תגובה: שלד ברזל לשולחן בר
אני יכול לעשות את זה. כמה משקל מתוכנן על השולחן?
פלטה מעץ (לא משהו מסיבי מדי) + שלושה סועדים.
אני רוצה משהו יציב שיאפשר להניח עליו מרפקים בלי שיתעוות.
אפשר להמשיך לענייני מחיר בפרטי.
ממה עשוי הקיר? הוא כבר בנוי?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
איזה סוג בלוק? מה עוביו?
בכ"מ ממליץ בחום על עיגון אנכי ולא אופקי לקיר. 100 קילו+ במרחק 75 ס"מ יכול לפרק לך שורה של בלוקים די בקלות מחברותיה ו"לחלוץ" אותה מהקיר (ראיתי את זה קורה כבר עם טלוויזיה על התקן), ואם מדובר בבלוק גבס צר - העומס הרב על בלוק בודד פשוט יתלוש ממנו את העיגונים.
אין לי מושג איזה בלוק (דירה יד2 בת 17 שנה).
חשבתי על פלטה עבה (5-6 מ"מ) בגובה של 30 ס"מ (אפשר גם יותר).
זה נותן מענה לעיגון האנכי?
אני רק רוצה להמנע ממוטות אלכסוניים שיתקעו בברכיים.
בניתי דבר כזה כמעט בדיוק. שולחן בחדר עבודה מחובר קונזולית לקיר. מסגרת מפרופיל 40X40 מחובר עם ג'מבואים לקיר (בטון של ממ"ד במקרה שלי), ועליו פלטת עץ של איקאה של המטבחים שלהם. רוחב נדמה לי 60 ואורך 1.80 נדמה לי. לא צריכה להיות שום בעייה, אצלי זה מחזיק יותר משקל מכמה צלחות ומרפקים של סועדים. לא צריך כל כך הרבה ג'מבואים והם צריכים להיות מתחת לשולחן ולא מעליו אלא אם כן זה חלק מהעיצוב... אני אצלם בערב ואשים פה תמונות ומידות.
נמרוד קיר של ממ"ד יכול לשאת הרבה יותר עומס. המסגרת לא תשבר, הקיר אולי.
אין אפשרות לרגל מרכזית? גם לא חייבת להיות בקצה השולחן, אפשר גם בתחילתו. רק שלא להסתמך על הבלוקים.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7be0209381.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...72285b9491.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c6862d383b.jpg
המידות שונות ממה שזכרתי - בניתי את זה לפני 5 שנים בערך. רוחב 60 ס"מ אורך 2.40 ס"מ הפלטה (כאמור משטח מצופה פורמיקה של המטבחים של איקאה, זה הכי זול שלהם ומגיעה בחתיכות ארוכות) המסגרת כמו שאתה רואה קצת פחות, יש סך הכל 5 או שישה ג'מבואים, והמרחק האנכי בין הג'מבואים לא גדול. את הג'מבו העליון בכל מקרה אין סיבה להתקין מעל גובה המשטח, אם אתה רוצה לחזק את המבנה רד עם הג'מבו התחתון יותר. לא חייב משולש חיזוק - תלוי במה אתה משתמש כדי לרדת עד הג'מבו. אם זה פרופיל מרותך היטב אין צורך במשולש. חשוב לזהות איזה בלוק יש לך שם ולהתאים את העיגון. אם אתה חושש ובפורום הזה הרוח השלטת בזמן האחרון היא של חשש והפחדה - טוב בעצם זה הרוח בארץ-ביבי בכללי אז למה שפה יהיה שונה?) אז תוסיף עוד מהג'מבואים העליונים, שנתונים במתיחה. אני שמתי שלוש על מפתח של 2.40, אתה תשים 3 או 4 או 10 על המפתח שלך. נקודות תחתונות בלחיצה לא צריך יותר מזוג, ובהן בכל מקרה מה שמשנה זה לא הג'מבו אלא קדיחות הרגל והאורך שלה.
קיר בטון מזוין של ממד זה לא קיר בלוקים.
לא הייתי מוותר על רגליים אנכיות.
תלוי בסוג הבלוק, ג׳מבו מסוגל לסדוק/לפרק בלוק.
הבן אדם מדבר על לא הרבה יותר ממדף שאוכלים עליו... אבל הי, המדינה עדיין חופשית.
בתור מהנדס אתה קצת מפתיע.
הוא שאל לגבי קיר בלוקים, ונתת לו דוגמא של קיר בטון מזוין,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם אתה רוצה לחזק את המבנה רד עם הג'מבו התחתון יותר. לא חייב משולש חיזוק - תלוי במה אתה משתמש כדי לרדת עד הג'מבו. אם זה פרופיל מרותך היטב אין צורך במשולש.
זה כל מה שצריך, וככל שתאריך את זה, תוכל להיות שקט עוד יותר. 40-60 ס"מ יספיקו לכל צורך ולכל קיר, לענ"ד.
אם אתה לא רוצה לראות את הפרופיל הזה, או לדאוג שהרגליים של היושבים לא ייכנסו בו, תחרוץ בקיר הבלוקים, תשקיע את הפרופיל בתוכו, ותסגור חזרה את הקיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בתור מהנדס אתה קצת מפתיע.
הוא שאל לגבי קיר בלוקים, ונתת לו דוגמא של קיר בטון מזוין,
בתור לא מהנדסים אתם מתחילים להיות מתישים... בן אדם ביקש עצות, קיבל, יעשה מה שהוא רוצה. בסוף זה הבית שלו, המדף שלו, והחיים... סליחה, החביתה והקפה שלו - שנמצאים בסכנה :rolleyes:
1 קבצים מצורפים
נמרוד, תודה רבה על התמונות וההסבר המפורט.
אז זו התוכנית כרגע - קובץ מצורף 108888
פלטת מתכת בגובה 30-40 ס"מ שמעוגנת לקיר. כמה ס"מ מתחת לחלקה העליון (אני רוצה שיראו את המתכת) יוצאים פרופילים שעליהם תשב הפלטה.
כתבתם שצריך לזהות מה סוג הבלוק בשביל להתאים את העיגון.
איך אני מזהה מה סוג הבלוק?
קודח בו.
נמרוד, אני אמנם עדיין לא מהנדס, אבל בערך באמצע הדרך לשם, ועם מספיק ידע כדי לדעת שאם הוא לא יעגן לגובה 3 שורות של בלוקים, לפחות, עלול לקרות אחד משניים:
1. העיגון יתלש מהקיר, השולחן יפול, ישפך הקפה.
2. העיגון לא יתלש, הבלוקים יתלשו ממקומם, והוא ישאר עם חור בקיר (במקרה הטוב. במקרה הרע אם יש על הקיר עומס, למשל ארונות מטבח תלויים, הוא ישאר בלי קיר).
ראיתי את זה קורה עם פלזמה של 60 קילו, שההתקן שלה פשוט תלש קיר של בלוק 10 מהמקום. שולחן כזה, שהמומנט שיפעיל יהיה גדול יותר משמעותית, יכול לעשות את זה גם הוא.
השאלה היא איזה בלוק (עובי) ומה יש מאחורי הקיר. אם ממש רוצים להתפרע אפשר לשים ברגים של מזגנים ועוברים דוך דרך הקיר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
2. העיגון לא יתלש, הבלוקים יתלשו ממקומם, והוא ישאר עם חור בקיר (במקרה הטוב. במקרה הרע אם יש על הקיר עומס, למשל ארונות מטבח תלויים, הוא ישאר בלי קיר).
אם הקיר מחזיק ארונות מטבח תלויים, זה סימן מצויין שאין בעייה לתלות מתחתיהם מדף לקפה.
ציטוט:
ראיתי את זה קורה עם פלזמה של 60 קילו, שההתקן שלה פשוט תלש קיר של בלוק 10 מהמקום. שולחן כזה, שהמומנט שיפעיל יהיה גדול יותר משמעותית, יכול לעשות את זה גם הוא.
אז ראית. מן הסתם אתה לא שם לב להמון דברים הרבה יותר כבדים תלויים על קיר בלוק 10 - תלויים נכון - שלא נופלים.
זה נקרא אנקדוטה - והבעייה של הלא-מהנדסים, היא שהם מייחסים לאנקדוטות הרבה יותר חשיבות ממה שמגיע להן. ראה את שרשורי התסכול על תאונות דרכים, על לכלוך בשמורות טבע, על מכוני טסטים...