-
שוקל להגביה את הרוביקון, אשמח לעצות
היי חברים
אחרי שנתיים של טיולים ומדי פעם גם גירודים קלים בגלל זווית הבטן, אני שוקל לפנק את הגי'פ בהגבהה קלה ( 3" ) . רוביקון ארוך שנת 2013
בגדול הבנתי שיש צורך בקיט הגבהה ושהמומלץ הוא רוביקון אקספרס. האם יש דגמים ספציפיים עם יתרונות / חסרונות ?
האם צריך לבצע החלפת בולמים ? אם כן אז כנראה שאני אלך על פוקס אלא אם למישהו יש הצעות אחרות . עם מיכל / בלי מיכל ?? מה ההבדל ??
חשוב לציין שאני נוהג רגוע מאוד בשטח, בנסיעה לא מהירה. לגבי עבירות, אני מעדיף בעיקר שטח טכני ופחות שבילים מהירים. זה רלוונטי לסוג הבולם ? בנוסף נוסע כ 2500-3000 ק"מ בכביש כל חודש. האם בולמים טובים ישפרו לי את נוחות הנסיעה בכביש ?
ולשאלה הגדולה, האם לקנות ולהתקין בעצמי או לפנות לבעל מקצוע שיעשה את העבודה. אם אני קונה בעצמי אז זה יהיה כמובן ביבוא אישי מארה"ב דרך EBAY או משהו בסגנון . לחלופין, יש המלצה על מתקין רציני שמומלץ להתקין אצלו ויכול לתת לי מחיר סביר ? ד"א, לאילו מחירים לצפות ?
תודה מראש לכל מי שיוכל ליעץ.
-
תגובה: שוקל להגביה את הרוביקון, אשמח לעצות
לא מכיר קיטים לרנגלרים אבל בגדול למי שנוסע רגוע נראה לי שהפוקס יהיו הוצאה מיותרת.
היתרון של מיכל חיצוני הוא היכולת לשמר את הפעולה של הבולם גם בתנאים קשים בהם הבולם מתחמם. שזה למעשה בעיקר במהירות גבוהה ועבודה לאורך זמן. ואת זה אתה לא עושה כשאתה נוסע רגוע.
אבל תחכה לתגובות של בעלי רוביקון. אין חכם כבעל נסיון....
-
קיט של רוביקון אקספרס שהזכרת, למשל, יכול להגיע עם בולמים בכמה רמות.
לדעתי אין שום סיבה טובה ללכת על בולמי מירוץ יקרים - עדיף מכל בחינה לקנות ולהתקין בולמי מונוטיוב איכותיים שבאים באחד הקיטים, בלי להשתגע.
לגבי רוביקון אקספרס, ושוב, בגלל שהזכרת את המותג - יש יבואן וכדאי לברר מחירים, כי לדעתי יש בעיה להכניס לארץ ערכות הגבהה בייבוא אישי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לדעתי יש בעיה להכניס לארץ ערכות הגבהה בייבוא אישי.
אסף.
+1
בזמנו כשבררתי במתלם, ביקשו באזור ה10K לקיט הכי בסיסי עם הגבהה של 3.5", עם בולמים של רוביקון אקספרס.. כמובן שיש קיטים יותר טובים ויותר יקרים.
מבחינת מחיר, תתכונן להוצאה של 8K במינימום.. לקיט הכי פשוט (שכולל בולמים וקפיצים).
קיט טוב מאוד, עם בולמים טובים מאוד, יעלה באזור ה14K...
אני מצטער אבל אני ממש חולק עליכם בעניין הבולמים. הבולמים של פוקס זה פשוט קסם, כיף אדיר, גם כביש.
לא חייבים מיכל, גם הדגמים הפשוטים מעולים, ולדעתי שווים את ההפרש לעומת מותגים אחרים באותה קטגוריה.
בולם פוקס פשוט, מותאם לJK, בלי מיכל, עולה 1200 ש"ח.
-
באספיר מציעים בולם פוקס ל JK ללא מיכל ב 920 ש"ח ליח'.
http://www.asfir.co.il/Improvements-...roduct_id=1811
יש מישהו שביצע הגבהה של 3" עם בולמי פוקס ללא מיכל ויכול לתת לי מושג על מחירים ?
-
רן,
אמנם אין לי רוביקון (אלא "סתם" JK) אבל לעניין הספציפי אין שום הבדל.
אני עם קפיצים 3.5" של רוביקון אקספרס ובולמים של פוקס ללא מיכל. מבסוט לאללה.
המיכל גם לטעמי זה אחלה, אבל מיותר כל עוד לא טסים במהירות גבוהה על שבילי קורדורוי.
לגבי המחירים, מה שמצאת באספיר זה המחיר פחות או יותר. אלא אם יש לך איך להביא מחו"ל במזוודה לא תמצא יותר זול.
איל
-
ארז 4x4 בחולון: 0522876170
גם תקבל את כל התשובות לכל השאלות. גם תקבל את הקיט המתאים ביותר בשבילך וגם התקנה ויושרה הכי מקצועית שאפשר
-
זה מה שאני מכוון אליו. רוביקון אקספרס + פוקס ללא מיכל. איפה התקנת וכמה עלתה ההתקנה אם אפשר לשאול ??
-
לשאלתך - אפשר להתקין קיט הגבהה לרנגלר לבד, בהחלט. האוטו נוח מאד לעבודה עצמית, יותר ממכוניות אחרות שיצא לי לעבוד עליהן. לא נדרשים מכווצי קפיצים.
ראה כתבה על התקנת של קיט full traction ברוביקון אנלימיטד 2010, יום עבודה אצלי בחצר הבית.
השתדלתי לתאר שם את כל הבעיות והטיפים הקטנים.
אם המחיר של פוקס בסיסי ירד כבר ל920 שקל, אז באמת משתלם. פעם המחיר היה 1,500 שקלים לפחות, שזה כפול מבולם מונוטיוב של בילשטיין או המקורי של הקיט (שבמקרה של רוביקון אקספרס הוא לדעתי תוצרת בילשטיין).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
זה מה שאני מכוון אליו. רוביקון אקספרס + פוקס ללא מיכל. איפה התקנת וכמה עלתה ההתקנה אם אפשר לשאול ??
אפשר...
כמו שנמרוד כתב.
קצת חוש טכני בסיסי.
ואם אתה מתעקש על בעל מקצוע, כל מוסך נורמלי יעשה את זה.
בצפון אני ממליץ בחום על מוניר בכפר יסיף.
איל
-
אחרי בירורים לגבי מחירים, עבור הגבהה של "2 עם בולמי פוקס אצל אספיר, המחיר יהיה 7700 כולל מע"מ לעומת הגבהה של "3 אצל מוסך נשר במחיר של 11800. פער של 4100. מישהו יכול לייעץ מניסיון כמה משמעותי יהיה הפעל בין 2 ל 3 . בנוסף, במוסך נשר אמרו לי שהבולמי פוקס שהם משתמשים בהם הם איכותיים מאוד לעומת בולם פוקס פחות איכותי אצל אספיר. אני לא מבין בבולמים מהסוג הזה בכלל אז אשמח לשמוע דעות ממי שמבין . בשני המקרים מדובר עם פוקס ללא מיכל.
-
ההבדל משמעותי... אתה צריך לעשות חושבים אם אתה צריך את זה. 2״ עושה הבדל משמעותי מהסטנדרט, השאלה אם שווה לך לשלם עוד 4k..
בקשר לבולמים זה נשמע לי כמו שטויות במיץ..
-
הגבהה אני אעשה בכל מקרה, השאלה אם 2 או 3 ???
-
דרך אגב, באספיר הגבהה של "2 של בולם פוקס עם מיכל עולה 10 כולל מע"מ. כמה משנה נושא המיכל אם אני לא נוסע מהר בשטח ? בכביש אני עושה בערך 3000 ק"מ בחודש. יש הבדל בנוחות נסיעת כביש בין פוקס רגיל לפוקס עם מיכל ??
-
כן. עם מיכל הבולם יותר קשיח מאשר בלי, ולכן פחות נוח בכביש.
אמרת שאתה אוהב שטח טכני? לך על 3״
אני אומר בבטחון שבשביל המעלות של הנגב 2״ לרנגלר זה מספיק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
כן. עם מיכל הבולם יותר קשיח מאשר בלי, ולכן פחות נוח בכביש..
היתרון הגדול של הפוקסים הוא שאפשר לכייל אותם.
המיכל לא רלוונטי לסוגיית הכיול, אלא לאורך נשימה של הבולם בפעילות ממושכת.
מראש, הבולם יכול להיות מכויל קשיח יותר, כחלק מהחבילה שכוללת את המיכל, מתוך מחשבה הגיונית (?) של היצרן שזה בולם שמכוון למי שנוסע מהר בשטח, וצריך את התוספת מיכל חיצוני והיתרונות שלו, ואז גם כיול קשיח יותר משרת את המטרה.
כמה צריך את זה לרכב טיולים?
לדעתי לא מצדיק את ההפרש במחיר.
אם היית אומר שאתה נהנה לנסוע במהירות גבוהה בשטח רוב הזמן, זה היה רלוונטי.
אני נוסע עם בולמים עם מיכל חיצוני ברכב טיולים, אמנם בילשטיין ורכב אחר אבל העיקרון דומה.
השיפור הניכר באיכות הנסיעה הגיע אחרי הכיול= ביקשתי לכייל מחדש את הבולם.
-
דיפנדר עם בולמי פוקס ללא מיכלים עם הגבהה של 40 ממ. מרגיש רך ונעים בשטח ובכביש, גם בהשוואה למקוריים שגם הם יחסית נעימים. לדעתי, אין צורך במיכלים בנסיעות וטיולים שפויים אלא אם המטרה לנסוע מהר לאורך זמן ולגרום לחימום הבולמים והגאז. חבל על הכסף.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
הגבהה של 3 מתחלקת ל 2 סוגים או הגבהה פשוטה ( קיט הכולל בולמים קפיצים מוטות מיצבים מאורכים ותושבות הנמכה ) או קיט מלא ( הכולל ,בנוסף לקיט הפשוט ,זרועות מתכווננות ) השאלה היא מה הדרישה שלך , מקיט מלא ואיכותי אפשר להתקדם בעתיד יחסית בקלות להגבהה של 4, 5 ע"י החלפת בולמים וקפיצים.
בקיט הפשוט או 2 אינץ יהיה צורך להחילף את כול הקיט .
לחילופין בקיט של עד 2 ניתן לבצע הגבה ע"י ספייסרים בין הקפיץ לתושבות, העלות מינמלית ( כמה מאות שקלים ).
נ.ב
נסה לחפש קיט 2 או 3 משומש למכירה , הרבה מתחילים בהגבהה קטנה ומהר מעוד עוברים להגבהות מטורפות, עם סבלנות אתה יכול למצוא איזה מציאה בחצי מחיר ופחות מקיט חדש.
-
תודה רבה לכל המגיבים .
אחרי יותר מדי התלבטויות החלטתי שאני כנראה אלך על הקיט של אספיר. כרגע אני לא רוצה להשתולל יותר מדי עם ההוצאות במיוחד שאני מתכנן לקנות מקרר ועוד כמה פינוקים לקראת טיולי החגים . השאלה העיקרית היא ספציפית לגבי אספיר והמקצועיות שלהם בכל מה שקשור להגבהות ( אני מכיר אותם מעיקר מתחום המיגונים וכיו"ב ) . אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שיש לו ניסיון איתם .
דבר נוסף, רק כדי שיהיה לי עוד קצת ידע טכני, אני מתאר לעצמי שהיתרון הזרועות מתכווננות זה הגדלת מהלך המתלה ? האם בהגבהה רגילה ללא זרועות והנמכת המוטות גם מקבלים הגדלה של מהלך המתלה ?
תודה רבה
- - - Updated - - -
תודה רבה לכל המגיבים .
אחרי יותר מדי התלבטויות החלטתי שאני כנראה אלך על הקיט של אספיר. כרגע אני לא רוצה להשתולל יותר מדי עם ההוצאות במיוחד שאני מתכנן לקנות מקרר ועוד כמה פינוקים לקראת טיולי החגים . השאלה העיקרית היא ספציפית לגבי אספיר והמקצועיות שלהם בכל מה שקשור להגבהות ( אני מכיר אותם מעיקר מתחום המיגונים וכיו"ב ) . אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שיש לו ניסיון איתם .
דבר נוסף, רק כדי שיהיה לי עוד קצת ידע טכני, אני מתאר לעצמי שהיתרון הזרועות מתכווננות זה הגדלת מהלך המתלה ? האם בהגבהה רגילה ללא זרועות והנמכת המוטות גם מקבלים הגדלה של מהלך המתלה ?
תודה רבה
-
הזמנתי את הקיט מאספיר. המחיר שיחק כאן תפקיד עיקרי, 7300 כולל מע"מ לקיט "2 עם בולמי פוקס ללא מיכל.
אני אעדן כאן כאן בהמשך לגבי ההתרשמות שלי מהעבודה ומהקיט עצמו.