שאלה על אחריות מוסך/חברת גרירה
במסגרת הגרירה שהרכב שלי עבר בין החניון של בית המלון ועד שהגיע למוסך וגם במוסך, המצבר הגיע לכדי פריקה ומת, ללא יכולת הצלה.
קרי, נאלצתי לקנות מצבר חדש בגלל שגם הגרריסטים ניסו מספר פעמים להניע אותו אפילו שהם יודעים שיש תקלה וגם המוסך ניסה להניע אותו מספר פעמים למרות שידע שיש תקלה...
מה אני עושה ? מצד אחד, אני מאד מעריך את המוסך המדובר. מאידך, כפו עליי עלות שיכלה להימנע אם היו נזהרים כראוי.
המצבר משנת 2013. תפקד נהדר עד היום... לעין הלא מזוינת.
תגובה: שאלה על אחריות מוסך/חברת גרירה
בכל מקרה לפני שאתה קונה מצבר דבר איתי, i know a guy.....
אני יודע שאסור בתכלית האיסור על נהג גרר שאינו מכונאי לנסות להניע רכב שתקוע וללא יכולת הנעה(עצלנות לשמה להישתמש בכננת הגורר), קח לדוגמה רכב שרצועת הטיימינג בו ניקרעה או קפצה, נניח שהנזק שניגרם הוא יחסית קטן, ואם נהג הגרר מנסה להניע הוא בפרוש יגרום לנזק הרבה יותר גדול, ככה גם לגבי כל תקלה במנוע בין אם זה חיישן כלשהו או קודנית.
שחברת הגרירה תישא בנזק.
נראה לי שתתקשה לטעון מול חברת הגרירה לאחריות על מצבר שהתרוקן גם אם עקרונית הצדק איתך. תמיד יוכלו לטעון שהתקלה החשמלית גמרה אותו. כנ"ל לגבי המוסך.
ומעבר לכך, נגיד והחברה הכירה באחריות לנזק, מגיע לך מצבר משומש בן שנתיים + כמו המצבר שהיה לך, בטח שלא אחד חדש.
אם המצבר שלך היה תקין לא נראה לי שלא ניתן היה להחיות אותו עם טעינה נכונה, ואם לא ניתן אז כנראה תקין הוא לא היה או לכל הפחות היה באיזה שהוא שלב של גסיסה.