נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חננטרוש. יודע למה? כי מי שיקרא את זה לא יבין איך תעשיית רכב בצרפת מתקיימת בכלל. עדיין.
אני ממש לא מנסה לצייר תמונה אופטימית אלא מדבר מהיכרות קרובה עם C4 לאורך כמעט 3 שנים. למעט נתיך שרוף שבוע לאחר הרכישה שהוחלף במקום ללא תשלום, פשוט אפס תקלות, במכונית שהגיעה מהטרייד-אין של היבואן ונמצאת בשימוש יומיומי ולא זוכה ליחס מפנק במיוחד. רכב מצויין באמת.
ראשית - לנוכח עודף ההיצע בשוק המשומשות, היום, אף משפחתית לא נמכרת תוך שבוע. גם לא יפנית מבוקשת. אתה תתייבש שבועות רבים או שתחתוך חזק (ואני מדבר על חזק) במחיר. C4 היא היום מציאה פרועה. אין לי מילה אחרת להגדיר את זה. המון מכוניות שעלו לכביש בסוף 2009 שמתייבשות במגרש של הטרייד-אין, אתה מקבל אותן עם ק"מ נמוך, אחרי טיפול השבחה ובמצב כמעט חדש לחלוטין, עם אחריות לשנתיים ובמחיר של יפנית זקנה ממנה בשלוש שנים עם ק"מ משולש.
ואני מכיר מקרוב גם יפניות. עזוב שהן פחות נוחות ונוסעות פחות טוב. להגיד לך שאין תקלות פה ושם? יש ויש. בוא נדבר על אותו כסף - אני מכיר מקרוב מזדה 3 2006 ו-2007 והיא די מתפרקת, ועלויות התיקונים במוסך מרקיעות לאלפי שקלים רבים. רישום וריכוז הנתונים בצורה מסודרת יעלה תמונה שלא תסתדר עם מה שאתה כותב. אבל כשאני צריך להחליט אם באותו סכום אני מקבל מכונית בת 6-7 לעומת מכונית בת 10, עם 60K ק"מ או 160K, ולא מדובר כאן בדגם מורכב טכנית ועם רזומה בעייתי כמו C5 אלא במכונית פשוטה מאוד כמו ה-C4 שאין בה שום מלכודות כמו טורבו/גיר כפול מצמדים/רובוטי/רציף או מערכת מתלים ייחודית שדורשת התעסקות ותחזוקה מיוחדת, והיא מלכתחילה מכונית בטוחה יותר (גם עם ENCAP אתה רוצה להתווכח) וטובה יותר מלכתחילה, אז מה הויכוח בכלל.
ואם מדברים על "נסיון" עם מכוניות מלפני 25 שנה כמו 309 ו-306 שמראש נרכשו כגרוטאות לצורך תחבורה בסיסית בסכום ארבע ספרתי - גם כאן ליפנים אין הרבה מה להשוויץ וגם זה מנסיון אישי אחרי הפעם הראשונה והאחרונה שבה נכנעתי לדעת העדר עם יפנית פשוטה בעלת "מוניטין אמינות" שנרכשה על מנת לשמש ככלי תחבורה בסיסי ודווקא היתה מגדירה מחדש את המושג "חוסר אמינות מוחלט" שלא לדבר על עלויות חלקים... זבל צרוף זה תיאור עדין למכונית שאי אפשר היה לסמוך עליה גם בנסיעות קצרות מהבית לעבודה.
לעומתה רנו קליאו שהגיעה אחר כך (...ביחד עם בעלת הרכב, שהחזיקה אותה 14 שנה ברציפות) היתה חוויה מתקנת (האוטו, לא הגברת...). ואני מדבר על אמינות נטו. רכב פשוט, מצוין ואמין. במקביל, לצד הוולבו 740 שהיתה לו, אבא שלי החזיק גם 306 ידנית 1.4 כרכב שני בבית במשך כמה שנים טובות - נרכשה כגרוטאה בגרוש ורבע והיא נסעה ונסעה ללא הפסקה, מעל 100K נוספים על הקו זכרון יעקב-קרית שמונה הלוך ושוב כל שבוע ולעתים פעמיים בשבוע, במשך כמה שנים טובות - אחי ואחותי הוציאו לאוטו הזה את הנשמה. שום תקלה מעבר לטיפולים בזמן וחלפים מתבלים כמו צמיגים, מצבר ונורות פה ושם, עם צריכת דלק ממוצעת של כ-14 ק"מ לליטר. מה היה צריך יותר. כשהגיע הזמן למכור - היא עפה די מהר באותם גרוש ורבע בהם נקנתה.
אז אם כל ה"מבינים" מדברים נגד הצרפתיות, והמחיר שלהן בקנטים, אז דווקא אני רואה כאן הזדמנות לנסוע ברכב חדש יותר, מודרני, בטוח ונוח יותר, במחיר זול משמעותית. והוא יימכר בסוף. כל אוטו נמכר בסוף - תמיד יש גבול תחתון שמעבר לו המחיר כבר לא צונח יותר ומאותו רגע זה רק מצב הרכב שיקבע.