עוד סיבה לדרור להתעצבן - המשך פרויקט פריסת המצלמות ברחבי גוש דן
תגובה: עוד סיבה לדרור להתעצבן - המשך פרויקט פריסת המצלמות ברחבי גוש דן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4659835,00.html
מצדי שיציבו מצלמה בכל הרמזורים בארץ.
די לפורענות הזאת.
אתה חושב שהמצלמה הייתה עוצרת את הנהג ?
עברתי בתואר קורס כללי על בטיחות הרכב, המרצה היה ראש מדור חקירת תאונות במשטרה לשעבר(לא זוכר במדויק את שם התפקיד).
לטענתו לפי המידע של המשטרה, רוב העוברים באור אדום עוברים בטעות. אנשים שלא היו מרוכזים, אנשים שחשבו שיספיקו לעבור, טעות ברמזור (ירוק לישר ופונים שמאלה נגיד). מה שאומר (לטענתו) שלא משנה כמה מצלמות רמזור תשים, הן לא יפחיתו משמעותית את מספרי העוברים באדום, פשוט מאוד כי רובם לא חשבו שיעברו באדום.
הדבר היחיד שזה יעשה זה להעלות את הכנסות המדינה. ומכיוון שזו מטרת המצלמות התקנתן ברמזורים חכמה מאוד.
מעבר לכותרת המאיימת, מישהו כאן קיבל מהמצלמות האלו רפורט?
אני מפעיל דרך קבע וויז ומצאתי שהאיום הזה של המצלמות לא ממש מעלה את רמת הסיכון עבורי.
יש הרבה שגונבים אור אדום.
נהג מונית או אוטובוס לא מתבלבלים.
זה פשוט הפך לנורמנה אצל הנהגים בתחבורה הציבורית.
מעניין כמה עבירות היו לנהג שגרם לתאונה בב"ש.
עזבו את דרור, בחייכם, הבן אדם כבר לא צעיר, מעשן, שותה, משחק סנוקר ונוהג בסופה פתוחה. הוא צריך להרגע, לא להתעצבן. מי שכותב כותרות כאלו אין לו מצפון :rolleyes:
אני מה אכפת לי?
עם כל העצב והצער על מותם המיותר של שלושה אנשים, זה מצחיק אותי.
תשאלו למה?
1. כל הנתונים מראים שככל שמגבירים את האכיפה, כך יש יותר תאונות ויותר נפגעים.
2. מצחיק אותי איך אחרי כל תאונה ישר קופצים כל האבואבים ההיסטריים וצווחים "עוד מצלמות!!!, עוד אכיפה!!!". תגובות רגשיות, מהבטן, לא מהשכל. המגיבים האלה אינטיליגנטיים בערך כמו הבריונים שצועקים "מוות לערבים" אחרי פיגוע.
2. מצלמות לא מונעות תאונות. אכיפה לא מונעת תאונות. מטרת האכיפה והמצלמות היא חליבת קנסות ותו לא.
יום אחד,אחרי המהפכה הגדולה, אולי האחראים לפרויקט המצלמות הזה - שרי התחבורע ובטחון הפנים, מפכ"לי המשטרע, ראשי אגף התנועה, ראשי "אור ירוק" ושאר אווילים ורשעים - יועמדו לדין ויושלכו לבית סוהר עד יומם האחרון.
3. עד שזה יקרה במהרה בימינו, המצלמות לא מטרידות אותי אישית כי אני כבר לא עובר על המהירות המותרת ולא נוסע באדום. למה? כזה אני. הדלק יקר מדי ורשיון הנהיגה שלי הוא כלי עבודה שלי.
4. במגזרים מסויימים בישראל, שאחוז התאונות בקרבם גבוה פי כמה מהממוצע בקרב שאר האוכלוסיה, ושבהם ציות לחוק, תרבות נהיגה, רשיון נהיגה, רשיון רכב, טסט, ביטוח ושאר זוטות הם לא יותר מבדיחה או מקסימום המלצה - הם לא סופרים את המצלמות. למי בדיוק תשלח את הדו"ח?... לזה שאין לו כתובת?...
5. וסוף-סוף הנה לכם לנדקרוזר פראדו שתוכלו להשיג בקצת פחות ממחיר-מחירון.
מרוב עצבים הוא כתב 6 סעיפים במחיר של 5 :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מה אכפת לי?
עם כל העצב והצער על מותם המיותר של שלושה אנשים, זה מצחיק אותי.
תשאלו למה?
1. כל הנתונים מראים שככל שמגבירים את האכיפה, כך יש יותר תאונות ויותר נפגעים.
2. מצחיק אותי איך אחרי כל תאונה ישר קופצים כל האבואבים ההיסטריים וצווחים "עוד מצלמות!!!, עוד אכיפה!!!". תגובות רגשיות, מהבטן, לא מהשכל. המגיבים האלה אינטיליגנטיים בערך כמו הבריונים שצועקים "מוות לערבים" אחרי פיגוע.
2. מצלמות לא מונעות תאונות. אכיפה לא מונעת תאונות. מטרת האכיפה והמצלמות היא חליבת קנסות ותו לא.
יום אחד,אחרי המהפכה הגדולה, אולי האחראים לפרויקט המצלמות הזה - שרי התחבורע ובטחון הפנים, מפכ"לי המשטרע, ראשי אגף התנועה, ראשי "אור ירוק" ושאר אווילים ורשעים - יועמדו לדין ויושלכו לבית סוהר עד יומם האחרון.
3. עד שזה יקרה במהרה בימינו, המצלמות לא מטרידות אותי אישית כי אני כבר לא עובר על המהירות המותרת ולא נוסע באדום. למה? כזה אני. הדלק יקר מדי ורשיון הנהיגה שלי הוא כלי עבודה שלי.
4. במגזרים מסויימים בישראל, שאחוז התאונות בקרבם גבוה פי כמה מהממוצע בקרב שאר האוכלוסיה, ושבהם ציות לחוק, תרבות נהיגה, רשיון נהיגה, רשיון רכב, טסט, ביטוח ושאר זוטות הם לא יותר מבדיחה או מקסימום המלצה - הם לא סופרים את המצלמות. למי בדיוק תשלח את הדו"ח?... לזה שאין לו כתובת?...
5. וסוף-סוף הנה לכם לנדקרוזר פראדו שתוכלו להשיג בקצת פחות ממחיר-מחירון.
כמובן לא נציין איזה מגזר זהur
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כמו הסרגל של אסף
אולי אני הגרפיקאי ששלח את הקובץ ל-Linero?...;)
במגזרים מסויימים בישראל, שאחוז התאונות בקרבם גבוה פי כמה מהממוצע בקרב שאר האוכלוסיה, ושבהם ציות לחוק, תרבות נהיגה, רשיון נהיגה, רשיון רכב, טסט, ביטוח ושאר זוטות הם לא יותר מבדיחה או מקסימום המלצה - הם לא סופרים את המצלמות. למי בדיוק תשלח את הדו"ח?... לזה שאין לו כתובת?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
ממש בדיחה...נכון יותר שתי בדיחות
שוב פעם נטפלים לאתיופים [emoji41]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אתה מכוון לנהג האוטובוס?
5. וסוף-סוף הנה לכם לנדקרוזר פראדו שתוכלו להשיג בקצת פחות ממחיר-מחירון.[/QUOTE]
נדמה לך.
20K מעל המחירון לפחות. זה בכלל רכב מפורסם - היה בעיתון ובאינטרנט!
מנסיוני, דרור התכוון לנהגי מוניות ואוטובוסים...
אסף.
לא אעיד על אחרים, אומר רק שמאז שיש מצלמות רמזור אני חושב פעמיים אם לעבור בירוק מהבהב וביותר מקרים מחליט לא לעבור.
בכל מקרה, יקטין את מספר העוברים באדום או לא זהו מס דיפרנציאלי שמוטל על מי שעובר על החוק. ומי שלא מרוכז בכביש ובגלל זה עובר באדום שילמד להיות מרוכז או שישב בבית בלי רשיון.
לי אישית אין שום בעיה עם זה. מצדי שקופת המדינה תתפקע מכסף שמקורו בדוחות.
אתה שוכח שמצלמות הרמזור הן גם ובעיקר מצלמות מהירות. מהסוג שישלח לך דו״ח על נסיעה ב5 קמ״ש מעל המותר אם זה תומך במודל הרווח דל מפעיל המצלמה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעבר לכותרת המאיימת, מישהו כאן קיבל מהמצלמות האלו רפורט?
אני מפעיל דרך קבע וויז ומצאתי שהאיום הזה של המצלמות לא ממש מעלה את רמת הסיכון עבורי.
לא קיבלתי, וגם לא שמעתי על הרבה אנשים שקיבלו. להגיד את האמת, אני לא חושב שאני מכיר אישית מישהו שקיבל... אבל זה יכול להיות בגלל שאני לא ממש חברותי :rolleyes:
מעניין, כמה פה קיבלו כאפה מהמצלמות החדשות?