הוצע לי לרכוש את הרכב בנ"ל -- דיזל 2012 -47000 ק"מ מנכה צהל. שמור ומטופל.
האם זה רכב שטח ? יש חוות דעת עליו ? כמה עביר ? כמה סחיר ?
נראה לי מרווח גחון קצת נמוך !- יש אפשרות הגבהה ?
בתודה
Printable View
הוצע לי לרכוש את הרכב בנ"ל -- דיזל 2012 -47000 ק"מ מנכה צהל. שמור ומטופל.
האם זה רכב שטח ? יש חוות דעת עליו ? כמה עביר ? כמה סחיר ?
נראה לי מרווח גחון קצת נמוך !- יש אפשרות הגבהה ?
בתודה
WK2 הוא רכב שטח.
אבל כדי להביא אותו ליכולת שטח אמיתית יש להשקיע הרבה.
הגבהה 2" קיימת בשוק, אבל לא מספיקה.
צריך הגבהה 4" וזה כבר עסק יקר מאוד בגלל צורך להחליף חלקי מערכת מתלים.
כמובן בדוק שזה לא יבוא אישי ללא הילוך נמוך.
תודה -נוותר כנראה
תוותר,
הלרדו הוא לא רכב שטח
פעם אחת שצירפתי כזה לטיול הספיקה לי
ראה בפוסט...
לרדו זאת רמת גימור...
sent from my WJ
בהמשך לקישור של שלמי, חילצנו רכב כזה בחוף הים.
היה משעשע שההיילקס ישן עם רבע מהכ״ס של הגראנד צ׳רוקי מושך אותו בחול החוצה משקיעה..
מצד שני..
אחד כזה, בטיול שטח בנחלים הגדולים, הוא היה יעיל למדי בזכות בקרת האחיזה שלו, בשטח שאינו חולי.
בכל מדרגונת היינו חייבים לבנות ולכוון, כי הפלסטיקה מקיפה מכל עבר ומרווח הטעות קטן מאד.
עם להכיר את המקרה, אתה טועה.
מע ההנעה של הרכב פשוט לא הצליחה להתמודד עם החלקה בו זמנית של כלל הגלגלים.
הרכב התחיל לנוע, ראו את בקרת האחיזה מתחילה לבלום לסרוגין גלגלים עד בלימה מלאה של הרכב.
הוא פשוט לא הצליח להתקדם.
בשביל טכני. בו בעיית האחיזה הייתה של גלגל בודד/שניים, זה לא קרה.
אבל שם, הזובור השני נכנס-צמיגים של קורקינט עם דופן רגישה מאד וחוסר יכולת להוריד אויר.
ואגב חילוץ, אכן לרכב אין אזני חילוץ/גרירה.
קשרנו למתלה.
אין אפשרות לבטל את המערכת? כי אם זה המצב אז תהיה לו בעיה דומה גם בשטח בוצי.
נכון..
ובדשדש..
ובדרדרת..
ו..באמצע הנקרות..
חברים, בשרשור הזה כותבים חלק מאנשים שאין להם מושג במערכות ההנעה של ג'יפ.
מערכת ה QT2 של ג'יפ היא אחת ממערכות ההנעה לשטח, מבוססת בקרת משיכה ע"י בלמים, מהטובות שיש.
בנוסף לרדו זו רמת גימור, אין לה קשר ליכולת שטח.
נאמר נכון לעיל לגבי פלסטיקה שחלקה מתפרקת די בקלות.
בעוד מספר שנים עם הוזלת הרכב כמשומש יגיעו מארה"ב מערכות שיפור גם לרכב הזה שקיימות לשטח. כולל ווי גרירה, מתלים, מיגונים, שיפורי מחשב ועוד ועוד. בדיוק התהליך שעבר ה WK, שיש ממנו דוגמאות כאן שיתקשו לעלות על מדרכה ויש כאלה שהגיעו לרמת רכבי שטח הגבוהים ביותר.
לקחת רכב שנהוג היום על ידי מטפסי מדרכות בעיקר, ללא שום הכנה לשטח עם צמיגים דרדלה ולהשליך מזה שזה לא רכב שטח, לא ממש מתאים, בטח לא לחלקכם שאני מכיר.
אילן,
בעיית יכולת ההתמודדות עם חול עמוק נפוצה בהרבה רכבים שמסתמכים על בקרת אחיזה, כבסיס עיקרי ליכולת תנוע בשטח, לא רק ברכב הזה.
זאת להבדיל ממערכות ״טיפשות״/מכניות שלא מגבילות החלקה/מורידות את סף הרגישות כדי לייצר מומנט התקדמות.
ובשביל החידוד,צמיגי כביש/AT יתפקדו בחול טוב יותר מאשר צמיגי שטח מלא, אז לא הצמיגים אשמים בשיקוע העצמי של הרכב, ולא הנהג.
ולראייה, ברכב טיפש וחלש לא הייתה בעיה לנוע, באותו תא השטח שהרכב המתוחכם דורש נהג עוד יותר מתוחכם כדי לפרש את גחמות תפעול המערכת..
זה מתחיל להשמע כמו תרוצי ״זה לא באג, זה פיצ׳ר״..
יש גם wk2 שמגיעים ברמות גימור לימיטד ואוברלנד עם מערכת מתוחכמת יותר של בורר מצבי שטח סטייל לנד רובר 4 ( סלקט טריין) ומערכת מתלים הידראולים
שיודעים להגביה את הרכב ב 2״ בלחיצת כפתור,
מן הסתם רכב כזה ידע להתמודד טוב יותר בשטח טכני מהדגם הפשוט.
עדיין זה לא הופך אותו לרכב שטח אמיתי כמו אחיו הבוגרים.
הוא פחות טוב, אבל לא פחות מפגרו קינג או דיסקברי 4 לצורך העניין.
גם ללנדרובר יש באג רציני עם סיטואציות כאלו של תנועה דרך חומר משוחרר.
תעשה חיפוש על תפקוד המערכת בדרדרת וירידות בשטח.
למקרה הנוכחי, אלו רכבים שונים וההשוואה לא ממש נכונה.
נחמד שאתה מלמד אותי מה קורה בדיסקו 2..:) ...
בהערת אגב לתיקון המידע המוטעה שציינת, דיסקו 2 עם TC+ CDL מתפקד מעולה כמעט בכל תוואי שטח וסוגי קרקע והשלוב המנצח הוא TC+CDL+LSDs.
עניינית להארתך הקודמת, לא מאמין להתכנות התרחיש שתארת בו ה TC עצר את הרכב. נראה שהנהג לא ידע לתפעל את המערכות ברכב.
כמו שכתבתי כותבים כאן אנשים שאין להם מושג במערכות הרכב המדובר.
לקחת דוגמא של נהג, יושב בית קפה, שנתקע בחוף הים מחוסר ידע, בטח לא הוריד אוויר אפילו, לעשות מזה כאילו מערכת המשיכה לא יודעת לתפקד, זה הזוי לטעמי.
מערכת ה- QT2 של ג'יפ היא אחת הטובות שיש, מתמודדת היטב עם חול, סלעים, דרדרת וכו'.
כולכם שוכחים את מערכת בקרת היציבות ESP. היא זו ש"עוצרת" את הרכב בשטח חולי/דרדרתי.
כיבוי ה-ESP בכניסה לשטח זה הדבר הראשון שעושים לפני שיורדים לשטח ברכב כביש-שטח מודרני. החל מסובארו XV ועד רוביקון.
תיכנסו לשטח טובעני ולא תכבו ESP - תקבלו את כל התופעות שדורון ציין. בפשטות - הרכב לא יסכים לנסוע.
דרור בג'יפ כאשר משלבים Low ה ESP נכבה בעצמו ובקרת המשיכה עוברת למצב שטח מיידי. מקבלים חיווי על כך, אכן אם הרכב נכנס לא בהילוך נמוך לחול אז חובה לכבות ה ESP על ידי לחיצה של 10 שניות על הכפתור.
בהילוך נמוך המערכת מאוד יעילה בחול, מונעת חפירה מגלגל סורר, מעבירה כוח לגלגל עם אחיזה.
מהניסיון הקצר שלי עם המערכות בלנדרובר ה- TC וה- HDC (בקרת ירידות או איך שלא קוראים לזה) עובדים נהדר בשבילי הדרום.
טרם ניסיתי בחולות וכניראה גם שלא יקרה, אני שונא חול, לפני הרבה שנים מכרתי ניסן טרנו שירדנו איתה לחוף הים עם הילדים והפכה לארגז חול, אחרי כמה זמן מכרנו אותה.... וניראה לי שעד היום הבחור נוסע עם חול באוטו... :-(