יכולת השטח האמיתית של כלים "רכים" בינוניים-גדולים?
הי,
אנחנו מאד אוהבים לטייל, כולל קמפינג, ואני רוצה לתת לזה מענה בהחלפת הרכב המתקרבת. אני מתלבט האם יכולת השטח של קרוסאוברים 4X4 בגודל בינוני פלוס תספיק לצרכי הטיול שלי? נדמה לי שכלים יותר מתאימים לשטח כמו לנד קרוזר ופאג'רו דורשים יותר מדי פשרות בחיי יומיום. כרגע אני מתמקד בעיקר בקיה סורנטו 4X4 דיזל וטויוטה אבלון דגם 4X4 (יבוא מקביל של אלבר). מדובר ברכב חדש מהיבואן.
אין לי כוונה להיכנס לשטח "אמיתי" אלא לנסוע על שבילים או דרכי עפר שמוגדרים עבירות קלה. האתגרים העיקריים בורות וחריצים. בחורף אולי שלולית וקצת בוץ מהסוג הלא התובעני. דוגמאות? הדרך לאורך נחל אלכסנדר בשמורה, הקטע הקל של דרך בורמה (ממצפה הראל), הדרך לעין סהרונים, נחל כסלון, ממנזר לטרון לאשתואל, הקטע הקל לנחל זויתן ועוד ועוד. רבים יגידו שלזה מספיקה כל מכונית ועובדה שהגעתי לשם בעצמי עם מכוניות 2X4 נמוכות ויצאתי בשלום אבל לא פעם אני רואה בדרכים כאלה בורות עמוקים וכתמי שמן שמרמזים שכאן סיימה את הטיול מכונית לא מתאימה.
אשמח לדעתכם המלומדת.
תגובה: יכולת השטח האמיתית של כלים "רכים" בינוניים-גדולים?
את הדרכים שאתה מתאר כל רכב עם מרווח גחון סביר יעבור בקלות.
שים לב שלא כל רכב גדול הוא בהכרח בעל מרווח גחון מרשים.
מידע נוסף לגבי הדרישות מהרכב:
1. כמה אתם רוצים להשקיע?
תשובה: גמיש. בין 250K ל- 350K. יש אפשרות גם לעלות במידת הצורך אבל נראה לי מוגזם.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע?
תשובה: יומיומי
3. מי נוהג בו?
תשובה: רק אני. ניסיון נהיגה של 30 שנה, כולל בעבר הרחוק ניסיון בנהיגת שטח קשה.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות?
תשובה: משפחה של 5 + ציוד קמפינג.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה?
תשובה: 25K-30K
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'.
תשובה: עדיפות לרכב עם התנהגות כביש סבירה, מנוע שקט ותאוצה סבירה. למשל בפאג'רו הפריע לי רעש המנוע ובלנד קרוזר מנוע על גבול העצל.
כמו כן חשוב לי לציין שאינני אוהב להחליף הרבה מכוניות כך שאני מקווה לשירות של כ-10 שנים מהרכב.
קח נסיעת מבחן ברקסטון.
לגבי עשר שנים כפול 30k ק״מ בשנה...
כבר לא עושים מכוניות כאלה.
מניסיוני האישי, תשקול גם פורד אקספלורר 4x4. מרווח, חזק ועומד בכבוד בהגדרות שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מניסיוני האישי, תשקול גם פורד אקספלורר 4x4. מרווח, חזק ועומד בכבוד בהגדרות שלך.
המון כסף בדלק...
מלבד זאת, מהלך מתלים אפסי ומרווח גחון קטן (יחסית לאורך..) אבל TC, שלא עוצר בשום מקום...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
המון כסף בדלק...
מלבד זאת, מהלך מתלים אפסי ומרווח גחון קטן (יחסית לאורך..) אבל TC, שלא עוצר בשום מקום...
ברנרד, הבחור מחפש רכב לכביש עם יכולת נסיעה בשבילים....
אשתי נוהגת על אקספלורר ומרוצה עד הגג.
גם האמינות של הרכב מפתיעה לטובה (לפי קצין הרכב בחברה של אשתי, 0 תקלות ב 3.5 שנים בכל 10 הרכבים שברשותם).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
המון כסף בדלק...
מעניין למה היבואן לא מייבא את הדגם 2000 טורבו החסכוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ברנרד, הבחור מחפש רכב לכביש עם יכולת נסיעה בשבילים....
אשתי נוהגת על אקספלורר ומרוצה עד הגג.
גם האמינות של הרכב מפתיעה לטובה (לפי קצין הרכב בחברה של אשתי, 0 תקלות ב 3.5 שנים בכל 10 הרכבים שברשותם).
אותי לא צריך לשכנע..
היה לי 6 שנים (יכולתי להחליף אחרי 3.5 לא על חשבוני - על חשבון בועז:)... לא רצינו!) בלי שום תקלה (אפילו המתלה הקדמי לא נשבר:rolleyes:).
אני על הריינג' ו-SHMBO על הפורד.
מידי פעם (הרבה פעמים, כשהריינג' מושבת), היינו מטיילים עם הפורד.
לא רק שבילים ופיקניקים.
חרשנו את כל ההרים מסביב לאילת (עוד לפני שסגרו את הכביש ההוא) - המון דרדרת ומדרגות וה-TC הפתיע אותי. מאוד!!!. היה לי סירטון שצילמנו אותו עולה עקב בצד אגודל, בדרדרת... גז קבוע וה-TC פשוט כאילו שט על ה"אי אחיזה" בשיפוע ממש גדול... לא פחות ממדהים (נדמה לי שזו מערכת דומה לזו של הדיסקברי 3, שפורד גנבו, כשהיו הבעלים לרגע..).
היינו גם ברמת הגולן, עם כל הבזלת והבולדרים - שם הוא גרד המון... אבל לא נעצר לרגע.
ופעם אחת גם נתקעתי על אבן בגובה של פחות ממדרכה, ליד מתן בגשם - נתקעה בקורת השילדה, לפני הגלגל השמאלי האחורי... לא הצלחתי להוריד במשך חצי שעה (הג'ק היה נמוך מידי - איפה ההיי-ליפט כשצריך אותו)..
אחלה אוטו.
אחלה עבירות (TC).
שתיין דלק רציני.
נמוך במקור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
מעניין למה היבואן לא מייבא את הדגם 2000 טורבו החסכוני.
אני התכוונתי לדגם הקודם...
הדגם הנוכחי שונה לחלוטין.
זה, הנוכחי, רק לשבילים... ודווקא יותר נוח מהקודם, מבחינת כיוונון המתלים..
שאלה ל Bernard ו- nirs על אקספלורר
האם יש אפשרות להחליף את המתלים באקספלורר למשהו קצת יותר גבוה (אינץ אחד יספיק לדעתי) ובעיקר פחות מתנדנד? בסדנאות השיפורים בארץ מתעסקים בכלל עם האקספלורר?
תגובה: שאלה ל Bernard ו- nirs על אקספלורר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gabs
האם יש אפשרות להחליף את המתלים באקספלורר למשהו קצת יותר גבוה (אינץ אחד יספיק לדעתי) ובעיקר פחות מתנדנד? בסדנאות השיפורים בארץ מתעסקים בכלל עם האקספלורר?
יש ספייסרים באיביי - זול מאוד.
אפשר יותר מאינץ' - הייתי מתקין "2.5 מלפנים ו"3 מאחור .
הם קוראים לזה "יישור"- leveling kit ומשום מה, הספייסר האחורי בקיט (ק+א), נמוך/קצר באינץ' מהקדמי.
הרכבה פשוטה ביותר - שלושה ברגים למעלה + אחד למטה, בכל בולם ו... זהו.
אין שינויי במהלך, כמובן, אבל בגובה יש הבדל משמעותי ביותר.
לי, באקספדישן- קיט זהה, עלה כ-$150. הברגים היו חלודים (מלח) ולקח לי הרבה זמן. ברגיל, שעה עבודה, באיזי, וגמרת הכל.
תגובה: שאלה ל Bernard ו- nirs על אקספלורר
הנה דוגמא..
http://www.ebay.com/itm/Front-3-REAR...BWFdOQ&vxp=mtr
הייתי לוקח קדמי ואחורי באותה מידה או אחורי גבוה יותר... לא כמו שהם מוכרים.