שיחקו אותה עם תוכנת ניהול המנוע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
שיחקו אותה עם תוכנת ניהול המנוע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טכנית מעשית זה לא רחוק מנוהל העבודה של כל המנועים
מערכת ריסון זיהום האויר ( DPF ) מתוכננת לבצע ניקוי עצמי מחוץ לעיר ( כאשר הרכב בשיוט )
כאן כנראה שהם איפשרו למנוע הספק גבוה יותר בעומס
יש מערכות הרבה יותר " חכמות " והכל כאילו הרכב ירוק
כל העולם קומבינה
איציק
פספסו את העיקר, איפה הקישור להורדה??
הפרשה הזאת ראויה להתייחסות בפורום הזה.
מדובר על פרשת הרמאות הטכנולוגית מהמחרידות ביותר שזכורה לי. לא מדובר כאן על התאמה של המוצר לתקן ולבדיקה - את זה תמיד עושים, זה חלק מעולם ההנדסה. מדובר על הינדוס מכוון של המוצר כדי לעמוד בבדיקה התקנית ולהתנהג אחרת לגמרי - ובצורה מסוכנת בהגדרה בדיוק בפרמטרים שהתקן נועד לבדוק -בחיי היום-יום. אם להשוות את זה לעולם התעופה - לתכנן כן נסע של מטוס שיעבור בדיקות טכניות אבל שיתרסק בנגיעה הראשונה במסלול.
ההבדל הוא שהאפקט של זיהום אויר הוא משהו שלא ניתן למדוד באופן מיידי ולשייך למכונית מסוימת, בשביל זה המציאו את הרעיון של בדיקות מעבדה, וכל העסק עובד על אמון בסיסי.
בקיצור, כשגרמנים מחרבנים למישהו על הראש, הם עושים את זה עד הסוף.
ההתכחשות של ההנהלה הבכירה אגב מזכירה גרמנים אחרים בהיסטוריה שלא ידעו, לא שמעו, לא נתנו פקודות, ומה שהתרחש למטה... התרחש בגלל שגרמנים הם אלופים בלקרוא ולבצע את "רוח המפקד".
נ.ב. תקציר - על מה מדובר בכלל Dieselgate
http://jalopnik.com/your-guide-to-di...g-c-1731857018
יו"ר פולקסווגן מרטין וינטרקורן לקח אחריות והתפטר.
מה שאנחנו יודעים זה רק קצה הקרחון. הסיפור הזה רק בתחילתו.
השרצים ברחו מהקופה ומתחילים להשתולל, רק אלוהים יודע איך זה ייגמר - הרי רוב מכוניות הדיזל של פולקסווגן נמכרות בכלל באירופה, ועכשיו גם שם יתחילו לחפור להם בציציות ומי יודע מה ימצאו ולא מין הנמנע שעכשיו יבדקו טוב טוב לכולם ולא נתפלא אם גם יצרנים נוספים ייתפסו בקלקלתם.
השאלה שלי היא, האם תקנות זיהום האוויר (שהן עניין פוליטי ופוליטיקלי-קורקטי במהותו) שהולכות ומחמירות מדי שנה ומהוות מכשול ממשי לביצועי המנועים ולצריכת דלק נמוכה, לא הפכו לגולם שקם על יוצריו, משהו שאפילו ליצרנים כבר קשה לעמוד בו?
מה זה לקח אחריות..
נראה כאילו האחריות נדחפה לו ולא מהצד של הגרון.
מה אתה מצפה שיעשה? חרקירי?
זה לא יפן.
זה גם לא ישראל. אצלנו היו מקדמים אותו ישר לפוליטיקה.
או שאולי היו מציעים לו להיות מפכ"ל המשטרע.
קובץ מצורף 101837
קובץ מצורף 101838
הרשת גם מוצפת בהומור (שחור).
זה פשוט לא מסתדר - בין היצרנים מתקיים מירוץ חימוש מטורף - הצגת הספקים מירביים לא נורמליים ונתוני צריכת דלק דמיוניים ועדיין לעמוד בכל תקני זיהום האוויר הבלתי-אפשריים האלה.
אני מצפה לאיש מקצוע שיסביר לי איך זה מסתדר.
עובדה שזה לא מסתדר ושאפילו פולקסווגן שהיא אחד היצרנים המובילים בטכנולוגיית מנועי טורבו-דיזל בעולם, אם לא המובילה - נאלצת לבצע תעלול כזה כדי להצליח לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
מעניין איך הם הצליחו להריץ את הבלוף הזה בגוף כל כך גדול שעובד בצורה מסודרת ? להערכתי הפטנט הזה בווריאציות שונות יתגלה גם אצל המתחרים כי ברור שמידע זולג בין החברות.
זה לא מדויק.
מה שהם עשו להבנתי זה הורדת הספק כדי לעבור את הבדיקה.
מה שאומר שהמנוע יודע לעבוד עם ההספק המופחת.
מה שלא ברור לי זה שהחברה מצהירה על נתוני הספק X, שאמורים להופיע גם במהלך הבדיקה, ואם המחשב מפחית הספק כדי לעבור את הבדיקה, אז איך זה לא קופץ במחשב הבדיקות?
זה אומר שהרכב נוסע בהספק גבוה יותר מהמוצהר ביום-יום בין הבדיקות?
הפרטים הטכניים לא ברורים לי כרגע, אבל ברור שזה פלופ.
אבל ואבל גדול, לדעתי זה לא פלופ של VW זה פלופ של יחסי הציבור שלהם וניהול משבר.
אתם חושבים שהאמריקאים לא מתחמנים בכל העניין של זיהום סביבה על ידי רכבים? בלי להיכנס ליותר מדי פרטים, רק אציין שחלק מרכבי היבוא האישי שמיובאים לארץ לא עוברים בדיקות זיהום אוויר בגלל מגבלות על סל"ד המנוע בסרק, ככה שבדיקת זיהום האוויר הנהוגה בארץ לא ישימה בכלל על רכבים אלה...
היה קם איזה מהנדס ב VW וממציא סיפור על מערכת שמגינה על המנוע בסרק - עושה התאמה לבדיקת זיהום כדי לתת תוצאת אמת וכ'ו וכ'ו, מכל דבר אפשר לעשות יתרון, אל תספרו לי שפתאום הם נהיו צדיקים גדולים...
תעקבו גם אחרי פורומים שונים בחו"ל ותראו איך האמריקאים אלופים בעקיפת כל מערכות ניקוי האוויר במנועי דיזל, בתקלה ראשונה הם מעיפים את כל השטויות האלה...
כנראה שבבדיקה הרכב לא על דיינו אז לא יודעים מה הספק האמיתי של המנוע.
מדובר אגב לא רק ב500 אלף מכוניות בארהב - אלא 11 מיליון מכוניות ברחבי העולם ,
זה פורסם היום - ויתכן שיהיו עוד הרחבות ...אני לא אתפלא שימצאו עוד יצרנים שעשו את אותו הטריק
חברה חברה רגע רגע ....
זוכרים את השיר השכונה
אתם שוכחים שמדובר על חברת בוש !!
הסיפור של כריות האויר מיפן
התעלולים של תעשית הרכב האמרקאית
עכשיו התעשיה הארופאית קיבלה
ואתה הצרכן הטיפש שכל הזמן צורח וקונה עוד מכונית חדשה
איציק
יסלחו לי החברים על הפוסט הזה, וחוק גודווין, אבל אני ממש חייב :-)
מה הקטע של הגרמנים וגזים?
זה אפילו אותם גזים: -(
מעניין שבארה"ב איכשהו יצא שמכל הדיזלים שמסתובבים על הכבישים שלהם התמקדו בבדיקות מעמיקות דווקא ברכבים של יצרן רכבים לא אמריקאי ולא משמעותי בשוק המקומי שלהם.
מה שכן ההתנהלות של פולקסווגן בכל התהליך הזה החל מהתכנון, הביצוע, והישום שלו לאורך כמה שנים טובות, היא לא פחות ממפחידה, במיוחד שמדובר באחת היצרניות הגדולות בעולם שמחזיקה תחתיה בערך 11 חברות רכב מוכרות לא פחות (אאודי, סקודה, סיאט, למבורגיני, בנטלי, בוגאטי, דוקאטי ועוד).
לא ברור כמה זרועות יש לתמנון הזה ומה עוד יצוף.
מעניין כמה כסף עשו המשקיעים האמריקאים בעלי המידע הפנימי על הפרשה הזו שעשו שורטים עליה כשעוד היתה בבדיקות חסויות...