19 קבצים מצורפים
הקרון - הפאג'רו החדש של צחי ומורן
אחרי שני סמוראים וגרינד ויטרה אחת החלטנו להגדיל בשקל ותשעים. בעקבות השירשור הזה התחלתי לחפש היילקס. חרשתי רת הארץ לאורכב ולרוחבה ואחרי 15 היילקסים הבנתי שבין מה שאני מצייר בראש ובין מה שקיים בשוק הישראלי יש קצת הבדל. ההיילקסים שראיתי היו שחוטים ולעוסים, מלאי קומבינות והזנחה ואז חזרתי לכיוון המקורי, SUV.
המחרים על התואר היו אינדיאנים, טרופר ופאג'רו Q (שדווקא היה האחרון ברשימה שלי). עוד כמה רכבים שראיתי, חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות ונתקלתי ב"קרון". הקרון הוא Q שנת 2000, מנוע 2.8 עם גיר אוט'. הוא היה שייך בעשור האחרון לאחד ממנהלי השירות של מוסך גדול ומוכר של מיצובישי ולרכב יש היסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת החל מ-2003 וכולה באותו מוסך. הקרון הגיע עם מיגון מלא וכננת WARN XD9000 שזקוקה לשיפוץ ומעבר לכך סטנדרטי לגמרי מה שאומר צמיגי 31 ונעילה אחורית, בדיוק כל מה שצריך בשביל רכב טיולים (ובעקבות צעדי משרד התחבורה לאחרונה זו נראית לי אפילו בחירה חכמה יותר).
לאחר הקניה הרכב הוכנס ליישור קו לא רציני, בעיקר דברים שראיתי בבדיקה, החלפת בושינגים במתלה האחורי, טיפול בחופש בגל הינע אחורי והחלפת שמנים. מעבר לכך הכל היה בסדר.
חודשיים עברו, לא ממש טיילנו בגלל חוסר זמן ופרט לגיחה למוחרקה הקרון נסע בעיקר בכביש.אחרי חודשיים מדחס המזגן פרש לחיים אחרים והוחלף אף הוא ובשבועיים האחרונים נכנסתי למירוץ חימוש לקראת מפגש ג'יפולוג הקרב ובא.
הקרון בחנייה:
קובץ מצורף 104360
קובץ מצורף 104361
שני המושבים הנוספים מאחור פורקו והועברו לאיחסון בבית ומאחרו בניתי אחסון למקרר ולציוד קבע באוטו
קובץ מצורף 104362
קובץ מצורף 104363
קובץ מצורף 104364
קובץ מצורף 104365
קובץ מצורף 104366
קובץ מצורף 104367
קובץ מצורף 104368
המגירות מעוגנות לרכב בברגי M8 במקום שאליו היו מחוברים בעבר זוג המושבים מאחור. המתקן פריק די בקלות, לא נשלף אבל פריק.
כמו בגראנד בעבר גם כאן אני שאוף להפריד ככל האפשר את האביזרים שאני מתקין מהצמה המקורית ולכן הועבר קו אחורה ונשלט ע"H מתג כזה ומגיע ללוח פיוזים אחרי מוגן מים. את לוח הפיוזים התקנתי על פלח נירוסטה כדי ליצור "לוח" מינוסים.
קובץ מצורף 104369
כרגע מחוברים 3 אביזרים בלבד, מקרר, מדחס ומכשיר קשר אך בעתיד יש כוונה להוסיף עוד ולכן המקום הנוסף. לאנטנה של המקסטראק הכנתי תפס למרזב.
קובץ מצורף 104370
קובץ מצורף 104371
בינתיים מצאתי גגון אלומיניום פשוט יד שנייה. קניתי אותו בעיקר בשביל המוטות רוחב כדי שבעתיד אוכל לבנות עריסה חדשה וגדולה יותר ולקבע אותה על מוטות הרוחב האלו. חוץ מזה רכשתי תיק גג חדש באיבי, ננסה אותו במפגש ג'יפולוג הקרוב (תיק הגג).
התקנתי את כל הזיווד, מקרר ומדחס ונשאר רק פיתרון למים. כרגע מחפש מיכל גדול יותק אבל לבינתיים קיבעתי ג'ריקן 18 ליטר פשוט עם ברז והעברתי צינור עם מגנט שנתפס לפגוש כדי שיהיה אפשר לשטוף ידיים בטיולים (לשתיה יש לנו תיק מים של שורש של 20 ליטר).
קובץ מצורף 104372
קובץ מצורף 104373
קובץ מצורף 104374
קובץ מצורף 104375
זהו עכשיו הכל מותקן ועובד אז מי בא לטייל?
קובץ מצורף 104376
קובץ מצורף 104377
קובץ מצורף 104378
1 קבצים מצורפים
תגובה: הקרון - הפאג'רו החדש של צחי ומורן
כמעט שכחתי. אחד הדברים האדירים שמצאתי ברכב הוא פנס מגנטי מקורי שמתחבר לשקע המצית הוא כנקרה מעולם לא נפתח כי שפתחתי את התא של הכבל הוא עדיין היה מגולגל וקשור ונראה שלא נפתח בכל 15 שנות הקיום של האוטו. כמו רוב פנים הרכב גם בו הוחלפה הנורה ללד.
קובץ מצורף 104380
הפנס באמת נחמד- אני הזמנתי משטח לדים
http://www.ebay.com/itm/181711073029...%3AMEBIDX%3AIT
אם בפנס לא נגעו אז אולי לא נגעו גם בגק שנמצא בתא מתחת לשורה האחורית
גם הוא שם... מעניין אם הוא בכלל מרים את הרכב?
כמו גדול. פריט נחשק אפילו.
יפה מאוד! שיהיה בהצלחה, ובעיקר הנאות.
2 קבצים מצורפים
שכחתי להשוויץ במקום לכלים, לרצועות וכל הדברים שעדיף שישארו באוטו בטיול
קובץ מצורף 104392
קובץ מצורף 104393
הכל "מוחבא" מאחורי המושבים האחוריים ונגיש בקיפול שלהם.
זהו אני מפסיק לבלב את המוח, מחר נוסעים לטייל.
איזה יופי צחי.
תתחדש!
אילו מסילות השתמשת לבסיס המקרר?
מהתמונות נראה שהמגירה ללא מסילות. איך התפעול שלה?
תתחדש. נראה מגניב!
רק הערה קטנה, הנעילות של המקרר-
שים משהו יותר מסיבי. הפחיות ״ח״ האלו לדעתי קטנות עליו
צחי מברוק, עבודה יפה ופרקטית!!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
תכנון מצוין, עבודה נקיה, פרקטי ולא יקר. שאפו. תהנה!!
נראה מצוין, תתחדשו על הקרון
תתחדש!
מצטרף לשאלה בנוגע למסילת המקרר...
Sent from my iPhone using Tapatalk
עבודה יפה יש קישור למתג הראשי של החשמל מאחורה ?
פנינת העמק עמי
0524511746
יפה. יפה .יפה תתחדש!!!!!
Sent from my SM-E500F using Tapatalk
6 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
איזה יופי צחי.
תתחדש!
אילו מסילות השתמשת לבסיס המקרר?
מהתמונות נראה שהמגירה ללא מסילות. איך התפעול שלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גלעד .ג.
תתחדש!
מצטרף לשאלה בנוגע למסילת המקרר...
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצאתי אצל ספק העצים מסילה עם פתיחה מלאה ומיסבים, בסגנון של המסילות של בלום נדמה לי. זוג עלו בערך 100 ש"ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תתחדש. נראה מגניב!
רק הערה קטנה, הנעילות של המקרר-
שים משהו יותר מסיבי. הפחיות ״ח״ האלו לדעתי קטנות עליו
בעיקרון אני מסכים למרות שהשתמשתי באותם סוגרים על אותו מקרר גם פה (בגראנד ויטרה שמתי סוגר בודד ופה שניים) והוא החזיק יפה מאוד. אבל בכללי שאני אתפנה קצת אני אגיע לחנות פירזול ואחפש שהו יותר הולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ami1983
עבודה יפה יש קישור למתג הראשי של החשמל מאחורה ?
פנינת העמק עמי
0524511746
את המתג קניתי מחשמלאי פה בארץ שעשה חלק מעבודת החשמל ברכב אבל הנה קישור באיביי למוצר כזה.
חוץ מזה אתמול עבר הקרון את טבילת הפודרה הראשונה. ביליתי יום שלם במדבר יהודה בתקווה לסיים עם גשם וזרימה. זרימה ראינו והרחנו רק בקידרון אבל היה מסלול נהדר ואני זכיתי להכיר חבר חדש מהאתר. אורן, תודה שהצטרפת.
קובץ מצורף 104400
קובץ מצורף 104401
קובץ מצורף 104402
קובץ מצורף 104403
קובץ מצורף 104404
קובץ מצורף 104405
מצטרף לברכות - הן על הרכב והן על העבודה עליו. כרגיל, אתה מעורר השראה.
5 קבצים מצורפים
בינתיים לקראת המפגש הכנתי חבקים לתפוס את ההייליפט לקורות הרוחב של הגגון.
קובץ מצורף 104760
קובץ מצורף 104761
קובץ מצורף 104762
כחלק מההכנות העמסתי את האוטו כבר היום מכיוון שמחר לפנות בוקר אני יוצא דרומה לעינינו עבודה ומשם ממשיך לחניון לילה. התלהבתי של טיול של שני לילות כל הציוד נכנס באוטו והגגון נשאר ריק ויכיל רק עצים.
קובץ מצורף 104763
קובץ מצורף 104764