומר שההיבט הגדול של האחזקה זה הגניבה, מה גודל הסכנה?
גודל של לפחד להשאיר את הרכב לא קשור בקניון או בחצי חינם, או בגודל של לא להשאיר אותו בחניה בלילה, לא קשור?
-
בסד"ג של לפחד להשאיר אותו לא נעול בחניון של הסופרמרקט כשאתה נכנס לקניה קטנה.
סנדל ושרשרת הם MUST.
זו לא פראנויה, אלה עובדות.
הגנבים משוטטים חופשי, למשטרה לא אכפת והמדינה בכלל מעודדת את הגנבים.
כמו שציין ארז, סופה טובה ומתוחזקת תפגין אמינות מוחלטת ויכולה להתגלות לך כאחד מרכבי השטח הטובים ביותר שבנמצא.
ואני לא מגזים ולא נסחף - אחרי שהסופה הקודמת שהיתה אצלי 10 שנים נגנבה, אני על השניה שלי כבר שנה שישית ולא מוכן להחליף אותה בשום דבר אחר שאינו סופה. שים לב שאנחנו מדברים על ג'יפים בני 20 שנה עם מאות אלפי ק"מ ושבעי התעללויות שממשיכים לנסוע חזק, חיים ובועטים - ואין אף רכב שטח אחר (וכנראה גם לא רכבי כביש) שמפגינים אמינות דומה למעט, אולי, דגמי עבר ספציפיים בודדים של וולבו, טויוטה וסובארו.
כל זה כמובן מותנה בתחזוקה מונעת אוהבת ורחבת לב. זה ג'יפ עם נשמה יתרה שמחזיר לך אהבה, אבל לא סולח על קמצנות והתעללות.
סופה תסב לך הרבה נחת וכיף כרכב שטח וטיולים, בתנאי שיש לך לצידה עוד פרייבט קטן ליומיום.
סופה לא מתאימה כרכב יומיומי. יש את עניין הגניבות והסנדלים והשרשרות, יש צריכת דלק גבוהה, איכות גימור כללית נמוכה, התנהגות כביש גבולית, נוחות לקויה וחוסר העידון הכללי. את כל אלה תשכח מהר כשתרד לשטח, כשהחיוך המטופש יימתח לך בין האזוניים.
אתה כנראה תתרגל מהר לשגעונות הללו, תוכל לחיות עם זה ואפילו תאהב - בת זוגך קרוב לוודאי שלא.
יותר מזה - עד מהרה, אישה נורמלית וממוצעת תראה בג'יפ דוגמת הסופה סוג של קונקורנציה. מאהבת שחותרת תחתיה.
אחרי מספיק זמן, כשאתה כבר תהיה מאוהב בג'יפ עד מעל לראשך, יגיעו הרטינות והטענות וההתמרמרות ההולכ וגדלה מצד בת הזוג על כל הזמן שאתה מבלה בחברת הג'יפ - ואחריהן האולטימטומים החד משמעיים: "או אני או הג'יפ".
אתה תיאלץ לבחור - והסיכוי שהג'יפ הוא זה שינצח בקרב הזה על ליבך, הוא לא קטן.... אז קח בחשבון, צפה את הנולד וחשב את מעשיך בחוכמה.
-
לעניין צריכת הדלק-
גאנד צירוקי וסופה אותה צריכת דלק פחות או יותר...
אחד מדגמי הגרנד ( השישה צילינדרים) עם מנוע זהה לסופה.
צפה ל 1:5 - 1:6.5
-
בהמשך לדברים שאמרו קודמיי,
גם לי יש סופה. יצא לי להשתמש בה כמה שבועות כרכב יומיומי.
זה אפשרי אם יעדי הנסיעה קצרים ומתאימים לרכב. לא תענוג לטייל איתה בעיר.
גניבות זה אכן הבעיה הכי קשה.
יש הרבה מה לעשות נגד גניבה אקראית מהסופר.
יש קצת פחות מה לעשות אם מדברים רכב שסומן עי הגנבים.
אישית כשנסעתי לסופר או קפצתי לסידורים לא התחלתי לנעול סנדלים ושרשראות.
וכמו שאמרו קודמיי- סופה באחזקה שבעיקרה מבוצעת לבד היא רכב אמין מאוד ואחזקתה לא קרה בכלל.
צריך להיות רצת משוגע בשביל סופה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
בהמשך לדברים שאמרו קודמיי,
גם לי יש סופה. יצא לי להשתמש בה כמה שבועות כרכב יומיומי.
זה אפשרי אם יעדי הנסיעה קצרים ומתאימים לרכב. לא תענוג לטייל איתה בעיר.
גניבות זה אכן הבעיה הכי קשה.
יש הרבה מה לעשות נגד גניבה אקראית מהסופר.
יש קצת פחות מה לעשות אם מדברים רכב שסומן עי הגנבים.
אישית כשנסעתי לסופר או קפצתי לסידורים לא התחלתי לנעול סנדלים ושרשראות.
וכמו שאמרו קודמיי- סופה באחזקה שבעיקרה מבוצעת לבד היא רכב אמין מאוד ואחזקתה לא קרה בכלל.
צריך להיות רצת משוגע בשביל סופה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בסד"ג של לפחד להשאיר אותו לא נעול בחניון של הסופרמרקט כשאתה נכנס לקניה קטנה.
סנדל ושרשרת הם MUST.
זו לא פראנויה, אלה עובדות.
הגנבים משוטטים חופשי, למשטרה לא אכפת והמדינה בכלל מעודדת את הגנבים.
כמו שציין ארז, סופה טובה ומתוחזקת תפגין אמינות מוחלטת ויכולה להתגלות לך כאחד מרכבי השטח הטובים ביותר שבנמצא.
ואני לא מגזים ולא נסחף - אחרי שהסופה הקודמת שהיתה אצלי 10 שנים נגנבה, אני על השניה שלי כבר שנה שישית ולא מוכן להחליף אותה בשום דבר אחר שאינו סופה. שים לב שאנחנו מדברים על ג'יפים בני 20 שנה עם מאות אלפי ק"מ ושבעי התעללויות שממשיכים לנסוע חזק, חיים ובועטים - ואין אף רכב שטח אחר (וכנראה גם לא רכבי כביש) שמפגינים אמינות דומה למעט, אולי, דגמי עבר ספציפיים בודדים של וולבו, טויוטה וסובארו.
כל זה כמובן מותנה בתחזוקה מונעת אוהבת ורחבת לב. זה ג'יפ עם נשמה יתרה שמחזיר לך אהבה, אבל לא סולח על קמצנות והתעללות.
סופה תסב לך הרבה נחת וכיף כרכב שטח וטיולים, בתנאי שיש לך לצידה עוד פרייבט קטן ליומיום.
סופה לא מתאימה כרכב יומיומי. יש את עניין הגניבות והסנדלים והשרשרות, יש צריכת דלק גבוהה, איכות גימור כללית נמוכה, התנהגות כביש גבולית, נוחות לקויה וחוסר העידון הכללי. את כל אלה תשכח מהר כשתרד לשטח, כשהחיוך המטופש יימתח לך בין האזוניים.
אתה כנראה תתרגל מהר לשגעונות הללו, תוכל לחיות עם זה ואפילו תאהב - בת זוגך קרוב לוודאי שלא.
יותר מזה - עד מהרה, אישה נורמלית וממוצעת תראה בג'יפ דוגמת הסופה סוג של קונקורנציה. מאהבת שחותרת תחתיה.
אחרי מספיק זמן, כשאתה כבר תהיה מאוהב בג'יפ עד מעל לראשך, יגיעו הרטינות והטענות וההתמרמרות ההולכ וגדלה מצד בת הזוג על כל הזמן שאתה מבלה בחברת הג'יפ - ואחריהן האולטימטומים החד משמעיים: "או אני או הג'יפ".
אתה תיאלץ לבחור - והסיכוי שהג'יפ הוא זה שינצח בקרב הזה על ליבך, הוא לא קטן.... אז קח בחשבון, צפה את הנולד וחשב את מעשיך בחוכמה.
תודה רבה על התשובה, חברה!
איתורן זה אביזר טוב למניעת גנבה?
יש שנים שיותר כדאי לקנות את הסופות? משהו ספציפי שכדאי לחפש בסופה חדשה (בשבילי), מעבר להגבהות\צמיגים\נעילות?
-
איתוראן לא מונע גניבה, בהגדרה.
-
נכון, אבל הוא עוזר בהגנה מפני גניבה. נכון?
-
לא. הוא לא משפיע על הגנב, בכלל.
-
לפי זה אז צריך לרכוש לפני הסופה מוסך סגור או לפחות חצר עם שער נעול. איפה הגענו.
-
או לשכור שומר.
בכל מקום יש דרכים להתמודד עם הבעיה. לא להקל ראש מחד אבל לא להגזים מאידך.
יש שלל רעיונות יצירתיים, החל בהחלפת החזית לחזית cj (פחות מבוקש) וכלה במלכודות גנבים כואבות.
זו לא צריכה להיות סיבה לותר על אחד מהג׳יפים הטובים בכל הזמנים.
אסף.
-
האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
דרור, תוך אתה הולך לעשות אקזיט על הסופה...
מה שקרה לשוק הדיור זה כלום לעומת מה שעשיתם עכשיו לשוק הסופות...
-
איתוראן שאר אמצעי איתור? קישקוש. הגנבים מוצאים את זה ומפרקים את זה יותר מהר מהזמן שייקח לכם להגיד "איתוראן".
שלא לדבר על כל המקרים בהם עובדים ומתקינים של חברות האיתור הללו היו בעצם "סוכנים כפולים" ועבדו עם כנופיות הגנבים.
כל מיני קודניות, הגנות אלקטרוניות וכו' - גם קישקוש. הם אולי מעכבים התנעה, אבל לא מונעים מהגנבים להגיע עם ג'יפ נוסף ורצועה ולקחת לכם את הסופה בגרירה כמה רחובות, היכן שממתינה משאית גרר.
ולכן - צריך לרתק את הג'יפ למקומו. ברזלים. סנדלים מסיביים. שרשראות כבדות. כספות על ההגה, מוטות ברזל שנועלים את הבלמים. לקשור לעמודי בטון גדולים, ללולאות ברזל עבות שיצוקות לתוך משטח בטון. מנעולים בתוך רתק רציני (לא חשופים!!! הגנבים יתגברו עליהם מהר מאוד) דברים כאלה.
גם על דברים כאלה אפשר להתגבר, אבל זה מצריך את הגנבים לבוא עם ציוד ספציפי, להתעכב דקות ארוכות ולעשות רעש.
גם חצר סגורה לא משחררת אתכם מהצורך לרתק את הג'יפ למשהו מוצק - כבר היו מקרים של גנבים שהגיעו עם משאית ומנוף ותוך דקה-שתיים שלפו ג'יפ מתוך חניות סגורות בגדר.
עוד משהו:
סופה זה אוטו של פעם עם מפתח פשוט. אם תחשבו קצת - בכל פעם שאתם משאירים רכב במוסך, בהתקנות טלפון ספיריט/דיבורית/סטריאו וכו' עם מפתח בסוויץ' ויוצאים לסידורים שלכם, מישהו יכול לנצל את ההזדמנות ולשכפל את המפתחות. ואח"כ הגנב יבוא בלילה וייקח לכם את האוטו בקלילות. כמו מלך.
וכן - הגענו לאן שהגענו כי המדינה מעודדת את גניבות הרכב.
מדינת ישראל היא שותפה פעילה של הגנבים.
תחשבו קצת, ותבינו איך בסופו של תהליך, על כל רכב שנגנב נרכשת עוד מכונית חדשה, המדינה מרוויחה עליה 115% מס, ותבינו למה כשתופסים גנב רכב פותחים לו עוד תיק רק בשביל הפרוטוקול, ומשחררים אותו מיד. שימשיך לעבוד.
-
לפותח השירשור:
אתה צריך להחליט מה אתה מחפש: פתוח/סגור ארוך/קצר וכו'
ואז להתחיל לחפש ולראות רכבים.
כשתראה מועמד לקנייה בקש עזרה בפורום ונבוא איתך לבדוק את הרכב.
אין משמעות לשנתון מבחינה של אמינות וכו
צריך לבחון כל רכב לגופו.
כן לקחת בחשבון שני טסטים בשנה לרכבים בני 20- זה כאב ראש.
חשוב למצוא רכב שמור שעונה ככל שניתן על מה שהגדרת לעצמך.
השיפורים עולים המון כסף ואם תמצא רכב יפה עם השיפורים אותם רצית- זה יעלה לך פחות בסופו של חשבון.
אגב, לטעמי גם חשוב ממי קונים..
אתה מוזמן ליצור קשר בה.פ ולבוא לראות את הסופה שלי שעומדת למכירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, תוך אתה הולך לעשות אקזיט על הסופה...
מה שקרה לשוק הדיור זה כלום לעומת מה שעשיתם עכשיו לשוק הסופות...
זה בנזונה של ג'יפ. מי שניסה יודע.
והיום, כשהם הולכים ומתמעטים, הביקוש עולה ואיתו המחירים.
אז כן - מי שיש לו, שיטפל בו כמו שצריך וישמור עליו טוב טוב. זה יהיה שווה כסף.
-
זה מצחיק. כשקניתי סופה השוק היה בשמיים כשמכרתי אותה בקושי הצלחתי לקבל מחירון שהיה נמוך והשוק היה ברצפה. מאז השוק רק עולה.
לכן אני נאלץ להודות שהדבר העיקרי שבעלי הסופות צריכים לוודא הוא שלא תהיה לי סופה כדי שאני לא אוריד את השוק.
אסף.
-
איפה שאתה גר כבר יהיה מי שידאג שלא תהיה לך סופה [emoji1]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הדבר העיקרי שבעלי הסופות צריכים לוודא הוא שלא תהיה לי סופה כדי שאני לא אוריד את השוק.
אסף.
לנוכח חיבתך המופגנת לגרוטאות צרפתיות ולפחים גרמניים עתיקים עם קירור אוויר, אני ממש לא דואג. כנראה שכבר לא תקנה שוב סופה....
וכשבאה לך הדודא לסיבוב מנער עצמות על סופה, רק תרים טלפון.
-
חפש צירוקי או גראנד
אותה עבירות, יותר נוח ופחות גניב
(ויותר זול...)