חברים מישהו מכיר איזה אפליקציה של ניווט משהו סטייל וואיז רק לשטח?
אם יש בכלל?
תודה מראש!
Printable View
חברים מישהו מכיר איזה אפליקציה של ניווט משהו סטייל וואיז רק לשטח?
אם יש בכלל?
תודה מראש!
מה זה "סטייל וואיז"?
אחרי השיח פנה ימינה? במזלג ואדיות צא ביציאה השניה? פקח בהמשך הדרך?
טיפה סדר - עקרונית צריך להבדיל בין שני סוגים של תוכנות ניווט (כאשר כל סוג ניתן לחלק לסוגי משנה נוספים):
1. תוכנות ניווט כבישים, "משלת לדלת" וכו' - מאפשרות לנווט לכתובת מסויימת בהתבסס על מפת כבישים / רחובות - מפה ווקטורית. ניתן לקבל הנחיות קוליות לגבי הפניות הנדרשות וכו'.
2. תוכנת ניווט לשטח - הרקע המוצג בהן הוא "תמונה" (ראסטר). התוכנה אינה "מכירה" את הדרכים / שבילים ואין כאן מושג של הכוונה קולית. אתה רואה היכן אתה ממוקם, יכול בד"כ לטעון מראש סוגי מפה שונים, מסלולים מתוכננים, נקודות עניין וגם הקלטות של מסלולים שמישהו ביצע בעבר.
אם בהגדרה הלא ברורה שלך "סטייל waze" התכוונת להנחיות ניווט קוליות, אז כפי שניסיתי להסביר לעיל - זה פחות רלוונטי לניווט שטח.
ישנן תוכנות ניווט שטח רבות (יחסית לאוכלוסיית המשתמשים הפוטנציאלית) שניתן להשתמש בהן בארץ, נכתב עליהן ועל ההשוואה ביניהן לא מעט בתת פורום הניווט כאן - אנא חפש וקרא מעט, או לפחות תמקד את השאלה שלך טוב יותר. בכל מקרה - יש לנו תת פורום לנושאי ניווט וכדאי שהדיון יתקיים שם לטובת הקוראים בעתיד שיחפשו מידע רלוונטי.
ארז גור
לפותח השרשור:
מתנצל מראש, אבל אתה יודע לקרוא מפה ולנווט?
בלי קשר לניווט. אני חושב שאפליקציה חברתית למסלולי טיול יכולה להיות ממש מגניבה.
מי עכשיו על המסלול, זמני הליכה ממוצעים, הערות משתמשים, עדכונים. אתם יודעים, סטייל וויז...
עמוד ענן קצת נוגע בזה, ממש בקטנה באפשרות למשתמשים להוסיף מידע.
ראה גם את אדמה של חבר הפורום רבין. יש אפשרות להצטרף בתוכנה לקבוצה המטיילת באותו אזור ולראות אותם.
Sent from my Nexus 4
יפה דורון. לקחת לי את המילים מהפה.
ניווט = מצפן + מפה.(מידיי פעם לפתוח GPS למיקום עצמי....לא מעבר לזה)
תהיו נווטים. לא מכשירנים.
כשאתה לבד, עם רכב בודד, ואתה אוהב את זה, זה נחמד. מגלים פינות חמד חדשות כשמתברברים (טלי ואני גילינו ב2006 חוף יפהפה במרחק של 180 ק"מ מנקודת היעד. גילינו את הטעות בניווט רק כשהגענו לחוף) . אני עושה את זה כמטייל ולפעמים כחייל ב31 שנים האחרונות.
להיות בשיירה לילית אחרי נווט כזה שטועה (שיקום השקרן שיגיד שהוא לא טועה) , זה הרבה פחות פאן, ומי מאיתנו לא דידה אחרי הסמ"פ שלו לילה שלם עם מק"כ על הגב, בשביל לגלות בבוקר שהוא עדיין ליד הטיולית שהורידה אותו?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מי שמעניין אותו לנווט.
אבל תקבלו את העובדה פעם אחת ולתמיד שיש אנשים שרוצים לטייל ולא מעניין אותם הניווט. רוצים להגיע לתצפית בראש ההר ולא מעניין אותם לטפס - בשביל זה המציאו את הרכבל - לא רוצה לטפס! והמכשירים היום כל כך משוכללים ואמינים* שלא צריך לדעת לנווט בשיט, ועדיין הבן אדם יהנה מהטיול ויגיע בבטחה לא פחות מאשר עם מפה ומצפן. למעשה, אפילו יותר.
*האמינות כבר לא רלוונטית - ברגע שכל טלפון הוא מכשיר ניווט משוכלל היתירות היא בילט-אין ברגע שיש שני טלפונים. אין צורך במפת נייר לגיבוי.
נכון, אבל.
אצלי זה בכלל לא נכנס באותה קטגוריה. זה דבר אחד לדעת (ולהצליח:rolleyes:) לנווט ודבר אחר לתכנן טיול. אני חושב שחבל להתעלם מהגמישות והכוח שהכלים האלה נותנים לנו בתכנון. אפשר להמשיך לתכנן ולשנות תוך כדי הטיול.
ופה אנחנו מגיעים לזה:
אני מאוד חדש ברכב, אבל יש מאחורי קילומטרים רבים מאוד של שוטטות ברגל. הטיולים הכי יפים הם הטיולים לבד למצוא מקומות חדשים, אלה שכרוכים בהרבה בירבור. אבל גם את אלה אני מתכנן, בבית או באוטובוס בדרך. לבחור מראש את תא השטח בו הולכים לאיבוד ולסמן נקודות עניין יכול לשדרג מאוד את השוטטות.
יש הבדל בין טיולים שונים והמטרות שלהם. כשהמטרה יותר מוגדרת והמשאבים (נגיד זמן וסבלנות המשתתפים) יותר מוגבלים רוצים לטעות פחות. אני חושב שיש מקום לאפליקציה חברתית שתוסיף כח בתכנון המקדים והדינמי של הטיול ולא יהיה לא שום קשר או יכולת לניווט.
וזה גם סתם כיף, אולי אפילו תעסוקה לילדים.
יש אפליקציה TRAILZE , שמנסה לעשות בדיוק את זה.
להיות WAZE בשטח ,
לא יצא לי להשתמש בה, אבל ההתקנה דרך GOOGLE PLAY.
עד ש....
אין מכשיר שיעבוד לעד, כל GPS מאבד יכולת עם עננות מספיקה, מפה לא נשברת מהתהפכות של רכב וכו'.
ובדרך כלל מי שניווט מספיק יצליח לחלץ את עצמו גם אם המפה תלך לאיבוד, כי הוא היה חייב לשים לב לדרך עד אותה נק'.
כולם מתברברים לפעמים, גם טובי המדריכים, ולהעזר בGPS כדי לקדם טיול מהר יותר זו לא בושה. אבל עדיין לצאת כיום לשטח בלי ידע בסיסי בניווט ובלי מפה הרד-קופי זה חוסר אחריות לדעתי.
היה נכון. כבר לא.
הטאבלט המצ'וכלל התקלקל? יש טלפון. כל טלפון. כל אנדרויד מגיע עם גוגל מפס, מפת כבישים, צילום לווין, הוצאת מיקום מדויק בשביל להזמין חילוץ בהיסק במקרה הגרוע ביותר. לא צריך יותר... הטלפון התפגר? יש לזוגתך טלפון. יש ברכב שלא התהפך טלפון.
בקיצור, שחררו, תתקדמו, נווטו בשביל הכיף - וזה באמת כיף.
לא ענית על בעיית קליטה עם עננות.
ובכל זאת לא שכנעת אותי, לא כל טלפון יצליח להוריד עמוד ענן עם האין קליטה של אמצע המדבר. ובטח שלא להריץ אותו ברמה סבירה.
אני נעזר אחת לשבוע בgps מדוייק לצד gps מהטלפון, כבר 6~ שנים. מעולם לא נתקלתי באי קבלת נצ בגלל עננות או כל דבר אחר (חוץ מנגיד גורדי שחקים צפופים בחול וגם זה במקום מאוד נקודתי)
יש לי עמוד ענן עם מפות סימון שבילים באופליין ואנדרוזיק עם מפות סמ"ש סרוקות (חינמי). שניהם ביחד עולים רבע מסט מפות נייר.
מי שרוצה לכסות את כל האפשרויות לתקלות, שלא יסע בשטח.
מי שרוצה לכסות את רובן, שיסע עם עוד רכב.
מי שלא מפחד מהן, שיסע לבד, ויתמודד עם מה שיגיע, כולל מכשיר ניווט תקול, או מחשב מנוע שהתפגר.
תקלילו. לא נצא מפה חיים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מי שלא מפחד בגלל שהוא מטייל כבר 30 שנה ויודע שיצליח לצאת מזה, שיסע גם בלי מפה ובלי GPS.
מי שלא מפחד כי אתמול קנה ג'יפ ויש לו אפליקציה, במוקדם או במאוחר יקלע למצב מפחיד/לא נעים.
מי שיוצא לשטח בלי ידע בניווט, בלי להכיר את השטח ומסתמך רק על זה שהוא הוריד אפליקציה, הוא לא אחראי ולא משנה איך תהפכו את זה.
כל מישהו חדש ששואל פה שאלה צולבים אותו. אחר כך תגידו ש"הרוב" הולך לפייסבוק המגעיל והמקולקל... מה אתם מצפים?
עד שחדשים מגיעים לפה מבריחים אותם.
אף אחד לא נולד עם הידע בילט אין. היה שלב שגם אתם לא ידעתם.
ומה עם הזובור?
אתה רוצה לתת לצעירים להתקבל. בלי איזה מבחן קשיחות?
אני באמת לא מבין אותך