לא הבנתי אם הם רצו לצאת לכביש 10 או מה בדיוק קרה שם ולמה אין להם דלק..
https://www.facebook.com/OferPetersb...type=3&theater
Printable View
לא הבנתי אם הם רצו לצאת לכביש 10 או מה בדיוק קרה שם ולמה אין להם דלק..
https://www.facebook.com/OferPetersb...type=3&theater
סליחה אם אני פוגע במישהו, אבל ככה נראה חוסר אחריות.מי שמוביל בלילה 30 ג'יפים לציר שנסגר כבר לפני מספר שנים, ציר שיש בו פעילות בטחונית (לא.. לא "תרגיל", זה פאקינג גדר גבול עם פעילות מאוד אינטנסיבית), ועושה את זה בלי שום תיאום מול הכוחות, או לחילופין מביא קבוצה למצב שנגמר לה הדלק, כדאי שיסתכל במראה לפני שמאשים אחרים.
וזה בלי שהייתי במקום ואני קצת ממהר להביע דעה כי מי שפרסם את הנושא בפייסבוק גם כן מביע דעה.
אסף.
עופר פטרסבורג עיתונאי רציני. אז לא מדובר בעוד אחד ממתלהמי הפייסבוק.
גם רכב תקול ("מתפרק") זה משהו שיכול לקרות. אז גוררים אותו. לא ביג דיל. כבר גררנו כלים מושבתים לאורך עשרות ק"מ, גם במהירויות גבוהות וגם בואדיות שקשה לעבור אותם אפילו ברגל.
מצד שני.... איך נתקעים בלי דלק? איך יוצאים לאיזור נידח שכזה (ובידיעה שאסור לנוע על כביש 10 ללא אישור, כלומר בכל מקרה צריך לצאת מאיזור הר כרכום דרך השטח) בלי לחשב כמויות דלק ובלי לחשב מרחקים וזמנים (אסור לנסוע בשמורות בחשיכה ובאופן עקרוני אני נגד נסיעה בשטח בחשיכה, גם בגלל סיכויי ההתברברות וגם כי אם קורה משהו הכל נראה פתאום קשה יותר, מלחיץ יותר ומאיים יותר. אבל זה רק אני). בכל מקרה של נסיעה לאיזור הזה צריך לתאם עם מתא"ם-פד"ם ואולי לא תיאמו? יש מצב שלא היו מאשרים להם לנסוע שם בגלל אותו תרגיל?
צה"ל אינו שירות חילוצים/גרירה/אספקת דלקים לרכבים אזרחיים שנתקעו/התייבשו. ברור שאם אתם בסכנה, יחלצו אתכם - אבל לא את הרכב - ויש מצב שגם תקבלו חשבון אחר כך... (אני ממש ממליץ לחשוב אלף פעמים אם התקיעה שלכם אכן מצדיקה הקפצת כוחות/יחידות חילוץ למיניהם...). אם איזה סיור מזדמן יסכים לתרום כמה ליטרים סולר - מה טוב. אבל זה כבר נתון לשיקול דעתו של מפקד הסיור וכבר נתקלתי לפני הרבה שנים באחד מהראלים חוצי-ישראל בסיור של קרקל על האמר שמפקדת הסיור הסכימה לתרום לי חצי ג'ריקן של סולר... אבל אני מניח שהיום, באווירת המשפטיזציה והאיסורים והאישורים הנדרשים לפני תקיעת כל גרעפס ברמת אוגדה/פיקוד/מטכ"ל, כנראה לא יתנו אפילו טיפה.
אפילו בתרגיל צבאי גדול באיזור גבול מצרים לפני כמה חודשים שהשתתפנו בו עם רכבים אזרחיים (בתשלום) שתחנת הדלק הקרובה ביותר לנק' התחלת התרגיל מרוחקת יותר מ-100 ק"מ, ונאלצנו לנסוע למרחק שמכניס את הכלים בעלי מנועי בנזין צמאים לבעיית דלק תיאורטית להמשך היום שלמחרת, בבסיס צבאי סמוך סירבו לתת אפילו ליטרים ספורים של בנזין... למרות שמדובר בדלק עבור כלים שבשירות צה"ל ומשתתפים בתרגיל.
במקרה שלנו בעיית הדלק וטווחי הנסיעה היתה ידועה מראש למפקדי הכוחות בתרגיל ובכל זאת שיבצו כלים מונעי בנזין (שמראש תודלקו רק 100 ק"מ קודם לכן והתחילו את התרגיל עם מיכל לא מלא), בקבוצה שידעו שתטחן 150 ק"מ בשטח לכל כיוון והתעקשו לא לשים על הכלים הצבאיים בשיירה שניים-שלושה ג'ריקנים עם בנזין לכל צרה שתגיע. בסוף נאלצנו להזעיק מישהו (אזרח) שיביא בנזין בג'ריקנים...
הלקח לפעמים הבאות כשיוצאים לחלק המערבי-נידח של הדרום הרחוק, בין אם לטיול ובין אם להשתתף בתרגילים - אין תחנות דלק בסביבה. צריך לחשב היטב מראש מרחקים ותדלוקים. ואם יש ספק אז אין ספק - להגיע מראש עם ג'ריקן דלק על כל רכב.
חבל שרכס לא כאן. )-:
(-;
עכשיו עזבו שטויות אחריות שמאחריות,
אני בשמש ולא מצליח לראות את הסרטון בפלא כמו שצריך.
מישהו מצליח לזהות את הרכב התקול?
כי דווקא הדיפנדר נראה עם מכסה מנוע סגור, מונע, ולא מחובר לשום רצועה...
(-;
(בטח דיסקו)
זה שהם לא בסדר זה נכון, האם הצבא נהג נכון לדעתי לא, הצבא היה בקלות יכול ללות אותם לצמת שכביש 10 מתחבר אם הכביש המותר לנסיע (כביש 12 אם אני זוכר נכון) ושבצומת תמתין להם נידת משטרה שתקח מהם פרטיים לצורך הגשת תביעה על כניסה לשטח סגור.
לא מכיר את הסיפור ואין לי פייקבוק...
למה לנוע על כביש אם יש לך רכב 4×4? ועוד כביש שסגור לתנועה...
גם אם יש כלי תקוע זאת לא סיבה, כמו שדרור כתב, גררנו כלים עשרות ק"מ בשטח, נכון שבלילה זה לא נעים אבל אם אין ברירה אז אין.
שנו רבותינו:סוף מעשה במחשבה תחילה.
זה שכביש 10 סגור זה לא הפתעה לאף אחד,תכנון טיול צריך לקחת בחשבון בלתמ"ים,
נתקעת בלילה בשטח ,קצר בדלק,רחוק מאוד מהיציאה הקרובה המותרת,תתמקם ללינת
שטח, גם לישון ברכב אפשרי.
צודק. חניון לילה הר כרכום למשל.
לא היתה סכנת חיים לאף מטייל. גם דלק וגם גרירה אפשר לחכות לשעות היום.
אסף.
היה לנו מקרה דומה בכרכום שרכב נתקע בדיוק באזור הזה, היציאה הקלה ביותר היתה אכן לכביש 10. התקשרנו לחפ"ק האוגדה שם (הפנו אותנו ממתא"ם פיקוד דרום אליהם) וקיבלנו אישור לחבור לכוח שהיה על הכביש וליווה אותנו אכן החוצה משם.
מי שמצפה שצה"ל מחכה לו שם ויעזור לו חי בסרט, הם בטח לא חייבים כלום למטיילים שם, הם עושים את העבודה שלהם ואנחנו די מציקים לפעמים.
אני לא בקיא במקרה אבל לצאת בלי דלק לשם? מה לא יודעים לקרוא מפה ולהבין שבכרכום אין תחנת דלק? בנוסף יש תקלה קחו בחשבון גרירה חזרה על לכביש הקרוב גם עם רחוק...
אני לא יודע אם זאת אותה קבוצה אבל מדיווח שקיבלתי מהשטח החניון לילה הושאר מלא בערמות של זבל..
לא הייתי ממהר לקשור בין הדברים.
בואו משאר ממוקדים לא בהאשמות אלא בלמידה והפקת לקחים. ושוב.. צריך להיזהר לא לפגוע באיש כיוון שהמידע שיש לנו חסר מאוד.
אם כך...
לתכנן נכון כמות דלק, כניסה לחושך, וצירים סגורים.
להיות ערוכים לגרירה.
במקרה הגרוע להתקשר לתאם מי שנוחתים על כוח צבאי בגיזרה מבצעית מאוד רגישה ובשעות החושך.
ולהיות ערוכים ללינת לילה והיערכות מחדש בבוקר.
אסף.
הייתי שם בצהריים. גם אותנו (2 או 3 קבוצות ג'יפים שלא קשורות אחת עם השניה) מנעו מנסיעה לכיוון הר חריף עקב אילוצים מבצעיים. הצבא צודק כי במקרה אמת עדיף פצועים/הרוגים חיילים מאזרחים.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
לדעתי, מבחינה בטחונית, עדיף לנוע בלילה על שביל לכיוון כביש 40 ולא לצאת בלילה לכביש 10.
מקצרים טווחים לכביש 40 בליליה בשטח (מקסימום 750 ש"ח קנס מהרט"ג, עדיף על כדור בראש). ישנים בדרך ברכב על השביל.
בבוקר מעבירים מספיק דלק ל-2 רכבים לצאת ולביא חזרה דלק / סולר לכולם.
אני מניח שאפשר גם להזעיק בתשלום מישהו מהישובים בסביבה להקפיץ בבוקר מספר ג'ריקנים בתשלום.
הסיכון בגדול הוא היציאה לכביש 10 ללא תיאום.
אני מנסה להבין גם מהתגובות (קובי ערד למשל)יש מישהו שלא
ברור לו שיש איסור נסיעה בכביש 10?זה לא מהיום ולא מאתמול
למה אתם לוקחים בתיכנון את האופציה הזו בכלל?.
כל מי שמטייל הרבה או בודאי מי שמוביל טיול,חייב שיהיה
לו רשימת(בנוסף לאנשי הקשר בטל.)טלפונים רלוונטיים לאיזור.
צבא,פקחי רשות הטבע,חדר מצב וכד.
אגב,לאנשים שחוזרים ושואלים,גם מעלה שגיא חסום,כך
שנכון לזמן זה,צריך לחזור בדרך שהגענו(לפחות בחלקה הראשון)
לפני כחודש טיילנו בהר כרכום, כ13 רכבים, ובתיאום מוקדם (כמה ימים מראש) עם הצבא יצאנו דרך הכביש.
צריכים לצאת מנקודת הנחה ולקחת בחשבון כמה דברים,
1.הכביש סגור לתנועה
2.הצבא והיחידות ששם זה לא מחלקת ליוויים בשטחים(יש דבר כזה למי שלא יודע)
3.מדובר בגבול, עם כל המשמעויות.
לצבא, והסיורים בגזרה יש משימות למלא, כנראה שיותר חשובות מלרדוף אחרי אזרחים/מטיילים או ללוות אותם.
צריכים לקחת בחשבון שגם אם תכננתם ותיאמתם ליווי או כניסה לגיזרה יש מצב שהוא לא יגיע/לא יגיע בזמן, יעכב אותכם וכו' כי יש לו דברים אחרים לעשות/קיבל קריאה/הקפצה וכו', ואז נישארתם תקועים, או שתאלתרו במקרה ולא מאוחר.
אז אם מתכננים טיול כדאי מומלץ ורצוי להימנע מלהיתקרב לאיזור כזה, בטח שלא לתכנן דרכו טיול, ובטח שאם תכננתם אז למדוד את הק"מ ולהיצטייד בנוזלים/אוכל וציוד כמו שנידרש.
ישנו מתחת להר, טיילנו שם בבוקר (כלומר, המשתתפים האחרים טיילו. לי הר כרכום הספיק מהפעם הקודמת, אז נשארתי עם שמוליק לקשקש ו"לשמור על הרכבים" ) . אני מעריך שהיציאה לכביש היתה בסביבות 1300.
לא מכיר את המקרה, אבל כשאנחנו ביררנו דרכי הגעה ויציאה ליום שישי האחרון - אמרו לנו שאין בעיה עקרונית לעבור בכביש עם ליווי - ובלבד שנתאם מראש ולא בשעות ספציפיות שבהן יש פעילות..
אנחנו בסוף לא יצאנו כי לא יכולנו להגיע מוקדם מספיק כדי לא להיתקע בחושך בשטח, כנראה שיש אחרים שלא עשו שיקולים של נסיעה באור יום בטיול שלהם..
לגבי תקלות - כן דלק לא דלק, כן נתקעו לא נתקעו - זה יכול לקרות לכולם, אם לא מכירים את הפרטים חבל ישר לקטול ככה..
אלעד.
חישוב הדלק שלהם היה מוטעה בכל מקרה, בלי קשר לצבא.
גם בנסיעה צפונה על כביש הגבול, התחנה הכי קרובה היא מצפה רמון והם היו נתקעים בדרך.
ואז זה אומר רכב תקוע בלי דלק על הגבול בלילה.
לא יודע מתי הם התחילו לנוע החוצה מהשטח, אבל בשביל להגיע לכביש 40 באור יום הם היו צריכים לצאת מהכרכום בסביבות 15:30 לכל המאוחר, וזה לא נראה כך מהתיאור.
אז סופגים את הטעות, נשארים לישון ויוצאים בבוקר.
זה חומר קלאסי להסתבכות ותקלה קטנה שמובילה לתקלה גדולה.
הרי אף אחד לא היה פצוע, אפשר לישון ברכב אם אין אוהלים, יש כמה חניוני לילה בטווח קרוב לכרכום, ומקסימום מאחרים לעבודה ביום ראשון.