פרוג'קטורים מאיביי - ההבדל בין הרצוי למצוי
שלום לכולם,
קניתי לטרופר 5 פרוג'קטורים 30W כל אחד מאיביי.
הגיעו תוך פחות משבוע.
עד כאן הכל טוב ויפה.
הייתה לי תחושה שהאור קצת חלש מדי בחיבור.
הבאתי את הפרוג'קטור איתי לעבודה, למזלי, יש אצלינו מספיק ציוד בשביל לבדוק צריכת זרם
בדקנו עם מד זרם, ב12V הצריכה הייתה 0.90 אמפר.
דהיינו כמעט 12W.
המשכנו את הניסוי, העלינו את המתח והצריכה ירדה בהתאם.
פתחתי קייס באיביי... אדווח בהמשך מה קורה עם זה.
תגובה: פרוג'קטורים מאיביי - ההבדל בין הרצוי למצוי
גם אם הם באמת 30w, זה עדיין במגרש של תאורת עבודה ולא תאורת נסיעה/דרך.
בשביל משהו נורמלי שמוסיף בטווח ובעוצמה על אורות הדרך המקוריים תצתרך לא פחות מ50w.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם אם הם באמת 30w, זה עדיין במגרש של תאורת עבודה ולא תאורת נסיעה/דרך.
בשביל משהו נורמלי שמוסיף בטווח ובעוצמה על אורות הדרך המקוריים תצתרך לא פחות מ50w.
מה שקובע זה לא הוואטים אלא עוצמת ההארה- לומן
לא ניתן להשוות צריכה של אור דרך רגיל (הלוגן למשל..) לצריכה של תאורת לד ומכאן להקיש על עצמת האור..
צודק.
ועדיין,
בפרקטיקה, מספר הלומן קשור ישירות למבנה וגודל הרפלקטור ולאן האור מכוון/מרוכז.
בפועל, הזרקורים במספרים האלו, אם הוא לא רכש זרקור ייעודי קטנטן כמו של אופנועים, עם אלומה ממוקדת (ומאד יקרים), הם במקרה הטוב זרקורי עבודה לטווח קטן יותר מפנסי רכב ראשיים.
העוצמה שלהם בסוף היא לא מצטברת ״בטור״, ו-2 או 5 זרקורים של 30w, לא יאירו רחוק יותר מזרקור יחיד עם עוצמה גדולה יותר).
יהיה הרבה אור לטווח המוגדר.
אני רואה הרבה אנשים עם זרקורים קדמיים בטווח הזה על רכבים, וזה צועק שזה לא יעיל (אלא אם הם הותקנו כדי לתת אור חזק בחזית בטווח קרוב).
זה מאיר יפה מאד קרוב, לא עוזר בכלל בטווח רחוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תעלה קישור או תמונה של מה שקנית שנוכל להתייחס בהתאם.
http://www.ebay.com/itm/321614317182
אלה הפרוג'קטורים המדוברים.
על הג'ימני היו לי פרוג'קטורים של 27W, רביעייה. בטיולי לילה, בנוסף לתאורה הרגילה,
הרגשתי שיפור משמעותי מבחינת התאורה לצדדים בעיקר, עזר לי לא לפספס פניות.
שים לב שבצילומי השוואה הם כיוונו את הזרקור קרוב מאד למקור (תסתכל בצד התמונה על האבן שפה), כדי להראות אור חזק, ואת ה״פחות טוב״ גבוה ורחוק כדי להראות אור ״חלש יותר״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני לא יודע עד כמה אני מסכים, היום יש פנסי קומבו ככה שחלק מהעדשות הן 30 וחלק 60. אני נוסע עם זוג פנסים של 36 וואט וכבר לא מדליק יותר אורות דרך וגם לא אור גבוה. אחרי כיוון האלומה שעשיתי והשוואתי לאור הגבוה לא ראיתי שהאור הגבוה עקף את תאורת הלדים.
אולי התאורה הראשית שלך חלשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אבל מה שכן, אולי זה פשוט לא עניין עבורי כשמגרש טיולי הלילה שלי הוא הרי ירושליים. אין שם בדיוק שבילים רחבים וארוכים.
אגב, אם זה המגרש שלך, למה אתה לא מזמין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני רואה הרבה אנשים עם זרקורים קדמיים בטווח הזה על רכבים, וזה צועק שזה לא יעיל (אלא אם הם הותקנו כדי לתת אור חזק בחזית בטווח קרוב).
.
אצלי יש עגולים של 27W אם אני לא טועה שמופנים מראש קצת הצידה,
הכוונה היא "לפתוח" את השביל כמה שיותר רחב כולל מה שמעבר לו
ובשביל זה הם עושים את העבודה
סוף פסוק - קיבלתי החזר של 50% מהעלות של הפרוג'קטורים.
מתלבט אם לנסות להרכיב אותם, או להזמין משהו חזק יותר...
כל הפנסים היו אמורים להיות 30W.... בפועל הם 13...
אני אחווט אותם מתישהו בשבוע הקרוב, ואצלם.
חברה, תבדילו בין זה שפרסמו פנס של 30 וואט והוא קבל רק 12 וואט לבין השוואת עוצמת האור.
על ההבדל בהספק, שהוא דבר רגיל... פותחים מחלוקת ומכוונים לקבל החזר חלקי או מלא ונשארים עם הפנס.
לגבי העוצמה, הרי שלד מודרני מוציא יותר מפי 5 כמות אור ביחס לנורת הלוגן. זה מה שנקרא לומן. עצמת האור על הדרך תלויה ברוחב האלומה והיא נמדדת בלוקסים. ככל שהאלומה צרה יותר מקבלים אור יותר מרוכז ובעצמה גבוהה יותר.
אם מדובר באותה זוית כסוי, אז נורת לד של 12 ווט תיתן לפחות אותה רמת תאורה של נורת הלוגן של 60 וואט.
הסיבה שפנסי לדים בנויים מכמה מודולים היא נושא טכנולוגי הקשור למבנה הלד, כמות ההספק שניתן לפזר משיקולי חום, ומבנה האופטיקה ועלויות.
מקווה שעזר
Sent from my LG-D800 using Tapatalk