כירת Rocket לבישול בעץ טבעי- דיון והצעות בניה
שלום לכולם,
התחלנו בשיווק של מוצר מעניין - כירת Rocket Stove הפועלת על עץ.
היתרון הגדול שלה, היא היכולת לנצל את חומר הבעירה (העץ) בצורה אופטימלית בעזרת יניקת אויר מושלמת.
היא מאפשרת לייצר חום גבוה מאוד, המספיק לבישול בסירים גדולים או סאג' - חום שבדרך כלל אפשר לייצר רק בעזרת כלב גז או מדורה, וכל זה כמעט ללא לכלוך ועשן וללא השארת סימני מדורה בשטח\בחצר.
מיוצר בישראל.
http://www.e-shetach.co.il/product.asp?pid=6058
https://www.youtube.com/watch?v=zos7MQzYsp8
תגובה: חדש באיש שטח - כירת Rocket לבישול בעץ טבעי
רעיון נחמד יש לזכור רק שבכל מקרה אסור (לפחות בשמורות) להשתמש בעץ שנמצא בשטח/טבע...
יש לדייק. אסור להשתמש בעץ מהשטח באם הוא מעצים מוגנים לפי החוק והם עצי בר שלא נשתלו על-ידי אדם. גם מחוץ לשמורות טבע.
כמה עולה התנור הזה ???
סופסוף מצאו שימוש הולם למרגמה 52...
אותו עיקרון רק הרבה יותר זול :)
http://www.bayadaim.org.il/2013/03/%...e%d7%95%d7%a8/
המחיר של המוצר לא ראלי לחלוטין
רעיון נחמד מאוד, חבל שהמחיר הזוי לחלוטין.
אבל אין פה חדש, בארץ כולם מנסים לדפוק קופה רק כי חושבים שאפשר.
מענין מה התירוץ למחיר כשזה מיותר בישראל ואין עלות משלוח ומסי יבוא..
המחיר עושה עוול למוכר....
אם מסתכלים טוב, רואים למה המחיר כזה גבוה להערכתי, בלי קשר לרצונות אלו ואחרים של המוכר להתעשר.
הם השקיעו (לריק לענ"ד) בחריטה בלייזר ועיצובים שללא ספק מעלים את המחיר של המוצר, כשבפועל הארובה נשארת פשוטה למראה ולשימוש.
ראיתי את המוצר היום בלייב בריקושט בגרנד קניון בחיפה, ובאתי לכתוב בדיוק את מה שאמיר אמר פה.
במקום להשאיר את העיצוב פשוט וזול, עשו מזה פסל סביבתי, ולכן המחיר המופקע.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
בלי קשר למוצר הזה,אני משתמש כבר 5 שנים ואולי יותר בתנור עצים בשטח. אין מה לומר - היכן שהאש שם הבית. התנור שלי בנוי מבלון גז למזגנים שנמצא בג'יפ בכל המסעות,וניבנה בבניה עצמית. לתנור צרפתי שק מטורף שבעברו היה מנשא לסקייטבורד ממולא בחתיכות של עץ לימון וזית שחתוכים עבורי לפי הזמנה. הכמות - בערך 40 ק''ג מספיקה לי לשלושה ימי בעירה רצופים יומם וליל - כשאני עושה זולה מדברית במקום אחד.
כשיש לך אש תמיד אתה ממציא מה לעשות בה. קודם כל אני מביא לשטח קילו וחצי בצק שנח בצידנית. לפני כל ארוחה אני מכין לי כיכר לחם קטנה של 150 גרם שמצטרפת לארוחה התורנית. כך אני מקבל לחם טרי ישר מהתנור, שלושה ימים בוקר צהרים וערב. לאחר מכן אני שם על התנור פויקה מס' 1 שמספיק לשלושה אנשים,וכשאני עם הנכד הצמחוני אנו עושים פויקה צמחונית מטרפת,וכשאני לבד אני מוסיף לה כמות גדושה של שומן אווז או שם בה תרנגולת שלמה. מספר חברים כאן באתר שהיו עימי בזולה כזו יכולים להעיד על המתכון לאחר לילה של תרנגולת בתנור.
לשבת ליד התנור בלילות חורף קרים כדי להתחמם - כולל בירדן המושלגת ,זה פשוט כורח חיים.
אז בבקשה - לא לזלזל בתנורי עץ. טיול ללא תנור עצים משול לאשה עם תחתוני כותנה.
מה אכפת ממה עשויים התחתונים.... חשוב מה יש בתוכם, ומה היא יודעת לעשות עם זה.....:rolleyes:
היי אמיר
ראיתי את כל הסרטון בהיבט שח ג'יפאי. והוא ממש אסון.
א. הנפח שהדבר הזה תופס בג'יפ הוא ענק והמבנה שלא בלתי רגולרי,כך שאיפה שתניח אותו הוא יפריע לכל האיחסון מסביב.לכן התכנון שלו דבילי. על איחסון בתוך הנפח הזה אין מה לדבר.
ב. כמות העץ שנכנסת בפרופיל 8X8 ס''מ מחייבת הכנסת זרדים קטנים כל זמן הבישול ואין רגע שאינך עסוק בהכנסת עצים.
ג. היציבות של המתקן שואפת לאפס עם רגלי העכביש שלו,כך שכל דחיפה קטנה הופכת את כל הסיר שמעליו.
בתוך התנור המונגולי אני שם פחמים שישמשו אותי בלילה,או 4 בקבוקי מים מינרליים,כך שאני סוחב תנור לעצים עבים בעובי 10 ס''מ וללא עלות נפח כלל.
המחיר די זהה - כי בלון גז מזגנים לא עולה כלום,ולקדוח בו חורים זה פחות משעה עבודה.
חיים,
יש תמונות של התנור המונגולי?
כירת Rocket לבישול בעץ טבעי- דיון והצעות בניה
דה ז׳ה וו
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%95%D7%9C
** אם אתם שואלים אותי, יש לעידן את כל הסיבות לכעוס.
רמסנו ברגל גסה פרסום שהוא כנראה משלם עליו כסף...
בדיוק תהיתי אם לשים את הלינק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
צודק,
סליחה!
חזרה לדיון המקורי: http://www.e-shetach.co.il/product.asp?pid=6058
תרגישו בנוח - כמה שיותר הודעות, עושות באז גדול יותר :)
בכל אופן - יכול להיות שהמחיר הסופי של המוצר מעט גבוה ממה שחלקכם חושבים שצריך להיות, ואני בטוח שיש לא מעט אנשים שיודעים לייצר משהו שמזכיר את המוצר הנ"ל משאריות ברזל שזרוקות להם בחצר האחורית - ובעלות זניחה.
עדיין, צריך לזכור שמדובר בייצור ראשוני, של מוצר נישה בכמות קטנה, שמיוצר במפעל בישראל בעלויות גבוהות ממה שעולה לייצר סתם מנגל מפח בסין.
תהיו בטוחים שאין אצלנו מוצרים שבאים "לדפוק קופה על חשבון הישראלי המסכן" כמו שמנסים להציג פה - מדובר בהערות לא ענייניות לטעמי שמי שמעיר אותם, לרוב לא מכיר את העלויות שטמונות בהחזקת עסק בישראל, ובטח בייצור בישראל ואפילו בעלויות הפרסום בפורום החביב הזה שאנחנו כל כך נהנים לבלות בו את זמננו :)
כן קיבלתי את ההערה ששווה לשקול לוותר על כמה עיצובים בחיתוך לייזר יקר על מנת להוזיל את העלות הסופית - ואת זה נציע ליצרן לעשות.
עידן