בעיית התחממות בWJ מודל 2000
הסיפור הוא כזה.
נדלקה לי נורת צ'ק אינג'ין ובבדיקת קודי תקלות הופיע קוד שהפירוש שלו זה שהמנוע לא מתחמם בפרק זמן סביר והסיבה העיקרית היא כנראה הטרמוסטט.
מאחר והייתה לי נזילה קטנה מהצנרת אז החלפתי במוסך את הצנרות ואת הטרמוסטט לחדש, אמור להיות מקורי, בעל ערך 88 מעלות. נקנה מיאנוביץ'.
בוצע ניקוז אוויר אבל ללא פתיחה של הבורג ניקוז. יצא אוויר, מילאנו מים אדומים ויצאתי לדרכי. המנוע לא עבר את ה90 מעלות (שזה מה שרציתי. נורת הצ'ק אנג'ין נכבתה).
מלאתי עוד מים למחרת. מים אדומים. גם ברדיאטור וגם במיכל עיבוי. עדיין נראה לי סביר וללא תקלה (טעות שלי).
נסעתי כמה פעמים, נסיעות קצרות. מד החום לא עלה מעל 90 מעלות.
אתמול נסעתי למודיעין, מרחק של 20 ק"מ בערך. כשהגעתי למודיעין הרכב רתח. עצרתי, המתנתי שעה ואחרי שהתקרר הוספתי בערך 3 ליטר לרדיאטור ועוד ליטר וחצי למיכל עיבוי. בדרך חזרה המד חום היה כמעט על המקסימום אבל לא בתחום האדום.
בהתחלה שהיה חסר מים חשבתי שזה בגלל שנכנסו מים לרדיאטור חימום. כשניקזנו אוויר הפעלנו חימום כדי שיתמלא. בנסיעות הקצרות שמעתי רעש של מים זורמים (לא נזילה אלא כמו בקבוק שמשקשק) ואחרי שהוספתי מים זה נעלם.
אני לא מזהה נזילה כלשהי. לא בפלאנג' של הטרמוסטט ולא בצנרת או ברדיאטור.
אני לא מרגיש שינוי בביצועי מנוע או שהוא לא עובד עגול.
הפעלתי מנוע אחרי לילה כשהוא קר עם מכסה רדיאטור פתוח ולא ראיתי בועות או עדות לגזים שנכנסים למערכת מים.
אני לא בטוח, כי אין מספר ברור, אבל נראה לי כאילו הטרמוסטט שהיה ברכב, ואני בטוח ב90% שלא היה המקורי, היה של 71 מעלות. הרכב לא התחמם מעבר לזה. גם לא בטיול מפגש ג'יפולוג או בנסיעות ארוכות.
האם עליה בטמפ עבודה מעלה את הלחץ במערכת? כי כרגע החשד שלי הוא על פקק רדיאטור לא תקין/לא בערכים מתאימים לטרמוסטט החדש. ככה שכל המים יוצאים למיכל עיבוי ומשם נידפים. האם זה בכלל תרחיש שיכול להיות?
אני אבצע בדיקת לחץ לרדיאטור לאתר נזילות. בהנחה ואין, מה עוד יכולה להיות הבעיה?
תודה
מיכה
תגובה: בעיית התחממות בWJ מודל 2000
מיכה, ברוב המקרים שהמנוע הזה מתחמם אטם ראש יוצא לפנסיה,נדיר שזה לא קורה, קודם תבדוק עם מכשיר הרחה אם יש גזים שיוצאים מהרדיאטור.
הרעש ששמעת מרדיאטור החימום, זה מים ואוויר, לא ביצעת ניקוז אוויר כמו שצריך.
אני נוסע ללא טרמוסטט, מעולם לא קיבלתי הודעה על חוסר חום בזמן סביר.
נמרוד
יכול להיות שהפקק לא בלחץ המתאים ואז השסתום פריקה ניפתח מוקדם והנוזל עובר למיכל עיבוי.
רדיאטור תקין? לא סתום? הרשת הקידמית נקיה?
מיכה, רתח לך האוטו , בלי הרבה פילוסופיה, המוסך שלך לא מכיר את האוטו ואתה תשלם על הטעויות האלו הרבה כסף, ולדעתי אתה לפני התשלום הראשון...
רתח האוטו ומאז הוא עובד בכפור הזה קרוב לאדום.
תבדוק גזים ברדיאטור כי כנראה אתה צריך לעשות ראשי מנוע שידועים במנועי 4.7 ברגישותם.
תעלה את האוטו על גרר וסע למוסך מבין עניין כמו אודי מזרחי.
אצלו כבר תתקדם לפי האבחנה.
אגב, אם ידעת שצריך לנקז אוויר על הבורג, למה לא עשית זאת?
זה עניין מהותי ךנקז אוויר לפי ההוראות
זה נראה כאילו אתה בכוונה ממסה להרוג את הגיפ
אם זה ראשים תתחיל לחפש מנוע כי זה עלול לצאת יותר זול בסוף התהליך וגם ככה לוקח הרבה זמן למצוא כזה אצל יבואנים בארץ.
אני יודע מנסיון של אחרים שאתה כנראה צודק והאמת שאני מתקשה להבין מדוע.
איפה התסבוכת בשיפוץ ראשי מנוע שזה עולה כל כך הרבה?
טוב תודה.
אקח אותו למוסך ונראה איך יתקדם.
קח אותו למוסך שמכיר את הרכב..
sent from my WJ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
קח אותו למוסך שמכיר את הרכב..
sent from my WJ
זה נכון לכל רכב, אחרת אתה שפן ניסיונות.
לא. עזוב...
קח אותו למוסך שלך אחרת זה לא יהיה מעניין.
נראה לי שלנו יותר חבל ממך על הכסף שלך.
אתה תמיד מיישם חצאי המלצות. החצי שנח לך ומוותר על החצי החשוב.
ככה היה גם בשמנים.
ומה שיפה שאתה לא מוותר על המוסך הבלתי מקצועי שלך בשום אופן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני יודע מנסיון של אחרים שאתה כנראה צודק והאמת שאני מתקשה להבין מדוע.
איפה התסבוכת בשיפוץ ראשי מנוע שזה עולה כל כך הרבה?
הראשים עצמם לא שונים מדי מראשים אחרים, הפירוק שלהם מהאוטו וההרכבה אליו חזרה הם הבעיה העיקרית.
הפירוק הזה סזיפי, ארוך, וכולל פירוק של חצי מתא המנוע כולל את הטיימינג החסית לא פשוט של המנוע הזה (קמשאפט על כל ראש), עם גישה כמעט בלתי אפשרית לברגי סעפות הפליטה כשהראשים על המנוע.
כדי לתת מושג על מורכבות העבודה - בפועל, להוציא את המנוע מהרכב ולעבוד עליו בחוץ יהיה יעיל יותר למכונאי וקצר יותר בזמן אבל זה בהחלט אפשרי גם על הרכב.
כל התהליך הזה לוקח לפחות כמה ימים ומכלה המון זמן ומשאבים מהמוסך, לכן המחירים גבוהים במקרה הזה.
אני ממש מקווה שזה לא יגיע לזה אבל במקרה וכן, גם ככה אני צריך לעשות טיימינג מתישהו. אני יודע שזו קריעת ים תחת אבל בכל מנוע שלא אביא, לא תהיה לי ברירה אלא לעשות את זה.
בנתיים, בניגוד לנבואות השחור שלכם, עוד לא ראיתי שום אינדיקציה לכך שיש נזק לראש מנוע או פריצת אטם. מחר אני אביא ציוד בדיקת לחץ למערכת המים ופקק חדש לרדיאטור.
אם זה לא יעזור (ובהנחה שאין נזילה והמערכצ מחזיקה לחץ) אז השלב הבא הוא לפרק את הטרמוסטט החדש ולבדוק שהוא תקין, אם הוא תקין אז לשים את הישן. אם אחרי כל זה עדיין תהיה לי בעיית התחממות, אז הרכב יגרר למוסך ותבוע דיאגנוסטיקה יסודית ועמוקה יותר.
הולכים מהקל אל הכבד. אני לא הולך לגרור את הרכב ישר למוסך כשיכול להיות שכל הבעיה היא בתרמוסטט או פקק תקול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אני ממש מקווה שזה לא יגיע לזה אבל במקרה וכן, גם ככה אני צריך לעשות טיימינג מתישהו. אני יודע שזו קריעת ים תחת אבל בכל מנוע שלא אביא, לא תהיה לי ברירה אלא לעשות את זה.
זה לא מדוייק. אם בספר רכב כתוב שעושים טיימינג ב150 (סתם דוגמה) והבאת מנוע עם 40 אלף מייל למשל, אין לך שום סיבה לעשות טיימינג אלא אם בא לך לשרוף כסף.
אחרי שזה נאמר, סט טיימינג ממש לא זול למנוע הזה, כך שבשקלול המצטבר אם תוסיף את העלות של סט כזה לעבודת ראשים סביר מאוד להניח שיהיה עדיף מנוע מיבוא עם ק"מ יחסית נמוך.
כל זאת, במידה כמובן ותצטרך אחרי שתסיים לבדוק. מקווה בשבילך שלא.
בהנחה שאמצא מנוע עם 40 אלף מייל. מה הסיכוי לרכב בן 16 למצוא כזה מנוע? כי אני גם לא יכול לשים מנוע אחר. דגם שונה בין 1999-2002 ו2003-2004
מנוע חדש ערום לרכב כזה צריך לעלות אם אני לא טועה כ 15 לפני עבודה.
אם טיגנת מנוע עד מודיעין קבל המלצה חמה לגרירה למוסך.
זה ממילא חינם מהביטוח.
אתה חותך פינות ובדיוק פה אתה חוטף
לא אמרתי שטיגנתי מנוע -עד- מודיעין. אמרתי שבמודיעין החום הגיע למקסימום ואז עצרתי. בנסיעה חזרה אחרי שמלאתי מים החום היה גבוה אבל לא מקסימום.
איזה מזל.. כמעט קניתי לגמד שלי WJ... היו שניים על הפרק, בסביבות 100K מייל כ"א.
נשמע לי שכבר עדיף הדיסקברי, עם החומר במים:(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לא אמרתי שטיגנתי מנוע -עד- מודיעין. אמרתי שבמודיעין החום הגיע למקסימום ואז עצרתי.
.
תסביר בבקשה מה זה מקסימום,
אדום או לא?
האוטו נוטה להתחמם עם סיכוי סביר לרתוח, גרירה לא עולה כסף.
למה אתה בכלל שוקל לקחת סיכון של למעלה מ 20 ולנסוע איתו?
ברנרד, בארהב לא היית מוצא מכונאי כמו של מיכה... אולי מקסיקני בדרום מערב
האוטו מצויין אבל אם מחליפים נוזל קירור בלי לנקז אוויר ושמים טרמוסטט שלא בדקו בספר אם הוא בערך הנכון אז הכול יכול לקרות. במיוחד קטסטרופות
סליחה? קניתי טרמוסטט מיאנוביץ. אם הוא מכר לי משהו שלא מתאים אז מאיפה אני אמור לדעת? היה רשום על האריזה שזה לwj. אולי רצית שאקח אותו למעבדה שיבצעו אנלזיית חומרים ?
הרכבהיה על האדום כמה דקות.