ריקול בהתנייה - לנדקרוזר 2007
חברים,
הוזמנתי לאחד ממוסכי הרשת בצפון לביצוע ריקול של המסנן רשת של משאבת שמן (נמצא באגן שמן).
כשהגעתי למוסך הודיעו לי שיש לבצע בדיקת תקינות למזרקים ורק לאחר מכן יחליטו על ביצוע הריקול (תלוי בתוצאות הבדיקה).
הגיפ שברשותי מודל 2007 ארוך דיזל יד 1 מטופל בצורה קנאית ויסודית במוסך מורשה בלבד.
הגיפ תקין לחלוטין ונוסע כמו חדש (אני לא מגזים...), לא מוגבה לא משופר ובנוסף אני מפנק אותו בתוספי דלק ושמן משובחים.
לאחר ביצוע הדיאגנוסטיקה, הבוחן קרא לי ואמר לי שאחד המזרקים לא תקין מכיוון ש"הערך" שהתקבל לגביו גבוה מהמקובל.
הערך התקין נא סביב 3 + - והבדיקה למזרק זה יצאה 3.7.
במוסך טענו שאין הם מחליפים מזרק אחד אלה את ארבעתם וזה כולל חלקים נילווים נוספים (שרוולים, אטמים וכדומה).
עלות התיקון - 12,000~ ש"ח ורק לאחר מכן יחליפו את המסנן רשת (להלן "הריקול")
הסברתי להם שאני לא מבחין ומרגיש בבעייה כלשהיא ומבחינתי הרכב תקין לחלוטין מבחינה מיכאנית (מניע מצויין, לא מעשן, לא "מצלצל" ונוסע בצורה חלקה).
למרות הכל זה לא עזר והם סרבו לבצע את הריקול.
נגשתי למוסך מורשה נוסף לצורך ביצוע הריקול "והסיפור" חזר על עצמו בדיוק למרות שהערכים בבדיקה יצאו מעט שונים (טובים יותר לגבי אותו המזרק).
מה עליי לעשות לדעתכם במקרה שכזה?
האם נתקלתם "בתופעה" שכזו?
אני מרגיש שהם מצאו שיטה קלה עם תירוץ טוב להרוויח כסף ללא סיבה מוצדקת.... זה ממש לא הגיוני...
אשמח לכל תשובה ותגובה מכם.
פיני.
תגובה: ריקול בהתנייה - לנדקרוזר 2007
האם זה ריקול בטיחותי שמעקב רישוי?
בכל מקרה, אין להם שום דרך לחייב אותך להוציא כסף על ריקול, בוודאי לא על דברים שאינם קשורים לריקול. אם אתה לא בטוח, תקרא אתה את ההוראה של היצרן.
אם הריקול לא בטיחותי, אז אתה גם לא באמת חייב לבצע אותו, וכאן כדאי שוב להבין לעומק על מה מדובר ולהחליט החלטה מושכלת.
לפני שהשרשור יתפזר לכל הכיוונים, אני מציע שתצרף כאן את הוראת הריקול.
יצא לי לתרגם ולשחרר לרשת ולמשרד התחבורה מספר ריקולים.
על פניו, משהו במה שאתה מספר נשמע כמו התנהלות לא רגילה.
אני מבקש מהגולשים להתאפק עם התגובות עד שהריקול יוצג כאן.
לצערי אין ברשותי את הוראת/קריאת הריקול.
אני בטוח שיש עוד חברים בפורום שמודעים לנושא.
לדעתי אין לזה שום קשר לבטיחות... מסנן רשת של משאבת שמן... (פריט מכאני נטו)
אם זה לא מוגדר כבטיחותי, אז סביר יותר שמדובר בservice campaign או בfield fix. הליכים שונים מrecall, עם רמת מחויבות שונה לגמרי, גם ללקוח וגם ליצרן.
שוב, אם אתה רוצה עזרה רצינית ולא דיון מתלהם וסתמי, כדאי לנסות לארגן את נוסח ההוראה.
אין לי שום כוונה להתלהם ובטח אני לא מכוון שרשור זה לדיון סתמי... (אני לא מבין למה אתה רומז בהודעות שלך....)
בסה"כ אני מנסה להבין אם יש עוד חברים בפורום זה שנחשפו לריקול זה ומה הם עשו.
לא היתה לי ברירה ומכיוון שלא הסכמתי להחליף את ארבעת המזרקים לא בצעו ברכבי את הריקול.
אם זה היה מקרה בטיחותי אני מאמין שלא היו מניחים לי.
לצערי אין לי את הוראת הריקול מהיצרן.
זה לא מכוון אליך אלא לחלק מהגולשים בעלי נטייה לקפוץ בראש, בלי להבין את מכלול ההיבטים.
תזין את מספר הVIN שלך (אותו אתה יכול למצוא בלוחית בתא המנוע) באתר הזה של טויוטה ותקבל בדיוק מה רלוונטי עבור הרכב שלך.
http://www.toyota.com/recall
בזמנו היה גם בטרופר דיזל ריקול למסנני הרשתבאגן שמן מנוע,הם היו נוטים להיסדק/להישבר ואז נוצר מצב שהמנוע עובד ללא שימון, ממליץ לך לברר מה בדיוק הריקול כולל, החלפה של החלק? בדיקה שהוא תקין?
אם אחד מאלה אז אתה יכול לבקש שיעשו זאת בלי קשר בתשלום כמובן, עלות החלק+שעות עבודה, בטוח שלא יעלה כמו 4 מזרקים.
הייתי מפריד בין הדברים.
לגבי המזרקים - אם הערכים לא תקינים, אין לך ברירה אלא להחליף אותם, אחרת אתה תחליף את כל המנוע.
לגבי החלק שבריקול - תחליט לבד אם אתה רוצה שיחליפו לך אותו.
זה שהרכב נוסע סבבה, וזה שאתה שם לו תוספים, כל זה לא יעזור אם המזרקים של הרכב תקולים, ואכן לא מחליפים מזרק יחיד אלא את כל הארבעה.
אם האוטו שמור כמו שאתה אומר, תמשיך לשמור עליו.
להחליף 4 למרות שאולי רק אחד לא תקין?
ניתן לשפץ?
עם כל הכבוד לידידי המלומד יואב, ויש הרבה כבוד, התגובה שלו היא זאת שחשבתי שלא נכון שתגיע, לפני שההוראה תהיה כאן ככתבה.
הרי אם זה ריקול, אתה לא יכול שלא לעשות אותו. לא יחדשו לך רשיון רכב.
ואם זה כן, למה שתשלם?
ואם רשום שם לבדוק מזרקים ולהחליף ע"פ הצורך, אז זה במסגרת הריקול ולמה שתשלם?
יש לי גם השגה על הרעיון של החלפת מכלולים בעלות אסטרונומית, רק בגלל קריאת נתון במחשב, ואפילו בסטייה זניחה מהרצוי, בלי שבעצם מורגשת ברכב תקלה. ובעצם בפסקה זו גם אני גלשתי לדיון על בסיס נתונים חסרים.
יש לי עוד כמה השגות על העצה של יואב, אבל אני חושב שנכון לחכות לציטוט ההוראה.
אני מסכים עם חנן... לדעתי זו דרך לסחוט כסף...
אני מאמין ובטוח שכל לנדקרוזר שעבר מעל 200,000 ק"מ ויעבור בדיקת ערכים למזרקים,
תמצא סטייה מינימאלית כזו או אחרת של אחד המזרקים ועל זה הם "יתפסו" טרמפ על מנת להכריחו להחליף 4 מזרקים לטובת ריקול פשוט שכזה....
אני נוטה להאמין שזו אפילו קונספירציה של המוסכים להחליף מזרקים ולהרוויח כמה שקלים טובים.
לידיעתכם הקריאה לריקול לא נשלחה אליי בדואר... כשהגעתי לטיפול 10 הודיעו לי על כך....
מעניין מה עושים בעלי לנד קרוזר מהסדרה הזו שלא מטפלים במוסך מורשה.... פשוט לא מודעים לעניין... (אולי עדיף שכך...)
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון,
לאחרונה לקחתי ל"ק 2003 עם 330,000 ק"מ למוסך מורשה רק על מנת לאבחן את מצב המזרקים. הערכים היו תקינים, אבל הצביעו על שתי תקלות מינוריות אחרות (פילטר אוויר סתום...ואיזה צ'ופצ'יק פלסטיק שאמור ליצור ואקום אבל היה סדוק) - בקיצור, המזרקים תקינים.
אם היו אומרים לי שהערכים של המזרקים לא תקינים - הייתי מחליף את כולם.
אותו הדבר אני מציע ללוויתן שלנו. יש לך רכב שמור, מטופל - אל תתחיל לעשות קיצורי דרך. מוסך אחד אמר לך שהם לא תקינים, מוסך שני אמר שהם לא תקינים, (אני יכול לתת לך המלצה על מוסך שלישי, אבל אני מנחש שאני יודע מה תהיה האבחנה שלהם). אתם יכולים להתעלם מזה, ולהחליט שהאוטו נוסע מצויין ואין בעיה במזרקים, להחליף רק מזרק יחיד ועוד קיצורי דרך - רק אל תבואו לשאול מאיפה מארגנים מנוע.
אח"כ תתפנו לטפל בבעיית הריקול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whale
לידיעתכם הקריאה לריקול לא נשלחה אליי בדואר... כשהגעתי לטיפול 10 הודיעו לי על כך....
אז לא מדובר בריקול. ריקול צריך להיות מתורגם לעברית, ומלווה במכתב מזמין ממשרד התחבורה, עם איום בסנקציה.
לא בטויוטה, אצלם מחביאים הכל והכל בשושו כי טויוטה לא מתקלקל.
הקריאה המדוברת היא "קריאת שרות" ולא ריקול....
Sent from my LG-D855 using Tapatalk