ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%9B%D7%9F%21
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%9B%D7%9F%21
כל הכבוד,
הייתי רוצה לדעת אם קיים ומה הסדר גודל לביטוח מקיף ל CJ
אבי, מה זה "ישן" ומה זה "עתיק"?...
איך אתם מקטלגים ג'יפ בן 20?
דרור
...התשובה היתה על בסיס הומור...
ועכשיו ברצינות
נקבל רכב ישן עד 1998 -1997 ששווי הרכב יעלה על 25000 ש"ח לפי מחירון לוי יצחק
והסיבה היא שכל מכה קלה שהרכב יקבל וסכום הנזק יעבור את ה50% ... זה הופך את זה לטוטל לוס
ולכן חב' הביטוח נזהרות ....
אבי, מי כמוך יודע שאין קשר בין ה"מחירון" לבין מחיר השוק והשווי בפועל שעומד על כ-40-50K ש"ח.
במקרה כזה, מה עושים עם רכב שמתחת ל-97'?... נגיד כל הסופות/CJיים המשופרים והמטופחים?... הערכת שמאי?
בוא ונאמר סופה 95 או CJ שנת 90, כלים מושקעים ומטופלים עם שיפורים למיניהם ונהגים לא צעירים, נגיד מעל 40 (עוד מעט 50...:(), שמאי מעריך את האוטו נאמר ב-45,000 שקל. תקבלו אחד כזה?... סד"ג של מחירים לחובה+מקיף+גרירה+שמשות?
גילוי נאות: אני כבר מבוטח אצל מישהו אחר ומרוצה, אבל ב"מקיף חלקי" (גניבה). מקיף מלא לסופה תמיד היה בעייתי גם כשהג'יפ היה הרבה יותר צעיר - בד"כ סירבו לבטח, או שהפרמיה היתה הזויה.
יש פרוצדורה להערכת שמאי שעל פיה יקבע מחיר הרכב על שיפוריו?
האם הצהרה על שיפורים עלולה לשמש לרעת המבוטח נניח בעת התהפכות?
אני יודע דבר אחד ומנסיון, בביטחה קיבלתי הצעה הכי זולה כולל חברות ישירות "חבר" וכו' והשרות של ורד פשוט תענוג. וזה כולל ניסיון של חבר קרוב בטוטל לוסט. בקיצור מומלץ מאוד.
לדעתי כיוון שהחוק קובע שהמחיר הוא של לוי יצחק (כן, ישלו קומבינה בחוק הביטוח) - אם תזמין שמאי של לוי יצחק (הבן שלו למשל) תקבל שמאות שתהיה מקובלת על חברת הביטוח ועל פיה יבטחו את הנבלה על כל מה שתבחר לכלול בה.
ככה זה עובד ברכבים מייבוא אישי..
אסף.
דיפנדר 1994 שרשום כ-M1 ברשיון
יש טעם להתקשר אליכם או שלא רלוונטי ?
אבי, דיברתי איתך לגבי הצעה לחובה וצד ג' לויטרה 97 קצרה, כל נהג מעל גיל 24, עבר ביטוחי נקי.
אפשר לשאול כמה יעלה מקיף, עם אותם נתונים, אם בכלל רלוונטי?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
בבקשה התייחסות גם לחלופה שדרור ציין שיש לו
ביטוח חלקי כלומר צד ג'+ מקיפון לגניבה לפי שווי שוק ולא המחירון לרכב 97
אם אפשרי , לפי איזה שווי ואיזה סד"ג פרמיה?
אבי , האם יש ביטוח (אפילו רק חובה ו ג') לרכבי פנאי שנוסעים רק בסופי שבוע? אם אני רוצה לבטח את הרכב שלי רק לימי חמישי שישי שבת האם זה אפשרי? אני יודע שיש מוצר הפוך לדתיים. יש הרבה מאד רכבים כאלו שהם מאד רחוקים מלהיות אספנות ובכל זאת בקושי זזים מהחניה...
[QUOTE=boaz avrahami;642651]יש פרוצדורה להערכת שמאי שעל פיה יקבע מחיר הרכב על שיפוריו?
- - - Updated - - -
דרור ידידי,
לגבי מה שאלתך:
..."בוא ונאמר סופה 95 או CJ שנת 90, כלים מושקעים ומטופלים עם שיפורים למיניהם ונהגים לא צעירים, נגיד מעל 40 (עוד מעט 50...:(), שמאי מעריך את האוטו נאמר ב-45,000 שקל. תקבלו אחד כזה?... סד"ג של מחירים לחובה+מקיף+גרירה+שמשות?..."
תשובתי- אם קיימת הערכת שמאי, בסדרי גודל של 40,000 ש"ח , אז המחיר מסתובב סביב חובה +מקיף+שרותי גרירה וכל השאר כ-4500 ש"ח.
הבעיה היא- מיגון הרכב הזה. אבל גם זה ניתן לפיתרון.
- - - Updated - - -
בועז, בוקר טוב
יש פרוצדורה להערכת שיפורים- אישור מוסך מתחום 4X4 ,לגבי שווי מהמוצרים, אם הם חדשים דהיינו נקנו בשנה האחרונה, נלך לפי ערך כינון משמע- חדש,אם הם מעל שנה שנתיים- המחיר יקבע לפי ערך שיפוי מחיר שוק שזה אומר שזה 50% מערך כחדש.
יום טוב
- - - Updated - - -
אסף!!!
כל מילה שכתבת בסלע!!!
לחברות הביטוח נוח מאוד עם השמאי המנדטורי
פחות בלאגן....פחות כאבי ראש
- - - Updated - - -
יש טעם להתקשר. שלח לי צילום רישיון, והעדר תביעות נקי בשלוש שנים האחרונות ואבדוק לך.
- - - Updated - - -
אם שווי הרכב פחות מ-25000 ש"ח- כלכלית לא כדאי לך
קונסטון שלום
מה שאתה מבקש זה סוג של אנדרוגינוס- הכלאה של בין חלום למציאות.
וזה מורכב מכמה סיבות- מחיר שוק? - מי יקבע אותו?
מקיפון?- קיים עדיין בשוק, אבל הפערים מאוד הצטמצמו לעומת המקיף הרגיל ( חברות הביטוח מנסות להדיר את רגליהם מ"מקיפונים" כאלה- גניבה בלבד או תאונה בלבד)
והדבר האחרון שכנראה יסתום את הגולל על זה תהיה באמצעות השאלה בכמה אנשים מדובר? האם כדאי לפתוח ערוץ כזה? וכאן תיבחן החלטת חברת הביטוח בהיבט הכלכלי.
כי בל נשכח שחברת ביטוח היא ל בדיוק פילנטרופית.
- - - Updated - - -
יוסי
רעיון ענק
אבדוק את הנושא
לדעתי זה חייב אישור של המפקח על הביטוח, ולכן זה אמור להיות מורכב יותר . אבל כמו שכתבתי- בודק!!!
+1 לסופי שבוע...
1+ לסופי שבוע
אני בעלים של טרופר מבוטח שנים אצל אבי מביטחה-אין לו תחרות מבחינת מחיר ושירות
מומלץ ביותר!!!
חוני