מי מכיר חומר כזה?
כן, רעיון לנסיון תיקון סדק מזערי במיכל דלק מפח, שדולף שוב לאחר תיקון קונבנציונאלי בריתוך.
(רגע לפני חיפוש מייגע של מיכל חלופי...)
קיים כזה חומר? תובנות שלכם לרעיון?
Printable View
מי מכיר חומר כזה?
כן, רעיון לנסיון תיקון סדק מזערי במיכל דלק מפח, שדולף שוב לאחר תיקון קונבנציונאלי בריתוך.
(רגע לפני חיפוש מייגע של מיכל חלופי...)
קיים כזה חומר? תובנות שלכם לרעיון?
הקישור לא עולה אצלי
את ההדבקה תעשה כשהמיכל ריק לחלוטין לאחר ששטפת את סביבת הסדק משאריות דלק ובוצה שבדרך כלל מתאספת בנקודה. עדיפות לפרק את המיכל ולעבוד עם כוח הכבידה ולא נגדו.
מי תיקן את המיכל בריתוך? האם עצרו את הסדק מלהתרחב? תיקנו עם טלאי או שסתם ריתכו את האיזור?
אני תיקנתי לפני כמה חודשים מיכל של פאגרו בעלות של 400 שקל אצל מכון רדיאטורים אחרי שניסיתי מספר פעמים להדביק וללא הצלחה. בינתיים מחזיק.
ועוד משהו (אני לא מצליח לערוך בנייד) ההדבקה היא זמנית, בין אם בזמן חירום בטיול או רק בשביל להרוויח זמן עד למציאת מיכל תחליפי. לא הייתי יוצא ללב מדבר עם מיכל שתוקן בהדבקה, אתה לא יודע מתי הדבק יקרוס. אצלי הנזילה הקטנה (טיפה כל 3 שניות) הפכה לזרם דק סתם ככה בזמן שהרכב עמד במוסך והמתין לטיפול אחר לגמרי. אני יודע שיקמו פה חברים ויספרו שלהם האיפוקסי מחזיק כבר עשור אבל בכל זאת...
זה המוצר שג׳ו המליץ עליו
קובץ מצורף 97799
במהלך טיול, הדבקנו סדק קטן במיכל של סמוראי עם פרופוקסי.
זמני שהחזיק הרבה מאד זמן.
אני לא יודע להגיד לגבי אופן התיקון שנעשה. לדעתי הלחמה עם חומר מילוי כזה או אחר (נחושת/כסף?)
פרופוקסי כבר נוסה כמה פעמים, החזיק יפה עד שהנזילה חזרה. הו לא עומד בוויברציות שעוברות בפח ומשתחרר.
בגלל זה אני מחפש חומר גמיש, משהו בטקסטורה של גומי שנצמד למתכת ועמיד בדלק.
אם החומר איכותי אני לא רואה סיבה שזה לא יחזיק. (אבל יתקנו אותי המומחים אם אני טועה).
מעבר לחומר של ג'ו, מצאתי גם את זה ואנסה לברר עליו היום.
http://www.layogev.co.il/Download/3M..._Sealant_2.pdf
http://able123.com/index.php?main_pa...ea0d669259707d
ג'ו, אתה יודע להגיד עם המוצר בקישור שלך הוא גמיש או קשיח?
אם יש למישהו נסיון עפ סוגי החומרים האלו אשמח לשמוע דעות.
תנסה את הסיליקון השחור של ויקטור ריינס
גמיש ועמיד לדלק.
PPG PRC-DeSoto PR-1750 Class B Dark Gray Fuel Tank Sealant
עם זה אוטמים מיכלי דלק גם במטוסים...
זה באמת עושה עבודה ויעמוד בכל מה שתצליח להתעלל בו.
יש איפה להשיג את זה בארץ במחירים שפויים?
לגבי המוצר של 3M בליוגב טוענים שהם לא מביאים את החומר והוא גם לא מתאים לשימוש המדובר (מיועד להצמדה של משטחים אחד לשני).
- - - Updated - - -
מחיפוש על המוצר נראה לי שראיתי אותו אצל מכונאי שאני מאוד מעריך. לדבריו זה מיועד לאטימה של קארטרים ולא יעשה את העבודה.
אני מתמודד כרגע עם אתגר דומה.
נזילה מזערית. פרקתי את המיגון ובקושי רב זיהיתי את מקום הנזילה - סדק כמעט מקרוסקופי שנוצר כתוצאה מדפורמציה במיכל, וזאת למרות המיגון הבריא שאמור להגן עליו.
כעזרה ראשונה שמתי את מסטיק האפוקסי ועליו שכבה נדיבה של RTV המשמש כתחליף לאטם.
בנתיים הרכב עשה לא מעט ק"מ וטיולים לא מבוטלים.
במקביל השגתי מיכל מפרוק ובאחת ההזדמנויות שהמיכל יתרוקן אחליף אותו.
על הדרך למדתי שמיכל דלק הוא מערכת לא פשוטה, הכולל גם נשמי אוויר עם שסתומים אל חוזרים, אמבטיה לשכוך תנודות למדידים, מחזירי אוויר ועוד כהנה וכהנה.
לדעתי אם מדובר בסדק זעיר ניתן אולי לשקול לקדוח ולאטום אותו עם בורג קודח.
כנראה שאציע את המיכל הישן למכירה....
סוחב איתי קיט כזה- http://www.permatex.com/products-2/p...air-kit-detail
אמור לעשות את העבודה
נקנה בחולון לפני כמה שניםhttp://www.permatex.com/products-2/p...air-kit-detail
מנסיון עם מיכל דלק שנסדק בשטח. תמרים. לועסים ואת העיסה הלעוסה מדביקים. עמיד בדלק וקצת גמיש.
אבל עדיף להחליף מיכל.
אסף.
מה לגבי חרובים? או בננות? :p
מיכל חדש זו בהחלט אופציה מועדפת. אבל לצערי, החלף הזה בסמוראי לא ממש קיים בהמוניו בשוק בארץ, ואם יש זה בעלויות גבוהות עבור מוצר משומש שלא ברור מה מצבו.
לגבי אופציית מחול- יש.
א. לא ברור האיכות. (בתקווה שאכן מה שיוזמן יתאים)
ב. אני מאוד חושש מלהביא מוצרים כאלו מחו"ל במשלוחה.
מישהו יודע אם זה עשוי להתקע בארץ בהנחה שאני משתמש בחברות שילוח כמו USHOPS או BUY2USA?
ומה עם תיקון בריתוך? מורידים, ממלאים מים, משחיזים, מרתכים, צבע יסוד ויאללה לעבודה.
אסף.
הנזילה הקודמת תוקנה בריתוך/הלחמה אצל איש מקצוע רציני.
כרגע נוזל שוב (או מאותו מקום או מסדק חדש באחד הכיפופים האחרים במיכל...).
הבעיה הנוספת עם ריתוך היא שהוא מוריד את הציפוי המעולה שיש למיכל מבפנים ועם הזמן מתפתחת כורוזיה בפנים.
כשהורדתי את המיכל בתיקון הקודם מבפנים הוא היה מבריק ונראה חדש לגמרי!
כרגע עוד לא פירקתי את המיגון כדי לבחון אם הנזילה היא מהתיקון או ממקום חדש.