מצב טעינת המצבר כפונקציה של המתח
יש הרבה צרכנים, כמו ממירי מתח ומקררים, שמכבים את עצמם כאשר מתח המצבר יורד מתחת סף מסויים כדי למנוע את התרוקנות המצבר ולאפשר להניע את הרכב בבוקר, בהרבה הצרכנים שראיתי הסף מוגדר ל 10.5 וולט.
בדקתי ברשת מצאתי כמה מאמרים וכמה גרפים שמראים התפרקות של מצבר עופרת חומצה וכולם מראים גרפים דומים, למשל זה:
http://www.arttec.net/Solar_Mower/4_...20Charging.pdf
למי שאין חשק לקרוא את כל המאמר יכול לקפוץ לגרף בעמוד האחרון שמראה את מתח המצבר בטמפרטורה של 25 מעלות צלסיוס בתלות בזרם הפריקה.
לפי הגרף ניתן לראות שמתח המצבר יורד מתחת ל 10.5 וולט רק בזרמים גבוהים מעל C/5, במצבר 80 אמפר שעות בזרם פריקה של 16 אמפר.
בדקתי אצלי באוטו וההתנהגות הייתה לפי הגרף, מתח של 12.75 וולט בלי צרכנים וכאשר הדלקתי אורות המתח ירד ל 12.5 וולט.
לפי זה, אם משאירים מקרר שצורך כ 4 אמפר, שהם בערך C/20, ורוצים שהמצבר לא יתרוקן ליותר מ 50% מהקיבול צריך לקבוע את הסף ל 12.25 וולט ולא 10.5 ובכל מקרה לא פחות מ 11.5 שאז המצבר פרוק לגמרי.
איפה אני טועה?
או שאולי מי שמחכה שהמצבר יתפרק ל 10.5 (או 11.5) וולט לא יוכל להניע?
אני מודע לזה שכניראה הגרף הוא עבור מצבר פריקה עמוקה אבל בזרמים נמוכים לא צריך להיות הבדל משמעותי בין המצברים.
אתה לא טועה. חפש בהיסטוריה באתר.
חנן כבר הסביר את זה
ויש גם את הכתבה המצויינת הזו של אסף
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
וגם שם יש נגיעה בזה
תגובה: מצב טעינת המצבר כפונקציה של המתח
לא קראתי את המאמר.
מנסיון, המקרר אצלי מכוון להתנתק ב 11.4 וולט. הוא מחובר למצבר חומצה רגיל ישן נושן.
בנתיים, לא נתקלתי בבעיות התנעה בבקרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לפי זה, אם משאירים מקרר שצורך כ 4 אמפר, שהם בערך C/20, ורוצים שהמצבר לא יתרוקן ליותר מ 50% מהקיבול צריך לקבוע את הסף ל 12.25 וולט ולא 10.5 ובכל מקרה לא פחות מ 11.5 שאז המצבר פרוק לגמרי.
אצלי המקרר מכוון מהיצרן לניתוק ב-11.8V
הטבלה הזו משקפת את מה שאתה אומר?
אם אני זוכר היטב את ההסבר של חנן (שאינני מוצא בשלוף) אז פחות מ 80 אחוז מסוכן למצבר.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2e6e1e89e9.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אצלי המקרר מכוון מהיצרן לניתוק ב-11.8V
עכשיו זה מסתדר לי, היצרן הניח שיש מפל מתח של כ 0.5 וולט על הקווים ולכן מתח המצבר הוא 12.3 וולט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גם אני חיפשתי ולא מצאתי את ההסבר אבל כן קראתי את המאמר,
נדמה לי שקראתי פעם באיזה מקום שאפשר לפרוק מצבר של רכב עד 50% מהקיבול בלי לגרום לנזק משמעותי.
מדדתי אצלי באוטו הפרש של 0.6 וולט בין המתח שנמדד עך הדקי המצבר לבין המדידה של המקרר,
אני אכוון את המקרר להפסיק ב 11.9V ואם הוא יצליח לעבוד כל הלילה זה יהיה מצויין.
לפי החישוב זה לא אמור להספיק, בחמישי בבוקר אני אדע
צריך להבדיל בין נזקים ארוכי וקצרי טווח.
לטווח הקצר, פריקה של מתחת ל50 אחוז, יכולה לחסל בפעם אחת מצבר שכבר לא בשיא כוחו. מצבר חדש ישרוד את זה.
לטווח הארוך, פריקה של מתחת ל97 אחוז לפרקי זמן ממושכים מקצרת את תוחלת חיי המצבר. בגלל ההתקנות המקומיות הנפוצות שמעלות פי חמש ויותר את זרם הזליגה המקורי של הרכב, רובנו עוברים את הסף הזה כמעט בכל לילה ובטח בסופ"ש של מנוחה, ולכן אתם שומעים כאן הרבה על מצברים שאפילו לא מסיימים 18 חודשים ראשונים. זליגה אופיינית ברכב מקומי לאחר ההתקנות היא כ50-60 מיליאמפר.
לכן גם שירות ההתנעות בחניון ארוך הטווח בנתב"ג עובד שעות נוספות, לעומת עגלת המצברים בבונדד שמתמלאת בקורי עכביש, למרות שהרכבים עומדים בבונדד לפעמים מעל לשלושה חודשים. הזליגה ברכבים בבונדד עומדת על מיליאמפרים בודדים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אני אכוון את המקרר להפסיק ב 11.9V ואם הוא יצליח לעבוד כל הלילה זה יהיה מצויין.
על מצבר סטנדרטי, המקרר שלי מחזיק בלי בעיה לילה בלי להתנתק.
חנן, אם אפשר נסה בבקשה להפגיש את הנתונים עם הפרקטיקה.
אני כבר איבדתי את זה מעודף נתונים שלא אומרים לי הרבה.
על כמה וולט מומלץ לכוון את הניתוק בשימוש עם מקרר בטיולים בלי לקצר באופן משמעותי את המצבר?
( במדידה על הדקי המצבר בשביל להיות אבסולוטיים)
כשאתם מתארים את המערכות שלכם אתם חייב לכתוב כמה AH המצברים שלכם.
בועז, 12.2 נשמע לי בטוח מספיק, במצבר תקין, כדי להתניע בבוקר.
בנוסף, מה שopl רשם זה חשוב, כי מצברים 160 אמפר שעה אצלי, יוכלו להתניע במצבי קיצון נמוכים יותר לעומת רכב אחר עם 70 אמפר שעה. מצבר עייף לא ישרוד גם 20 אחוז פריקה, וכו'
תודה חנן.
אני מצרף את טבלת הניתוק של המקרר שלי המבוסס על מדחס דנפוס.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ca03b593a0.jpg
בהנחה של מפל מתח של כמעט חצי וולט אז המצב המחמיר ביותר ( הגבוה) עובד בערך בערכים שמלצת עליהם.
טולרנס מאוד נמוך. לדעתי שעות פעולה קצרות על מצבר עד הניתוק.
אני כיום עובד על מדיום
דילמה
כבר כתבתי כמה פעמים. אני כבר שנים פטור מהדילמה הזו. מכוון טמפ' קרה יותר מהנחוץ. המקרר מחובר למתח אחרי סוויץ'. המקרר "אוגר קור" במהלך היום והקור האגור הזה מספיק לכל הלילה, הטמפ' בממוצע בסדר גמור, המצברים זוכים לחיים ארוכים של קרוב לחמש שנים, והסיכון לאובדן יכולת התנעה לא קיים.
האמת שתכלס זה פתרון סביר. אני גם ככה על 2 מעלות וממילא מדובר על כשני לילות... מה כבר יקרה לאוכל
אם כבר מצבר וקור - יש למתקינים מבודד חום למצברים. בעת ההתקנה מלבישים סביב המצבר - מאריך את חייו.
אגב, הפתרון הבאמת נכון לדעתי הוא, מצבר פריקה עמוקה נפרד המזין את המקרר, התאורה, מטעני הטלפונים והבטריות של הדובי בלילה, ונטען בעצמו ממטען dc-dc שמחובר אחרי סוויץ׳.
אני עם אותה שיטה כמו חנן, ומוסיף קרחום אחד שמתקרר ביום בתא ההקפאה ועוזר בלילה כאשר המקרר מנותק ממתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אגב, הפתרון הבאמת נכון לדעתי הוא, מצבר פריקה עמוקה נפרד המזין את המקרר, התאורה, מטעני הטלפונים והבטריות של הדובי בלילה, ונטען בעצמו ממטען dc-dc שמחובר אחרי סוויץ׳.
זה אומנם הפיתרון הכמעט הכי נכון, רק תחבר את המטען ככה שיטען כשמתח המצבר הרגיל של האוטו הוא מעל 13.3 וולט ואתה מלך.
אבל זה סיפור של עוד מצבר ועוד מטען עם קצת לוגיקה וכל זה בשביל כמה לילות בודדים בשנה בשטח - לא בטוח ששווה את ההשקעה למרות שאצלי זה נמצא ב wish list
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
כשאתם מתארים את המערכות שלכם אתם חייב לכתוב כמה AH המצברים שלכם.
90AH