1. מנוע מנוע מנוע: בגלל הדרישה לצריכת דלק נורמלית אנחנו מחפשים את דגם הדיזל. מנוע ה-3.1 עד שנת 98 שזהה לנוע האיפון ידוע כאמין מאוד אבל יש מעט מאוד רכבים בשוק ובעליהם דורשים מחירים מופקעים לטעמי ולכן אלא אם יפול רכב מדהים במחיר מעולה כנראה שאני אוותר. מנוע ה-3.0 זכה למוניטין מפוקפק שתרם עד מאוד למחירים האטרקטיביים של הטרופר. מכיוון שעל כל הרכבים כבר פגה האחריות של UMI מה בדיוק צריך לחפש?
1.1 אם הרכב עבר החלפת מנוע במסגרת הריקול איך אפשר לדעת זו? לבקש תיעוד מהמוסך? אם אין תיעוד יש אפשרות אחרת לברר?
1.2 כוסיות מזרקים, האם מספיק שרכב עבר החלפת מזרקים או כוסיות מזרקים במסגרת הריקול? כל כמה זמן יש לבצע את החלפת האטמים הנ"ל (ק"מ/זמן)?
1.3 איזה חיישנים מומלץ לבדוק אם הוחלפו אי פעם? האם יש חיישנים שזקוקים להחלפה יזומה כל X זמן/ק"מ (חיישן מסילה למשל)?
1.4 EGR, כל הנושא לא ממש ברור לי. מהו ה-EGR? מקריאה מנושאים שונים קראתי שכאי לנסוע בלעדיו ובאחרים שלא.
1.5 יש עוד דברים שצריך לשים עליהם דגם במנוע בבדיקת הרכב?
המנוע ב-3.1 הוא אמין מאוד. המנוע 3000 הוא מאוד חזק. פעם אנשים לא היו יודעים לטפל בבעיות של המנוע 3000, והיום כבר יש יותר ידע - לדוגמא הכתבות באתר על החלפת טורבו וכו'.
2. תיבת הילוכים.
2.1 האם גם בדגמי הסולר יש רגישות גבוהה לגיר האוט' מומלץ לחבר רדיאטור נוסף + שעון חום וונטה?
2.2 אם הבנתי נכון בדגמי ה-3.0 יש חיסרון לתיבה הידנית בגלל מצמד וגלגל תנופה מאוד יקרים (מקוריים בלבד)
הבעייה הבעיה המוכרת בגיר של הטרופר היא בדגמי הבנזין, ברכבי הדיזל הבעיה הרבה פחות נפוצה, אם בכלל.
אבל בסוף התיבה האוטומטית זה סוג של הימור, על כן הייתי שם קולר אויר עם ונטה ושעון חום. לא עולה הרבה ונותן קצת שקט נפשי.
3. טרנספר
3.1 ברכב שהלכתי לראות השילוב נעשה כך: לחיצה על כפתור בלוח השעונים משלבת פניאומטית את הסרן הקידמי ובידית הטרנספר יש בחירה בין שני מצבים 4X4H ו- 4X4L. האם זה אומר שנסיעה רגילה בכביש נוסעים ב-2WD אך הדרייב שאפט הקידמי עדיין מסתובב בגלל שלתיבת ההעברה אין מצב 2X4?
3.2 יש שוני בין תיבות ההעברה של הדגמים הישנים (עד 98) לחדשים?
3.3 יש טעם ו/או סיבה להתקין לוקרים ידניים ולבטל את מנגנון לחץ האויר?
הרבה אנשים מתקינים לוקרים ידניים כשיש בעיה במנגנון הלחץ אוויר במקום פשוט לחפש כמו שצריך את הבעיה ולפתור אותה.
אני קניתי את הרכב עם לוקרים ידניים של WARN והם עבדו סבבה במשך הכמה שנים שהיה אצלי, עלו בזמנו 1400 שקל.
3.4 מה בעצם נותנת תיבת העברה עם TOD ואיך ניתן זהות אחת (בעיקר האם היתרון העיקרי שלה הוא במצב 4X4 עם דיפ' מרכזי פתוח)?
4. סרנים
4.1 החל משנת 99 הסרנים שונים מעט ובעלי יחס של 4.1, למיטב הבנתי מאוד קשה עד סלתי אפשרי להשיג נעילה לדגם זה (רק ARB) וכך גם מופיע בקטלוג שלהם
פה. האם ישנה איזו נעילה שאני לא מכיר לדגם הנ"ל (סרן אחורי)?
לא פספסת כלום...אכן בסרנים בדגמים החדשים יש צורך לחרוט משהו כדי לנעול, והיום מאוד מאוד קשה להשיג נעילות מתאימות.
4.2 הבנתי שניתן להחליף לסרנים של דגם עד 98 ולהרויח יחס העברה מעט קצר יותר (4.56) וגם להתקין נעילות מסוגים שונים בשני הסרנים (לוקה, ARB, דטרויט לוקר). האם ההחלפה היא בולט און אחד לאחד? לא רק מבחינת תושבות קפיצים ובולמים אלא גם מבחינת סוג וצנרת לבמים, ציריות וכו'?
גם פה הבנת כבר את הרוב - שים לב שהסרנים הישנים צרים יותר מהחדשים ועל כן צריך לפצות על כך בדרך כלשהי. היות ואני לא בקיא ברזי ההחלפה רק אעיד שאצלי עם מנוע בנזין וצמיגי 32" ונעילה אחורית לא היה לי במשך 3 שנים ו-50 אלף ק"מ שום בעיה בסרן האחורי.
4.3 האם ישנה בעיית חלקים לסרנים הישנים (מייסבים, ציריות וכו')?
5. מתלים, בהנחה שאני ארצה להגביהה עד 2", האם יש מוטות פיתול משופרים שלא דורשים מתיחה רצינית ואיזה סט מומלץ בגדול?
6. צמיגים
6.1 האם צמיגי 31X10.5X15 מופיעים באוטו דאטה וניתנים לאישור בצורה חוקית?
לא מופיעים באוטודאטה אבל יש הליך מאוד פשוט שמאפשר קבלת אישור מיוחד מהיבואן ואז מכון הרישוי מאשר. יש פרוצדורה שכתובה בצורה ברורה באתר.
6.2 באופן תיאורטי לחלוטין ובהנחה שהתשובה לשאלה הקודמת היא לא, האם יש חיסרון כל שהוא לצמיגים במידה 245/75/16?
היא לא חוקית לך בדיוק כמו ה31" תחת ההנחה הזאת. היתרון היחיד שלה היא שלא תצטרך לקנות ג'אנטים 15" ותוכל להשתמש ב16 שבאים עם הרכב.
6.3 האם יש מידה אחרת שלא חשבתי עליה?
כמו בכל שאר סוגי הרכבים, לאחרונה רואים יותר ויותר טרופרים עם מידות צמיגי גדולות יותר, 31-32-33 אינץ'. הכל שאלה של מה אתה מחפש. בשביל הצרכים שלך אני משער ש-31 יספיק.
7. מיגון
7.1 מקומות שחובה למגן ברכב שהולך לטייל לא מעט ברמת עבירות בינונית עד קשה?
בזמנו, אני הייתי עם מיגון גחון, גיר טרנספר וסף. איתי טייל חבר ללא מיגונים כלל שהסתפק במיגונים המקוריים של החברה - אבל הוא היה מוגבה 4.5" ועוד צמיגים גדולים אז הוא לא נגע בכלום באמת. אני ממליץ על מיגון מלא וסף. בזמנו היה לי פגוש קדמי היום אני חושב שזה לא חובה.
7.2 האם עדיין ניתן להשיג מיגוני גחון תוצרת אספיר/רסטה/גתוס וכו'?
לא יודע אבל לא רואה סיבה למה לא.
אני חושב שחפרתי לכם מספיק אז אשמח לתשובות מנומקות מניסיון של אנשים שונים פה, אם יש לכם עוד רעיון למשהו שלא חשבתי לשאול עליו אני אשמח לדעת.
טיפים לבדיקת רכב עצמאית יתקבלו בברכה.
הבנתי שיש מוסך בהוד השרון שנקרא מוסך צמרת (בחור בשם סרגיי או משהו דומה) שמומלץ בחום, האם ניתן לבצע אצלו גם בדיקות לרכב?
ו... אם אתם מכירים טרופר דיזל טוב למכירה אני אשמח לדעת.
תודה
צחי