שאלה בקשר לבניית שער ממתכת
היי שלום לכולם .
כפי שהספקתם להכיר אותי , ואני הצלחתי להכיר כמה אנשים נחמדים וטובים בפורום שעוסקים בריתוך.
קיבלתי עבודה לבנות שער כניסה להולכי רגל עם צילינדר כמובן .
השאלה שלי נגיד ובניתי מסגרת לשער מי פרופילים 40/40 ,
ואני רוצה לבנות שער גם מי פרופילים 40/40 ,
איך אני לוקח מידה מדוייקת שהלשונית של הצילינדר תיהיה בול ?
אני צריך את הצילינדר למדוד או שאפשר לקחת עוד סנטימטר מרווח בלי הצילנדר?
או אני חייב צילינדר מהתחלה להכניס לפרופיל ולפי זה למדוד ולרתך?
תודה לעוזרים
תגובה: שאלה בקשר לבניית שער ממתכת
אתה לא. אתה ממקם את המנעול והצילינדר חיצונית לפרופיל ומסמן את החורים שלהם. בפרופיל אתה חותך מלבן במרכז שלתוכו אתה מכניס את המנעול. אתה קודח את החורים הבאים: חור אחד לידית ושני חורים לצילינדר כי הוא אובלי מקטן לגדול. אחר כך עם דיסק ובעדינות יוצר את החור האובלי. בכל מקרה אתה עושה חורים מעט גדולים יותר לשן התאמה וכמובן דו צידיים לצילינדר ותלוי בפתיחה של השער, חד או דו צידיים.
אחרי שהמנעול והצילינדר מורכבים אתה שם כיסוי מתאים לחור של הצילינדר ובידית, תלוי בידית ששמת.
אחרי שכל זה מוכן (על השער הנפתח כמובן) אתה שם מולו את העמוד שאליו המנעול אמור להתפס ורואה איפה צריך לעשות את החור ללשון המנעול והידית. בגדול עושים חור מלבני, בדומה שעשית למנעול, ומרכיבים את הפלטה שאתה מקבל עם המנעול כדי שיראה נקי וכמו שצריך.
העמוד צריך להיות במרחק לא קרוב מידי ולא רחוק מידי, קח בחשבון שלפעמים צריך לבצע התאמות וכיוונים. לא מסובך ואם תרצה, אתה מוזמן לבוא להסבר מוחשי יותר.
1 קבצים מצורפים
תודה רבה לך
אבל לא ענית לי על השאלה השנייה אני מצרף תמונה להמחשה שתנסה להבין מה אני רוצה לדעת
אשמח לבוא אבל מחר יש לי את הבניית שער אז כנראה אצטרך טבילת אש ראשונה
אין לי אפשרות משחק עם העמודים
קובץ מצורף 98719
אוקי הבנתי.
אתה צריך מרווח צירים של 10-15 ממ, בדר"כ אני משתמש בפין של ציר כמדד, בכל מקרה אם העמודים כבר קיימים אז אתה תרתך את הצירים בסוף, כשהשער במקום. את הצד של השער אתה יכול לרתך כבר עכשיו. תוודא שהמיקום של הצירים טוב. אני שם שניים עליונים במרחק שמאפשר פירוק ואחד תחתון.
בין השער לעמוד של המנעול אני נותן לפחות 10-12 ממ רווח. במידה והרווח גדול יותר אז תמיד אפשר להוציא את החיפוי של החור לשוניות אחוצה עם שייבות וספייסרים.
השער אמור להיטרק ולהסגר בלי בעיה. וכמובן להשאר סגור. המרחק שציינתי הוא ללא הלוחית חיפוי.
בניתי משקוף מתכת מפרופיל 80X40 לדלת מתכת "פלרז", לקחתי מידות למשקוף ונתתי פיקים כשהמשקוף היה על הדלת עם קליבות וספייסרים בעובי 3 ממ
לאחר מכן קשרתי את המשקוף בפרופילים והתקנתי את הדלת - רק בסוף אחרי שפתחתי את הדלת עשיתי חורים ללשונית של המנעול, יצא מאוד מדוייק הדלת נסגרת כמו במקרר.
אם מדובר בשער עם משקוף שלם תוכל ליצר אותו האותה הדרך ולהתקין קומפלט עם המשקוף במקום
3 ממ זה קרוב מידי לשער חצר. בבית כשיש קירות מכל הכיוונים זה אחלה אבל חצר שהאדמה עובדת בה, זה מתכון לבעיות
שער בנוי נכון לא צריך יותר מ 3 מ"מ רווח בין גוף השער והמשקוף ובכלל בצד של הצרים לא צריך בכלל רווח .
עידו
אין בעיה עידו. תבנה איך שאתה רוצה, אחר כך הם באים אלי כדי שאתקן שערים שלא נסגרים.
אני לגמרי מסכים עם lizard
בשער מתכת כזה לוקחים מרווחים גדולים, אין צורך כמו בדלת כניסה שתהיה איזה אטימה.
אצלי יש רווח של 3 מ"מ (+-) בבוקר קר, בצהריים חמים הוא יכול כבר לגעת אחד בשני.
במקרים קיצוניים כמו אתמול בצהריים לדוגמא, הוא כבר לא היה נסגר/ או נפתח (תלוי באיזה מצב הוא נשאר)
וזה עוד רק מהבדלי חום/קור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אין בעיה עידו. תבנה איך שאתה רוצה, אחר כך הם באים אלי כדי שאתקן שערים שלא נסגרים.
אני בטוח :)
עידו
היי חברים יצא על הפנים השער
המשקוף עשיתי אותו פלס אבל אני עושה פעם ראשונה שער יצא לי לא טוב יצא חרא סליחה על הביטוי דווקא הלקוח מרוצה אני לא מרוצה בכלל ולא לקחתי כסף
אז בקשתי מכמה מסגרים סיוע טלפוני ועזרו לי אבל אני צריך לראות מהתחלה ועד הסוף איך עושים שער מישהו יכול לעלות תמונה מה זה סייפסרים
ועוד משהו אשמח לבוא ללמוד באיזה מסגריה איך בונים שער כולל משקוף או קורות ללא משקוף מהתחלה ועד הסוף עם הסברים ולצאת איתו להתקנת שטח ללא תשלום מצדו 2-3 ימים
אני בתימי ונייד לאזור המרכז ועוד פעם אומר מוכן ללא תשלום אפילו לא סימלי
אני עם תעודת הסמכה בינלאומי וריתוך ואני לא יודע לייצר שער התעודה אני יכול לתלות בשרותים
וואלה לא הבנתי אותך, יש לך הסמכה בריתוך ושער אתה לא יודע לבנות? איפה למדת שער זה דבר יחסית פשוט לייצר. ואכן צודק מיכה לפחות 6 מ"מ מרווח צריך לשער בין המסגרת בשערים גדולים אפילו יותר.
טל
היי
הקורס לא מלמדים לבנות שערים קונסטרסית למינהן מלמדים אותך לרתך
ואני מרתך
אבל מעשית אני אפס
אני עשיתי גדרות מדהימות עשיתי פרגולות יפיפיות אבל שער לא יודע לעשות נשמה זה לא בושה להגיד אני לא יודע
זה התחיל מתחביב ויש לי מלא טלפונים שם אנשים בנתיים אני מוסר עבודות למסגר שאני מכיר מהשכונה אבל אני רוצה ללמוד לבד
תבין שמי מצב של לא יודע לתת פיק למדתי לרתך ברמה שעברתי הסמכה ברנטגן מכה ראשונה עברתי ברוך ה
אז אני לא יודע פרקטיקה לא מתבייש ואני מודה
בקורס מלמדים תורת חומרים איזה אלקטרודות מתאימות לאיזה חומר
להבין מהוא ריתוך בכלל מה קורה שלא מנקים שלקה ועוד אבל מעשי צריך להשתפשף
כמו בכול דבר לומדים לתואר אבל נגיד וקיבלו אותך לעבודה מסויימת החברה מעבירה אותך קורס משלהם ומצמידה בנאדם שתשפשף ועם עשית טעות הוא מתקן אותך
כשעושים עבודה מדויקת וחזקה בשער כזה אין צורך ביותר מ3 מ"מ רווח בין השער לבין המשקוף .
בהרבה מאוד שערי ברזל רואים רווחים גדולים בהרבה וזה בשביל לחפות על אי דיוקים או תזוזות עתידיות .
כפי שהספקתי להכיר את העבודות של עידו , הוא לא יודע לעשות משהו לא מדויק או לא חזק .
רתך הוא לא מסגר ולא כל מסגר הוא רתך. ריתוך זה חלק מעבודת המסגרות, אעיז ואומר שזה אמנם חלק חשוב אבל לא עיקרי. רוב הריתוכים שמסגר כללי(לא קונסטרוקציות או מבנים) עושה לא נושאים בעומס רציני.
צריך לדעת לעבוד ואיך לעבוד. גם אני לומד כל הזמן ולמזלי יש לי חבר מסגר אומן שעוזר לי.
זה אכן שני מקצועות שונים
אני עובד מסגרות.
שערים, מעקות, דלתות רפפה וכו׳, מייצר גם תבניות דקורטיביות ליציקת קרניזים וקרקובים מבטון.
אבל שהיה לי צורך לרתך צנרת מים ופלאנג׳ים שעומדים בלחץ, הלכתי לשכן שהוא רתך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
כשעושים עבודה מדויקת וחזקה בשער כזה אין צורך ביותר מ3 מ"מ רווח בין השער לבין המשקוף .
בהרבה מאוד שערי ברזל רואים רווחים גדולים בהרבה וזה בשביל לחפות על אי דיוקים או תזוזות עתידיות .
כפי שהספקתי להכיר את העבודות של עידו , הוא לא יודע לעשות משהו לא מדויק או לא חזק .
ואת זה אתה אומר מנסיון או מה?
חייב מרווח מסויים והוא תלויי בגודל פרופיל המשקוף והשער, אני תמיד מתחיל ברווח של 6 מ"מ. במידה ולא יהיה מרווח השער לא יכול לזוז הנדסה פשוטה. שלא נדבר אל שחיקת צירים, ותריקת שערים שגורמת לעיקום צירים ועוד תופעות, אבל כמו שמיכה אמר זה טוב, אחרי זה יש עבודות תיקונים.
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
ואת זה אתה אומר מנסיון או מה?
כן !