http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4784297,00.html
האם טוב ליהודים?
לפי התנהלות בעלי מכשירי תנועה, והנהלת תע"ר, שנראית הזוייה לחלוטין בכל מה שקשור ל(אי) קידום המותג Jeep - יותר גרוע לא יכול להיות.
ויותר טוב?
Printable View
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4784297,00.html
האם טוב ליהודים?
לפי התנהלות בעלי מכשירי תנועה, והנהלת תע"ר, שנראית הזוייה לחלוטין בכל מה שקשור ל(אי) קידום המותג Jeep - יותר גרוע לא יכול להיות.
ויותר טוב?
מה כבר יכול להעשות שיבוא לטובתנו...?
את תע"ר אף אחד לא מעניין, אין פה שוק, רק הצבא מתעסק איתו.
אין מה לצפות להוזלת מחירים. במקרה הטוב המוסכים החדשים לא יעשו נזקים לרכבים עד שילמדו אותם.
תע"ר היא יצרן מקומי שלא קשור לשום יבואן ברמת הזיכיונות.
תע"ר בבעלות אותו בעלים של מכשירי תנועה וכך זה ישאר, אין קשר בין הבעלויות האלו לעובדה שהזכיינות המקומית על מותגי ג'יפ דודג' וקרייזלר עוברת לידיים אחרות.
אבל תע"ר "מייצר" כלי רכב שערכות ההרכבה שלהם מגיעות מקרייזלר.
ודודג'?
דודג' זה מותג של קרייזלר. גם ג'יפ. גם ראם. הכל של קרייזלר.
זה הופך את סמל"ת לבעלת הזכיון על מספר המותגים הרב ביותר בשוק הישראלי. סיפור לא פשוט.
... גם מספר המותגים המחורבנים הגדול ביותר...[emoji48]
המצב כיום הוא שג'יפ תקוע במכשירי תנועה, שמסרבים באופן הזוי לייצר שוק אפטר-מרקט מקומי משגשג למותג השטח הנחשק ביותר, והאחרון שמייצר רכבי שטח טהורים. עד שאנחנו מקללים את הקבעונות של משרד התחבורה, גם היבואן מצידו לא מעוניין - ממש כך - לעזור לעצמו למכור יותר ולייצר באז, שלא לומר לעזור לנו. אם היה רוצה, היה מביא ומאשר את כל ליין השיפורים של מופר למשל וזה היה סולל את הדרך, אני מאמין, גם ליתר מותגי השטח מול הרשויות. ובכלל היה יכול להיות פה שמייח.
אשר לתע"ר, מעל שער הכניסה למפעל מוטבע המותג Jeep בענק. אלא מה? הסופות 4 הם כמו קוץ בישבן מבחינתם, ואם היו יכולים היו מייצרים רק ארגזים למשאיות וצפרדעי זבל. סיוע לקהילת הג'יפאים זה אבי אבות הטומאה מבחינת הנהלת המפעל, וזה היצרן היחיד בארץ (תלינו תקוות, עלינו לנצרת, הבנו עם מי יש עסק).
שמועה מספרת שקרייזלר רצו להשקיע הרבה $$ במפעל ג'יפ מקומי במקום זה שנסגר במצרים, ואנשים חכמים דחו את ההצעה על הסף. אני לא ממש מעורה בפרטים, אבל איך שלא נהפוך את הקובייה - מישהו פה לא מעוניין לפתח את המותג.
אז אולי יבואן אחר יביא רוח אחרת, אולי ירצה לרענן את המותג ולמנף את האקו-סיסטם האדיר שלו לטובת מכירות, אולי סופסוף מישהו יגאל אותו ואותנו.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
סיפור העברת הזכיון לסמל"ת מתבשל כבר הרבה זמן. יש שאומרים שאפילו במשך שנים.
אבל שימו לב כמה מותגים מכשירי תנועה איבדו.
רק לפני כמה חודשים הם העבירו את פורשה ליבואן אחר.
הם נשארים עכשיו רק עם סוזוקי.
קרא בכתבה. 3 שנים.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
http://m.globes.co.il/news/m/article...did=1001113238
מכשירי תנועה הזניחו את קרייזלר לטובת סוזוקי(הטרנד החדש).
לדעתי ייצא רק טוב, כבר אומרים שמתכוונים לייבא דגמים חדשים שעד כה לא יובאו, נראה.
אולי זאת הזדמנות של בעלי ה jeep לפנות ליבואן החדש ולבקש יפה שיכניס גם את מופר לרשימת הייבוא והאישור שלו בארץ...
הכתובת היתה על הקיר מיום שפיאט רכשו את קרייזלר, וכמו בכל העולם - כנראה שדרשו ייעול גם אצל הדילרים ולא רק ברמה הגלובלית.
טוב? רע? קשה לומר. מה שבטוח שבמכשירי תנועה לא ישמחו.. או שאולי כן, תלוי כמה משלמים להם על הזכיון..
אסף.
באמת אין לי מושג..
סמל"ת, יאמר לזכותם, השקיעו במותג סובארו לא מעט מאז שקיבלו אותו, כולל מדיניות תמחור שונה וטובה ללקוחות.
מצד שני, אם מותגי קרייזלר ייתפסו אצלם כיוקרתיים ולא עממיים, אולי זה לא יהיה המצב.
אסף.
מי הזיז את הגבינה שלי...
אולי גם החלודה תעלם
2006 TLC 100 IL
אם סמל"ת יעשו בג'יפ מה שהם עשו בסובארו, זה יהיה נפלא. לא פחות.
מההתרשמות שלי כמדיניות סמל״ת פונה לבלוטות החשק מנסה להיות תחרותית בתימחור וחשוב מכל קשובה ללקוחות ומעניקה חווית לקוח נעימה הן ברכישה הן בשירות בהמשך והן במועדוני הלקחות.
ראו כיצד הם מקדמים ומוכרים את הפיאט את האלפא רומיאו את האבארת וכו׳
אם ישכילו לעשות זאת למותג jeep שהוא המוהיקני האחרון ברכבי השטח הקשוחים ועם קבל מעריצים ושוק אפטר מרקט מטורף אז זה יכול להיות סיפור הצלחה מטורף שגם הם וגם אנו כחובבי השטח נרוויח ממנו.
תכלס יותר גרוע מהמצב כיום לא יכול להיות.