פטור ממילואים או יחידה חדשה ?
שלום, קיבצתי היום טלפון ממשרד הקישור שלי והוצע לי פטור ממילואים.
אני שוקל להסכים אבל לפני זה מעוניין לדעת האם מישהו מבאי הפורום יכול ״למשוך״ אותי ליחידת מילואים אחרת עם תפקיד מעניין יותר מהנוכחי .
אשמח לספק את הפרטים הרלוונטיים בה״פ לפני קבלת החלטה בנושא.
Sent from my Ass
תגובה: פטור ממילואים או יחידה חדשה ?
תחשוב טוב-טוב לפני שאתה קופץ על הפטור.
אם אחר כך תתגעגע ותרצה לחזור למילואים, תגלה שגם אם מישהו בכיר נורא רוצה אותך ביחידה שלו, הבירוקרטיה הצה"לית לא מוכנה לקבל אותך בחזרה "כי יש לך פטור" ובד"כ זה סוף הסיפור.
זה צבא כל כך מטומטם, מפסיד אנשים טובים בגלל נהלי כסת"ח מטופשים. לא פלא שהוא מפסיד במלחמות.
בגלל זה אני מנסה לעבור יחידה לפני הפטור.. אני אוהב לעשות מילואים אבל בפעמים האחרונות הרגשתי שמבזבזים את זמני ואת זמנם של אחרים. מבלי לפרט - או יחידה אחרת או הביתה בצער רב.
Sent from my Ass
גם אני קיבלתי כזה טלפון לפני שלושה חודשים בערך ואמרתי במפורש שאני לא מעוניין בפטור שכזה...
אחרי חודש קיבלתי מכתב תודה על תקופת המילואים... ולהבא אני משוחרר. בקיצור תזדרז כי לא ניראה לי שמעניין אותם מה דעתך בעניין
תנו לצעירים לעשות את העבודה.
אם אני הייתי כותב כזה פוסט אשתי היתה חונקת אותי...
Sent from my Windows Phone using Tapatalk
המגמה הבולטת בצבא המילואים היא הורדת גיל השחרור. בחי"ר זה כבר יורד לאזור ה-37, ועד כמה שידוע לי בהנדסה ושיריון עוד פחות מזה (לא קצינים).
אין לי שום בעיה עם גריעת "זקנים" מהמצבה וממכסת הימ"מים אם זה אומר שמגילאי 35 ומטה יתאמנו באופן מסודר פעם בשנה (מה שלא קורה היום) בעקבות התקציב שהתפנה. בינינו, לפחות בחי"ר, לוחם בן 37 הוא לא מכונת מלחמה משומנת בלשון המעטה.
וכל זה נאמר ברמת המקרו מבלי להכיר את אלו שהתבקשו להשתחרר כאן, ומבלי לערער על יכולתם וכו'.
אני רוצה להראות נקודה נוספת ומאוד מכוערת ופוגעת לטעמי.
אני בן 52 עוד מעט.
שירתתי כקצין ומפקד ביחידה קרבית התנדבותית.
בגיל 40 העבירו אותי לתת ייעוץ מקצועי לחייל אחר.
בשנים האחרונות לא קוראים לי למילואים.
כשהתקשרתי לברר מה קורה עם פטור/שחרור ממילואים
התברר לי כי לפי המחשב שוחררתי ב2008...
יש לי תעודת קצין בכיס עדיין...
נאוד מעליב שהצבא לא רואה לנכון להפרד בצורה מכובדת ממי ששרתו שנים רבות.
בטח ביחידה התנדבותית..
הולך ופוחת הדור והיחס.
צחי
כשאני השתחררתי מהצבא { טוב נו..חיל אוויר } עשו לי איזה תחקיר בטחוני שכנראה לא עלה יפה, ואז אמרו לי תשמע -או ירוקים או "המתנה" . ברגע הראשון הגבתי כמו פות"ש - מה? אולי בכ"ז? לא צריך אותי באיזה יחידה בבסיס "שלי" ? אולי ליד? לא? השלישה ראתה שאני מתקשה לקבל את הבשורה ובקשה שאצא רגע, בנתיים עשתה כמה בירורים, חזרתי - ושב או ירוקים או "המתנה" . אמרתי - את יודעת מה - המתנה. המתנתי. אחרי 7 שנים קיבלתי מכתב בו מודה לי צה"ל על שירות המילואים שלי { בפועל - כ 10 ימי מילואים } . חברים שלי עשו מילואים יפה יפה ללא שום הקלות, אז למה להגיד לחייל משוחרר שלא צריך אותו ביחידה כאשר כן צריך אותו?
לא בפעם הראשונה ולא האחרונה - מסכים עם דרור. צבא מפגר.
אני חייב להוסיף זווית נוספת לנושא ששמעתי ממישהו שמקורב לתחום.
בנפרד ממי שבת'כלס לא שויך למילואים במעמד השחרור, פטור ממילואים או סיום מילואים קשור גם לשיקולי עלות-תועלת מערכתיים שלא כולם אטומים.
לכל יום מילואים יש עלות, של תשלום לביטוח לאומי ושל עלויות האימון.
חלק גדול מהאוכלוסייה בגילאים 40+ הם אנשים עובדים שנמצאים במעמד כלכלי סביר+, ועל כל יום, הצבא משלם די הרבה כסף למעסיקים.
עשינו פעם חשבון זריז שרק ממה שהצלחנו לספור, עלות של שבועיים מילואים לחבורה לא גדולה עלתה לצבא כמה מאות אלפי שקלים רק מההחזרים לביטוח הלאומי.
בשביל לקבל מושג, היו ח'ברה, חריגים אמנם, שיום עבודה שלהם שווה 1500-2000 ₪, והיו כמה שיותר.
תכפילו את זה בשבוע-שבועיים מילואים ותבינו שבשביל הצבא, פשוט לא כלכלי להביא אחד כזה לתפקיד שאינו חוד או מקצוע ייחודי שאין לו תחליף.
רוב הח'ברה הצעירים משתכרים הרבה פחות..
עכשיו נכון שלא כולם כאלו, אבל הצבא עובד לפי כללי אצבע, וחיתוכים סטטיסטיים.
תוסיפו את זה שהם מיומנים, בכושר טוב יותר, וזמינים יותר (סטודנטים/רווקים/בתחילת דרכם המקצועית), והנה להמ הם יותר אטרקטיביים.
אז אם אין לכם מקצוע ייחודי (וקצין היום זה לא ממש ייחודי), אז הרבה יותר יעיל וזול לצבא להביא מילואימניק צעיר, בכושר טוב יותר, ואם פעם דיברו על שימור ידע לחימה של מילואימניקים, אז לפחות ב-10 השנים האחרונות, לכל המילואימניקים יש ניסיון קרבי לא קטן, ולא משנה אם הם קרביים או לא.
2 פרוסות הלוף שלי..
בקיצור לקחת את זה כמחמאה שאני יקר לצבא? הלוואי וזה היה נכון..
Sent from my Ass
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
בקיצור לקחת את זה כמחמאה שאני יקר לצבא? הלוואי וזה היה נכון..
Sent from my Ass
לא יודע מה עשית בצבא, אבל אתה כנראה נופל בסטטיסטיקה..
תפסיקו להעלב מזה שלא רוצים אתכם ומעדיפים מישהו צעיר יותר. זה הצבא, לא אשתכם.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני חייב להוסיף זווית נוספת לנושא ששמעתי ממישהו שמקורב לתחום.
בנפרד ממי שבת'כלס לא שויך למילואים במעמד השחרור, פטור ממילואים או סיום מילואים קשור גם לשיקולי עלות-תועלת מערכתיים שלא כולם אטומים.
לכל יום מילואים יש עלות, של תשלום לביטוח לאומי ושל עלויות האימון.
חלק גדול מהאוכלוסייה בגילאים 40+ הם אנשים עובדים שנמצאים במעמד כלכלי סביר+, ועל כל יום, הצבא משלם די הרבה כסף למעסיקים.
עשינו פעם חשבון זריז שרק ממה שהצלחנו לספור, עלות של שבועיים מילואים לחבורה לא גדולה עלתה לצבא כמה מאות אלפי שקלים רק מההחזרים לביטוח הלאומי.
בשביל לקבל מושג, היו ח'ברה, חריגים אמנם, שיום עבודה שלהם שווה 1500-2000 ₪, והיו כמה שיותר.
תכפילו את זה בשבוע-שבועיים מילואים ותבינו שבשביל הצבא, פשוט לא כלכלי להביא אחד כזה לתפקיד שאינו חוד או מקצוע ייחודי שאין לו תחליף.
רוב הח'ברה הצעירים משתכרים הרבה פחות..
עכשיו נכון שלא כולם כאלו, אבל הצבא עובד לפי כללי אצבע, וחיתוכים סטטיסטיים.
תוסיפו את זה שהם מיומנים, בכושר טוב יותר, וזמינים יותר (סטודנטים/רווקים/בתחילת דרכם המקצועית), והנה להמ הם יותר אטרקטיביים.
אז אם אין לכם מקצוע ייחודי (וקצין היום זה לא ממש ייחודי), אז הרבה יותר יעיל וזול לצבא להביא מילואימניק צעיר, בכושר טוב יותר, ואם פעם דיברו על שימור ידע לחימה של מילואימניקים, אז לפחות ב-10 השנים האחרונות, לכל המילואימניקים יש ניסיון קרבי לא קטן, ולא משנה אם הם קרביים או לא.
2 פרוסות הלוף שלי..
לחלוטין לא נכון.
הצבא משלם תשלום קבוע עבור כל יום מילואים בלי שום קשר לשכר בפועל.
תפריד בין תגמול להחזר למעסיק.
התגמול זהה, אבל יש את מרכיב ההחזר למעסיק של שכיר.
לא כל השכירים משתכרים זהה..
היה איתנו במילואים רופא בכיר, שמשתכר כמה עשרות אלפי שקלים בחודש.
הוא, את המשכורת שלו מקבל כך או כך.
הצבא מחזיר למעסיק את הכסף.
במילואים של שבועיים, תחשוב כמה הוא עלה לצבא.
1. יש תקרת שכר של 30 א' למילואינקים.
2. אכן גדוד צעיר הרבה יותר זול לצבא.
3. בסופו של דבר זכותו הבסיסית של כל חייל להתלונן, לפחות בשרשור הזה גם כאלו שקיבלו פטור/שחרור ממילואים מממשים זכות זאת.
הצבא לא מתעסק עם מעסיקים, ביטוח לאומי מתחשבן איתם. יחידה מקבלת הקצאה של ימי מילואים ולא מצמידים תג מחיר לחיילים בדרגות שכר שונות.
אם יש לביטוח לאומי ולמשהב״ט התחשבנות כלשהי אני לא יודע.
אוי ואבוי אם יש מצב ששיקולי שכר נכנסים למשוואת הגיוס למילואים ולא הייתי זורק קביעות כאלו בלי להביא הוכחות חד משמעויות כי אם זה המצב אפשר לסגור את המדינה, חבל אפילו על הבג״ץ.
אני לא אומר שיום מילואים של חייל שמשתכר הרבה הוא יקר יותר למדינה - זו עובדה מתמטית. אבל כן רוצה לדעת שקיימת הפרדה מוחלטת בין המערכות ושום השפעה על שיקול הדעת.
פטור ממילואים או יחידה חדשה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אם יש לביטוח לאומי ולמשהב״ט התחשבנות כלשהי אני לא יודע.
זה בדיוק זה.
אני מביא מה שנאמר, אין לי אסמכתא.
ברמה הפרקטית זה נשמע לי הגיוני שבתחשיב הכללי זה סעיף מאד משמעותי מבחינה כלכלית, ואני ממש לא חושב שזה ״או ואבוי״, כשזה פקטור אחד, בלי להתפשר על מקצועיות, יחד עם זה שחיילים צעירים יותר גם יותר יעילים.
אז בוא ננסח את זה כך -
משהב״ט מעביר תשלום קבוע עבור כל יום מילואים לביטוח הלאומי. תשלום שאמור להיות הממוצע מן הסתם, כי אין סיבה שהביטוח הלאומי יספוג הפרשים ובטח שלא המילואימניקים.
אם סטטיסטית יש תועלת כלכלית בלהצעיר את צבא המילואים וזה מיושם באופן גורף - כלומר גיל השחרור יורד לכולם, אז אין כאן משהו פסול, כל עוד זה לא פוגע בתחומים אחרים.
אבל מכאן ועד להגיד שחייל ספציפי משוחרר משירות כי הוא יקר יותר, המרחק גדול מאד.
הגיוני מהרבה סיבות שישאפו להוריד את גיל הפטור ויאפשרו התנדבות במקרים שיש צורך ורצון.