בקשת עזרה בהגדרת מצלמת IP
היי
ברשותי מצלמת Edinax IC3010wg אלחוטית, יחסית ישנה.
נתב דילינק של בזק מדגם dsl6850u.
תשתית בזק ספק בזק בנלאומי.
כתובת ip לא קבועה
המצלמה מוגדרת בראוטר כרגע בכתובת סטטית פנימית.
למצלמה שרות דינמיק dns יחיד ) dyndns.com )שאינו חנמי עוד ולכן אינני רוצה להשתמש בו.
כשאני מחובר מקומית יש לי כמובן תמונה מהמצלמה.
השאלה אם ואיך אפשר לגשת מבחוץ בלי להזמין ip קבוע אלא להתבסס רק על פתרונות חינמיים.
תודה מראש
בועז
תגובה: בקשת עזרה בהגדרת מצלמת IP
תבקש מבזק בינלאומי IP קבוע, לפני שנה הייתי לקוח שלהם ונתנו לי ללא עלות.
האפשרות השניה היא כתובת DNS אם תרצה תוכל לקבל חינם ב- PROVISION-ISR כרוך בהרשמה לצורך הקצאת הכתובת.
תמצא שירות DNS דינאמי ללא עלות ותדאג שלפחות מחשב אחד ברשת שלך יחובר לשירות כל הזמן. זה אומר להפעיל מחשב 24/7.
אני מניח שPORT FORWARDING בנתב אתה יודע לעשות.
מאיר, אנסה לקבל כתובת קבועה אבל אני ספקן.
מה אני עושה עם כתובת dns אם אין לי במצלמה האלחוטית אפשרות להשתמש בה?
מיכה-
לא בטוח שהבנתי את הרעיון שלך
בראוטר שלך יש הגדרה של DDNS אתה יכול ליצור חשבון באחד האתרים שברשימה ולהכניס את ההגדרות למיקום הנ"ל.
ואז פשוט לבצע portforwarding לפורט של המצלמה,
המלצה חמה,תדאג שלמצלמה תהיה סיסמא לא קלה (תתפלא כמה משאירים את המצלמות עם סיסמא דיפולטיבית וגישה מהאינטרנט)
אם יש לך כתובת חיצונית קבועה דרך הראוטר או ספק אחר למשל noip.com
מה שאתה צריך לדאוג שהכתובת הפנימית הקבועה תוגדר לפורט מסויים 80 זה הדיפולט.
אז תוכל לגשת מבחוץ לכתובות הזו ולפורט מסויים אליו ניתבת את המצלמה
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
בועז,
המשמעות של Port Forwarding היא שכשאתה פונה לכתובת ה IP ופורט מסויים של הראוטר (מבחוץ)
הוא למעשה מפנה את זה לכתובת IP פנימית (מה NAT) ופורט ספציפי שהגדרת.
במקרה שלך אתה צריך להגיד בתוכנת צפייה את הכתובת הסטטית שתקבל מהספק והפורט שקבעת
והראוטר יפנה לכתובת של המצלמה (שצריכה להיות סטטית) ולפורט שמוגדר במצלמה (גם זה צריך להיות
מוגדר בראוטר כחלק מה Pot Forwarding).
חושב שהבנתי את ההסברים.
אנסה עוד מעט ואדווח
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 105715
אלו האפשרויות שיש בראוטר.
באף אחת מהן לא הצלחתי להגדיר חשבון ולקבל ddns עבור הראוטר.
אלד לא שולח מייליםמושניים אחרים לא הבנתי מה עלי לעשות
ואחד פתוח רק למוצרי סיסקו בכלל
למצלמה יש IP משלה ? שאתה יכול לראות
ברשת של המצלמה יש מחשב? המחשב עובד 24/7? תתקין את הקליינט של הDDNS של החברה שאתה רוצה על המחשב. זה לא משנה מי מריץ את החיבור לאתר החברה. התוכנה שלהם מזהה את הIP שאיתו אתה גולש באינטרנט ואילה היא משייכת את הכתובת DDNS.
מבחינת האינטרנט כל המחשבים שברשת שלך הם עם IP אחד זהה. זה כל הפואנטה של NAT.
אני יכול להסביר יותר לעומק אבל אני לא יודע אם זה בכלל מעניין אותך.
היי בועז ,
אולי ניתן לשדרג את הקושחה (FIRMWARE) של המצלמה ואז זה יתן לך להגדיר את הDDNS מתוכה ,
אני שדרגתי אצלי וזה פתח לי עוד אפשרויות של DDNS כולל NOIP שהוא חינמי עד 3 HOSTים ,
דני
דני - זה הדבר הראשון שבדקתי. הכי מעודכן ואין אפשרות.
מיכה - בבקשה תן הסבר כללי עם התמקדות בסדר הפעולות באתר NOIP שבו יש לי חשבון .
המחשב הוגדר קבוע 10.0.0.11
המצלמה חיבור אלחוטי קבוע ב 10.0.0.10
- - - Updated - - -
מאיר - ברשת הפנימית כפי שכתבתי למעלה
כשפתחת חשבון בNOIP בחרת מה תהיה הכתובת שלך? הכוונה כמובן לכתובת השמית משהו בסגנון BOAZ.NOIP.COM או משהו כזה.
לאתר NOIP יש קליינט למחשב? משהו שרץ ברקע? תתקין אותו.
המחשב שלך יעדכן את NOIP כל X זמן (אתה יכול לקבוע כל כמה זמן אני חושב) ובמידה והכתובת IP החיצונית שלך תשתנה, האתר יעודכן.
אחרי שהתקנת ואתה מקבל כתובת DNS דינמית אפשר להתחיל.
קצת רקע.
כתובת אינטרנט מורכבת משלוש אלמנטים עיקריים.הפרוטוקול תקשורת, הכתובת IP והמספר פורט PORT. הDNS והDDNS מתרגמים כתובת שמית לכתובת מספרית שזה מה שבתכלס המחשבים עובדים איתם.
כתובת מלאה לדוגמא : http://www.almogymetal.com:80 (הכתובת של האתר שלי סתם פרסומת זולה) הHTTP זה הפרוטוקול WEB, הכתובת WWW.ALMOGYMETAL.COM זה השם שמתורגם למספר וה:80 אומר לאיזה פורט לפנות בשרת. בדרך כלל לא מוסיפים את הפורט כי הברירת מחדל היא 80 וזה מה שאני רוצה שתבין, זה החלק החשוב.
בנתב שלך אתה מגדיר את PORT 80 שיעביר מידע שמגיע לנתב לכתובת IP של המצלמה לPORT 80 שלה. בגדול זהו. זאת כל העבודה.
אבל מה....
כדי למנוע פריצות וסריקות פורטים כדאי מאוד לשנות את הפורט הברירת מחדל למשהו אחר שרק אתה יודע. הפורטים מתחילים מ1 עד 65,000 בערך. אני ממליץ על מספר מעל 10,000. בדרך כלל הסריקות מתבצעות על פורטים מ1 עד 10000.
מקווה שעזרתי.
איך אני אמור לפנות למצלמה מבחוץ כאשר היא והמחשב מחזיקים כתובת שונה ברשת המקומית?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
בהמשך למה שמיכה כתב -
ישנן שתי משפחות כתובות שהן כתובות "פנימיות", הנמצאת רק בתוך הקשת הפרטית (בביית, במשרד או בארגון). הן מתחילות ב- 10 (למשל 10.0.0.12) או ב- 192 (בד"כ 192.168). לראוטרים יש תכונה של NAT = Network Address Translation המתרגמות את הכתובת הנכנסת אליו לאחת מהכתובות ברשת הפנימית, כך שמחוץ לרשת - לא באמת מכירים / רואים את הכתובות הפנימיות אלא רק את כתובת הראוטר.
באמצעות הקצאת כתובת קבועה (או תחליף לכתובת קבועה בעזרת אחד השרתים שהוזכרו כאן ומספקים תרגום בין "שם" קבוע לכתובת IP כמו שרתי DNS עבור כתובות קבועות) - אתה משריין כתובת למצלמה שלך, כאשר למעשה מדובר בכתובת הראוטר שלך + מספר פורט מסויים.
בכל גישה לכתובת הקבועה הזו, הבקשה מגיעה לראוטר וכאשר מזהים את מספר הפורט - ניתן להפנות הפנייה מהראוטר למצלמה המחוברת ברשת הפנימית עם כתובת אחת מתוך הכתובות הפנימיות הללו.
אתה צריך להגדיר חוק של הפניית תעבורה לפי הפורט (Port Forwarding) - מצא בהגדרות הראוטר כיצד עושים זאת. הראוטר מזהה את המצלמה בעזרת הכתובת הפיזית שלה - כרטיס הרשת.
** עריכה: אולי דוגמא פשוטה תעזור:
נניח שאתה בוחר את פורט 12345 שיהיה זה שמפנה בקשות המגיעות לראוטר - למצלמה.
הגדר בראוטר חוק (זה שונה בהתאם לסוג הראוטר וגרסת הקושחה שלו) שכל בקשה המגיעה לפורט 12345 מועברת לכתובת של המצלמה (נניח 10.0.1.14 ברשת הביתי שלך), נניח שיש לך ברשת שכתובתו ברשת הביתית 10.0.1.7, למרות שזה לא ממש משנה והכתובות יכולות להשתנות אם אתה משתמש ב- DHCP ברשת הפנימית.
נניח שהספק שלך הקצה לראוטר שלך בימים אלו כתובת 95.175.134.221 (הכתובת עשויה להשתנות מדי פעם אם אין לך הקצאת כתובת קבועה מהספק). שירות כמו NoIP דואג לעדכן כל הזמן כך שמי שפונה כעת לכתובת שהקצת דרכו, למשל BOAZ.CAMERA.X, יפנה את המבקשים ל- 97.175.134.221.
כל שנותר לך לעשות הוא לפנות לכתובת BOAZ.CAMERA.X:12345 - הפניה תגיע לראוטר שלך בזכות ההגדרות ב- NoIP והראוטר יעביר הפניה למצלמה בזכות הגדרת הפניית הפורטים שביצעת לפורט הספציפי הזה.
ארז גור
אני אמור להתקין קליינט של ddns על המחשב והפניית פורט בראוטר שתואם את הפורט שבחרתי והגדרתם במצלמה?
ארז, שים לב שאני לא מצליח להגדיר את הראוטר כמטרה ל ddns בגלל מגבלה לספקים שלא ממש מתפקדים היטב ולכן אני מטרגט את אחד מהמחשבים ברשת עם קליינט ddns של noip
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
בועז זה מתחלק לשני חלקים.
1) המחשב מריץ קליינט של DDNS, מאחר וכל הרכיבים שלך ברשת שיוצאים לעולם החיצון נראים אותו דבר
זה מאפשר למצלמה שלך להראות באותה כתובת.
2) Port Forwarding - אתה מגדיר שכל פניה לראוטר בפורט ספציפי יתורגם לפניה לכתובת של המצלמה ולפורט 80 שלה.
סיכום מצב-
הוגדר ddns והגדרתי במצלמה פורט גבוהה והפניה מתאימה בראוטר.
מתוך הרשת כשאני רושם את ה url אני מגיע למצלמה מיד.
עובר ל 3g ולא מגיע.
רואים בשורת הכתובת את ההמרה הנכונה לאי פי ולפורט
מה יכולה להיות הסיבה?
אין פיירוול שלי לפני הראוטר.
גם נסיון לרשום את הכתובת ip הזמנית שהראוטר קיבל מהספק בצירוף הפורט לא נותנים תוצאה