שלום לכולם,
אחרי הרבה זמן של קורא פאסיבי הצטרפתי למשפחת 4X4.
קניתי איסוזו טרופר ארוך שנת 2004.
אני מחפש מגונים (אפילו משומש)
אני רוצה להגביהה את הרכב (לא משומש), אשמח להמלצות.
תודה,
טל
Printable View
שלום לכולם,
אחרי הרבה זמן של קורא פאסיבי הצטרפתי למשפחת 4X4.
קניתי איסוזו טרופר ארוך שנת 2004.
אני מחפש מגונים (אפילו משומש)
אני רוצה להגביהה את הרכב (לא משומש), אשמח להמלצות.
תודה,
טל
עדכון קטן,
אחרי שקיבלת את עלות יישור הקו ....
יש לי תקציב למיגון ואו להגבהה ע"י בולמים וקפיצים או החלפת צמיגים ל - 31.
בתור אחד שעושה את צעדיו הראשונים בשטח, מה הייתם מעדיפים לעשות קודם צמיגים או הגבהה ?
תודה.
הגבהה ומיגון הרבה יותר חשוב, קודם כל כדי לשמור על הרכב..
צמיגים - אם יש לך 50/50 במצב תקין אין צורך למהר להחליף.
הבהרה קטנה.
מיגון יהיה דבר ראשון.
אני על צמיגים מקוריים של איסוזו.
השאלה היא האם ללכת כשלב ראשון עם החלפת ג'אנטים וצמיגים ל-31 או להגביהה ע"י בולמים וצמיגים?
תודה,
טל
קח בחשבון שמיגון גחון(לפחות) חשוב מאוד, כל הנושא של שילוב ההנעה הקדמית נימצא חשוף מקדימה, באחד הטיולים רכב שלא היה ממוגן חטף אבן במשלב וחוץ מהמצב הלא נעים הוא נישאר בלי יכולת 4x4...
קיט הגבהה בשלב ראשון זה מספיק, במיוחד בתור התחלה, אם יש לך צמיגים תקינים תישאר איתם עד שישחקו ואז תחליף.
הצעה שלי (שאני גם מיישם אותה),
אל תשקיע שקל עכשיו !
חכה קצת , אין מה למהר ! תמיד יהיו כאלו שירצו "לשתות" לך את הארנק ....
הכי חשוב, תלמד את הרכב חודש לפחות ותוודא שלא רכשת נבלה ....
אם הכול בסדר, ואחרי האופריה, תוכל בנחת לבנות (בעזרתנו אם צריך)
תוכנית שידרוג ושיפור .
רענן
נ.ב - תתחדש ותהנה !
חבר'ה מיגון גחון בטרופר הכי חשוב, זה לא משנה מה הוא קנה או מה הוא הולך לעשות, מכה קטנה במשלב או בחלק הקידמי והוא ישבור אותו או רדיאטור או משהו אחר בטיול הראשון או השני זה לא משנה, את הבעאסה הוא יקבל אבל במקום לישמור את הכסף בארנק הוא יוציא על תיקונים שלא באמת היה צריך אותם ויכל לחסוך אותם מעצמו תמורת כמה שקלים...
מגן גחון יש משומשים, מדובר בחתיכת פלטה מאלומיניום, חפש ביד 2 ובאתרים לא צריך לעלות יותר מ 600 ₪. חדש פי 2.
לדעתי צמיגים מקוריים איסוזו הכוונה למידה המקורית, 245/70/16.
תודה לעונים,
האוטו נמצא עכשו ביישור קו. הדבר הבא זה מיגון (יהיה!)
עכשו ההתלבטות.
לשאלת הצמיגים אכן הכוונה שלי למידה המקורית, 245/70/16.
כמו שזה נראה כרגע אני אקבל את ההצעה של רענן וחוץ ממיגון אני לא יעשה כלום, אלמד את האוטו והצרכים שלי ואז אשפר בהתאם.
תודה לכולם ועכשו נשאר למצא קבוצת טיולים להצטרף אליה :)
ברכות,
טל
חוץ ממה שכתבתי ,
לגביי צמיגים, אם אתה לא מתכנן לעבור לצמיגי שטח מלא,
אז אין הרבה טעם לעבור למידה 31" הדורשת גם החלפת ג'אנטים.
אם אתה בכלל "ירוק" בתחום השטח (דהיינו לא היה לך רכב שטח),
אז אל תמהר לעבור לצמיגי שטח מלא בפרט אם הרכב יום יומי ועוד נהג/ת חולק/ת איתך נהיגה בו.
רענן
טל,
אני עשר שנים עם המידה המקורית, רק עברתי לצמיגי כביש שטח, מכונים גם 50-50 וזה מספיק לכל הטיולים בארץ או אתה לא מתכנן מסעות עבירות.
אל תמהר לחפש סיבות להוציא כספים, למד בהדרגה מניסיון שלך ושל הסובבים אותך במה להשקיע בכל פעם.
Sent from my Nexus 4
++1 לעצה המצויינת של רענן,
ואין סיבה להחריג ממנה את נושא המיגון.
מיגון גחון זה כמו שחפ"ץ קרמי. צריך שחפ"ץ אם אתה הולך עכשיו לדהור לתוך שדה קרב. אבל אתה לא. אתה יכול לטייל בכיף ובשקט בכל מיני מסלולים קלים יותר וגם קליפ פחות, ללמוד את האוטו ואת התחום, ולקנות את המיגון שתבין שצריך, לא מתוך לחץ אלא מתוך צורך.
עם הטיולים בא התיאבון, מעטות קבוצות הטיולים שעם 4x4 "קשוח" ויעשו טיול ברמה קלה(ועיניין רמת הקושי לכל אחד הגדרה משלו לכל מסלול), מספיק הטיול הראשון ברמה טיפה יותר בלי מיגון, טעות נהג קטנה או משהו בסיגנון, כדי לדפוק קרטר מנוע או משהו אחר ואז הוא יבין גם את הלחץ וגם את הצורך.
ההחלטה קודם כל מיגון נכונה מאד.
השלב הבא:
רכב שטח שנוסע בשטח חייב צמיגים מתאימים לשטח.
שטח מלא או ״חצי״, בהתאם להעדפה ושימוש, אבל חובה צמיגים נורמליים.
הגבהה זה לא הכרח אלא ״אני רוצה/שיפור מתלים לנוחות ואיכות חיים״,
לא תיתקע בגלל מתלים מקוריים, כן תיתקע בגלל צמיגים לא מתאימים.
אני מסכים לעניין ההמתנה עם השיפורים והשידרוגים מלבד דבר אחד - המיגון.
אצלי הגבהה בסיסית (5-6 ס"מ בעזרת קפיצים חזקים יותר) ומיגון מנוע מספיקים בהחלט לרוב המוחלט של הטיולים בארץ.
הכי חשוב, מיד לאחר המיגון, לדעתי, זה ללמוד לנהוג כמו שצריך בשטח.
מספיק אנחנו רואים "מומחים" למיניהם שמתהפכים, שדופקים את הרכבים או שסתם נתקעים כי הם לא נוהגים מספיק טוב למרות הביטחון שלהם בעצמם.