תגובה: סמוראי חדש כמה שאלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
שלום חברים לאחר הרבה מאוד חיפושים והרבה עזרה מחברי פורום נכבדים קניתי סמוראי שנת 98 פתוח :)
כרגע הסמוראי ביישור קו ראשוני במוסך נקווה שעד הסופש יחזור אלי לנסיעה ראשונה!
יש לי כמה שאלות בנושא.
1: האם אפשר להחליף את הספסל האחורי בשני כסאות כמו מקדימה?(והאם צריך לשנות ברשיון או שכל עוד מספר המקומות לא השתנה זהבסדר?)
אפשרי טכנית. עדיף לא לשאול שאלות קיטבג בקשר לרישיון. כל עוד אתה עונה על מה שרשום ברישיון אז מצבך טוב.
2: אני מעוניין להחליף את הכסאות מקדימה מכיוון שזה נמוך מידי ואני מרגיש כאילו אני נוסע בפרייבט במהלך החיפושים יצא לי לסוע ברכבים עם כסאות של מאזדה וכל מיני כאלה שאפשר לשנות גובה והרגיש הרבה יותר כמו ג'יפ. וגם שוב האם זה סיפור של לשנות ברשיון או פשוט לרכוש ולהחליף? (חשוב לי שהכל יהיה חוקי) ואם כן אשמח לעזרה איפה אפשר למצוא משהו סביר במחיר שפוי שיתאים ללא הנדסה מיותרת.
כסאות קדמיים ניתן להחליף ולא צריך לשנות כלום ברישוין. קח בחשבון שחשוב לעשות עבודה איכותית ועם מחשבה ולא סתם קומבינה, שלא תמצא את עצמך במקרה חירום עם כסא מנותק מהמרכב (כבר יצא לי לראות). כסאות שאני מכיר ששמו ברכב: סובארו, בלאנו, סוואנה, סונומה, מאזדה 3 וכו'.
3: האם אפשרי לחבר לסמוראי את האזעקה עם השלט רגש שמתריע שנוגעים ברכב?(ובכללי אשמח להמלצות מיגון כרגע יש מנעול הגה הזמנתי מחול מנעול דוושות יש גם שרשרות מאוד גדולה ומסיבית של האופנוע ומפסק חשמל ועוד מנעול שרשרת עם אזעקה וכן זה מסורבל אבל מעדיף להיות בטוח גם ככה הרכב משמש רק בסופשים אשמח לעוד הצעות)
אחד הדברים הטובים ברכב הזה הוא שהכל אפשרי. הוא כלכך פשוט ולא מתוחכם. אתה יכול לעשות הכל. באותה מידה זה גם די פשוט לגנבים לגנוב אותו. ברזלים זו הדרך הנכונה למגן, למרות שאני חושב שאם החליטו שרוצים את הרכב שלך - אז זה רק שאלה של זמן.
4: אם מישהו מכיר מקום בשרון אזור חדרה נתניה לתקן ברזנט חורף כמה תפרים ונקיון של החלקים השקופים אם אפשרי. וגם מחפש איפה אפשר להשיג כיסוי לגלגל רזרבה נקי חוץ מלהזמין מחול?
כיסוי לגלגל רזרבי תקנה את של ג'יפולוג. מקומות לתיקון ברזנט אני לא מכיר בשרון, יש אחד ברמת גן. בטוח גוגל יוכל לעזור לך.
תחשוב טוב אולי שווה לך לקנות ולהביא ברזנט בסטופ מארה"ב, סיפור של בערך 1500 שקל כולל הכל. אם אתה מחפש ברזנט קיץ אז יש לי למכירה.
5: וגם בגלל שאנחנו בעידן המכשירים הסלולארים האם תהיה בעיה להרכיב לסמוראי את הערכות של המצת +חיבורי יואסבי ודיבורית?
אין שום בעיה מבחינה טכנית. דיבורית אולי קצת קשה לי להאמין שתעבוד טוב בסמוראי פתוח, אני משתמש בדיבורית בלוטות' שיושבת על האוזן והיא עושה את העבודה.
זהו פחות או יותר אשמח לעזרה בנושא ואם יש לכם רעיונות לדברים נחמדים שאפשר לשפר פנימית כרגע אשמח לדעת אני מעוניין לעשות את הרוב לבד מה שאפשר כמובן :)
ושוב מודה לכל הפורום הזה על העזרה בבחירת הרכב !
כתבתי את ההתייחסות שלי באדום בגוף הציטוט.
בהצלחה!
תודה רבה.
יצא לי דווקא לראות הרבה כיסויים לסמוראי באיבי בסביבות ה600 ש"ח אבל אני לא יודע אם זה מתאים לי לרכב כי מה שיש כרגע הוא עם קליפסים טיק טק כאלה.
מבחינת הכיסוי קיץ קבלתי עם הרכב עדיין לא בדקתי מה מצבו.
ומבחינת הכיסאות אתה מכיר כיסא שאפשר לסדר לו גובה שמתאים לסמוראי 98? זה אומר שאני אוכל לפרק את הכסאות מקדימה ופשוט לשים את החדשים מבלי צורך בהתאמות אם יש צורך בהתאמות אני לא אתפשר ואתן לבעל מקצוע.
את רוב הדברים אני אבדוק לאחר שהרכב יחזור אלי ונעשה איתו נסיעה ראשונה אחרי זה אני מאמין שאדע יותר מדוייק מה אני צריך מבחינת חלקים וברזנט חדש.
לגבי הגניבות אני צריך כמה דברים גם שמתריעים בעיקר למתי שהרכב לא יחנה בבית כמו עצירות לאכול במסעדה או משהו בסגנון.
כי אם אני אצליח לארגן מקום בחניה של הבית כדי לקחת את הרכב יהיה צורך או במנוף או לעבור שער חשמלי והזיז את הרכב של ההורים והקטנוע של אחי ואת כל המנעולים שיהיו ברכב חח :)
מברוק. תלמד את רזי החיפוש, בפורום יש את רוב המידע כבר כתוב מנסיונם של אחרים.
לא הייתי טורח להתקין משהו חשמלי עד שלא למדת את הרכב. תתפלא כמה זבל אלקטרוני יכול להיות לך תקוע שם מידיים קודמות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מברוק. תלמד את רזי החיפוש, בפורום יש את רוב המידע כבר כתוב מנסיונם של אחרים.
אני מכיר טוב את החיפוש קראתי כמעט כל דבר אפשרי על סמוראי לפני שקניתי :)
אבל יש הרבה מאוד דברים שרלוונטים אלי אבל משנים מאוד ישנות כמו 06-05
ולכן המחירים או הקישורים כבר מתים.
לכן חיכתי קצת עד שהיה לי מספיק שאלות לפתוח נושא חדש כבר דחפתי שם כל מה שאפשר =]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
תודה רבה.
יצא לי דווקא לראות הרבה כיסויים לסמוראי באיבי בסביבות ה600 ש"ח אבל אני לא יודע אם זה מתאים לי לרכב כי מה שיש כרגע הוא עם קליפסים טיק טק כאלה.
הם כנראה לא טובים כמו בסטופ. או לא כוללים משלוח.
ומבחינת הכיסאות אתה מכיר כיסא שאפשר לסדר לו גובה שמתאים לסמוראי 98? זה אומר שאני אוכל לפרק את הכסאות מקדימה ופשוט לשים את החדשים מבלי צורך בהתאמות אם יש צורך בהתאמות אני לא אתפשר ואתן לבעל מקצוע.
כל כסאות ידרשו התאמות ברמת המסילות/תושבות. על כן מציע לך לקחת כסא נוח ופשוט להתאים לרכב.
אני השתמשתי בכסאות של אלפא רומאו מיטו בג'ימני שלי שהיו גבוהים יחסית, גם בסמוראי הקודם היה לי אספיק שולמן שהוא יותר יקר אבל גם יחסית גבוה.
הנה
1+ על כסאות של מאזדה 3. נפוץ ולא יקר,קיים כמעט בכל פירוקייה, נכנס בול ברוחב תא הנהג.
ללא ספק השיפור המשמעותי ביותר שעשיתי בסמוראי שלי בזמנו.
דורש התאמה של של כסא הנהג למרכב.
זכור לי במעורפל שכסא הנוסע היה קל יותר להתאים.
פוקס, איפה ביצעת את ההתאמה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
פוקס, איפה ביצעת את ההתאמה?
אצלי בחצר
חברים עוד משהו קטן מישהו יודע איפה אפשר להשיג שעון חום מנוע עם זמזם שמתריע? ואיפה אפשר לעשות את זה באזור חדרה נתניה?
מצטער על הדאבל אבל אין פה כפתור עריכה.
כמה מסובך להחליף לסמוראי מנגנון חלון? אפשרי לעשות לבד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
מצטער על הדאבל אבל אין פה כפתור עריכה.
כמה מסובך להחליף לסמוראי מנגנון חלון? אפשרי לעשות לבד?
עשיתי את זה לפני שבועיים. לא קשה בכלל אבל עדיף עוד זוג ידיים שיעזרו להחזיק.
אם תרצה עזרה אתה מוזמן כמובן.
שעון חום עם זמזם - תחפש באינטרנט WATCHDOG. אני הזמנתי כזה לרכב שלי.
הזמנתי מהאתר שלהם
http://www.dixell.co.il/
שעון חום דיגיטלי עם זמזם עד 150 מעלות עם רגש של 2 מטר.
מאוד מקווה שזה יתאים לסמו.
DIXELL יתאים. יש כזה בסמוראי של חבר...אז הסר דאגה מליבך.
ואי הורדת לי אבן מהלב :)
מחר נאסוף את הרכב ונבחן אותו בשבת ולפי זה נתחיל לעבוד! (מתרגש! :)
החלפת מנגנון חלון - עבודה פשוטה מאד. חצי שעה אם אתה יעיל.... כדאי להעיף מבט בספר אם עוד לא יצא לך להוריד מעטפת פנימית של הדלת אבל זה בסהכ פשוט מאד.
ואין צורך להסיר לגמרי את הזכוכית. אחרי שתנתק את 2 הברגים שלה קבע אותה במצב ביניים בעזרת מברג דרך אחד מהחורים בפח כדוגמה.
אחרי שהחלפתי בעצמי כבר חשבתי למה לא להחליף לחלונות חשמליים.... (ניתן להשיג ברשת)
בהצלחה ותהנה.
חשבתי על חשמלי אבל אני עם סמו פתוח לא נראלי כל כך אפקטיבי למרות שאני יכול לראות בזה כמה יתרונות.
רק מה הכוונה ניתן להשיג ברשת? הכוונה לרשת סוזוקי?
וכן כרגע מצאתי כמה סרטונים ביוטיוב של החלפת חלון ידני וראיתי על כמה מכוניות לא נראה קשה רק צריך להשיג את החלק
רשת = אינטרנט ;)
סמו פתוח, עזוב את החלונות חשמל בשקט בנתיים. אם כבר תתכונן לרגע שבו תרצה להוציא את הדלתות לגמרי בקיץ ולשים שרשרת במקום.
תהנה ותצלם קצת שנבין במה זכית.
יצירתי ללא ספק!
תקפיד היטב על בדיקה של מצב הפח בחיבורי התוספת הזו מברזל שיש לך שם. איזור מועד לחלודה אם לא שמים לב, וחבל.
ממליץ לחפף את הצינור האפור ולחשוב על פתרון אחר להובלת מים שאינו על הגג.