תאורה נוספת- מה החוק אומר?
ערב טוב!
מה תקנה/ות לגבי תאורה נוספת (גשרי תאורה, לג ברים למינהם וכו׳)? מותר? אסור?
שמעתי מגוון דעות וכולן שונות
מה האמת?
תגובה: תאורה נוספת- מה החוק אומר?
אסור , מותר 2 מנורות שגובה האלומה לא יהיה יותר גבוה מאורות הדרך...
sent from my WJ
אין התייחסות לצורה.
צריך שלא יהיה גבוה מהפנסים הראשיים של הרכב, ומתג נפרד ממערכת התאורה הרגילה.
איזה תקנות דפוקות - אין מילה אחרת. מעניין איך זה בדיוק פוגע בבטיחות? הרי זה תאורת עבודה- כמובן מתג נפרד ולא מדליקים בכביש. העיקר לאסור.
עדיף היו אוכפים את אלו ששמים קסנון בכאילו בפנסים שלא ניתנים לכיוונון ומסנוורים את כולם....
מותר להתקין זרקור אחד ובלבד
שניתן לכוונו מתא הנהג
סעיף 349 לתקנות התעבורה
תאורה נוספת- מה החוק אומר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy888
מותר להתקין זרקור אחד ובלבד
שניתן לכוונו מתא הנהג
סעיף 349 לתקנות התעבורה
לא מדויק.
תבדוק שוב.
יש הבדל בין זרקור עבודה ותאורה קדמית.
אני מבין את ההבדל, אני ציינתי את הסעיף שמדבר על זרקור ולא תאורה קידמית
אסור להתקין פנסים נוספים, או מתקן מפיץ אור, כולל תאורה צבעונית בגחון, חייב אישור מרשות הרישוי, בניגוד לתקנה 350 {א} לתקנות התעבורה.
נמרוד
כפי שנאמר בתחילת השירשור מותר להתקין אורות ערפל שיהיו מתחת לקו האור של האור הנמוך בפנסים הראשיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
כפי שנאמר בתחילת השירשור מותר להתקין אורות ערפל שיהיו מתחת לקו האור של האור הנמוך בפנסים הראשיים.
תיקון:
גובה האלומה לא יעבור את האלומה הראשית.
הפנס הנוסף לא חייב להיות פיזית נמוך יותר, אלא האלומה לא יכולה להאיר גבוה יותר מפנסי החזית.
בתקנה אין שום התייחסות לסוג או צורת הפנס (בהתייחס ללדבאר או דומה), כנראה שמהסיבה הפשוטה שלא היו כאלו כשהתקני נוסחה.
לא מכיר את התקנה, אבל אתמול, עבר מולי ג'יפ בכביש הגישה לישוב, עם כל האורות שעל הגגון דולקים. גשר תאורה ועוד שני פנסי לד דולקים ושורפים לך את העניים בכביש צר ודי חשוך. כשיש חמורים כאלה כדאי שתהינה תקנות וגם אכיפה. אותו דין גם לאלה שנוסעים עם כל סוג תאורה (מקורית) דולקת, אור ערפל מלפנים ומאחור, וכן כל אלה שמחליפים את הנורות בפנסי החזית ומסנוורים..
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
דווקא מותר... על פי תקנה 347:
347. (א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.
(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
דווקא מותר... על פי תקנה 347:
(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.
ואיך אפשר לבדוק את זה (שוטר/טסט)?
בהינתן שמדובר באור שונה לגמרי- אורות הדרך ברכב מאירים בצורה יחסית ממוקדת ובד"כ פנסי הלד השונים נותנים תאורת הצפה שלא ממש אפשר לראות איפה היא מתחילה/נגמרת.
מול קיר. ואם אתה לא מצליח לראות אותם תחת האורות הנמוכים, לא חוקי.
לא מדובר על פנסי ערפל, אלא על כל השאר.
נמרוד
אני לא אוהב פנסים על הגג לנסיעה, הם מאירים את המכסה מנוע ומפריעים לראות בחוץ.
על הפגוש הקדמי יותר הגיוני.
מנסיון שלי גם בוויטארה וגם הטויוטה, אם הפנסים מכוסים, בטסט לא אמרו כלום (האמת פעם אחת הגעתי לטסט בלי שהיו מכוסים, ואמרו לי להוריד אותם, חזרתי לטסט חוזר עם גרביים על הפנסים, ואז אישרו), אבל זה היה לפני כמה שנים ...
1 קבצים מצורפים
אני לא רוצה על הגג. לJK יש מקום בצידי השמשה הקדמית. לפי התקנה- אם הם מאירים מתחת לאור נמוך- אז מותר? שאלה איך להוכיח זאת לשוטר/בוחן?
אתה מתעלם ממה שכתוב... כל האלומה צריכה להיות מתחת לאורות הדרך... לא רק הנקודה הסופית...
sent from my WJ