לא, אין לי הרהורי כפירה, יש לי חבר שאני לא מצליח להכניס לו שכל..
מה המחיר שוק של דיסקו 2 במצב טוב?
אין שיפורים, הרכב שמור ומטופל, לא יותר, לא פחות.
ביד2 וכו׳ מבקשים מעל המחירון לרכבים סטנדרטיים.
Printable View
לא, אין לי הרהורי כפירה, יש לי חבר שאני לא מצליח להכניס לו שכל..
מה המחיר שוק של דיסקו 2 במצב טוב?
אין שיפורים, הרכב שמור ומטופל, לא יותר, לא פחות.
ביד2 וכו׳ מבקשים מעל המחירון לרכבים סטנדרטיים.
אין שכל, אין דאגות....
דורון - זה מאוד תלוי ברכב , ובמצב כמה מכלולים ספציפיים אצלו.
אם הרכב באמת במצב טוב ,
החליפו את כל הצינורות גומי ,
החליפו את הצמות שמתמלאות בשמן ועשו את הטיפול נגד המתאים ,
החליפו את המודולטור שמתקלקל ועולה יותר מ10K ש"ח בחברה , וכו' וכו' וכו'
אם הכל שם באמת טוב - שווה לשלם עליו מעל למחירון.
רוב הרכבים לא במצב כזה.
תודה.
לגבי הצמה, זה חובה להחליף או המידה והשמן עוד לא שם, יש צעד מנע?
״מודולטור״?
אם השמן עדיין לא שם , לא חייבים להחליף את הצמות (יש שתיים בעייתיות)
יש טיפול לקונקטור שמונע את כניסת השמן , פירטו את זה כמה פעמים בפורום , (אני לא זוכר את הכל בע"פ)
לגבי המודולטור - זו היחידה שמטפלת גם בABS , ETC וכו' ,
יש שם בעיות עם SHUTTLE VALVE ועוד , אחד חדש בחברה עולה למיטב זיכרוני מעל 15 אלף ש"ח
המודולטור גורם לתקלה המפורסמת 3 AMIGOS - שלושת המנורות ABS ETC HD נידלקות והרכב עובר לסוג של מצב חירום,
יש המון חומר על זה בפורום ...
טוב בואו לא ניסחף. המודולטור בר תיקון בדרך כלל בהוצאה סבירה - ניראה לך שמישהו יחליף חלק שהוא לא מנוע או גיר בסכום של רבע מערך הרכב??
בכל מחיר שלא תקנה תשאיר עשירייה לבלתי צפוי כמו בכל רכב שטח קשיש.
לגבי תקלות, הכל ידוע ופתיר.
למשל הצמות עלותן באנגליה (מנוע+אינגקטורים) כ 600 ש"ח.
אם הרכב מטופל זה אומר שהחליפו ואטמו את צמת האינגקטורים ודאגו לנקות את הקונקטורים ל ECU....
תכל'ס, אם אתה יכול לבוא עם הרכב אלי אשמח להעיף עליו מבט ולתת לכם חוו"ד כללית ראשונית. מעבר לכך ניתן לקפוץ לאורן/רמי... שיביטו על הרכב ויתחברו למחשב הרכב להערכתי תמורת תשלום זניח.
מי שקונה רכב כזה לחייב להבין שהוא צריך להתייחס אליו כתחביב שמחייב השקעה בלימוד והכרה אינטימית של הרכב :)
מיכה - אני עזרתי לטפל בדיסקו II של חבר טוב , והזמנתי את החלפים מחול , ולכן מודע להוצאות הגבוהות שיש
(אכן יש כל מיני מעקפים ואילתורים , אבל זה לא תמיד תופס מים...)
דורון - לך על ההצעה של עמית - הוא בהחלט מתמצא ברכב , ויוכל לתת לך חוות דעת יותר קרובה למציאות ...
לא יודע להגיד מהו מחיר טוב, אני קניתי את שלי בהרבה מתחת למחירון בגלל בעיות שרוב האנשים פוסלים עליהן רכב ואותי אישית הן לא מעניינות.
אומר לך כך,
דווקא נושא ה-3 אמיגוס יכול לשחק לטובתך. במיוחד אם מדובר בבנאדם שלא מתקן את הבעיה כי במוסך המורשה אמרו לו שיעלה לו בין 15 ל-20 אלף ש"ח.
(כשברוב המקרים ניתן לפתור זאת בין 1000 ש"ח ל-3000 ש"ח במקרה הגרוע). כך ניתן להוריד הרבה במחיר אך זאת רק בתנאי שהרכב שמור מבחינות אחרות.
תודה על כל ההתייחסויות.
המוכר שמר על הרכב אבל טיפל במוסך, והקונה הפוטנציאלי הולך לטפל במוסך.. אז מחירי איביי לא הכי רלוונטיים.
דיסקו 2 הוא רכב מעולה למי שמחפש רכב עם שילוב מובנה במינונים נכונים של עבירות , נוחות וקבינה גדולה שתוכננה נכון לטיול בשטח.
הרכב מחייב תחזוקה נכונה ולא קמצנית (כמו כל רכב שטח) וגם בגלל תכונה לא ברורה של האנגלים לחזור על ייצור כשלים (למשל הנזילה מהציר המרכזי בטרנספר LT230 ו/או גיר ה ZF שלדעת חכמים לא בנוי למשקל הרכב).
מצד שני, רכב שמור ומתוחזק מעניק לבעליו הנאה צרופה, הרבה יותר מהמלוכסנות (לדעתי הצנועה ולאחר נסיון עם טרופר וקינג).
העובדה שאתה יכול ליסוע בשטח טכני ללא מיגונים בשקט נפשי וללא חשש שכל שנייה תחטוף איזה זבנג מלמטה....או שהפרונט יצנח על איזה בולדר....שווה זהב
מדובר ברכב בו כל הבעיות ידועות ואין הפתעות. קיימות קהילות משתמשים תוססות בכל העולם איתן ניתן להתייעץ ולהחליף חוויות. רוב החלקים זמינים במחירים סבירים/זולים ואת השאר ניתן להשיג במרשתת במחיר יקר אך הגיוני (למשל מפסק XYZ...Damper puley, מרססים).
לכן, מי שמעוניין ברכב הזה במצב טוב ישלם הרבה מעל למחירון מהטעם הפשוט שלדעתי לא קיים רכב מקביל לו בתכונותיו.
מניסיון מצטבר עם דיסקו שמאחוריו כ 250000 ק"מ, עלויות ההחזקה סבירות למדי אבל אני חייב לציין שאת רוב העבודה אני עושה בעצמי משני טעמים: 1.לצערי לא מצאתי מוסך שניתן לסמוך עליו 2.זה כייף :)
אשמח לחלוק מידע נוסף במידת הצורך.
תוסיף לרשימה את רמי מכפר מנחם - גבוה ברשימה :) .
שוב,
תודה לכולם.
עם התגובות אני שם לב פתאום ששוב נכנסנו לדיון לגבי מעלות ומגרעות של המותג.
זו לא השאלה כאן, הרכב כבר הוחלט, השאלה היא לגבי הפער בין מחירון רשמי ומה באמת קורה, ואשמח אם נחזור לשם.
עמית,
אם לא הייתי מכיר את המותג, מחברים קרובים שנוסעים בו, עוד הייתי חושב שהכל צפוי ומוכר וזה יופי של רכב.. מזל שנפלה בחלקי ההזדמנות ״להרים חלקים שנפלו״ מרכבים כאלו בטיולים..
הדבר היחיד שצפוי מהמותג הזה הוא שמתישהו תחטוף את הזובור.
איכות החומרים וההרכבה מחפירים לדעתי.
אבל בגלל שחלק נכבד בתהליך בחירת רכב בכלל ורכב שטח בפרט הוא מהבטן ולא מהראש, יש קהל גם למותג הזה.
כולל לחבר שמוכר וזה שחושב לרכוש.
כבר נאמר שהכל פתיר, כל התקלות ניתנות לפתרון של כמה מאות שקלים או אלפים לבעיות חריפות, אבל לאחר שתוקנו כראוי אינן חוזרות על עצמן.
ברכב הזה המכלולים הבאמת יקרים הם המנוע ותיבת ההילוכים.
ממליץ לקחת את הרכב למוסך שמכיר היטב את הרכבים הללו, אלי שחר דוגמה מצויינת, שיביט ברכב, יעבור על הסטוריית הטיפולים שלו אשר קיימת עקב העובדה שלטענת המוכר טופל במוסך, ניתן גם לבקש את היסטוריית הרכב מחברת המזרח,ע"י בעל הרכב הנוכחי בלבד (לקונה לא ימסרו שום מידע) ורק אז לקחת החלטה לגבי המחיר שהמוכר מבקש.
בבעלותי אחד מודל 2000 כבר שנה. הרכב שופץ והוחלפו בו כל הרכיבים לרמת הבורג. מה שהפך אותו לרכב מדהים במצב מכני כמו חדש ולי ראש שקט והנאה שכבר נמשכת שנה. אז שילמתי מעל המחירון. מבחינתי הייתי משלם את ההפרש במוסך עם הייתי קונה רכב שלא השקיעו בו כך.
חברה, שאלת השרשור היא מחירי שוק..
דורון,
אם אתה חושב שמדובר ברכב גרוע אני ממש לא מבין כיצד אתה לא מצליח לשכנע את הרוכש הפוטנציאלי לסגת מהעיסקה.
לשאלתך, אני לא הייתי מוכר את הדיסקו שלי בפחות מ 100K ולי לא התפרק שום דבר, גם לא בול גוינט במתלה הקדמי. להיפך, יש לי בעיה לחלוץ את הקיימים :)