רכב שטח הבא - לבטים לבטים
היי היי
אחרי כמעט עשור במשפחת הסוזוקי אתמול הגראנד ויטרה שלנו עזבה את הבית ועברה לבעלים חדשים.
מתחילים לחפש את הרכב הבא כאשר הדרישות מחלקות לדרישות של זוגתי ולדרישות שלי.
הדרישות של מורן: 1. מזגן 2. גג 3. הגה כוח
הדרישות שלי קצת יותר מורכבות.
אחרי זוג סמוראים עברנו בצורה טבעית לגראנד ויטרה. הרכב נקנה משופר, עם קיט קלמיני ונעילת דיפ' אחורית ועדיין הרגיש שהוא מאוד מגביל אותנו בטיולים. מידת צמיגים בקוטר קטן יחסית (27) וללא אופציה לצמיגי שטח מלא ודופן נמוכה יחסית (235/60) ודיפ קדמי מאלומיניום הידוע לשמצה מנעו ממני את לנסוע במקומות שדורשים נהיגה קצת יותר טכנית. מעבר לכך, לי היה חסר קצת מקום במקרה ורוצים לצרף עוד זוג ברכב.
הרכב הבא הוא רכב בודד בבית אבל כמעט ולא בשימוש.
1. אני מתנייד בעיקר על אופנוע ולזוגתי יש קלינקה בבית ולכן האוטו לא משמש לנסיעות עבודה אלא לטיולים, קצת מנהלות ובסופי שבוע ועדיין מדובר ברכב יחיד ולכן האמינות צריכה להיות סבירה. לא מפחד ללכלך את הידיים אבל גם לא עף על זה ולא סובל מעודף זמן פנוי.
2. הדרישה הבאה היא רכב שטח שבמצבו המקורי (בגדול ואני אסביר בהמשך) מסוגל לטייל ברוב המוחלט של המסלולים בארץ. מה זה אומר? זה אומר שאני לא מחפש רכב לעבירות קיצונית ולילות של טיפוס סלעים אבל רכב שמסוגל להוביל טיולים גם למעלות כאלו ואחרים בארצנו מה שאם הגראנד ויטרה תמיד היה לי חשש. כדי להגיע לעבירות טובה יחסית הדרישות מהרכב הן גודל צמיגים סביב 31 (אינצ'י או מטרי) ומידה שיש בה מבחר צמיגי שטח נאה (31 אינצ'י או 245/75/16 למשל), גובה מספק עם מקסימום הגבהה סולידית של 2 אינץ, ונעילת דיפ' אחורית או אופציה לנעול את הרכב.
3. צריכת דלק סבירה, הגראנד צרכה סביב 1:8 וזה אחלה, אשמח להישאר באותו איזור.
4. אופציית רשות - סרן חי קדמי, מתוך אמונה שמכלול סגור ואחוד עמיד יותר.
תקציב: בגדול, לא הגדרתי משהו ספציפי, אשמח להשאר סביב ה-30K לפני יישור קו כזה או אחר, אבל במידת הצורך ומידת האטרקטיביות של הרכב אפשר גם להגדיל את התקציב.
רכבים על הפרק:
טיוטה היילקס עד 97 - יתרונות: אמין יחסית, פשוט יחסית, נעילה אחורית מקורית ברוב הדגמים, סרן קדמי חי, צמיגי 31 במצבו המקורי ולא מצריך באמת שום שיפורים, עומד בדרישות של מורן.
חסרונות: ישן יחסית, כבר במעמד של רכב מיושן או שני טסטים בשנה. לרוב יקר יחסית (למרות שאפשר למצוא רכבים טובים בטווח שציינתי), מנוע עצל במיוחד אם לא הוסב לטורבו, יצא לי לקרוא לא פעם על בעיות אמינות בהסבות שאינן מקצועיות. המון קילומטרים, רוב הרכבים לא יורדים מ-350000 ק"מ, ביטוח וטסט של רכב מסחרי, קשה מאוד למצוא אחד שתוחזק טוב, אני פחות אוהב את התצורה של טנדר באופן כללי.
היילקס 98 ומעלה - בתקציב שלי אפשר גם למצוא גם באיזור שנתון 2001 ומעבר לסרן החי אני רואה את חלוקת היתרונות וחסרונות די דומה.
מגנום ידני - יתרונות: זול יחסית ומאפשר לרכוש מודל חדש (2004), צמיגי 31 במקור, נעילה אחורית מקורית, לא חושב שמצריך שיפורים על מנת להיות רכב טיולים, משיחות עם אנשים יש חלקים בשפע ובמחירים סבירים.
חסרונות: בעיית התחממות ידועה (גם בידני?), רוב הרכבים עם המון קילומטרים ומתוחזקים רע לפי מה שנראה לי, ביטוחח וטסט מסחרי יקר, גם פה, אני פחות אוהב תצורת טנדר.
דיסקו 1 - יתרונות: שני סרנים, במצבו המקורי כמעט ואינו דורש שיפורים, מנוע TDI300 שנחשב אמין, תא נוסעים הכי נעים שאני מכיר, נוחות נסיעה מעולה, מחיר זול.
חסרונות: לא יודע איזו מידת צמיגים ישנה במקור, ללא נעילה ובעל ציריות פריכות, שמועות על בעיות אמינות מפה ועד אוסטרליה, נראה שקשה למצוא אחד שתוחזק כמו שצריך, ישן יחסית, מנוע עצל ושוב אמינות אמינות אמינות.
דיסקו 2 - יתרונות וחסרונות דומים לדיסקו 1, מנוע TD5 כבר נחשב יותר נמרץ אבל גם הוא סובל מבעיות כאלו ואחרות כמו צמה עם שמן וכו' וכו'...
כרגע כל ה-SUV היפנים והקוראנים יורדים מהפרק מסיבות כאלו ואחרות.
אשמח לתגובות ענייניות ומפורטות כדי שנוכל להמשיך לטייל להנאתנו :)
תודה לכולם
תגובה: רכב שטח הבא - לבטים לבטים
כל הדרישות שלך מובילות לפאג'רו או טרופר. למה אתה לא רוצה אותם?
אם הק"מ השנתי לא גדול ואתה מסוגל לסבול צריכת דלק של מנוע בנזין גדול, לך על אינדיאני.
גראנד צ'ירוקי היה הבחירה הטבעית שלי אבל צריכת הדלק פוסלת אותו על הסף.
מה שכן, הייתי מחזיר למשוואה את הטרופר דיזל.
הכי הרבה רכב לשקל שתקבל מכל שאר האופציות שהעלית.
והיום שעניין המזרקים מאחורינו נראה לי שזו עסקה מנצחת.
איל
אני תמיד אמרתי שאתה מגזים..הרי רכב זהה לשלך עלה איתנו את ורדית בלי בעיה.
בכל מקרה - אני טוען שפאג'רו או טרופר אכן יתאימו לך בול. טרופר בנזין ארוך תוכל להיות קניה מוצלחת, הבעיה למצוא כזה.
מהאופציות שהעלית הייתי לוקח את ההיילקס הישן. סתם כי זה אייקון ותמיד תוכל לגדול איתו.
על פניו מה שכתבת זועק טרופר.
כמו שכתבו מעליי - הכי הרבה תמורה פר שקל.
קודם כל אני לא פוסל כלום אבל כן מאמין גדול בשני סרנים חיים ולכן הדיסקו.
המגנום נכנס למשוואה רק בגלל מחיר אטרקטיבי ונעילה אחורית והטויוטה החדש יותר פשוט כי זה טויוטה.
עניין המזרקים הטרופרים נפתר? לא התעדכנתי מספיק. מה לגבי נעילה אחורית לטרופר החדש יותר? לא מהווה בעיה.
פאג׳רו, פראדו ואינדיאנים פחות אטרקטיביים מבחינת מחיר ממה שראיתי בינתיים.
היו לי רכבים עם מתלה מקפירסון (פאגרו טראנו וטויוטה פראדו)
והיו לי עם סרן חי מקדימה (הייליקס, דיפנדר, סופה, דיסקו, ולאחרונה רנגלר)
מהלכי מתלה עם סרן חי הם משמעותית טובים יותר.
גם רכב עם שני סרנים חיים נמוך יחסית ל SUV, עדין מהלכי המתלה ובספו של דבר הגחון גבוהים יותר.
זה נובע מגאומטריה שונה של שני סוגי המתלים.
המשמעות היא שרכב עם שני סרנים חיים נכנס פחות לשיפועי צד קיצוניים, חוטף פחות מכות בגחון, ועל כן משרה יותר בטחון.
לעומת זאת רכבים עם סרן חי ההיגוי יותר מעורפל והם יותר קשים, חוץ מהרנגלר, ששם כנראה המתלים מתוכננים נכון וההגה לא מעורפל.
ועדין הוא רק משתווה ל SUV פשוט ולא למכונית מנהלים יוקרתית.
מה זה אומר לגביך? תשפוט אתה.
לי היה פשוט לא נעים לנסוע עם רכב שעל כל שטות נכנס לשיפוע צד.
היה לי פראדו 2001 רכב מעולה עם מנוע מעולה. אבל עם מקפירסון מקדימה.
אותי זה עיצבן, זה לא שהרכב לא עבר כל מה שביקשתי ממנו, אבל הכל תמיד היה עם שיפועי צד שלא אהבתי.
אני אוהב לנסוע עם רכב שמשרה בך בטחון ולא שאתה מרגיש שאתה כל הזמן יכול להגיע איתו לקצה...
לעבירות בינונית + אין הרבה בעיות, מעבר לזה.. אפשרי אבל צריך להתרגל להרבה מכות שיפועי צד, ולדעת טוב טוב היכן הגבול.
1 קבצים מצורפים
הערת אגב - מוני, לאף אחד מהכלים שציינת אין מתלה מסוג מקפרסון. מקפירסון תמצא על פריבטים ועל כלי שטח קטנים יותר, מבוססי שלדות פריבט. בתמונה, משמאל מקפירסון ומימין זוג זרועות A, שזה מה שיש במתלה הקדמי של כלי השטח הגדולים יותר.
קובץ מצורף 98559
צחי - זכית שאתה מוכר כאן, לעומק אפשר להגיד, מבחינת הפרופיל הפסיכולוגי-מוטורי הבעייתי. אתה לא סתם גולש חדש שנרשם ומקבל את התשובה הממוצעת. במקרה שלך - אכן, שווה להתאמץ וללכת על אחד מה"דברים האמיתיים" - אלו עם הסרנים החיים, ג'יפ, לנדרובר או טויוטה ישנה. אם הטנדר יורד, ודברים פתוחים וספרטניים מדי יורדים, אז נשארנו עם ג'יפ צ'רוקי/גראנד צ'רוקי/לנדרובר דיסקברי.
בסכום שציינת ועם היכולת והנסיון הטכני שלך אתה מסוגל לדעתי גם לבצע רכישה נכונה וגם להתמודד עם התחזוקה והבנייה של אחד מהכלים האלו.
תשאיר את היפאנים לאנשים שפויים יותר. בבוא היום תוכל להחזיק במקל השפיות משני הקצוות, גם וגם... אבל בינתיים - לך על דיסקברי או אינדיאני, מה שבא לך טוב.
האמת, מראש לא הבנתי למה קנית גרנד ויטרה.
זה לא רכב שמתאים לך.
לגבי האופציות שכתבת, אתה הולך עם הלב ופחות עם הראש- זה קצת טעות.
במקרה כמו שאתה מתאר, עלויות דלק פחות קריטיות, אבל עלות אחזקה שנתית כוללת כן מהותית.
טויטה, לנדרובר- כלים מעולים, אבל גם אם לא זזים מטר- ממש לא זול להחזיק אותם.
וכאשר עוברים לרכב גדול מהסוזוקים- פתאום מגלים שלהוריד גיר על הבטן בחניה מאחורי הבית: זה לא ממש נעים....
האפשרות שאני חושב שהכי תתאים היא ללכת על אינדיאני.
עלות האחזקה סבירה, לא אתפלא אם זול מטויוטה...
חלפים בשפע, ידע בשפע, כלים טובים ושמורים גם יש.
מקסימום רכב בכביש ובשטח, במינימום כסף.
הוא פיזית גדול, אז אולי לא אידאלי לסידורים בעיר (תלוי בך ובאישה כמובן).
הוא לא ממש גניב- שזה תמיד יתרון.
טסט בעיקרון לא בעיה לעבור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בבוא היום תוכל להחזיק במקל השפיות משני הקצוות, גם וגם... אבל בינתיים - לך על דיסקברי ....
פרדוקס?
נמרוד מה רצית שאגיד?! מתלה עצה כפולה..
double wishbone suspension ?!!!
זה נשמע כמו משהו שהגיע מתרנגולת (מה שנכון אגב)
אני הרבה יותר אוהב את השם מקפירסון, וחוץ מלמהנדסים מרובעים כמוך זה ממש לא מענין.
לשניהם אותו עקרון עבודה רק שהשני הוא הרבה יותר חזק ולכן מתאים לרכב שטח (בערך.. )-: )
אז כן השם של המתלה שהתכוונתי עליו הוא מתלה עצה כפולה
מוני מוני מוני... חשבת על מקפירסון? על המהנדס הסקוטי, על הבן אדם שמאחורי השם, שאתה זורק בכזאת נון שלנטיות?
לצורך הדיון, אתה מדבר על מתלה נפרד מול סרן חי.
לא להיות קטנוניים על מונחים. בגדול אני מסכים עם מוני ועומרי גם אני לא מבים למה קניתי גראנד ויטרה, זו הייתה החלטה שפויה למרות ששנתיים טיילנו איתה וסה"כ היא שירתה אותנו בסדר.
אינדיאנים יורדים מהפרק בגלל מנוע צמא (חזק וכיפי אבל צמא) ונכון שהאוטו לא משמש ליום יום אבל בכל זאת הגראנד עשתה 16000 ק"מ בשנה האחרונה למשל אז הוא נוסע וההבדל בין 1:5 ל-1:8 יכול להתבטא בקילומטראז הנ"ל ב-7000 ש"ח לשנה.
מערכת גז הייתה יכולה להיות אופציה אם הייתי שקט עם התקנות שמבוצעות בארץ. בכללי אני שואף לרכב מינימליסטי מבחינה טכנולוגית ככל האפשר, אני מאמין שזה אחד המתכונים לרכב שיחזיק לאורך עוד הרבה שנים ולכן ההיילקס והדיסקו 1 הם המועמדים האידאלים.
טנדר הוא תצורה שלי לפחות נראית פחות נוחה או יותר מסובכת להגיע איתה לסידור נכון אבל היא לא פוסלת את היילקס והוא מתחיל להיות אצלי בראש מומעד מצנח ועכשיו זה רק עניין של למצוא אחד.
בוודאי !
Earle S. MacPherson נולד באילינוי ב 1891 ומת ב 1960מהנדס ראשי ב פורד ואחר כך גם ב GM. למד באוניוורסיטת אילנוי.
הוא היה הראשון שתכנן סוג זה של מתלים עבור רכבים פרטיים וישם אותם באופן מעשי (היו כמה לפניו שהיו פחות יעילים)
האמת, שווה לקרוא עליו, עולם הרכב בתחילת דרכו היה הרבה יותר .. הרפתקני מהיום.
היום מסמלצים הכול עד מוות, אז היו בונים ופשוט מנסים, על הלקוחות (-:
צחי, דיסקו אחד אולי יחזיק שנים, אבל עם הרבה מאוד תחזוקה מונעת...
הייליקס יחזיק לנצח, והיה מאוד מאוד אמין. מבחינת עבירות, נו זה הייליקס !
הבעיה איתו שהוא רכב עבדים (קרי עובדים זרים)
הוא ונוחות זה שני כיוונים שונים לחלוטין.
אפשר לעשות הליקס לנסבל, לא יותר מזה.
והמנוע שלו פשוט זוועה, אפילו סמוראי יותר טוב )-:
תוסיף על זה גם טסט פעמים בשנה, ותקבל סיפור מההפטרה.
אבל אם אתה יכול לחיות עם כל הבעיות הללו, אז כן, היליקס תפור לצרכיך.
צחי, טנדר טויוטה עם סרן חי בודד יעשה לך את העבודה נהדר. 31, הרבה מקום, אמינות וקדימה לשטח. הבעיה היחידה היא שהשוק מלא בכל מיני זבלים ואו סוחרים ומכאן שצריך לבצע עבודה מעמיקה מאד עד שמוצאים את האחד, אבל כשמוצאים הוא נשאר לנצח (או עד שהשכנים רוצים אותו...)
לחילופין, ומנסיון מקצועי גם של חבר שמוביל טיולים ברמה שבועית ואין לו יכולת לקחת סיכונים מיותרים ואו להוציא כסף על תיקונים - פג'רו Q ארוך 2800 טורבו דיזל. רכב שעד כה הוכיח את עצמו בגדול הן בעבירות והן באמינות. דלק 1:8 בנסיעה רגועה, כל השאר בידיים שלך.
אגב, מישהו יודע מה העלות המשוערת של סגירה פשוטה לארגז, גובה קבינה?
עלות סמלית עד אפסית, אם אתה לוקח סגירה משומשת ומשפץ ומרכיב בעצמך. אני יכול לחבר אותך למגרש שמחזיק ערימות.
סגירה קשיחה דורשת שינוי מבנה ברשיון - אני לא יודע מה בדיוק זה אומר, האם צריך אישור של מתקין הסגירה, משרד הרישוי רגיל או עמדה אחת... אם כן אז יש פה עוד עלויות של בירוקרטיה.
אני כרגע בונה סגירת ברזנט לטנדר, הרישוי זה לא הסיבה הראשית אבל זה גם שיקול. תהיה כתבה מן הסתם כשאסיים את הסיפור.
אם אתה קונה טנדר טויוטה ישן יש סיכוי לא רע שתיפול על רכב עם סגירה כזאת או אחרת ברשיון, ואז אתה יכול לשפץ או לבנות מה שבא לך באמת בלי הטרחה של שינוי מבנה.
אני לא אציע לך משהו שמראש פסלת..
לפי ההיסטוריה (רכב שפויי=סוזוקי ואיכות חיים של... רכב אמיתי), לא הייתי מסתכל בכלל על הטויוטה..
נכון, האגדות מספרות שכלום לא עוצר אותו (ובד"כ האגדות מתעלמות ממליון השיפורים וחוסר היציבות המובנית ומערכת מתלים מקורית, שבלי טון וחצי בארגז, היא קשה יותר מאבן) ושמנוע אנמי (ביום טוב..) מתאים בול למרכיבים שאמורים לתמוך בלפחות עוד 30 כ"ס ושיש לו נעילה אחורית מובנת (בד"כ) ו... עוד המון סופרלטיביים.
מה שלא מספרים זה תנוחת הישיבה המגוחכת, שמתאימה אולי לפורמולה 1, והכיסאות הלא נוחים עוד כשהם חדשים ואיכות החיים בקבינה (רמזו לך על זה = רכב פועלים/עבדים) והזכרת עוד זוג לטיולים - המושב האחורי הזוועתי (אפילו יותר מהקדמי) יפרק חברויות אחרי 1/2 טיול ו...
ואני בטוח שיהיו כאלה שיגידו שאפשר לחיות עם כל הדפקטים ושמתרגלים אבל... בניינו, בשביל מה להתרגל??
מנגד יש אגדות של דיסקברי 1...
לא אמין ו.. זהו בערך.
אז שוכחים לספר לך שהחלקים זולים בטירוף (כולל ציריות חזקות, למרות שגיסי נסע על שלו במשך למעלה מ-15 שנים, עם נעילה אחורית וציריות מקוריות!. לא היה מקום שהוא לא עבר...) ולעבוד עליו לבד זה יותר פשוט מבסוזוקי, ואם שמים לב למה שהולך פה (ובעולם) בפורומים, יודעים איזה חלק לקנות שלא יקרוס אחרי חודשיים (לדוגמא, משאבת הגה - רק של ZF - פחות מ-$200 באיביי. העברתי לארץ לא מזמן) ו..יחזיק המון.
חוץ מזה, זה רכב שלא צריך לשפר בו כלום - AS IS, הוא שם בכיס הקטן את כל מה שהוזכר פה (כולל משופרים), הן מבחינת העבירות והן מבחינת איכות החיים (מישהו אמר מזגן מפוצל??).
אני לא סובל דיזל באופן כללי ואת של לנדרובר לדורותיו ודגמיו, באופן מיוחד אבל אם לך זה לא מפריע, חפש EDC...
אני גם חושב שהאוטו הזה מכוער להפליא אבל כשאתה יושב בפנים... אתה לא כ"כ רואה את זה..
ועוד לא דיברנו על המחיר המגוחך שלו..
בין מה שהזכרת, שבא בחשבון, יענו ההיילקס והדיסקברי... נסה את שניהם ואין לי ספק שהגרוטאה האנגלית תהיה הרכב הבא שלך..
כל זאת, לעניות דעתי הצולעת (כפי שמישהו הציע שאסייג.. כל משפט שלי)..:)
הבעיה ה(אולי) יחידה של ההיילקס שאכן רלוונטית לדיון פה היא הגניבות שלו. כל השאר פתיר/נתון לאישיות של הבעלים. עם גניבות קשה מאד להתמודד.
ל"ר גניב פחות...