תגובה: פאג׳רו דור ראשון - שאלות
אתה בטוח שזה דור ראשון?
ממה שאה מתאר זה פאג'רו דור 2 או כמו שאנחנו מכנים אותו Q
דור ראשון יוצר בשנות ה 80. תוכל לראות אותו גם כיונדאי גלופר.
צחי אתה בטח מבין שהכלי בן 15 או יותר,
בהתאם לכך גם שאר המכלולים, בוקסות לסרן קידמי ממה שזכור לי יקרות מאוד ויש רק מקורי, לדעתי כנ"ל בושינגים.
כשמצויין בהיסטוריה שהוחלף מנוע לא מצויין החלפה/ניקוי של רדיאטור ומערכת קירור? כנ"ל לגבי ההזעה בין הגיר למנוע, לא נישמע לי הגיוני שאם החליפו מנוע אז אחרי 50k סה"כ תהיה הזעה שם...
בהנחה שזה רק התחיל, הזעה ממחזיר שמן בסרן אחורי יכולה להיות מנשם סתום או אפילו מייסב שחוק, צריך לבדוק.
מה לגבי משאבת הזרקה? לא זולה...
opl, שיפוץ למנוע 25k? אני בזמנו(לפני 7 שנים בערך) החלפתי מנוע במורשה יבואן למנוע חדש בניילון, הגיע סגור בלוק עם ראש, עלה 21 לפני מע"מ והנחה,(כן הייתי שרוט, ואולי עדיין כזה :-) ) , אתה יודע איך זה מתחיל אתה לא יודע איך זה יגמר... בסוף יצאתי עם חשבונית במחיר הרכב או יותר...
הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה ויש תיעוד בין השאר לשיפוץ משאבת סולר והחלפת מזרקים כנל לגבי החלפת ראש. לאוטו יש קילומטראז׳ מכובד אבל באמת נראה שמור ומטופל באדיקות. בגדול נראה לי שאני סוגר, מחיר לעומת תרומה נראה לי כמו רכישה מוצלחת.
בהצלחה...ו..תמונות בהקדם...:)
אם ההזעה הקלה במנוע לא הופכת לטיפות לאחר שהרכב עבד מעט לא הייתי מתרגש מזה.
לגבי ההזעה בסרן האחורי, כאן הייתי נוקט משנה זהירות. יכול להיות שמדובר בסימני נזילה שהפסיקה כי השמן בביצה אזל.
ממליץ לך לבדוק שמן בביצה. אם חסר הרבה שמן, רוקן את היתרה ובדוק שבבים על המגנט של פקק הריקון.
בדוק תפקוד דיפרנציאל.
תרים גלגלים אחוריים, גיר בניוטרל, סובב גלגל אחד ושים לב שהגלגל השני מסתובב בכיוון ההפוך.
בנוסף קח את הגיפ לסיבוב ובדוק שהנעילה האחורית משתלבת.
הנעילה האחורית נבדקה ועובדת ובמידה וירכש על ידי הרכב יכנס ליישור קו לטפל בכל הדברים שאני ראיתי ובכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לך תמצא היום מציאה כזו, מנוע חדש מיבואן, ב21 אלף הייתי קונה בכיף.
בזמנו הגעתי ליבואן עצמו שמייבא את המנועים החדשים עבור החברות, מונהייט זה שמו, הציע לי אפילו להגיע אליו להתקנה, אבל בחרתי במוסך יבואן שקרוב אליי כי תמיד אחרי עבודה כזאת יש עוד כל מיני דברים לחזק ולסדר ולא התחשק לי לרוץ עד לת"א בשביל זה.
http://www.d.co.il/11436760/28050/
זה קצת מצחיק ,לא הגבתי לפוסט הראשון עם המיליון תגובות בקשר להיילקס.
רציתי פשוט לכתוב לך קח פאגרו ארוך, אבל ראיתי שאתה בכיוון. אז נתתי לך להתבשל,מה שנקרא.
יש לך מזל שירדת מהזבל הזה( היילקס).לפני שיקצפו עלי כמובן בהתחשב ליחס עלות תועלת, כן כן אני יודע שעם מיליון שיפורים הוא יוכל לטפס איזה סלע, אז מה? כל היתר..... בקיצור לצרכים שלך ולכל צורך אנושי
אין מה להשוות. תהנה!
ולשאלתך בוקסות שמוקסות לא מעניין, אני מוכן לחתום על זה בכל רכב משומש שזו תהיה הבעיה.
דור שני כמובן. יש גם דור ראשון בארץ כנראה יבוא אישי (אחד יצא לי לראות בפעולה, לבן שמור ויפיפה)
לא הבנתי את ההערה על הבושינגים, ובאופן כללי זה רכב בן 15 שעדיין "עושה את העבודה".
ברור שיהיו ליקויים פה ושם, אבל אם הוא בסה"כ נראה ומרגיש שמור, עונה לך על הדרישות, ואתה מתחבר - קח אותו לבדיקה רצינית יותר ותמשיך משם...
ברמות מחירים האלו לא נראה לי שיש הרבה אלטרנטיבות...
בהצלחה.
נ.ב - לגבי חלקי חילוף - תזמין מחול.