הבבוניאדה מכה שנית, היום בעמודי החדשות של עיתון זניח. ידיעות אחרונות.
כשכולנו נחטוף סגירות וחסימות - שלא נשכח לשלוח פרחים למארגן גן החיות.
:mad::mad:
Printable View
הבבוניאדה מכה שנית, היום בעמודי החדשות של עיתון זניח. ידיעות אחרונות.
כשכולנו נחטוף סגירות וחסימות - שלא נשכח לשלוח פרחים למארגן גן החיות.
:mad::mad:
אירועים כאלו מקרבים את הסוף....
אנחנו מתקדמים לאט אבל בטוח למצב בו נסיעה בשטח תאופשר רק במילואים או בפארקים יעודיים...
תלונה במשטרה על עבריין שעובר על כמה וכמה חוקים באותו יום, כל אזרח יכול להגיש.
אסף.
רובכם ישן אבל האדיוט פירסם כאן אתמול בלילה את הארוע כולל תמונות וסרט משתוללים ללא תכלית.
חטף כמה העלבות ועד הבוקר נמחק.
לדבריו יריב קלר עדיין חבר פעיל בדרך השטח.
מקווה בשביל יריב שזו טעות...
אני לא מכיר את חיים כהן הנ"ל. אני לא בא לסנגר עליו, על הסגנון שלו או על האירועים הלא חוקיים שהוא מארגן, אבל אני יכול להבין מאיפה זה צומח ואני כבר עכשיו מזהיר שאני הולך לשחק כאן את פרקליטו של השטן - אני כבר לא כל כך חד משמעי נגד האירועים האלה ומצדי תיכנסו בי.
מה באמת? כתבו בעיתון? אז כתבו בעיתון.
אתם מאמינים לכל מה שכותבים בעיתון?...
אני עובד בעיתון. בעיתון הזה ממש. אפילו אני מתייחס בחשדנות לכל מיני דברים שכתובים בו. למעט התאריך, כל מה שכותבים בעיתונים יכול להיות נתון לויכוחים ופרשנויות.
נכתב בעיתון "גרמו לנזק נרחב". אוקיי. נניח. לאיזה נזק בדיוק? האם הכתב הנכבד יודע להצביע ולפרט על אותו נזק או שהוא מצטט את מה שאמרו לו בטלפון מהרשט"ג או סתם מישהו שהיה שם? הרי זה כמו להנהן ולבלוע את כל מה שמקשקשים ראשי אגף התנועה במשטרה כשרוצים לפרגן ל"הגברת האכיפה" שלהם.
רוב כותבי ועורכי העיתון הזה, אנשים משכילים ואינטיליגנטיים עם אג'נדות מאוד ברורות, מתגוררים בת"א וכמעט לא יוצאים מגבולות האיילון פינת הירקון. איפה חולון הם לא יודעים. עד אשדוד אתם רוצים שהם יתאמצו?.... האם אותו כתב בכלל יודע כמה דיונות היו שם פעם, אבל בנו עליהן שכונות ותחנות רכבת וקניונים, הפכו אותן למזבלות, חילקו אותן לטייקונים והפקירו אותן לגנבי חולות, האם גם אז הוא מיהר להזדעק על "נזק נרחב" לבעלי חיים למיניהם?....
רק על דבר אחד אין מה להתווכח וזה על אי חוקיות האירוע הזה. כמו כל האירועים של אדון חיים. גם בנושא הזה יש לפחות שאלה מטרידה אחת:.
אם זה כל כך לא חוקי, איך זה שאחרי כל כך הרבה תלונות במשטרה בשנים האחרונות (והוגשו הרבה תלונות נגדו) אותו חיים עדיין מסתובב חופשי ועושה שוב ושוב מה שהוא רוצה?....:confused:
כל עוד אין ספורט מוטורי חוקי בגלל הסיבות הידועות, מה שיקרה זה שיהיו עוד ועוד אירועים כאלה. וזה מביא אותי להטיל את הפצצה שלי:
הלוואי שחיים כהן הזה היה מחליף את יוסי ניסן בראש הרשות לנהיגה ספורטיבית.
להבדיל ממר ניסן, חיים אוהב ספורט מוטורי, יודע להרים אירועים ולא דופק חשבון לאף אחד. כאלה אנשים צריך שם.
במקום להתנשא עליו, לקרוא לו "בבון" ולדחוף אותו בכוח למשבצת של עבריין, הייתי מציע לו את הג'וב הזה - לעשות את מה שהוא יודע, רק במסגרת חוקית. אולי אז היה כאן ספורט מוטורי חי ובועט.
שיעשה מה שנוא יודע רק בצורה חוקית. ומסודרת. ונקיה. ובטוחה.
אני בעד.
אני מבטיח שכשזה יקרה אני אהיה שם לפרגן.
עד אז הוא עושה דברים שמוציאים לתחביב שלנו - לנהוג בשטח - שם רע.
ו״כתבו בעיתון״ יכול להפוך תוך יומיים להצעת חוק. כבר קרה ועוד יקרה.
אסף.
בשרשור שהוא פתח (ונמחק) הוא אמר שהמשטרה היתה במקום בזמן האירוע, אם זה נכון, אז התגובה בעיתון מגמתית מצידה הירוק, וזה לא יפתיע.
רט״ג, כמי שהן יודעים טוב מאד לתת דוחות בכל הזדמנות שיש שמץ של אפשרות לכיפוף חוקים קיימים לטובתם (חוק נסיעה בחוף..), לא היו שם..
דרור, אתה זוכר למה סגרו את הבור?
זוכר למה הגבילו את הגישה למקורות מים?
בגלל כמה ערסים ועיתון!
גם אני לא מאמין לכל מה שכתוב בעיתון אבל יש כאלה שכן מאמינים ויש פוליטיקאים שמנסים לגזור עלינו קופון, והם עושים את זה בהצלחה.
אז כתבו עליו בעיתון- אז מה?
אז כולנו יכולים לצפות לפגיעה כזאת או אחרת.
הנזק התדמיתי שהאירועים האלו עושים הם עצומים לא בגלל היותם אירועים אלא בגלל הארגון החאפרי שלהם ובסופו של דבר הלכלוך העצום שנשאר לאחר מכן ועד היום האדיוט הראשי שמארגן את האירועים לא דואג לנקיון אחריהם כולל גם באירוע הזה.
באירוע הזה יצא לי להיות לזמן קצר ואני רק רוצה לציין לגביי עניין ה"תלונות במשטרה שכל אחד יכול להגיש", שנכחו במקום (בתוך הדיונה, על המתחם שבו האירוע נערך, וסמוך לסככות ה"ספונסרים") 6 שוטרים במדים, חלקם סיור חלקם יס"מ ולא עשו דבר לאף אחד ולאף ג'יפ אלא צפו, כך שעניין החוק לא ברור פה.
דבר שני ועיקרי הוא כרגיל הצביעות שחוגגת בכל מקום בתקשורת ולא מעט גם ברשת כשיש "אויב" משותף.
חשוב שמי שלא יודע ידע קצת עובדות מהשטח - במרחק אוירי של בערך 50-70 מטר מהדיונה נמצא פרוייקט ענק של בניית בית חולים בשלבי בניה מתקדמים. הפרוייקט הזה נגס בחלק עצום מהשטח המדובר (כמה דונמים אם לא כמה עשרות דונמים) ואף אחד לא הניד עפעף מתחילת הפרויקט (כמה שנים אחורה) ועד היום.
בנוסף, הבניה מכיוון העיר עצמה מתקדמת מפרוייקט לפרוייקט אל תוך החולות לכיוון הדיונה וגם על כך אף אחד לא מלין ולא אף מילה מהרשט"ג באף אחד מ2 הנושאים האלו.
אבל כשיש הזדמנות להצביע על "אויבי הציבור והטבע" הלא הם הג'יפים והג'יפאים יש המון אנשים (וגם ג'יפאים שמעניין אותם רק התחת של עצמם כי הם כנראה לא מתקרבים לאיזור הזה אז מה אכפת להם) שיקחו את ההזדמנות ב2 ידיים כמו בכתבה הזו וכמו בהרבה מקרים אחרים ויצטרפו לעליהום.
נזקים לדיונה? נו באמת. כל שישי ושבת עוברים באיזור מאות ג'יפים אופנועים וטרקטורנים במשך שנים, רק עכשיו שנעשה אירוע מישהו נזכר שאוי ואבוי העיפו חול.
אם מישהו קונה את הקשקוש הזה כנראה שהוא לא מכיר לא את האיזור ולא את הדיונה.
בשביל לפגוע בג'יפאים לא צריך את חיים ולא צריך עיתונים. אפשר לעשות את זה בכל רגע נתון.
"שם רע" כבר יש לנו אוטומטית ולא רק בגללו. מספיק שיש לך ג'יפ כדי שכל מיני בועלי טויוטה פריוס יתייגו אותך כ"עשיר", "ערס", "מניאק", "הורס טבע", "חסר בטחון", "בעל זין קטן" ועוד שאר תארים, כינויים ותובנות עקומות של פסיכולוגים בגרוש.
לא שאני בעד אירועים לא חוקיים או בעד חיים ופועלו, אבל בינינו, באים לדיונה הזו עשרות רבות של ג'יפים בכל יום שישי ושבת ואף אחד לא מתרגש.
אבל רק ברגע שזה "תחרות" ומפורסם בפייסבוק, כל הנשמות הטובות מתעוררות, כל "חובבי הטבע ושומרי הסביבה" שגרים במרכז ת"א (יסלחו לי התל-אביבים שבינינו, כן?...) ולא יודעים להבדיל בין יבלית לחרצית ומחבקים עצים מרחוק, דרך טלויזיה. ואני מבטיח לך שזה יהיה ככה בכל פעם שמישהו ינסה להרים תחרות. חוקית או לא. אבל אין מה לדאוג. ספורט מוטורי של ממש כבר לא יהיה כאן. בטח לא עממי ונגיש.
לדעתי, הבוקסה הקטנה הזו, בתחתית עמוד 34 הזניח-מינוס ובטח הכותרת הפלצנית שלה - היא סוג של פופוליזם זול. אבל זו רק דעתי ובכלל מה אני מבין.
+1 ל zerez
לא ייתכן עם כמות כזו של משתתפים, ומיקום מול דלת תחנת משטרה גדולה שהם לא היו שם.
ציטוט:
2. (א) לא ינהג אדם נהיגה ספורטיבית אלא לפי הוראות חוק זה.
ציטוט:
9. (א) לא יקיים אדם ולא ינהל, בין בעצמו ובין באמצעות אחר, אירוע של נהיגה
ספורטיבית בקטע דרך או בשטח אחר שאינו טעון רישיון לפי סעיף 8 (להלן - מסלול מירוץ
ארעי), אלא ברישיון לפי סעיף זה ובהתאם לתנאיו.
ציטוט:
20 . (א) הרשות המוסמכת רשאית לבטל רישיון שנתנה לפי הוראות חוק זה או להתלותו,
לאחר שנתנה לבעל הרישיון הזדמנות להשמיע את טענותיו, בהתקיים אחד מאלה:
...
...
( 3) הופר תנאי מתנאי הרישיון או הוראה מהוראות לפי חוק זה.
2ציטוט:
. (א) אלה דינם מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61 (א)( 4) לחוק העונשין,
התשל"ז 121977- (להלן - חוק העונשין):
....
( 2) המקיים או המנהל אירוע נהיגה ספורטיבית במסלול מירוץ ארעי, בלא רישיון
או שלא בהתאם לתנאיו, בניגוד להוראות סעיף 9.
מתוך:ציטוט:
(ב) אלה דינם מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61 (א)( 3) לחוק העונשין:
...
...
...
...
( 5) הנוהג בכלי תחרותי נהיגה ספורטיבית שלא במסלול מירוץ מאושר, בניגוד
להוראות סעיף 13 ;
http://www.knesset.gov.il/laws/data/law/2043/2043.pdf
אסף.
במדינה שלנו, עם המשטרה הזו שלנו, הכל ייתכן וחצי.
אם גנב רכב נעצר ונלקח לתחנת משטרה ושם פותחים לו עוד תיק ומשחררים אותו, אז הכל ייתכן.
אם במקום לתפוס גנבים ופושעים אחרים, קציני משטרה עסוקים כל הזמן בזיונים, אז הכל ייתכן.
אם חברת כנסת מעשנת מריחואנה מול המצלמה בהתרסה ולא עושים לה כלום, הכל ייתכן.
סתם כדי לדעת, האם הדיונה עצמה היא בתחום שמורה? יכול להיות שבעצם לא נעברו שם עבירות על החוק למעט הכרזת האירוע כ"תחרות"?...
אם אסור לנסוע שם, אז כל שישי ושבת היו מחטיפים שם דוחות על ימין ועל שמאל. מה שלא קורה בפועל. אז?....
כל מי שכתב בשרשור הזה מעליי עבריין עם הרכב שלו וגם סביר להניח בטיולים שלו, אנחנו חיים במדינה שבה התקנות נועדו להטיב עם בעלי ההון ולא מאפשרים לחיות:
1. כל מי שמגביה את הרכב שלו בחצי מ"מ - היום עבריין
2. אתה רוצה צמיגים גדולים יותר לג'יפ שלך, כמו שבכל העולם הנאור עושים בשניה, אתה עבריין גדול
3. אתה נוסע בשמורת טבע שבה פתחו שבילים אין קץ אבל רק אחד מסומן אתה עבריין
4. אתה רוצה אירוע ספורט מוטורי - אתה עבריין כי אין סיכוי שתצליח לעמוד בשלל התקנות המגוכחות
5. כי אם אתה מעיז לנסות להביא חלק לרכב שלך מאיביי, שהוא נופל ברשימת "אביזרי הבטיחות", אתה נידון למוות...
אז בא אותו חיים ומרים אירוע, שממש לא לטעמי ולא אגיע לאירוע כזה, אבל להרבה אנשים מתאים, כי הג'יפ שקנו ב 300,000 ש"ח לא יכול לרדת לנחל נקרות בגלל שלהגביה אותו ולשים צמיג נורמלי הוא לא יכול, כי הוא עבריין אם עשה, אז הוא בא לשחק בחול, להרגיש גבר, עם קהל.
אז תמשיכו לשלם בשקט לבעלי ההון, לממן את פקידי משרד התחבורע, שמחר יביאו איזה תקנה חדשה ולהקשיב לאיזה עיתונאי שרק רוצה רייטינג בלי להבין דבר וחצי דבר בתחביב שלנו.
"תחרויות מעטות מדי"?.... כבר מזמן לא היתה כאן מכבסת מילים מגוחכת יורת מזו.
אנחנו בתחילת ספטמבר. מתחילת השנה ועד עכשיו היתה רק תחרות אחת.
יוסי ניסן הבטיח עוד אחת, נדמה לי שהוא דיבר על סוף החודש הנוכחי. יש חדש?
"לא נגישות". עוד מונח מכובס.
חשבת למה ה"תחרויות" האלה נערכות אי שם בנ.צ. עלום אי שם מעבר להרי החושך? ללא קהל?
כדי שלא יבואו כל החכמולוגים מהסוג שהתקשר לאותו עיתונאי ויתלוננו שהרעש/אבק/לכלוך מפריע להם.
אחלה של ספורט זה. כשכל מי ששווה משהו בספורט המוטורי שלנו כבר לא טורח להגיע בכלל ומעדיף להתחרות בחו"ל.
ואז אתם תכתבו בפעם המאה "האור בקצה המנהרה?".... אחלה של אופטימיות. או מזוכיזם. תבחר.
ותיכף גם תגיד לי שה"ספורט המוטורי" הזה נגיש לכל אחד. כן, בטח, כל אחד יכול. בתנאי שהוא מיליונר. לזה דאגו ביסודיות מרשימה ובלתי הפיכה גם אנשים טובים משלנו.
עזוב. אתה יודע טוב מאוד שכל העסק תקוע. זה לא מצדיק עבירות על החוק, אבל אני בהחלט יכול להבין שלאנשים נמאס והם רוצים פעילות מוטורית-ספורטיבית נגישה. את זה חיים נותן להם. ואם רק היה לו מספיק שכל להשאיר אחריו מקום נקי, בכלל הייתי בעדו.
בתור אשדודי אני יכול להעיד שהאירוע הזה הוא ילד לעומת החוליגניזם שתרחש באיזור ובחופים בסופי שבוע. נסו ביום שישי ב12 בצהריים לשבת בפארק של השיקמים יותר מעשר דקות בלי לצאת משם חירשים ומאובקים.. משום מה לאף אחד זה לא מפריע. סתם, מצאו סיבה להתייפיף אז תפסו עליה טרמפ. תמיד ניתפס בתור רעה.. כי שבוע הבא ידרס עוד ילד על ידי טרקטורון בחוף.
תטיילו, תהנו, ותשמרו על התחת שלכם.
אם מישהו היה מתגורר ברדיוס של כמה ק"מ מהחור הנידח שבו נערכו ה"תחרויות" האלה, ללא קהל, ללא ספונסרים, ללא סיקור, ללא תקווה (נדמה לי ששלוש מהן נערכו בסוף דצמבר, יום אחרי יום אי שם בקצה הבקעה?... העיקר להספיק כדי לשריין תקציב לשנה הבאה) הוא כבר היה מוצא סיבה להתלונן על ה"חוליגנים" ואז אותו כתבלב היה כותב בעיתון על "פגיעה אנושה בטבע" ומשפריץ כותרת מרעישה.
שורה תחתונה. כתבו או לא?ציטוט:
. ואני מבטיח לך שזה יהיה ככה בכל פעם שמישהו ינסה להרים תחרות. חוקית או לא.
אסף.