רכב מהעבודה מה מומלץ ? רמז זה לא ג'יפ
שלום
אני מתחיל עבודה חדשה אחרי החגים
ישנו מבחר של מכוניות
מאזדה 3 אקטיב
סוברו איפרזה style
טויוטה קורולה 1.6 sun
יונדאי i35 אינספייר 1.6
נק' חשובות
- יכול להיות שיהיו לי נסיעות ארכות 100 ק"מ לכל כיוון
- הנסיעות לכל כיוון הן הלוך וחזור , הווה אומר אני לא מטייל, מגיע ללקוח נמצא אצלו באתר וחוזר הבייתה
- 4 נפשות
- מחזיק עוד רכב ג.ו 2011 למנהלת הבית (בעתיד יוכל לרכב שטח אמיתי)
- חשוב שלי שיהיו לי נוח להתמצא בכביש אני לא מכיר את הארץ כל-כך טוב
- חשוב נוחות נסיעה
נ.ב
הלב אומר טויוטה
ראיתי מבחני השוואה בין המכוניות הנ"ל כל מבחן מעדיפים רכב אחר
בקיצור עזרתכם
תודה
תגובה: רכב מהעבודה מה מומלץ ? רמז זה לא ג'יפ
המזדה / סובארו קטנות מבפנים בצורה מגוחכת... הייתי באותה התלבטות לפני חודשיים , אני בחרתי ביונדאי... לא בטוח שהיא יותר טובה מהטויוטה...
sent from my WJ
בדוק אם יש אפשרות לסטיישן. זה משמעותי בתחזוקת הג׳יפ שנשאר בצד. (תחשוב כמה נוח להעמיס גיר או סרן)
אני תכף בבחירה דומה והפרמטרים החשובים (כי אף אחת מהמכוניות היא לא משהו שהייתי קונה לבד) הם נפח העמסה וכושר גרירה.
אסף.
בד"כ אכן יש אופציה לסטיישן.
זה באמת הרבה-הרבה יותר נוח.
אני לקחתי יונדאי I30CW - וזה אוטו ממש מחורבן.
חברה שלקחו כאן I35 גם לא מתלהבים.
בסה"כ לא נוח, עם ביצועים לא להיט וקבינה מצועצעת.
במקומך, אם אין סטיישן, הייתי הולך על הטויוטה או המזדה. (את האקטיב אני לא מכיר)
מצטרף להמלצות על סטיישן, נוח בצורה בלתי רגילה להעמסת ציוד, במיוחד עם קיפול המושבים האחוריים.
לגבי הרכבים, אני יודע מאנשים שנוסעים מרחקים ארוכים שהם מאוד מרוצים מהיונדאי I35 ולו בגלל המרחב הפנימי ויותר חשוב - יש לו בקרת שיוט !
ככה אתה לא צריך לחשוש מלעבור את המהירות המותרת כשאתה נוסע על כבישים מהירים, ואם זה על בסיס יומיומי לדעתי זה הדבר הכי חשוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomergir
לגבי הרכבים, אני יודע מאנשים שנוסעים מרחקים ארוכים שהם מאוד מרוצים מהיונדאי I35 ולו בגלל המרחב הפנימי ויותר חשוב - יש לו בקרת שיוט !
ככה אתה לא צריך לחשוש מלעבור את המהירות המותרת כשאתה נוסע על כבישים מהירים, ואם זה על בסיס יומיומי לדעתי זה הדבר הכי חשוב.
אכן זה היה אחד הפרמטרים העיקריים בהחלטה...
sent from my WJ
בקרת שיוט זה חשוב לי מאוד
ולפי האתר טויוטה דגם sun ( הדגם הפשוט) כן יש Cruise Control
נ.ב
ישנו דגם סטיישן של היודנאי i30cw
מה קשר "ההתמצאות בכביש" לסוג המכונית?....
עם טויוטה לא תטעה בדרך ועם יונדאי תחפש את היעד במשך שעות?
מי מהמכוניות בליסינג מציעה WAZE מובנה?
האימפרזה נופלת ראשונה כי היא מכונית פחות טובה בכמעט כל פרמטר.
מדובר בדגם "ישראלי" לחלוטין - מכונית מפגרת טכנולוגית שסורסה ושונמכה בכל פרמטר אפשרי כדי להתאים אותה למשבצת הליסינג:
מנוע חלש, הנעה קדמית במקום כפולה, פחות איבזור וכו' וכו'.
המאזדה קצת צפופה מאחור. מכונית יפה וטובה, מצטיינת בפרמטרים הדינמיים כמו היגוי והתנהגות כביש.
מצד שני מנוע ה-1.5 לא גיבור גדול. לנסוע טוב יותר מאימפרזה 1.6 עם גיר רציף זו לא באמת חוכמה גדולה.
טויוטה קורולה החדשה - גדולה, מרווחת איכותית מאוד. בכל פרמטר של נהיגה זו טויוטה מסורתית - כלומר על הפנים. מכונית שהיא הכי אנטי נהיגה שאפשר. הקורולה הקודמת מרגישה כמעט ספורטיבית לעומתה... צריך להבין שמכוניות רעות לנהיגה בטויוטה זה לא באג, זה פיצ'ר. בטויוטה נוסעים, לא נוהגים - ככה הם מתכננים אותן ומסתבר שהם לא טועים. הרוב המוחלט אוהב ורוצה את זה בדיוק ככה - רך, קל, מנותק.
יונדאי i35 - גדולה, מרווחת. כמו כל מכונית עם הרבה קימורים, גם היא נחשבת ל"מעוצבת" בעיני ההדיוטות אבל עיצוב הוא בהחלט שאלה של טעם. זו הקומפקטית ה"אמריקאית" של יונדאי, קצת מצועצעת מבפנים ולא חפה מטעויות ובסך הכל מכונית די בינונית אבל גם לא רעה. אין לי מושג ממה אנשים לא מרוצים.
ועכשיו ברצינות: זה אוטו ליסינג. נושאים כמו אמינות, אחריות ושמירת ערך לא אמורים לעניין אותך.
אז למה לעזאזל מכונית בינונית בכל פרמטר מהמזרח?...... קח מכונית אירופית עם נוחות והתנהגות טובות באמת, מנוע טורבו מודרני, תנוחת נהיגה שמתוכננת לבני אדם מערביים נורמליים: סקודה אוקטביה, פיז'ו 308. סיאט לאון. יש להן דגמי סטיישן מצויינים. נקודה למחשבה.
רק הטויוטה שווה התייחסות, מבין כולם הייתי לוקח אותה.
גילוי נאות, אני קצין רכב ויש לי בחברה את כל הרכבים הנ"ל.
גם למאזדה אקטיב יש בקרת שיוט,
אני עכשיו נוסע על כזה ולא מבסוט יותר מידי,
הרכב בינוני בכל פרמטר שאפשר לחשוב עליו מנהיגה ועד רמת גימור.
הכסא נהג מאוד לא נוח, לא משנה כמה ניסיתי לכוון אותו הוא יצר כאבים שונים בנסיעות ארוכות. ואני לא סובל מכאבים כאלה בדרך כלל.
הרכב סה"כ משייט בסדר בכביש 6, ולזה הוא נועד, זה הקומפורט-זון שלו.
האקטיב מגיע עם מערכת מולטימדיה, שן כחולה, מצלמת רוורס ושליטה על כל הבלאגן הזה בעזרת ג'ויסטיק חמוד שנמצא ליד ידית ההילוכים ושולט על תצוגת LCD, סה"כ לא רע ויותר טוב מהתקנות מקומיות של מערכות מולטימדיה. העברית שבו אפילו כמעט סבירה.
הדבר הכי גרוע ברכב הזה, שיש לו ריח של מאזדה. וכל מי שנסע במאזדה חדשה יודע על מה אני מדבר. הריח הזה דובק בך.
בקיצור, זה לא הרכב שהייתי רוצה להתקע איתו ל-3 שנים.
הריח זה לא בדיחה. זה אמיתי.
לפלסטיק הטרי במכוניות חדשות יש ריח אופייני.
ריח של טויוטה הרבה פחות טוב לטעמי, והריח הכי גרוע אי פעם זה בפריוס. כשרוצים שתחסוך ותיסע כמה שפחות - גם זו שיטה.
יצא לי לנהוג השבוע על קיה סיד סטיישן, לא רעה בכלל !!
לאישתי יש פורטה דור חדש שנחותה ממנה בכל פרמטר.
תזמין נסיעת מבחן בטויוטה, יונדאי ומזדה. סע גם עם בני המשפחה.
גם אם טעית בבחירה, עוד 3 שנים מחליפים...
אגב, האוקטביה עולה על שלושתם (אבל כך בחשבון אפשרות לכשל מנוע...)
אני עם הi30cw השלישית שלי. אוטומטית 1600 ראשונה שלי, לאחר שתי ידניות 1400 קודמות, דור נוכחי ודור קודם. כולן עם תפוח גרירה, וגררו לעתים תכופות.
מאוד מרוצה מהרכב ובוחר בו על אף שאני יכול לקחת גם i35. היעדר הקרוז זה חסרון, אבל המרחב הגדול והנוחות והתחושה הכללית, עדיפים לי, שלא לדבר על משקל הגרירה המורשה, שזה דיל ברייקר מבחינתי.
מחליף רכבים כל שנה וקצת, כי הקילומטראז' השנתי שלי נושק ל100000.
ראוי לציין: אני לא מכיר מותגים אחרים. יכול לקחת רק יונדאי, כי אני עובד אצלם [emoji3]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
תזמין נסיעת מבחן בטויוטה, יונדאי ומזדה. סע גם עם בני המשפחה.
גם אם טעית בבחירה, עוד 3 שנים מחליפים...
אגב, האוקטביה עולה על שלושתם (אבל כך בחשבון אפשרות לכשל מנוע...)
הסקודה עולה על כולן במרווח פנימי ו באיכות הנסיעה. לא יודע מאיפה אתם מביאים כשל מנוע או גיר- האוקטביה שברשותי, ליסינג מחברת הליסינג הגרועה ביותר שנתקלתי בה מבחינת משטר הטיפולים, עברה כ 150,000 ק"מ, מושכת ומחליפה הילוכים כמו ביום הראשון. 1.2 tsi, גיר dsg
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
אם אין סטיישן אז הטויוטה בלי למצמץ
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
הסקודה עולה על כולן במרווח פנימי ו באיכות הנסיעה. לא יודע מאיפה אתם מביאים כשל מנוע או גיר- האוקטביה שברשותי, ליסינג מחברת הליסינג הגרועה ביותר שנתקלתי בה מבחינת משטר הטיפולים, עברה כ 150,000 ק"מ, מושכת ומחליפה הילוכים כמו ביום הראשון. 1.2 tsi, גיר dsg
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
לגבי מרווח ואיכות נסיעה, אין עוררין.
בחברה בה אני עובד, לא ניתן לבחור יותר באוקטביה, אחרי שמספר אוקטביות (מתוך מאות) גמרו מנוע סביב ה 40k.
ראשית תודה על התגובות
את האמת כל התגובות יותר בכיוון יונדאי/טויוטה
כנראה שאני אלך עם הלב - טויוטה.
אחזור לכאן עוד כמה חודשים להחלפת הויטרה
תזכורת
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9B%D7%96%D7%91
הלב הולך עם טויוטה ? קצת מצחיק.
בכל מקרה לדעתי במקרה הזה אכן הקורולה עדיפה על השאר.