מחפשים פתרון סביר לבעיית הפנצ'רים הבלתי נגמרת בצמיגי חתך נמוך של דיסקו 4.
אחרי עוד טיול ועוד פנצ'רים בסיטואציות מביכות, עלה הרעיון לגבי ריינוטייר.
למישהו כאן יש ניסיון מעשי עם החומר?
יעזור להפחית פנצ'רים מצביטות דופן?
Printable View
מחפשים פתרון סביר לבעיית הפנצ'רים הבלתי נגמרת בצמיגי חתך נמוך של דיסקו 4.
אחרי עוד טיול ועוד פנצ'רים בסיטואציות מביכות, עלה הרעיון לגבי ריינוטייר.
למישהו כאן יש ניסיון מעשי עם החומר?
יעזור להפחית פנצ'רים מצביטות דופן?
נסעתי על צמיגי בי אף at מטופלים בריינו טייר 4 שנים ללא פנצ׳ר אחד. הצמיגים הוחלפו כיוון שהתייבשו.
החומר מיושם כך שמגן מפנצ׳רים בעיקר בסוליות. יש לו עובי כלשהו, אבל הוא לא מתוכנן להגן על הדפנות של הצמיג. כך גם בפירסומים שלהם.
פנצ'רים בשטח קורים בעיקר בדפנות.
במיוחד בצמיגי חתך נמוך.
רכב שטח הכי גיבור בעולם, על צמיגי חתך נמוך?... הוא לא רכב שטח בכלל.
נא לקחת את זה בחשבון כשבוחרים את הרכב הבא.
יעזור, בהחלט יעזור.
אבל זה לא פתרון מוחלט.
אסף.
תודה.
אין אשליה שאין תחליף לצמיג מתאים לשטח, והצמיג בחתך נמוך על ג'אנט 19 של דיסקו4 הוא בדיחה עצובה.
אין טיול בלי פנצ'ר אחד לפחות, ובסיטואציות מביכות שפרייבטים לא מכירים.
עד כדי כך.
אם זה יעזור, ולו בחלק מסוגי השטח, אז אולי זה שווה.
ניתן לבחור להחליט.
- - - Updated - - -
באיזו מידת צמיג?
בכל שבוע אני מוביל קבוצה של 5-12 רכבים בהדרכה או בטיול.
לצערנו, הרוב המוחלט של רכבי כביש-שטח מודרניים מתגלגל כיום על צמיגי חתך נמוך.
זה כמו לאנוס את רמבו לנעול נעלי בלט של בלרינה.
למעט המקרים הבאמת בודדים שבהם איזה ביש-מזל עלה ישר על בזנ"ט, כמעט ולא נתקלתי בפגיעה בסוליות בנסיעת שטח.
הרוב המוחלט של פנצ'רים בשטח הוא בדפנות.
צמיגים נצבטים, צמיגי חתך נמוך נצבטים הרבה יותר. הם רגישים ופגיעים להדהים. זה העניין העיקרי שמטריד אותי בטיולים הללו - בכמה פנצ'רים ייתקלו נהגי הגרנד-צ'רוקי/דיסקברי4/סוזוקי גרנד-ויטארה/סובארו XV וכו' וכו'... הם קורעים צמיגים כאילו היו פיסות ניר טואלט. אני לא יוצא איתם לשטח ללא ערכת תיקון פנצ'רים, כי כידוע הבעיה היא לא בפנצ'ר הראשון אלא בפנצ'ר השני...
בקרב בעלי רכבי השטח עם צמיגי שטח מלא ראויים, אנחנו מתווכחים לעתים איזה צמיג עדיף/עמיד וכו'. צמיגים עם שתי שכבות בדופן הם זולים יותר ומקוטלגים כ"ליגה ב'". אז סתם שתדעו - צמיגי חתך נמוך מאוד בכלי רכב יקרים כמו דיסקברי 4 ומרצדס ML הם בעלי שכבה אחת בלבד בדופן... רק אחת!..... וקריעת הדופן היא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי". ה"מתי" הזה מגיע מאוד מהר.
אז כבודו של הריינוטייר במקומו מונח. אבל אם הוא לא נותן תשובה ראויה לדפנות הנקרעות, מה הועילו חכמים?....
הוא מחזק את הדפנות, גם אם חלקית ולא לכל הגובה באותו עובי.
הקשחת הדופן היא גם מה שמונע חלק מהצביטות וזה חשוב.
אסף.
צריך גם לדעת לתחזק לחץ אויר נכון.
הורדת לחץ אויר בצמיג שטח מלא אינה זהה להורדה בצמיג כמו אלה המדוברים.
אלטרנטיבה - החלפת הצמיגים לייעודים לשטח או 50/50 לפחות, צריך להחליף גם גנט במקרה זה בשל היצע לא קיים בארצנו
אי אפשר להוריד בצמיגים האלו אויר..החתך כ״כ נמוך שאי נפח מספיק לתמוך את המשקל.
הורדת אויר עוד יותר מסכנת את הדופן.
לשם השוואה, על אותו משקל, בצמיג 31 אני מסוגל להוריד 40%-30-לחץ והצמיג רחוק מאד מפחיסות בעייתית.
ואי אפשר להחליף ג׳אנט בגלל המידה.
לגבי האויר - לזה גם אני מתכוון.
לגבי הגנט, אני יודע על דור3 שהחליפו תוך ירידה בקוטר גנט, האם דור 4 לא זהה?
אני לא מדבר על גנט 15 אלא מ19 ל17. הבעיה העיקרית זה הקליפר להבנתי.
לא, דיסקברי 4 לא זהה לדיסקברי 3.
בדיסקו 3 היה אפשר להרכיב חישוק 17' של ב.מ.וו בעל מעגל חלוקה זהה, מה שאיפשר צמיגים בחתך מעט גבוה יותר.
אבל קוטר צלחת הבלם ב-4 גדול יותר והקליפר לא מאפשר הרכבת חישוק יותר קטן מה-19' המקורי.
אגב, הקוטר כללי של הגלגל הוא 31' - אבל מתוך זה כמעט הכל זה ג'נט.
הצמיג נראה ומתנהג יותר כמו קליפה ולא כמו צמיג.
ובאמת - אסור להוריד אויר. אין מספיק אויר בתוך הצמיג על מנת לתמוך את משקל כלי הרכב הללו שחוצה בקלות את 2 הטון ריק. הדופן פשוט מתקפלת ואז היא נצבטת/נקרעת לעתים אחרי שניות ספורות.
אין לצמיגים כאלה מה לחפש מעבר לאספלט. זה יישמע כמו הגזמה, אבל אני מתעקש שלעתים אפילו שבילי קק"ל פשוטים הם סוג של הימור.
כל רכב שמצוייד בצמיגים כאלה הוא לא רכב שטח בכלל ואסור לנסוע איתו שלא על אספלט.
איך משפיע החומר על איזון הגלגל, רעידות וכד'.
בעבר נסעתי על רכב עם חומר לתיקון תקרים (ג'יפה/פאסט) באחד הגלגלים.
מעל 60-70 קמ"ש - סיוט.
מאז הס"ג בחובלים לא חויתי רעידות כאלו..
דורון לא יעזור כלום. שיחליף אוטו או שישאר בבית.
החומר של רינו טייר לדעתי יפתור חלקית את הבעיה, מכיוון שהוא יתפוס גם חלק מהדופן בייחוד אם הצמיג מאוד נמוך כמו בדיסקברי.
זה פתרון יחסית טוב, מה גם שניתן להעבירו לאחר מכן לצמיג אחר, זה חומר שניתן למיחזור.
עד כמה שאני יודע, לא מנסיוני האישי, זה לא משפיע על איכות החיים בנסיעה.
ניתן בגדול למלא גם בדופן, אבל לפי הסבר שקיבלתי, אין אישור ממשרד התחבורה לשים חומר על הדופן.
החומר של ריינו טייר מעולה, נסיעה של 4 שנים ללא פנצ"ר, הצמיגים עברו התעללות רצינית, הרבה פעמים מצאתי מסמרים וברגים בצמיגים, פשוט שלפתי אותם וזהו.
נמרוד