מישהו פירק? טיפים?
ההליך שמתואר ב - WORKSHOP MANUAL, נראה לי מעט מטופש וכולל פירוק כל יחידת החימום, כולל המפוח, שמלווה בקדיחת 324 ניטים (ואני כנראה לא טועה ביותר מ10%) ופתיחת עוד 783 (בערך) ברגים - אין דרך פשוטה יותר?
Printable View
מישהו פירק? טיפים?
ההליך שמתואר ב - WORKSHOP MANUAL, נראה לי מעט מטופש וכולל פירוק כל יחידת החימום, כולל המפוח, שמלווה בקדיחת 324 ניטים (ואני כנראה לא טועה ביותר מ10%) ופתיחת עוד 783 (בערך) ברגים - אין דרך פשוטה יותר?
שים לב שיש ברגים בתוך הרכב שצריך לפתוח. שים לב עוד, שהרדיאטור מודבק למקום- אז צריך להיאבק גם בדבק.
רדיאטור תחליפי- של רנו אקספרס (מפירוק או חדש)
אסף.
מסכים עם עמי במאה אחוזים, נשמע הליך אידיוטי לקדוח את הניטים.
מתלבש על השאלה גם בשאלה קצרה.
אני גם צריך לפרק את האלמנט, ככל הנראה הלך לי המנוע של המפוח. משהו ניסה והצליח להכניס מפוח שונה מהמקורי? כפי הנראה המנוע הלך והמחיר לחדש שערורייתי.
מפוח סטנדרטי, קטן של בוש- כמו בהרבה אירופאיות קטנות- מתאים.
אסף.
לא זכור לי מאבק עם ניטים, כן זכורים לי ארבעה ברגים שמחברים את הקייס למרכב.
אם אני לא טועה כדי לשלוף את כול היחידה, צריך לפרק את הברגים שמקבעים את הקונס יחד עם הרשת ולתת לו דחיפה אחורנית. אחרת יש בעיה של חוסר מקום בשליפה.
אני באמצע ההחלפה של הרדיטור הישן לחדש, קיים קושי להתאים את הכיסוי העליון של הראדיטור (בספר הוא מכונה "MATRIX TOP RETAINING PLATE") נראה שהרדיאטור החדש שונה במקצת מהרדיאטור הישן בצורתו (וכנראה שגם בהרכב החומר - מתכת במקום פלסטיק) מי נתקל בבעיה דומה וכיצד התמודדתם?
צחי.
קנית את התחליפי מאוטו מיני?
אצל דרור הראל באוטו היינו צריכים להגדיל את הפתח בלוחיות פח שסוגרות על הרדיאטור
אתמול החלפתי רדיאטור חימום .
עשיתי זאת לבד ( עדיף בשניים) .
קניתי באוטומיני (ג'קי ) .
צריך להוציא את כל היחידה עם המפוח , אני שיחררתי אותה ממקומה ושיחררתי את הכבל ועבדתי עליה בתוך תא המנוע ע"י סיבוב היחידה מצד לצד .
את המסגרת העליונה יש להחליק פנימה תוך כדי סיבובים ימינה שמאלה ובסוף היא נכנסת למקום .
המיסגרת התחתונה שמתפרקת לשניים , צריכה לעבור חיתוך קל .
חשוב להסיר את הרפידות מתחתית הרדיאטור הישן ולהדביק לחדש כדי למנוע ויבראציות ומגע לתושבת.
לא צריך לקדוח ניטים . יש ברגים והעסק בנוי לפירוק .
מנוע ניתן לשיפוץ אצל מלפפים קטנים שעדיין קיימים בשוק המחיר באיזור 250 -350 ש"ח .
קניתי את הרדיאטור התחליפי מאוטומיני,
הרדיאטור יותר רחב מהקודם וכנראה שבאמת צריך לחתוך ולהתאים את המסגרת העליונה והתחתונה קצת, עם מה חתכתם אותן?
צריך לקדוח ניטים במידה ורוצים להחליף את היחידה של המפוח (ואצלי צריך) חשוב לזכור שהניטים שם הם בגודל של 3 ממ ולקנות מראש ניטים קטנים.
עוד המלצות/הצעות יתקבלו בשימחה
מספרי פח
דיסק
ומספיק לפתוח את הברגים
אני כנראה אנסר עם מסורית את החלק ואח"כ אשייף עם פצירה, נראה לי שזה יותר בריא לצלעות התחתונות של הרדיאטור שהמסגרת התחתונה יושבת עליהן.
שחר על איזה ברגים אתה מדבר?
יש עוד המלצות/עצות?
עוד בעיות,
התאמתי את ה "MATRIX TOP RETAINING PLATE"
אבל משום מה התושבת עם שני החורים של הברגים שאמורים להחזיק את הרדיאטור מחובר ללוחית נמצאים ברדיאטור התחליפי גבוהה מידי.
מי נתקל בבעיה ואיך פתרתם אותה?
ועוד שאלות:
אחרי ההרכבה (כשיגיע היום) נראה לי שישאר רווח (אומנם קטן אבל קיים) בין המסגרות לרדיאטור, פתח שמצד אחד יפגע בסירקולציה של האויר החם ומצד שני במעברי מים המערכת תהיה הרבה פחות אטומה. נראה לי שכדאי לאטום את הפתחים בסיליקון מישהוא רואה איזה שהיא בעיה עם זה?
די בטוח שסיליקון יגע גם בצלעות הרדיאטור (באטימה של החלק התחתון) שם תהיה בעיה?
אני לחצתי בעדינות כלפי מטה והידקתי את הברגים
אני מתעסק במיזוג אויר אז השתמשתי בסרט איטום דביק של מיזוג אויר שיחזיק שם לנצח .
אל תשכח להדביק בתחתית הרדיאטור את הרפידות מהישן (דבק מגע יעשה את העבודה) .
תודה על העצות והעזרה, בשעה טובה ומוצלחת הורכב הרדיאטור ונראה שהכל תקין.
כמה טיפים קטנים לסיום הרכבה מוצלח (במיוחד אם אתם עושים את זה לבד).
-לא להתעצל, להוריד מכסה מנוע ולפרק את כל מה שמסביב שיכול להפריע (פילטר אויר,מיכל מגבים וכד"מ)
-בחיבור חזרה של הבית עדיף להתאים קודם את הברגים התחתונים כשהם הפוכים (מתוך תא המנוע לתוך תא הנוסעים) לאחר מכן לחזק למקום את הברגים העליונים ואז אחד אחד לפרק את הברגים התחתונים ולהפוך את הכיוון שלהם.
בשורה התחתונה העבודה יחסית פשוטה ואין שום סיבה הגיונית להתעצל ולנסוע בלי חימום.
הערה נוספת, אצלי הלך גם המפוח, כנראה שהסיבה היתה שגליל הפלסטיק שיושב שם כדי למנוע שאיבה של מים למערכת התנתק ותקע את הצלעות של המאורר - כדי להחליף אותו בצינור שרשורי שיושב סביב לפתח ולא בתוך הפתח (הקוטר הוא 112.5 מ"מ).
נו, הרמת לי את החשק וגם תפסת אותי במוזה של אפגרייד ברכב לשנת 2007.
אז בוא תעזור לי קצת. אני צריך רק להחליף או יותר נכול לשפץ את המנוע של יחידת המפוח. איפה אני עושה את זה? (אני זה שמפרק ומרכיב - רק צריך בעל מקצוע לליפוף או פחמים או שניהם). ובאותה הזדמנות אני גם אטפל במנוע של המגב האחורי.
אשמח לעזרה.
גלי בואי נגדיר משהוא - זה שאני נחמד אליך לא מרמז בשום צורה שאני עובד אצלך.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=16925
גלי זה הוא ולא היא אבל זה לא משנה.
לא יודע מאיפה פיתחת את הגישה הזו של לבביות.
לא מעונין לשתף? תשאיר את זה אצלך, אותו כנ"ל את הגישה.
ראה הענין כסגור. ליל מנוחה.
אצלי האוויר החם היה חלש....
פירקתי את שני הצינורות מהצד של המנוע, דחפתי צינור גינה לאחד מהם ופתחתי ת'ברז...
מה שיצא משם "ג'ורה חבל"ז"
קצת סיליט לחצי שעה לניקוי מושלם, ושפריץ נוסף.
ומאז אני יכול להפשיר בתא הנוסעים חבילת סטייקים בחמש דקות.
שלא לדבר על הבת זוג, שמרוב חום ישר מתפשטת...