רציתי לשאול אם העניין של הריתוך צריך להיות ממש מקצועי ומדוייק....ועם כן אז בנושא הכסף בערך כמה עולה לבנות שילדת באגי או קארטיניג מהפשוטות ...כמה עולה הברזלים ובכלל הריתוך עצמו????
תודה רמי!
Printable View
רציתי לשאול אם העניין של הריתוך צריך להיות ממש מקצועי ומדוייק....ועם כן אז בנושא הכסף בערך כמה עולה לבנות שילדת באגי או קארטיניג מהפשוטות ...כמה עולה הברזלים ובכלל הריתוך עצמו????
תודה רמי!
רמי,
תראה השאלה שלך קצת מבלבלת ומבולבלת.
נתחיל מההתחלה, קודם כל אני מבין שאתה מעוניין לבנות באגי/קארטינג:
א. האם אתה מעוניין לבנות לבדך ללא כל עזרה מקצועית? (יש לך רתכת? מעוניין לקנות אחת? את הריתוכים תשאיר לבעל מקצוע? העלות פה נע בטווח די גבוהה כמו שאתה שם לב).
ב. ברזלים- תלוי מה אתה מחפש- סוג פרופיל, עובי, גודל, סוג החומר וכו'... (ברזלים נמכרים לפי מידות שונות וחתכים שונים, כל מידה/חתך שונה בעלותה מהאחרת) בנוסף קח בחשבון שבחירתך תהיה צריכה להיות נבונה מכיוון שלרוב הברזלים נמכרים בצורת פרופיל באורך של 6m.
ג.בקשר לריתוך, עוד פעם כמו א'... (בכמה אלקטרודות תשתמש, בסוג, אם תלך למסגר מקצועי כמה הוא יקח עבור העבודה בלבד- חוץ מזה שקשה לי להאמין שתמצא מסגר שיבנה לך שילדה שכזאת, אם תבנה לבד עלות הרתכת, מסיכה וכו'...)
אני ממליץ לך בחום קודם כל ללמוד מעט את הנושא, דבר כמו שילדה לדוגמא, לא הייתי מתעסק איתו מכיוון שהוא מחזיק את כל הרכב והוא מהחלקים הכי חשובים ברכב מבחינת בטיחות, וכמובן שגם קשת ההתפכות לא חשובה פחות, על שני הדברים הללו להיות בנויים בצורה הכי טובה שאפשר ולא לחסוך.
בנוסף אני ממליץ לך לערוך חיפושים באתר ולקרוא קצת חומר על באגים שונים (תנסה בפורום הבונים- תמצא גם לא מעט קישורים לאתרים שונים).
בהצלחה.
אני אנסה לענות לך בכלליות.
החוזק של הריתוכים זה מה שיפריד בין נסיעה כיפית וטובה על הבאגי שתבנה ובין התרסקות והתפרקות של הרכב.
במילים אחרות, תרתך חרא וזה יחזיק עד המהמורה הראשונה שתנסה לעבור ואז הרכב יתפרק.
לנושא הדיוק. דמיין לך רכב שפגע במשהו והתעקמה לו השלדה .... מה עושים עם כזה רכב ?
שוב, החיים שלך יהיו תלויים באיכות של הרכב שתבנה.
תחשוב על זה שכבר לא מעט נהרגו בהתהפכויות והתרסקויות....
לגבי מחירים, תלוי מאוד. פרופיל של 40X40X600X2.5 שזה ניראה לי המינימום האפשרי לשלדה הכי מאפנה .... עולה בערך 80 שקל בסביבה שלי. כמה כאלו תצטרך ? ... תלוי בתיכנון שלך.
הריתוך עצמו לא עולה כסף אבל אלקטרודות עולות, רתכת עולה, חשמל עולה, מסכה עולה .. וכן הלאה....
תנסה לבצע חיפוש בפורום יש המון מידע לגבי בניית רכב ראשונית על ידי חובבים.
בהצלחה !
:D
בקשר למחירים
פרופיל של 40X40X600X2.5 שזה ניראה לי המינימום האפשרי לשלדה הכי מאפנה .... עולה בערך 80 שקל
אתה יכול אולי להמחיש לי את זה בתמונה של קארט/באגי שכזה....בערך מה גודלו ....ונתקדם.......
תודה רבה לעוזרים
רמי
:)
צא לחדר מדרגות ותסתכל על המעקה ...
4 ס"מ רוחב
4 ס"מ עובי
6 מטר אורך
2.5 מ"מ עובי דופן.
במחשבה שניה זה אולי אפילו דק מידי ? .. יתקנו אותי המומחים.
יוכל להתקדם....
פרופיל של 40X40X600X2.5 שזה ניראה לי המינימום האפשרי לשלדה הכי מאפנה .... עולה בערך 80 שקל
המידות שהוא אמר לי זה המידות של כל הברזלים שדרושים לבניית השילדה עצמה ???
תמונות בקשה
בתודה רמי
:)
רמי שלום
באיזה גודל של רכב אתה מדבר?
סוג מנוע ו/או שילדה ?
דרישות מהביצועים?
גדול גלגל ?
עבירות או מהירות ?
באגי בגודל חיפושית בערך שנבנה כולו מצנרת (כולל השילדה) דורש בערך 60 מטר של צינור שזה עשרה מוטות של 6 מטר כמו שדיברתם עליהם.
הפרופיל שדיברתם עליו אולי מתאים לרצפה אבל לא לבניית כל הבאגי.
פה אתה זקוק לצנרת (פרופיל עגול) ללא תפר וכולל כיפופים שדורשים גם מכונה מיוחדת (מכופפת צינורות)
צינור 1.25" סקדיול 40 עולה 18 ש"ח למטר
כיפופים זה דבר די יקר ודורש מיומנות רבה ולא לכל מסגריה יש מכופף.
כאשר תגדיר מה אתה רוצה - אוכל לעזור לך בתמחור ואולי אפילו בבנייה וייצור של הבאגי או השילדה.
בהצלחה ארנון
360 (יש לך שם?)
קרא את המעקב אחרי הפרויקט של אמנון:
http://jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=10315
יש שם גם קישורים לדיונים קודמים. תעבור בכלל על הפורום הזה, פורום הבונים, אחורה, יש דיונים מעניינים כל הזמן, כולל דיונים על יסודות הריתוך, המלצות על מקומות לקנות ציוד, ספרים ועוד.
שלום
אני גם רוצה לקנות רתכת ולהפסיק להיות תלוי בחברים/מסגרים לעבודות בבאגי ובכלל.
לאחר קריאת דיון זה:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...03&start=0
הבתי שהרתכת VALEX220 או VALEX240 תתאים לי!
השאלה שלי היא נכון להיות המחיר עדיין עומד על 400 שקל ולא השתנה?
אמרו שאפשר למצוא בכל חנות קנה ובנה האם באייס והום סנטר המחיר שווה?
האם שווה להשקיע ב240?
תודה מראש
איפה אתה גר ? אני יכול להמליץ לך על חנות שראיתי את ה240 ב650 שקל מה שראיתי בהום סנטר ב800 שקל... ואני חושב שה240 לא מגיע עם כבלים..
אזור הדרום...
קרוב יותר לשדרות,אשקלון ,באר שבע.
אני לא רוצה כרגע להתחיל להתעסק עם כבלים וכאלה אני כרגע מעוניין בערכה שלמה סטנדרטית אחר כך אם אזדקק ( ואני מאמין שכן ) כבר אני יחשוב לכיוון לרתכות טובות הרבה יותר!
תודה רבה!
מצטער אבל החנות מאזור הצפון.. אבל אתה יכול להזמין http://images.google.co.il/imgres?im...lr%3D%26sa%3DN
סליחה טעיתי בקישור... http://www.webshops.co.il/future/pro...product_kod=46 גם חיפוש בגוגל ימצא הרבה קישורים .
יש פה בפורום איזה חמור אחד (נדמה לי שהוא אפילו מנהל..) בעל רתכת כזו, והריתוכים שהוא מוציא איתה הם מהטובים שראיתי בהשוואה לבעלי מקצוע (פבריקטורים).ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
טוב, זה כי הוא פדנט ועקשן, אבל על הריתוכים אין מה לדבר.
מה שאני מנסה להגיד זה שגם עם רתכת כזו פשוטה אפשר להגיע ליכולות מאוד גבוהות ומספקות, והרבה לפני שקונים רתכת יקרה צריך לדעת לרתך טוב עם כזו פשוטה.
זה גם יותר משתלם בדר"כ..
המחיר שלהם בכלל לא משהו.....או שזה בגלל כל הציוד הנלווה?
בכל מקרה אני לא מעוניין אני מעוניין ברתכת והכבלים זהו!
אני חוזר ושואל האם המחיר הוא באמת 400 ש"ח??
אתה צודק בגלל זה אני מעוניין ברתכת הזאת אבל הבנתי שיש בעיה של טווח עבודה וחימום יתר אחרי מאמץ ולכן אי אפשר לעבוד הרבה ברצף.
זוהי הבעיה העיקרית!
אגב אני יודע לרתך אמנם עדיין לא ריתכתי הרבה בכלל אבל יש בסיס!
הסוגיה של רתכות למסגרים חובבים היא מאוד פשוטה, ניר. נתחיל ממה שאתה לא צריך:
לא CO2, לא אראגון, לא TIG... לא משהו כזה.
מה כן האפשרויות? אלקטרונית או חשמלית. אלקטרונית טובה יותר מהחשמלית מכל בחינה, חשמלית זולה הרבה יותר. מה לקנות? מה שידך משגת. אם אתה יכול להרשות לעצמך אלקטרונית משומשת (או אפילו חדשה, מה טוב) לך על זה. יקח הרבה זמן עד שהחשמליות הפשוטות יגבילו אותך (אם בכלל), אבל זה אפשרי שזה יקרה. עם אלקטרונית פשוט אין את האופציה הזו.
סלחו לי על השאלות הרבות אך אני מעוניין לדעת מהם ההבדלים התאורטים והמעשיים בין הרתכות.
אלקטרונית מספקת הספק גבוהה יותר מחשמלית באותו סדר גודל?
טווח העבודה הוא גדול משמעותית באלקטרונית?
אשמח לדעת יותר לעומק!
אני יותר בכיוון של מכונאות ופחות חשמל אז בלי הסברי גאונות למיניהם!
KD2 -
תמשיך בבקשה את השרשור שאליו קישרת, כי הוא בדיוק בנושא הזה, מי שמעוניין להרחיב - בבקשה, אבל שם ---- זה השרשור המדובר:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/vie...03&start=0
יש רק דבר אחד להרחיב, איפה קונים רתכת בזול?
בטח שלא בהום סנטר, כי במקרה עברתי שם לפני כמה ימים והמגוון על הפנים- רתכת אחת שעולה 800 שקל, כפול ממה שאמרתם שעולה רתכת למתחילים