ייעוץ לגבי קנייה של רכב שטח
שלום לכולם, רוצה להתייעץ לגבי רכישת רכב שטח.
אז ככה, הרכב צריך להיות לשימוש יום-יומי - נוסעת המון, הרבה כביש 6 (עפולה-באר שבע) ונסיעות בין-עירונית.
אני מאוד מחבבת את הפור-ראנר למרות צריכת הדלק האיומה, לקחתי אחת לבדיקה ומצאו הלחמות וריתוכים בקורת אורך- קריטי מאוד?
האם זה בכלל ריאלי להחזיק פור-ראנר כרכב יחיד לשימוש יום-יומי?
אם לא, מה לחפש? רוצה 4X4, נמצאת הרבה בשטח, צריכה משהו שיוכל להתמודד עם מעברי נחלים, בורות (די עמוקים), בוץ (הרבה) ושלא יגביל אם אצטרך יותר.
הרכב מיועד בעיקר לי, אולי איזה +1 אבל... אני לא מחבבת רכבים קטנים, מעדיפה רכב מאסיבי, אפילו טנדר, עם עדיפות גבוהה לידני.
אשמח לכל כיוון שתוכלו להציע, התקציב הוא בערך 80 אבל אשמח לפחות, לא נרתעת (אולי לא בצדק:D) משנתונים ישנים.
תודה מראש למי שצלח את המגילה.
תגובה: ייעוץ לגבי קנייה של רכב שטח
מה הקילומטאז' השנתי הצפוי?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
רכב כזה יקרע לך את הכיס בהוצאות שוטפות ואחזקה.
זה לא רק דלק, הכול שם הרבה יותר יקר. צמיג אחד של פור ראנר יעלה כמו סט במשפחומטית.
אם אין לך צורך אמיתי להיות עם 4x4 כל יום אז תבדקי אפשרות להחזיק רכב ליומיום ורכב לטיולים אחרת תשלמי המון ותמצאי את עצמך פה ושם באוטובוסים או ברקבת
הי נמרוד, הקילומטרז' השנתי הצפוי הוא בין 7,500 ל-10,000 סביר שיהיה יותר בין 8,000-9,500
- - - Updated - - -
לבועז, חשבתי כל האפשרות של שני רכבים אבל הסגנון כניסה שלי לשטח הוא מאוד ספונטני (להגיע לבאר שבע בעניין א' ולצאת לשטח אם התחשק לי)
ולאו דוקא טיולים מתוכננים, להחליט מראש איזה רכב לקחת תמיד יטה את הכף לרכב שמאפשר ירידה לשטח.
מה בכלל ההערכה השנתית של הוצאות על רכב כמו פור-ראנר? בהנחה שהוא במצב מאוד סביר-פלוס
10000 קמ שנתי זה מעט.
זה 850 קמ לחודש. נסיעה עפולה באר שבע לבדה זה כ 400.
משהו לא מסתדר לי
בהחלט יכול להיות, עשיתי איזה שהוא ממוצע והחשבתי גם שנים שבהן נסעתי הרבה (הרבה) פחות.
יוצא לי בחודש להגיע בממוצע כפעמיים לדרום (ב"ש, מצפה רמון, ירוחם).
יכול להיות שה"המון" שלי הוא סובייקטיבי, למרות שלא נראה לי, יש הרבה בין עירוניות שבועיות ויומיות בין הגיחות לדרום.
בכל אופן, מישהו יכול לומר האם קורת אורך שרותכה בפור-ראנר הוא עניין שכדאי להתרחק ממנו או שזה עניין יחסית שגרתי לרכב כזה?
פגיעת שילדה היא דבר מהותי בדרך כלל.
מעט מדי מידע אבל זה דגל אדום.
תעשי שעורי בית היטב על העלויות הצפויות לך. להחזיק כזה רכב שיותר ממשכנתא! ואני לא צוחק בכלל
תמתיני לרענן... הוא יועץ בכיר בנושא התאמת גיפים [emoji1]
אני מנחש שזה יהיה בכיוון של סוזוקי אבל אני לא בקיא בכל האופציות.
תודה, אני אמתין. לא בדקתי סוזוקי, קטנים וצפופים לטעמי.
אמרת סוזוקי, קפץ לי סמוראי וג'ימיני, אבל הXL7 נראה מעניין אני אבדוק.
פוראנר כרכב יומי זה רעיון רע. מדובר ברכב שהוא במקרה הכי צעיר בן 19. טוב לא יכול לצאת מזה.
תקציב של 80K יכול אולי / גבולי להספיק ללנדקרוזר קצר מהשנים 2003-2004 (לנדקרוזר 125).
את בוודאות יכולה לרכוש פאג'רו קינג 2005-2008 במצב מצויין
שוב, כרכב יומי - קני את החדש ביותר שאת יכולה.
בק"מ שאת מציינת, גם רכב בנזין יכול לבוא בחשבון - תוצרת ג'יפ על מגוון המכוניות האפשריות.
אפשר למצוא גם היילקס נחמד אם גיר ידני לא מרתיע אותך.
Sent from my Vigo
אני חושד שהנסועה השנתית שלה לפחות פי 3 ממה שהיא מסכמת וזה לפי תיאור היעדים והתכיפות...
רק הנסיעות הארוכות שלה זה לפחות 10 אקמ לשנה...
80 אלף ש"ח, מעט קילומטרים ויכול שטח טובה. תכלס הטויוטה יתן את המורה הכי טובה לכסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
80 אלף ש"ח, מעט קילומטרים ויכול שטח טובה. תכלס הטויוטה יתן את המורה הכי טובה לכסף.
לעומת זאת בג'יפ היא תיהיה עם חיוך יותר זמן... בסכום הזה היא יכולה לקנות wk , לשפר אותו ולנסוע עם חיוך (ורדאר לייזר)
sent from my WJ
שלום לכולם, תודה על התגובות,
עשיתי חישוב מדוייק יותר של הקילומטרז' בערך 21,000 שנתי, כן כן בדיחות על חשבוני להכניס פה ____________
פרה, פרה: פאג'רו קינג זה פאג'רו ארוך?
אני בודקת צ'רוקי משנים עתיקות יותר.
לא נרתעת מגיר ידני, להיפך, מעדיפה, אפילו מעדיפה מאוד.
ההיילקס בהחלט בא בחשבון, עשיתי נסיעת בדיקה על ניסן ווינר 4X4 אבל אין לי מושג איך הוא בשטח
מה זה wk?
צירוקי וגרנד צירוקי ( ZJ/WJ/WK/XJ) יקרעו אותך בדלק.
זה רכבים להארד קור של הגיפאים. כאלו שמטפלים לבד ומבינים על מה מדובר.
הטנדרים דיזל בהחלט בסדר. הווינר יופי של רכב מנסיון של 5 שנים ו 180 אלף קמ על שנת 98 עם הרבה טיולים.
הגיפים היפניים הם דיזל והוצאות הדלק טובות אבל החלפים יחסית יקרים