תגובה: חיפוש אינדיאני עד 2004
גראנד צ'ירוקי זה לא רכב חסכוני. מצד שני חוץ מרנגלר אין לך הרבה אופציות עם סרן קשיח מקדימה.
אנסה לענות...
אינדיאני לא מתאים לכל אחד... זאת מחלה שיכולה להוציא אנשים מדעתם וליצור יחסי אהבה / שינאה עם הרכב , השאלה היא האם אתה בנוי / רוצה את זה .
1. אני מכיר רק את הwj לא רוצה להטעות אותך .. ולכן לא אענה.
2. הגבהה של 2" ניתן להשיג החל מ600 שקל (ספייסרים ) ועד 8000 (אולדמן קפיצים + בולמים) .
צמיגים כמו בכל רכב
מיגון באזור ה5000 למרות שהמיגון המקורי (טרנספר) אם הוא קיים הוא מספק בהחלט. כמובן שעוד מיגון לא מזיק...
הקבוצה של הwj (בהרכבים שונים) מטיילת כמעט 3 פעמים בחודש , מדובר על קבוצה מגובשת ומאגר ידע עצום (לצערי רובו לא מגיע לאתר).
4. תראה את תשובה מספר 1...
5. הכל תלוי נסועה השנתית שלך... אין תשובה חד משמעית ... יש רכבים שנסעו מאות קמ על גז ויש רכבים שהחליפו מנוע אחרי כמה עשרות קמ (יש יותר מידי משתנים לענות על השאלה הזו). הדעה הרווחת היא שהמערכות המודרניות הן אמינות יחסית עם המנועים הללו.
תיקרא את ההקדמה כמה פעמים ותיהיה כנה עם עצמך... ( רצוי לפני רכישה)
זה שיש לך חוש מכונאי יכול לעזור לך ולהשאיר כמה שערות על הראש / אלפים בעו"ש... הwj הוא אחד הרכבים עם מאגר ידע עצום באינטרנט כולל סרטונים כמעט על כל תקלה...
בעלי ה4.7 מתמוגגים על הצליל... בעלי הדיזל מתמוגגים בתחנת דלק...
sent from my WJ
90 ו70 ק"מ נסועה שבועית זה מעט. אשריכם - שניכם עובדים קרוב לבית
בשנה האחרונה גם אנחנו הגענו לאיכות החיים הזו, אחרי שנים של שעות נסיעה ארוכות ומכוניות ליסינג (50K בשנה, למכונית, בשיא). כיום אנחנו עם שתי מכוניות - רכב עיקרי שהוא גם רכב הטיולים (במקרה שלנו טנדר טויוטה דיזל בעלות של כ100 פלוס אלף שקלים) וסובארו סטיישן בת 12 שהעלות שלה, כשקניתי אותה לפני שנתיים, היתה כ23K.
במקרה שלנו, ונראה ששלך דומה על פי הקילומטראז', הנסועה היומיומית כבר לא רלוונטית - זה לא משנה עם מה נוסעים 10 דקות לעבודה. אבל הנסיעות המשפחתיות והמסביב בהחלט כן. ההתלבטות היא האם הרכב הראשי יהיה רכב הטיולים או הפריבט. כי כאן הקאץ מבחינת קילומטראז'.
במקרה שלי החלטנו שרכב הטיולים יהיה הרכב העיקרי, שאיתו נוסעים את הנסיעות הארוכות לכל חלקי הארץ, למשפחה, לטיולים שהם לאו דווקא טיולי שטח... וזה מצטבר לכ20K בשנה במקרה שלנו. לכן בחרתי להשקיע ברכב יחסית חדש (2008), יחסית אמין (טויוטה), ויחסית חסכוני (דיזל 1:10 אמיתי). הרכב השני אז יכול להיות באמת כל פריבט ישן.
לקחת גראנד צ'רוקי בתור רכב ל20K בשנה? זה היה מכפיל את הוצאת הדלק, או מכניס אותי לסיפור של גז על חשבון אמינות. הייתי אומר שאינדיאני מתאים יותר לתסריט של רכב משני - עבודה עבור אחד משניכם +טיולים, וזה אומר שצריך פריבט גדול, אמין וחדש יותר בתור רכב ראשי. זה אומר גם משהו כמו 60-70 K.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
90 ו70 ק"מ נסועה שבועית זה מעט. אשריכם - שניכם עובדים קרוב לבית
בשנה האחרונה גם אנחנו הגענו לאיכות החיים הזו, אחרי שנים של שעות נסיעה ארוכות ומכוניות ליסינג (50K בשנה, למכונית, בשיא). כיום אנחנו עם שתי מכוניות - רכב עיקרי שהוא גם רכב הטיולים (במקרה שלנו טנדר טויוטה דיזל בעלות של כ100 פלוס אלף שקלים) וסובארו סטיישן בת 12 שהעלות שלה, כשקניתי אותה לפני שנתיים, היתה כ23K.
במקרה שלנו, ונראה ששלך דומה על פי הקילומטראז', הנסועה היומיומית כבר לא רלוונטית - זה לא משנה עם מה נוסעים 10 דקות לעבודה. אבל הנסיעות המשפחתיות והמסביב בהחלט כן. ההתלבטות היא האם הרכב הראשי יהיה רכב הטיולים או הפריבט. כי כאן הקאץ מבחינת קילומטראז'.
במקרה שלי החלטנו שרכב הטיולים יהיה הרכב העיקרי, שאיתו נוסעים את הנסיעות הארוכות לכל חלקי הארץ, למשפחה, לטיולים שהם לאו דווקא טיולי שטח... וזה מצטבר לכ20K בשנה במקרה שלנו. לכן בחרתי להשקיע ברכב יחסית חדש (2008), יחסית אמין (טויוטה), ויחסית חסכוני (דיזל 1:10 אמיתי). הרכב השני אז יכול להיות באמת כל פריבט ישן.
לקחת גראנד צ'רוקי בתור רכב ל20K בשנה? זה היה מכפיל את הוצאת הדלק, או מכניס אותי לסיפור של גז על חשבון אמינות. הייתי אומר שאינדיאני מתאים יותר לתסריט של רכב משני - עבודה עבור אחד משניכם +טיולים, וזה אומר שצריך פריבט גדול, אמין וחדש יותר בתור רכב ראשי. זה אומר גם משהו כמו 60-70 K.
מסכים כמעט עם הכל למעט....
אני עכשיו הולך להפוך את הגרנד לרכב טיולים ויש המון פריווטים באזור ה30 אלף... לדוגמא b4 2007/8 , מזדה 3 2008/9 ועוד...
sent from my WJ
תודה על התגובת
אשמח לעוד... אני מניח שכולם מטיילים בשעה זו אז אמתין.:)
Wj זה רכב יחסית ישן ויקר לתחזוקה.
בנסועה נמוכה כמו שלך תצרוכת הדלק היא ממש שולית.
עד פרט לגביי ה wj : זה רכב שאפשר להשקיע בו הרבה כסף, מכל הבחינות.
נדיר שתראה שני גיפאים עם wj דומים. היצרן תכנן את הרכב להרבה אפשריות ושוק האפטרמרקט גדול כמעט כמו שוק הרנגלר.
רוצה להגיד שזה יכול להיות בור ללא תחתית לטוב ולרע.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הי,
מנוע 4.7 לא אוהב גז. יש לו ראשי אלומיניום וזה לא ממש שילוב מוצלח.
הראות בכולם אותו הדבר. זה לא דיסקברי או קינג.
2-3 אינץ בהחלט יספיקו לכל טיול סביר ולא צריך מיגון נוסף על המקורי למעט מגני סף.
אני לא יודע למה אתה קורא נבלות, אבל אכן, יש לא מעט רכבים במצב לא משהו... מצד שני, יש גם כאלו שמורים יחסית ואם אתה מטפל לבד, עלויות יישור קו לא נוראיות.
ה WJ רכב מהנה ביותר לנהיגה בכביש ובמיוחד בשטח, כמובן צריך להגביה אותו "3 זה לפי דעתי המינימום, את רוב התיקונים אני עושה לבד, בתור רכב רק לטיולים כמעט ואין תקלות, כמובן שאני עובד על תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר, גז אני לא ממליץ לWJ, ל ZJ יותר נוח לעבוד עם גז.
נמרוד
הייתי בסיטואציה דומה לשלך,
האישה לחצה להחליף את הרכב היחיד שלנו(אני עם אופנוע)סופרב 2000 טורבו מפנקת וכיפית בשני רכבים שיתנו מענה עם הילדים.
אז חיפשתי שני רכבים שיתנו מענה של חיסכון ושל פאן,הבחירה נפלה על רכב עיקרי פורד פיאסטה 2013 וגרנד WK 2006 משודרגת קלות כרכב לגנים וטיולים מידי פעם.
מכרתי רכב אחד וקניתי את שניהם במקומו בסך כולל של 118K.
כמוך גם אני חיפשתי WJ וללא הצלחה.
מקווה שעזרתי קצת.
מאור
תודה מאור
אני עדיין בפורום מחפש אנפורמציה כמה שיותר
חברים אומרים לי "למה לך לשבור את הראש לך תקנה ג'יפ אחר....יש טיוטה יש Q מה אתה צריך לשבור את הראש"
מקריאה בפורומים לכל כלה יש את הצרות שלה
ל Q ההגירים הולכים אחרי 200K הטויוטה יקרה ובהשוואה ל Q אין כמעט הבדל
הלב אומר אינדיאני ומה שבטוח אני יוכל איכשהו להתמודד ובחלקים ותקלות מה Q ומהפדרו.
אני גם לוקח בחשבון שהפורום הנ"ל בהרבה יותר פעיל מהמיצובישי ומהטויוטה
ישנן כרגע שתי התלבטויות קשות
רכב מדוגם כליל ורכב ללא שיפורים כלל וההפרש בניהם 20K לטובת הרכב ללא שיפורים והוא עם שנתון 2004
לך על הרכב השמור מביניהם, אם זה המשופר אשריך, אם זה הרכב ללא השיפורים, תעשה חושבים, ורק אז תשפר לרמה שתבחר, אין סוף לאפשרויות.
נמרוד
אני חושב שעדיף לך רכב לא משופר. בטח אם הוא שמור וטוב. השיפורים עולים כסף זה נכון אבל אתה מתחיל בקטן ולאט לאט עולה.
הגבהה של 3-4" עולה בערך 10k שח.
צמיגי שטח עולים בערך 3-4k שח.
קנה את השמור בינהם.
תודה,
הפרש הגילאים בניהם עומד על 8 שנים :confused:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bezzat
תודה,
הפרש הגילאים בניהם עומד על 8 שנים :confused:
אתה משווה תפוחים לתפוזים?
2004 זה WJ.
96 זה ZJ
שני רכבים שונים מאוד למרות השם הדומה - גראנד צירוקי.
תעשה סיבוב על ZJ ואח"כ על WJ ותרגיש את ההבדלים לבד.
אם אפשר לשאול, מה טווח המחירים המבוקש? / מה התקציב שלך? (אני לא מוכר את שלי, אבל כך אפשר יהיה אולי לכוון אותך...)
עד 98 כולל zj
עד 2004 כולל wj
מ 2005 wk
כל דור פחות שטח מהקודם.
איפא שהוא גם הסרן החי האחורי הלך לאיבוד.
לטעמי הישנים עדיפים, פחות אלקטרוניקה יותר שטח.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אתה משווה תפוחים לתפוזים?
2004 זה WJ.
96 זה ZJ
שני רכבים שונים מאוד למרות השם הדומה - גראנד צירוקי.
תעשה סיבוב על ZJ ואח"כ על WJ ותרגיש את ההבדלים לבד.
אם אפשר לשאול, מה טווח המחירים המבוקש? / מה התקציב שלך? (אני לא מוכר את שלי, אבל כך אפשר יהיה אולי לכוון אותך...)
סער,
כמו שרשמתי ההפרש בניהם הוא 20K ל WJ עבור הרכב הסנדנרטי
ו ZJ עם הגבהה קלה וצמיגי שטח.
בעניין התקציב,
זאת הבעיה אני צריך היפרד מהויטרה 120K ולהביא שתי רכבים שאחד מהם כנראה יצטרך ישור קו ועוד 10K לשים בצד