-
קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האירועים
אהלן חברים
חבר מעוניין לקנות ג'יפ שמצא אשר הצמיגים שמורכבים עליו אינם מופיעים באוטודאטה כמאושרים לרכב אך מופיעים ברישיון הרכב. מוכר הרכב אמר לו שהכול בסדר והצמיגים חוקיים. לאחר עיונים פה בפורמים ייעצתי לחבר שישאל האם יש למוכר הרכב את האישורים מעמדה 1 והמוכר ציין שאין לו אותם כי הוא קנה כך את האוטו. עכשיו... שתי אפשרויות בראייתי: הראשונה והיותר סבירה לדעתי הצנועה שהליך הרישום לא היה... והשנייה שאכן הכול בסדר והניירת הלכה לאיבוד. השאלה המשמעותית היא האם כדי ללכת שוב למשרד הרישוי וסיכוי להעיר דובים שהתחילו גם ככה להתעורר או לחילופין להמשיך כרגיל ולקוות לטוב? האם המצב הנוכחי קביל בבדיקה של ניידת של משרד התחבורה או חס וחלילה בתאונה? ואם יש פה מישהו שביצע בפועל החלפת צמיגים בעמדה 1 אשמח להבין התהליך כי אני שוקל להחליף הצמיגים בג'יפ שלי..
תודה מראש
-
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
התשובה הפרקטית- מה שקובע זה מה שכתוב באוטודאטה. אמנם, ככל הנראה לא ניתן יהיה לתת לחבר דו"ח על נהיגה ברכב שהצמיגים שלו אינם בגודל המורשה, אבל יהיה אפשר לשנות את הרישום ברשיון הרכב ולאלץ למעשה את החבר להחליף צמיגים למידה החדשה (והמאושרת) שתופיע ברשיון הרכב.
תשובה למתחכמים - ביטול רשיון שניתן (לצמיגים בגודל גדול יותר) הוא לא עניין של מה בכך מבחינה חוקית. התנאים לביטול רשיון שניתן מחמירים בהרבה מאלו שהיו דרושים מלכתחילה למתן הרשיון. לכן, על הרשות להוכיח כי הרשיון ניתן מלכתחילה שלא כדין (הטעיה, מרמה, שוחד...) או שיש אינטרסים כבדי משקל שמצדיקים את ביטול הרשיון כעת, אף אם ניתן מכתחילה כדין. יכול להיות מעניין... למתחכמים, כמובן...
-
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
בשלב ראשון אם אתה רוצה חוות דעת תציין באיזה רכב מדובר, יצרן דגם ושנת יצור כך בעלי רכב זהה יגידו לך אם הם מכירים את המידה הנ"ל ויש או אין בעיה אם זה.
טל
-
צודק ומתקן...רכב כמעט זה לרכב שלי (ג'יפ ליברטי) שלי 2007 הרכב המדובר 2006 ועם מערכת גפ"מ (שבתכל'ס הייתי שמח שתהיה אצלי..)
- - - Updated - - -
ולאור רגישות ידועה של הנושא אשמח להתייחסות גם בה.פ
-
אני לא מכיר את המידות בליברטי, ממליץ לך להעביר את השירשור מפורום כללי לפורום ג'יפ שם בטוח תקבל תשובה יותר מהירה.
טל
-
אני שמח לבשר לאומה כי אתמול עצרו אותי ניידת משרד התחבורה והיום עשיתי טסט.
ג'ימני עם צמיגים שלא מופיעים באוטודאטה אבל כן מופיעים ברשיון.
מהירות הצמיג נמוכה ממה שמופיע ברשיון.
לשמחתי גם אתמול וגם היום לא קיבלתי שום הערה, אפילו לא על גומי יבש של מגב.
אני מייחס רבות את המעבר החלק לזה שהרכב נראה סולידי:
הגבהה "2 בלבד, בולמים וקפיצים בצבע שחור מקורי (קיט של EFS), צמיגים חדשים לגמרי (אולי חודש על הכביש), מגיני צד ש'מרמים' את המתבונן ונותנים תחושה של רכב נמוך יותר, אין חיתוך פגוש, אין מדבקות, אין גגון, אין פרוג'קטורים, אין מגן חזירים ואין שופוני יא נאס, רק שהרכב היה מלא בוץ.
-
שמח בשבילך, אבל אי אפשר להסתמך על מקרה ספציפי. מה גם שג׳ימיני הוא רכב תמים וסולידי בשביל לשמש מטרה לנבלות האלו.
הם מחפשים רכבים שבולטים לעין. ג׳מיני, גם משופר, יחסית שקוף בכביש הישראלי.
-
וזה בדיוק המסר שלי: לשפר את העבירות, לא את המראה, וכך לא להיות בולט לעין.
-
יכול להיות שאין קשר לאוטודאטא, למשל כמו בטרופר- המידה 31 מאושרת ע"י היצרן והיבואן ולמרות זאת עדיין יש מכוני רישוי שהאוטודאטא שלהם לא מעודכן או תוכנה ישנה כי לא בא להם לשלם על תוכנה חדשה ומעודכנת, וזה אגב בסדר, הלקוח הוא זה שיסבול בגללם ויצטרך לרוץ ולפקסס ולהביא אישורים בגלל הקמצנות שלהם וחוסר הידיעה, אבל אם זה היה הפוך הלקוח פושע שעובר על החוק.
לעבוד עם תוכנה ישנה במכון רישוי זה אותו דבר.
-
בג׳ימני זה קל, אפילו לנדקרוזרים והילקסים ״נבלעים״ בנוף.
סופה או סיקס ואפילו רנגלר, גם אם מקוריים עד העצם, מיד מגרים את העין.
-
אהלן
לאחר שנברתי עמוק בנבכי האתר של משרד הרישוי וכול מיני דברים מזוויעים שכאלה התחלתי קשר עם מכון התקנים ועם מעבדת הרכב בטכניון על מנת להבין את התהליך אחת ולתמיד והאם ומה אפשר לאשר. עזבו את האוטו של החבר. זה הפך להיות אישי. לא יכול להיות שאין דרך הגיונית לטפל בשינויים שהם מינורים ולא באמת פוגעים בבטיחות הרכב. לא מדובר על קיצור שלדה או השתלת מנוע שלא מתאים למכלולים. אעדכן בהמשך הדרך.
-
-
לגבי השאלה המקורית, מקסימום מחליפים צמיגים למידה שרשומה ברישיון, יש לזה ערך כספי שאותו צריך לקחת בחשבון.
לגבי תהליך מסודר לשנוי מבנה, אני לא אופטימי אבל בהצלחה והלוואי ואני טועה.
Sent from my Lenovo A3500-FL using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
-
-
שלום לכולם
מסתמן כי יש פתרון אפשרי וזאת אם השינוי במידת הצמיג אינו גדול.
מי שמעוניין יכול לפנות אליי בה.פ
בלייד
-
למה לא לפרסם לכולם?
לדוגמא בעיה נפוצה 265/70R16 למידה 265/75R16
-
אני לא מעוניין לפרסם בפומבי משום שכולנו יודעים איזה ציד מכשפות מתנהל היום...
מי שמעוניין ייפנה אליי בפרטי ואעביר לו הפרטים.
אין צורך שגם בערוץ זה יטפלו
-
-
ממש לא.
רשמתי במהלך השירשור שאני רוצה לבחון האם יש דרך חוקית.