ברשותי פולקסווגן טרנספורטר 2500 בנזין הזרקה משנת יצור 92'.
חשבתי להתחיל לתכנן (בינתיים רק לתכנן, אי אפשר להשבית את הרכב לצורך עבודה כרגע) פרוייקט שבו אתאים את הטרנספורטר לנסיעה בשטח כאשר לא מדובר בשעשועי עבירות, אלא רק בטיולים בדרגת קושי בינונית פחות או יותר.
אני רוצה לעשות את הפרוייקט דווקא מטרנספורטר:
1. כי זה מה שיש לי.
2. כי יש טרנספורטרים 4X4 - הם נקראים סינכרו (ד"א, אשמח לקבל כל פרטים ושרטוטים של הדגם שברשותי ודגם הסינכרו המקביל לו)
3. כי יש לו פוטנציאל לא קטן.
4. כי אני אוהב את הטרנספורטר הזה וכי בא לי.
הדברים הראשונים שחשבתי לעשות הם:
1. מערכת ההנעה - ברור שצריך לשנות אותה. האפשרויות שחשבתי עליהם הן הנעה 4X4 (לא קבועה - הדלק שהיא צורכת יקר כמו שאתם יודעים היטב והרכב אמור לשמש גם מחוץ לשטח) או נעילה קדמית כלשהי. אשמח לדעתכם בעניין.
2. צמיגים - כמובן לעלות לצמיגים בעלי נטיות שטח במידה המקסימלית ברשיון - מישהו יודע מה המידה או איך מבררים?
3. גחון - להעביר מה שאפשר למקומות אחרים ברכב ואת השאר למגן. בנוסף, האם קיימת אפשרות להגבהה?
4. מתלים/בולמים/קפיצים - מה צריך לשנות?
5. מנוע - יש אפשרויות לשיפור צריכת הדלק? (1:6-7)
מלבד אלה כנראה תבנה מחדש מערכת החשמל ברכב ויערך טיפול מקיף.
דגש חשוב: הכל צריך להיות חוקי ולעבור טסט. אם יתגלה שאי אפשר אשקול גם לעקוף חלק מהחוקים... כמובן גם הכל צריך להיות כמה שיותר זול - אין תקציב כרגע, כשיתגבשו התוכניות לפרוייקט נתאים תקציב.
להזכירכם הפרוייקט כרגע רק בשלבי תכנון. אני רוצה תכנון מוקפד מאוד לפני שאני מתחיל בפרוייקט בסדר גודל כזה (בשבילי זה גדול...). אם יעזרו תמונות אני אשתדל להעלות כמה לפי בקשתכם.
אשמח לכל דעה, הערה וכל דבר שיש לכם לתרום בנושא.
זהו! תודה שקראתם את ההודעה הארוכה הזו ותודה מראש למגיבים.[/u]