-
1 קבצים מצורפים
קולט נוזל + סתום , דוד שמש
בעיה ראשונה : תיקנתי כבר כמה פעמים נזילה מהקולט של הדוד שמש ,
אבל כל פעם זה חוזר ,
החלפתי את החלק , ניקיתי , חיזקתי ....
כל פעם עוברת תקופה , הטיפטוף מופיע מחדש , ומצטברת אבנית על הצינור....
בנוסף - אין כמעט מים חמים אם לא מדליקים את הדוד , אולי הקולטים סתומים - איך יודעים מתי הגיע הזמן להחליף ?
תודה!
קובץ מצורף 102479
-
תגובה: קולט נוזל + סתום , דוד שמש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
בעיה ראשונה : תיקנתי כבר כמה פעמים נזילה מהקולט של הדוד שמש ,
אבל כל פעם זה חוזר ,
החלפתי את החלק , ניקיתי , חיזקתי ....
כל פעם עוברת תקופה , הטיפטוף מופיע מחדש , ומצטברת אבנית על הצינור....
בנוסף - אין כמעט מים חמים אם לא מדליקים את הדוד , אולי הקולטים סתומים - איך יודעים מתי הגיע הזמן להחליף ?
תודה!
קובץ מצורף 102479
ערב טוב האבנית שיש לך ליד הקולט יכולה להיות מכמה סיבות ,אין מספיק טפלון ופישטן בהברגה ,יתכן ויש סדק מזערי בחיבור ההברגה שיש בקולט ,יתכן והמחבר לא מתאים לצינור ,לפי התמונה זה בחלק העליון של הקולט ,באיזור זה המים מגיעים ביום שמש חמה ל- '95 מעלות וזה גורם להתרחבות הצינור ,ולכן מומלץ לשים בין החלק העליון של הקולט לחיבור הדוד ,צינור נחושת 5/8 מבודד עם חיבור פלר.
באחד מצידי הצינור יש מדבקה אפורה ובה יש את מס הקטלוגי של הקולט שהוא בנוי משנת היצור ,חודש היצוד ,מס הקולטים שיוצרו באותה שנה .
(דוגמא -8שנים3 חודש 1764 יצרו מתחילת שנה ....)
בדיקת קולט סתום נערכת סוגרים את המים הקרים לדוד ,פותחים את הצינור שמוביל מים מהקולט לדוד בחלק העליון ,פותחים את הברז ,שמים יד על הניפל שיוצא מהדוד למניעת יציאת מים ,אם לא יותא מים בלחץ מהצינור שמגיע מהקולט ,יתכן והקולט סתום ,אבל מומלץ לבדוק את כל חיבורי הדוד בין נחושת למתכת יתכן ויש חסם באחד החיבורים (ארקציה)
בהצלחה
DANI 1
וכן מומלץ לשים מסנן אבנית בכניסה למים הקרים בדוד
-
-
ביצעתי את מה שאמרת היום בצהריים,
ברגע שפתחתי את החלק העליון של הקולט , היה פיצוץ חזק,
ויצאו כמויות רציניות של קיטור ומים רותחים...מזל שעבדתי עם בגדים ארוכים וכפפות
זה לא מסתדר לי עם המציאות - החשמל לדוד כבוי ,
הדוד דלק פעם אחרונה חצי שעה לפני יומיים,
מאיפה כל הקיטור הזה הגיע ?
הקולטים מ2010 וניראים מעולה מבחינה חיצונית , כולל החלק השחור בפנים , ממה שהסתכלתי בתוך הצינורות ויזואלית - לא ראיתי כמות רצינית של אבנית.
הפעם השתמשתי בנדיבות בפשתן וטפלון , קודם פשתן ומעליו טפלון כמו שלימד אותי פעם אינסטלטור , ובנתיים אין נזילה ,
לעומת זאת עדיין לא מבין מאיפה יש קיטור בצהריים , ולמה אין מים חמים בערב ?
-
אם השתמשת רק במפתח אחד ולא החזקת את הצינןר של הקולט עצמו, כנראה שסובבת של הצינור של הקולט עצמו עד שהוא נקרע.
-
הפיצוץ שנוצר לך כתוצאה מזה שהיה אויר בתוך הדוד והמים החמים שהגיעו מהקולט ומהחשמל יצרו לך קיטור בטמפ' גבוהות 90-110 מעלות .
מה שמומלץ לעשות ,לעלות על הגג לסגור את הכניסת מים לדוד ,לפתוח את הפקק התחתון ולתת למים לזרום כ-10 דקות ,לאחר מכן לסגוא את הפקק ,לפתוח את המים בכניסה לדוד ,ולפתוח את כל הברזים של המים החמים בבית ,ברגע שהתחילו לצאת מים מהברזים בבית (אל תתרגש מהלחץ הנמוך)תתחיל לסגור מהמקום הגבוה בבית עד למקום הנמוך ביותר ,וכך כל הדוד מלא מים .
בהצלחה
DANI 1
-
תודה !
בכל זאת קשה לי להבין ,
איך יש קיטור בקולטים בצהריים , ואין מים חמים בכלל בערב.
-
בנות משפחה בגיל ההתבגרות?
-
אולי משהו סתום במעבר בין הקולט לדוד?
זה מסביר אולי למה מרוב לחץ יש כשל בחיבור יציאה מהדוד ואת רעש הפיצוץ שנגרם משחרור הלחץ שלא היה לו לאן להיפרק.
דבר נוסף, אם אוויר אכן יכול להילכד בקולט אז הגיוני שמים חמים לא יגיעו לדוד.
אני תוהה בקול אם יכול להיות מצב שכזה בכלל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דבר נוסף, אם אוויר אכן יכול להילכד בקולט אז הגיוני שמים חמים לא יגיעו לדוד.
אני תוהה בקול אם יכול להיות מצב שכזה בכלל
זה אפשרי במקרה והקולט מותקן גבוה מהדוד.
-
אין בנות מתבגרות , ואין בכלל מים חמים - גם לא למקלחת של מישהו אחד !
הקולט יותר נמוך מהדוד ,
המעבר בין הקולט לדוד חופשי ,
כמות הקיטור מסבירה באמת למה האיזור כל פעם כושל ,
מהקולט יוצאים מים , אמנם לא בזרם חזק , אבל לדעתי גם אם זה זרם לא חזק - עדיין המים שבדוד צריכים להתחמם ?!
-
לפי התמונה ששלח אם היה סתום הצינור פלסטיק היה מתפוצץ מזמן ,ולכן חייבים להתקין בין הדוד לקולט בחלק העליון צינור נחושת 5/8 זה התקן.
אם החלק של הקולט היה מותקן גבוה מהדוד הוא לא היה מקבל מים חמים מהקולט ,ואם כך המצב היום חייבים להתקין אל חוזר צללית נמוכה (אל חוזר עם כדור)לא הרבה מכירים אותו עושה פלאים בבעיות מים .
את האל חוזר מתקינים מתחת לדוד במזרים מים לקולט(מדבקה לבנה בתחתית הדוד),מה תפקידו ,כשיש בעיית גובה בין החלק העליון של הקולט ,לבין החלק התחתון של הדוד ,הוא נועד לשמור מים מחים בדוד ושלא יחזרו מים חמים מהדוד לקולט בלילה ואז יתקררו המים בדוד.
אני בעברי הייתי מבצע עבודות אינסטלציה ,ומתקין מורשה של "כרומגן" ,בעיסוקי אני גם נותן יעוץ מקצועי לוועדי בתים בנושא למערכות סולריות.
בהצלחה
DANI 1
-
אמיר
זה בסך הכול מערכת די טיפשה עם לוגיקה ברורה יחסית.
האם באמצע היום בשיא החום יש מים חמים ?
ככה אפשר להבין אם בשלב ראשון אלמנטרי הקולט מעביר מים לדוד.
אם התשובה שלילית המים לא זורמים בין הקולט לדוד.
אם חיובית אז משהו בסירקולצית מים דפוק.
או שהחמים בורחים חזרה לרשת המים או שהקולט מקרר אותם.
*
אני לא אינסטלטור ולא חותם על שום מילה
-
מציע שתתחיל בניקוי ושטיפת הצנרת של הקולטים. פתח בזהירות את הפקק בחלק התחתון של הקולט ותן למים לזרום. אצלי מותקן ברז ואחת לשנה אני פותח ומנקה את ה"גיפה".
-
לקולט יש כניסה גבוהה וכניסה נמוכה.
לדוד יש כניסות המיועדות לקולט.
מכיוון שאתה טוען שהכל תקין, אין סתימות ועדיין אין מיים חמים, הייתי בודק אם הקולט חובר נכון לדוד.
אולי תצלם לנו?
ניסית לנתק את הקצה הבעייתי בקולט , לפתוח את המיים ולבדוק זרימה?
-
מאוד פשוט ושכיח....תבדוק קו החזרה לדוד (הצינור העליון) לרוב נוצרת שם סתימה - מאוד פשוט תדחוף פנימה ברזל בנין תראה אם סתום או לא(תדע לפי הג'יפה...).
מעבר לכך לא אמור להיות לך אוויר במערכת תזכור שצינור הממים החמים שמזין את הבית הוא הצינור הגבוה בדוד.
בהצלחה
-
מעלה שרשור ישן: קולט דוד שמש לא מחמם
מעלה שרשור ישן:
הקולט שלי לא מחמם את המים, רק בעזרת החשמל.
רקע:
הדוד הישן הוחלף בחדש (נשברו ברגים בפלאנג').
באותה הזדמנות, החלפתי את צנרת הנחושת בSP, שסתום בטחון ואל חזור חדשים. ניקיתי את הקולט מאבנית.
בכניסה העליונה של הדוד (כלומר מהצינור העליון של הקולט) יש מים חמים (רותחים).
ובכל זאת, גם אחרי שעות שמש, אין מים חמים בדוד (רק אם מדליקים את החשמל).
חשבתי אולי אוויר במערכת - ניקזתי (ברז דוד סגור, פתיחת כל החמים בבית, פתיחת ברז דוד, סגירת ברזים קומה עליונה ואז תחתונה).
לא עזר.
אגב, אני החלפתי - אז אין לי למי לבוא בטענות...
ההחלפה היתה קלה.
משגע אותי שבמערכת כה פשוטה אני לא פותר את הבעיה. זה עבד קודם. לא טעיתי בחיבורי הצינורות של הקולט (צינור תחתון של הקולט מחובר למטה, צינור עליון מחובר בחלק העליון של הדוד).
אמיר - מה היה הפתרון לבעיה אצלך?
רגע לפני שאני פונה לבעל מקצוע (שאני מסופק אם אמצא כזה בקלות שיפתור את הבעיה בקלות, בלי להעליב אף אחד), אשמח לקבל רעיונות.
-
לא מומחה לדודים וקולטים אבל על פי תאור הבעיה ובהנחה שכל החיבורים נכונים נראה שאין מעבר מים מהקולט לדוד.
-
את זה גם אני הבנתי - אבל למה?
מה מונע אצלי את הסירקולציה?
-