-
לנדקרוזר או פג'רו, עד כי כך משמעותי?
בחיפושי אחר רכב שטח כבד (בבעלותי דאצ'ה דאסטר דיזל) לטיולים יותר כבדים ומשמעותיים , החלטתי להתמקד בלנדקרוזר ארוך או פג'רו ארוך. מצאתי שבשנתונים מסויימים, באותו שנתון ומצב כללי מחירי הפג'רו מגיעים ל - 50% ממחירי הלנדקרוזר. ושלא נדבר על נימוסי המוכר. אז אני יודע שהלנדקרוזר עדיף בשטח, אבל האם עד כדי כך? האם יתרונות הלנדקרוזר על הפג'רו מצדיקים את הכפלת מחירו?
-
תגובה: לנדקרוזר או פג'רו, עד כי כך משמעותי?
-
ממש לא.
ד"א, גם לפג'רו יש יתרונות לעומת הטויוטה.
נסה לנהוג בשניהם ותרגיש בהבדל.
-
יש ללמדקרוזר יתרונות. הפג׳רו ידרוש הכנה מסויימת כדי להגיע לאותן יכולות שטח כמו לנדקרוזר - בעיקר הגבהה קטנה ומיגונים מתחת להכל. הכל פתיר ועדיין יהיו סיטואציות בשטח שההבדל בין האין מתלים של פג׳רו לסרן של לנדקרוזר בא לידי ביטוי. מצד שני יש הרבה סיטואציות הפוכות ולא, זה לא קריטי אם המטרה היא לטייל ולא לשבור, וכל עוד מודעים למגבלות ונוהגים בהתאם.
בנוסף הטירטור הדיזלי של מיצובישי רועש יותר. אני מכיר מי שזה מפריע לו.
בסופו של דבר ההפרש במחיר לא מוצדק, בשום דרך. שניהם יעשו את העבודה.
אסף.
-
ראשית אני משוחד כי אני מוכר כרגע קרוזר ארוך במחיר מופקע...
אחרי כמה שנים עם קרוזרים, ואחרי שידוך כמה קרוזרים למקורבים, אין לי ספק שלא הייתי קונה פאג'רו. כן, למרות ההפרש במחיר.
אני לא יודע אם ההפרש מוצדק, אבל כרכב משומש, שעבר כבר לא מעט ק"מ, הקרוזר הרבה יותר צעיר ורענן וקרוב למקור מאשר הפאג'רו.
וגם כשתרצה למכור הוא יימכר בקלות ובמחיר טוב.
אם ההפרש שווה - זה רק אתה יכול לומר. אם אין יכולת כספית אז ההפרש לא שווה, ובטח לא שווה להתאבד כספית בגלל רכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
בחיפושי אחר רכב שטח כבד (בבעלותי דאצ'ה דאסטר דיזל) לטיולים יותר כבדים ומשמעותיים , החלטתי להתמקד בלנדקרוזר ארוך או פג'רו ארוך. מצאתי שבשנתונים מסויימים, באותו שנתון ומצב כללי מחירי הפג'רו מגיעים ל - 50% ממחירי הלנדקרוזר. ושלא נדבר על נימוסי המוכר. אז אני יודע שהלנדקרוזר עדיף בשטח, אבל האם עד כדי כך? האם יתרונות הלנדקרוזר על הפג'רו מצדיקים את הכפלת מחירו?
המחירים בפועל לא כפולים. המחירים שאנשים דורשים ביד 2 אולי כפולים, אבל המחירים שבהם נסגרות עסקאות נמוכים יותר מהפנטזיות של מחזיקי לנדקרוזרים.
באופן כללי, רכב, כמו כל סחורה אחרת, שווה בדיוק את מה שמוכנים לשלם עבורו. מחיר השוק של לנדקרוזר גבוה יותר משמעותית משל פאג'רו, גם אם רחוק מלהיות כפול.
וכן, זה בגלל שמדובר בשורה תחתונה על רכב יותר טוב, גם ביכולות שטח, וגם בעלויות אחזקה שנגזרות מאמינות בסיסית טובה יותר.
וכרגיל, יכולים לצוץ כאן אלף דעות מלומדות, כולל שלי - הן לא שוות כלום, מחיר השוק הוא המדד הטוב ביותר שיכול להיות לאיכות הכוללת של רכב משומש.
אם הייתי מחפש SUV יפאני גדול, גם אני הייתי עושה מאמץ למצוא לנדקרוזר על פני פאג'רו. לאחרונה קניתי טנדר, עשיתי מאמץ לקנות טויוטה ולא התפשרתי על משהו אחר זול יותר. יותר מזה, התאמצתי והשקעתי כדי לקנות בדיוק את הדגם שאני רוצה ובמצב הכי טוב שיכול להיות (ב5% מעל המחירון). לוקח זמן אבל בסוף מוצאים. מדובר על טויוטה, לא על איזה דגם אקזוטי שיש ממנו שלושה בכל ארץ ישראל.
-
מחיר לאו דווקא משקף איכות.
הוא בעיקר משקף מיתוג ונחשקות.
-
יש לך דאסטר. מה בדיוק אתה רוצה שיקרה שאינך יכול לעשות איתו? להגיע לעבירות קיצונית? רכב נוסף לטיולים קשים במיוחד? - אם כך, קנה סופה או שירוקי משופר. מדוע אתה צריך ל"ק ישן? ביום יום הוא לא יתן לך הרבה יותר מהדאסטר, ובטיולים, הערך המוסף הוא רק בקצה הסקאלה ושם יש רכבים טובים ופשוטים יותר מהיפנים.
-
אנחנו חיפשנו כמה חודשים טובים עד שמצאנו, ואלו היו תובנות החיפוש:
1. אשתי שמה וטו נגד פאג׳רו בטענה המקצועית שהוא ״מכוער״ ובזה נגמר הדיון המשפחתי על לנדקרוזר או פאג׳רו
2. הפערים שאני מצאתי בין פאג׳רואים ולנדקרוזרים ( כשעוד חשבתי שיהיה אישור...) היו תכל׳ס זה מאוד דומים להבדל במחיר בין לנדקרוזר ופאג׳רו חדשים מהניילונים כך שמראש בלי קשר לפופולריות שלהם, סתם כפונקציה של ירידת ערך לאורך שנים- הל״ק יקר יותר מהיום הראשון בעשרות אלפי ש״ח
3. עסקאות שאני יודע בכמה נסגרו כי הייתי בקשר/מו״מ עם הבעלים ( ולא שמועות או חבר של חבר של בנדוד) על לנדקרוזים במצב מדהים היו עד 25 אלף ש״ח מעל למחירון בקצוות ( על רכבים שמורים ומטופחים ועם ידיים מעטות וקמ נמוך) וסביב 10k ש״ח מעל למחירון בהרבה מקרים אחרים ( בתלות במצב הרכב). אנחנו שילמנו 15 מעל למחירון על רכב מיד ראשונה, שמור היטב, 150אלף קמ משנת 2007, עם תוספת (שהבעלים הקודם התקין )של מיגון גחון מלא. האם זה שווה את זה? זה כבר עניין של כל אחד עם עצמו :) מה שבטוח, בתור משפחה שעברה את מסע החיפושים- הל״ק הטובים נחטפים באמת דקות לאחר פרסומם, במחירים האלה. יש בלוחות כמה לק שוכני קבע שמפרסמים במחירים עוד יותר גבוהים מאלה- והם שם לאורך זמן רב.
בהצלחה!
-
יואב,
צעיר ורענן וקרוב למקור? לא נסחפנו קצת?
ל"ק מהיום השני כבר מקרקש, לפחות בלוח השעונים. זה משהו שנפתר עם השנים? :)
ברכב משומש, זה מסוג הדברים שבהחלט תלוי ברכב הספציפי.
אל תפסול אף מועמד בגלל מוצאו :)
ראיתי פג'רואים שחוטים בדיוק כמו שראיתי טויוטות שחוטות.
לדעתי האישית, במונחים של תמורה לכסף, הפג'רו עדיף.
כשאני חושב על הרכב הבא, אם הוא לא יהיה רכב טיולים "טהור" (אינדיאני או ג'יפ אחר) אז סיכוי יותר מסביר שזה יהיה פג'רו חדש יותר.
(אני עם היפני כבר שנה ו 20K ק"מ)
-
רק קנית את הדאסטר וכבר התאכזבת? ספר למה...
-
התאהבתי לא התאכזבתי, אולי יותר מידי :(. גם הדאסטר שמש וישמש לטיולים (אגב הוא עושה זאת לגמרי לא רע), רק בקשיים ובזהירות הנדרשת מרכב שטח רך חדש. יש לי בן שיצטרף מפעם לפעם. אני מחפס (יותר נכון רוצה לחזור) לרכב "ברזל" שלא חבל לי על חבטות מכות ושריטות שהוא חוטף בכביש ובשטח.
-
לפני שקניתי את הדיסקו התעניינתי בל"ק. (תכלס, מכיוון שלא הייתי מעוניין בהגבהות קיצוניות, הרי שלתצורת שני הסרנים החיים שיש לי היום אין הרבה יתרון על מתלה קדמי נפרד אבל זאת גלישה מהנושא, ועוד אחת מסוכנת).
בקיצור,
בסופו של דבר, החלטתי שהמחירים של הלנדקרוזר לא מצדיקים בשום פנים ואופן את התמורה שהוא לכאורה נותן ועדיף לי להשקיע את ההפרש בעליה בשנתונים.
מכיוון שאני מחליף רכב פעם בהרבה מאד שנים, הפונקציה של סחירות ושמירת ערך פחות רלוונטית לי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
התאהבתי לא התאכזבתי, אולי יותר מידי :(. גם הדאסטר שמש וישמש לטיולים (אגב הוא עושה זאת לגמרי לא רע), רק בקשיים ובזהירות הנדרשת מרכב שטח רך חדש. יש לי בן שיצטרף מפעם לפעם. אני מחפס (יותר נכון רוצה לחזור) לרכב "ברזל" שלא חבל לי על חבטות מכות ושריטות שהוא חוטף בכביש ובשטח.
סופה
שירוקי
ZJ
טראנו
כולם ברבע מחיר מל"ק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
סופה
שירוקי
ZJ
טראנו
כולם ברבע מחיר מל"ק.
לא אקטואלי כשאתה לא בנוי לבצע תיקונים אפילו קטנים לבד וגם אין לך הרבה זמן לטייל בין מוסכים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
לא אקטואלי כשאתה לא בנוי לבצע תיקונים אפילו קטנים לבד וגם אין לך הרבה זמן לטייל בין מוסכים.
חחח
תלוי על אילו שנתונים אתה מדבר.
במוסכים היעודיים לרכבי שטח (אודי מזרחי, אמרנו?), הטויוטות והפאג'רו מככבים...ובגדול!
כדי להנות מה"אמינות" היפנית, אתה צריך רכב משנתונים מתקדמים ואז כל הרעיון של "לא חבל על השריטות והמכות", הולך לאיבוד..
-
לך תתווכח עם מי שנורא רוצה להוציא הרבה יותר כסף ולהאמין שעשה את הדבר הנכון.
אבל בתור מי שהתעלם מדעות קדומות והתייחס רק לתמורה וליכולות הרכב נטו - ובחר (בצדק) לרכוש דאסטר - קצת מוזר שאתה מתלבט.
כי הלנדקרוזר באמת רכב מצוין. אבל גם הפאג'רו.
אלא מה? הפער במחיר הרבה יותר גדול מהפער ביכולות ובאיכות. לטעמי לא באמת מוצדק.
-
בשביל לעשות את הדיון ליותר מעניין: למה לא טרופר? רכב שמור ב 40 אל"ש + עוד 10 אל"ש על ישורי קו הגבהה ונעילות (אם אתה ממש רוצה) ועובר בכיף את רוב מסלולי ארצנו. במחיר כזה אתה ממש לא עושה עניין משריטות וכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לך תתווכח עם מי שנורא רוצה להוציא הרבה יותר כסף ולהאמין שעשה את הדבר הנכון.
אבל בתור מי שהתעלם מדעות קדומות והתייחס רק לתמורה וליכולות הרכב נטו - ובחר (בצדק) לרכוש דאסטר - קצת מוזר שאתה מתלבט.
כי הלנדקרוזר באמת רכב מצוין. אבל גם הפאג'רו.
אלא מה? הפער במחיר הרבה יותר גדול מהפער ביכולות ובאיכות. לטעמי לא באמת מוצדק.
או קי, אז מצד אחד אומרים לי תשלם יותר תמכור ביותר והתחזוקה השוטפת תהיה פחותה, הגיוני וכלכלי, יוצא שאני מפסיד רק את מימון הריבית על הפרש המחיר בין הלנדקוזר לפג'רו ברכישה שהרי במכירה ההפרש יחזור אלי (כמובן בהפחתת ירידת הערך). זה לא נורא.
אחרים אומרים זה כמעט אותו האוטו אז חבל אפילו על מימון ההפרש...
אני מבולבל.
-
אור, נעילות לטרופר מעל שנת 99 אין אלא אם כן עושים התאמות.