כשהכלה תגיע.. (סמו או סיקס)
אהלן,
אז בשעה טובה מכרתי את הג׳ימני - מוגבה נעול צמיגים ויחסים ששירת אותי יפה ובחיים לא נתקע וגם כרכב יומיומי לא אכזב אף פעם
אבל.. הלב (או יותר נכון השריטה) אומר מה שהוא אומר- רכב ספרטני שמטפלים בו בחצר מתחת לבית, בלי גג.. ודלתות.. ושמשה..
נתחיל בקצת רקע- את הג׳ימני קניתי בשנתי האחרונה בתיכון, לאחר שמכרתי את הגאלופר שלא עשה כלום חוץ מלהישבר, גם כאשר נסע אך ורק בכביש..
הג׳ימני סיפק אותי יפה כמו שכבר הזכרתי בעשרות טיולים, קלים וקשים, קצרים וארוכים. ואז התגייסתי, קורס תובעני בחיל האוויר שבמהלכו חזרתי פעם בחודש הביתה (28 ימים) לקצת יותר מ24 שעות.. כלומר שבת בערב חוזרים לבסיס. בזמן הזה לא הספקתי לעשות הרבה חוץ מלהסתכל על תמונות של סיקסים וסמוראים ולהזיל ריר.. (אם להיות כנה- בעיקר על הסיקסים)
כאשר נפלתי מהקורס, נכנסתי לתפקיד פחות יוקרתי מצד אחד, אבל מאפשר לי זמן התעסקות וטיולים מכובד מצד שני.. וכאן ישר זיהיתי את ההזדמנות להיכנס להרפתקאה ולפן השני בתחביב- העבודה העצמית והפרוייקטים, לא רק הטיולים! ואחרי שביליתי חודשים בקריאת מאמרים טכניים, ועזרתי לשכנים מאחורי הבית בשיפוץ הסיקס, וכל תיקון בג׳ימני להישאר עם המכונאי ולעזור לו בשביל ללמוד, החלטתי שזאת באמת החלטה נכונה שאמנם באה מהלב ולא מהשכל, אבל אם לא עכשיו אז מתי? כי כשיהיו לי עבודה, או ילדים, ולא יהיה רכב אחר בבית להסתמך עליו- אז לחיות עם רכב ספרטני שיכול גם לא להתניע בבוקר באמת יהיה בעיה, ואם יש גיל לנסוע ברכב לא הגיוני הרי שזה הגיל הזה, שהאדם היחיד שיכול לסבול מההחלטה שלי זאת רק החברה, ורבים מהפורום יכולים להעיד שהיא יותר בעניין ממני, ויודעת בדיוק איזה שיפורים וחיזוקים היא הולכת להתקין על הסיקס/סמו שלה.. אהמ שלי...
ועכשיו תכל׳ס!
תקציב (כולל ישור קו ושיפורים להגיע לעבירות מספקת):
איפשהו בין 35 ל 40 אש״ח
מטרות:
לא אשקר, זהו כן יהיה רכב יומיומי, אבל אנחנו לא מפונקים פה.. שלא יהיה נוח, שלא יהיה מזגן, שלא יהיה גג, העיקר שיהיה...:p
לא יסע המון, וכשיסע, יסיע אדם אחד מלבד הנהג (לרוב), מקום לא נכנס בשיקול למרות שהוא באמת יתרון גדול..
טיולים- כפי שזה נשמע, מטרת הרכב היא לטייל, לא להשתגע על סלעים. ברור שאשתאול, מעבר הנקיק, ורדית, ואפילו הנסתר- אני כן מתכוון לעשות, אבל לא מעבר. ואם גם זה בעיה אז נוותר- העיקר לטייל:cool:
הלב ישר אמר סיקס, הרי זה מה שרציתי עוד לפני הג׳ימני! שקניתי כי זה מה שהשכל קבע.
ובכל זאת, אם נשים את הדברים על השולחן, זה יראה בערך ככה:
סיקס:
- פתוח וספרטני
- קל לתחזוקה עצמית
- עביר מעל ומעבר לשימושים שלי
- יפה יותר מסמוראי (אל תיעלבו, זה לא אישי):rolleyes:
- אוהב ללגום מהנוזל הירקרק..
סמו:
- פתוח וספרטני
- קל לתחזוקה עצמית (אם כי מתקלקל קצת פחות מסיקס..)
- עביר פחות מהג׳ימני שהיה, ואם מדברים על קצר אז במדרגות גבוהות זה פשוט מפחיד..:eek:
- חסכוני בדלק
- בדרך כלל זול יותר מסיקס
יש את האפשרות של סמו ארוך- אבל זה בדר״כ מוביל לפרוייקט יקר ורציני יותר..
אז למה פתחתי את השרשור הזה? הרי אתם לא יכולים להחליט בשבילי.. אבל אתם יכולים להוסיף לי עוד פיסות מידע, סיפורים אישיים מטיולים ומיומיום, חוויות ואפילו תמונות. כל דבר שיכול להטות את כף המאזניים לצד זה או אחר.
נ.ב אם כבר כותבים, זאת הזדמנות להודות להמון אנשים מהפורום שיום יום, שעה שעה סובלים ושומעים את אותם ההתלבטויות, הטיעונים, החששות וכל שאר החפירות שלי, תדעו רק שגם כשהכלה תגיע, זה לא יפסק:)
תגובה: כשהכלה תגיע.. (סמו או סיקס)
שרשור רפאים? חשבתי שיהיה תוסס פה..
ג׳יפ קטן עם נשמה גדולה [emoji56]
שלום
בעברי שני סמוראים (ארוך וקצר), משניהם נהנתי מאוד וטיילתי הרבה איתם.
כיום אני בעלים של סיקס. כרכב שני.
בשטח - אין על הסיקס, זאת הנאה מכל רגע.
בסיקס יש מקום, גם לאנשים וגם לציוד, חלקים קצת יותר זולים.
אני לא בטוח שסיקס זה כלי טוב כרכב יומ יומי - למרות שבשנתיים האחרונות הפריווט (2012) עשה שתי פשלות ולא הניע בבוקר והסיקס הניע כמו תמיד.
סמוראי - אם כבר אז ארוך.
אני לא בטוח כמה סמוראי זקן מתקלקל פחות מסיקס זקן.
אני גם לא בטוח כמה סמוראי יהיה יותר זול לקנייה מסיקס, אולי באלפים בודדים.
התמורה שתקבל בשטח בסיקס היא יותר גבוה לדעתי.
בכביש, כל רכב פתוח הוא לא תענוג.
אדר
תודה! ובהתנהלות יומיומית יש הבדל מהותי בין סמוראי לסיקס? חוץ מדלק כמובן...
לא התנסיתי בהתנהלות יומיומית עם הסיקס, אבל עד עכשיו הוא לא איכזב אותי
עם הסמוראי היה בסדר.
עם הסיקס אני צופה יותר בעיות חניה ויותר חשש לגניבה (על אף שלא גניב ממש).
שניהם פתוחים וזה הבעיה לדעתי בהתנהלות יומיומית.
בנושא הדלק, כמה ק"מ אתה עושה בשנה?
כרגע לא המון בכלל, ויש עוד רכבים להסתמך עליהם.. אבל אחרי צבא זה כנראה ישתנה עם עבודה/אוניברסיטה ויותר נסיעות
שנתיים התניידתי עם סמוראי לעבודה, חוץ מהרבה השבתות עקב שבירות מהטיולים של הסופש היה בסדר.
ללימודים נסעתי שנה בסמוראי עד שהפסקתי לטייל ונטשתי את התחביב לכמעט שלוש שנים.
לי באופן אישי תמיד היה ברור שיבוא סיקס, ואפילו באיזהשהו שלב חיברתי בעזרת אזיקונים לכמה שעות חזית סיקס על הסמוראי (:
לדעתי הסיקס לא מתאים לנסיעות יומיומיות לעבודה וללימודים וגם להספיק לתקן ולטייל.
גם הסמוראי לא אידיאלי בכלל אבל יהיה יותר נוח להתניידות עירונית (במיוחד עם תוסיף הגה כח)
יש תמונות?[emoji4]
אתה כמובן צודק אבל יש עוד שיקול! כחייל שמבלה את עיקר זמנו על הכביש בעיר ובחניות, וכסטודנט בעתיד, יש הבדל ענק בין סמו לסיקס ארוך/קצר..
האמת לא הבנתי למה מכרתה את הגימיני
אני חדש בעולם הסיקסים אבל בעולם השטח כ 15 שנה,
כיום יש לי סיקס אספנות משמש רק לטיולים, ההוצאות גדולות חד משמעי לא רכב ליום יום
גימיני 2008 משמש את אישתי כרכב שני במשפחה ואותי מדי פעם לירידה לדייג
אתה רוצה סיקס תדאג לעוד רכב לשימוש יומי בחניה
״ההוצאות גדולות חד משמעי לא רכב ליום יום״ אפשר הסבר?
על מה אתה מוציא המון כסף? חוץ מדלק כמובן
למה לא רכב ליומיום? כי חם בקיץ וקר בחורף זה לא תשובה[emoji4]
דלק היום זה הוצאה ענקית
תיקונים וחלקים, אל תשכך רכבים בני 30 שנה התקלות לא נגמרות במיוחד אם אתה משתמש יום יום
לפעמים צריך לחכות לחלקים חודשיים לחלקים שהוזמנו מחו"ל
לא תמיד יש חלקים במלאי, כך בחשבון השבתה של הרכב לפעמים לזמן ארוך בגלל תקלות
איכות נסיעה כמו בטרקטור, במזג האוויר בישראל מזגן זה לא פינוק
בקיצור אתה לא יכול לסמוך על הרכב ברמה יומית
לגבי דלק- אני לא נוסע הרבה ובמקביל בודק אפשרות למערכת גז
לגבי חלקים- אמריקאי, יש אין סוף במלאי ואם קרה מקרה שצריך לחכות לחלק מחו״ל, נחכה
לגבי ג׳יפ בן 30 שנה שנשבר.. אין שום סיבה שישבור בכביש, וטיולים אין כל יום.. אם תוכל להרחיב על התקלות שקורות ביומיום שאתה מדבר עליהן, אני ישמח
רוב בעלי הגיפים שאני מכיר, סיקסים או סופות לא נוסעים בהם ביום יום
אתה רוצה גיפ ליום יום תכין כ 70K יש כאלו גיפים יש לי טלפון של אחד כזה מודל 89 רכב ששופץ מהיסוד נעילות, כננת מזגן ברזנט כל הגיפ חדש
אתה זורק עובדות/דעות אבל לא מסביר את עצמך.. איזה תקלות קורות? למה הכוונה רכב שמוכן ליומיום במה הוא שונה? מה צריך לשנות על מנת שיהיה מוכן ליומיום?
ושוב- דלק, מזגן, חימום לא משחקים פה תפקיד
אני מבין שההחלטה כבר נפלה
שיהיה לך בהצלחה
אם אתה צריך עזרה, ראיתי כבר הרבה גיפים שמוצעים למכירה
תרגיש חופשי להתקשר
הכי חשוב אל תתלהב ותמהר, צריך הרבה סבלנות למצוא משהו סביר
תודה רבה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit6009
לגבי חלקים- אמריקאי, יש אין סוף במלאי ואם קרה מקרה שצריך לחכות לחלק מחו״ל, נחכה
לגבי ג׳יפ בן 30 שנה שנשבר.. אין שום סיבה שישבור בכביש, וטיולים אין כל יום.. אם תוכל להרחיב על התקלות שקורות ביומיום שאתה מדבר עליהן, אני ישמח
גם חלקים לא תמיד מוצאים ולא תמיד מה שתזמין יהיה החלק המתאים עקב שינויים שעשו אנשים במשך שנים , אתה יכול למצוא את עצמך כל היום עושה נסיעות לינוביץ ולכל מיני חברה שונים.
למרות שמדובר ברכבי שטח, גם רכב שטח שני עושה יותר מ 50% המנסיעה על הכביש.
רוב התקלות שאני חוויתי בסיקס הם ברזלים שנשברים (שש, תושבות לבולם). אבל לא חסר בעיות אפשריות החל מחשמל ועד למערכת דלק.
אם אתה מתכוון לטפל לבד וגם לעבוד וללמוד יהיה לך קשה למצוא זמן, תחשוב על שיפוץ סרן או כל מכלול גדול אחר. זה השבתה למספר ימים אם יש לך זמן וידע ויותר אם לא.
במה שכתבתי אני מתייחס לשני הרכבים.
רכב בן 30 נשבר, גם בכביש וגם בשטח