התייצות לקראת קניית ג׳יפון ראשון לנסיעות בין-עירוניות
אהלן חברים,
אני חייל משוחרר בן 22 ומחפש לקנות את הג׳יפון הראשון שלי (ובכלל - הרכב הראשון שלי).
הסכום שאני מחפש הוא בערך 20-30 אלף (כולל הכל).
אינני עושה טיולי שטח (די אפשר לומר שאין לי קשר לתחום - בינתיים לפחות) ועיקר השימוש שלי ברכב יהיו נסיעות יום-יומיות של 50-100 ק״מ ליום, כחמישה-שישה ימים בשבוע.
רוב הנסיעות שלי ברכב יהיו לבד / עם החברה / עם כמה חברים.
קיימות כמה סיבות שאני רוצה לקנות ג׳יפון ולא רכב פרטי
- אני אמנם לא עושה טיולי שטח, אך אני אך אני מרבה לנסוע למעיינות / כנרת / נהר הירדן / חופי-ים. ועם רכב פרטי יש מקומות שלא מומלץ/אפשר להכנס אליהם, או שאני אדאג יותר לרכב מאשר אהנה מהנסיעה.
- אני אוהב את הצורה של ג׳יפים - את הגובה, את זה שהבגאז׳ בעצם חלק מהאוטו (ואם מקפלים את הכסאות אז יש הרבה מקום) אפשר לומר גם שאת ה״סטייל״. בעצם מגיל קטן אהבתי ג׳יפים, זה מן חלום.
- אני בטוח שבהמשך החיים אשתדרג ואקנה ג׳יפ גדול ורציני יותר, אך כיוון שזהו גם רכב ראשון עבורי אני מעדיף ״להתחיל בקטן״
בגדול - אני רוצה רכב שאני לא אצטרך ״לדאוג״ לו - אם זה כשאני שם את הגלשן באוטו (או על הגג), כשאני מסיע אופניים, ציוד לטיולים, לכלוך, נסיעה בחול, בוץ, שלוליות וכד׳.
כמו שאמרתי, אינני טייל-שטח, ועיקר השימוש שלי יהיו נסיעות יום-יומיות בין-עירוניות לא קצרות. לכן יש לי כמה שיקולים:
- יכולת שטח בסיסית (שאני מניח שיש לכלל הרכבים המפורטים מטה), כלומר נסיעה בשבילי עפר, בורות קטנים, שלוליות קטנות, ולא הרבה יותר
- נסיעה (שיוט) במהירויות 100-110 לערך, כיוון שאת רוב זמני ברכב אבלה על הכביש המהיר
- אפשר לומר חיסכון בדלק למרות שזאת אמרה די כללית ואני לא בטוח שמציאותית
הדגמים שהסתכלתי עליהם (ויתרונות/חסרונות עיקריים שהבנתי) היו:
- סוזוקי ג׳ימני (סביבות שנת 2000) - רכב מצויין לשטח, לא הכי מהיר, יחסית יקר, קטן
- סוזוקי גרנד ויטרה קצר 98-05 - רכב טוב לשטח, טוב לנסעיות בין-עירוניות, יחסית יקר, בזבזני בדלק (?), יחסית גדול
- קיה ספורטג׳ (סביבות שנת 2000) - רכב של 2000 סמק, לא יודע אם זה טוב לי או לא, יחסית גדול
- דייהטסו טריוס (98-05) - יחסית זול, לא טוב כרכב שטח, לא הצלחתי להבין מה המהירויות שלו, והאם בזבזני/חסכוני ואמין
- טויוטה ראב4 קצר (סביבות שנת 2000) - לא מצאתי הרבה מידע
עשיתי מחקר קטן באינטרנט על הדגמים הנ״ל אך אני מוכרח לציין שקשה לי להחליט.
בנוסף - ככלל, האם מומלץ לקנות רכב ידני או אוטומט, ולמה?
אשמח לשמוע את עצתכם, המלצתכם (ואפילו הצעות מכירה:D)
תודה רבה מראש!
רז