ים של היילקס ויגו ולנדקרוזרים.
http://vehicle.mof.gov.il/NR/exeres/...482CC22A17.htm
בהצלחה,
דניאל
Printable View
ים של היילקס ויגו ולנדקרוזרים.
http://vehicle.mof.gov.il/NR/exeres/...482CC22A17.htm
בהצלחה,
דניאל
תודה על הפרסום..
למישהו יש ניסיון בהצעות מחיר למכרזים מהסוג הזה ויכול לעזור?
סדר גודל של מחיר תמחור? לויגו?
טריקים? מאכרים שיכולים לעזור לי להניח את ידי על רכב טוב במחיר נהדר?
תודה
הרכבים שם שחוטים ברמות קשות.
הלנד קרוזרים עם קילומארז מטורף ובדרך כלל מחייבים השקעה מאוד גדולה כולל החלפת כל החלונות.
מה שכן לכל רכב יש דוח בדיקה וליקוים.
רוב הרכבים שם עברו התעללות.
רציתי לבוא מחר לראות משהו אבל אם אגיע לבית דגן עם הג'יפ שלי אז נראה לי שאני לא אחזור איתו. לצערי כנראה אוכל רק ביום שישי עם הרכב של האישה :p
מחירי הקניה מפורסמים במכרזים הסגורים:
http://vehicle.mof.gov.il/Mof/Rechev...echevLastSell/
לדוגמה :
http://vehicle.mof.gov.il/NR/exeres/...68884D5E27.htm
עופר
טויוטה טויוטה ויגו משטרה 2012 2500 דיזל מחיר 128,000
וואו המחירי סגירה יקרים יותר משמעותית ממה שחשבתי שיהיה.
בכול טופס שעולה 25 שקלים ניתן להציע עד 10 הצעות ל10 כלים נפרדים? זה עולה 25 ? שווה סטטיסטית להציעה מחיר תחתית בתקווה שאף אחד לא ירצה את הכלי הספציפי הזה.
סטטיסטית זה יכול לעבוד לאורך זמן.
הטויוטות (ויגו ולנדקרוזרים) נקנים כמעט כולם על ידי כמה סוחרים בארץ שמתמחים בהם. הם קונים את הטובים במחירים גבוהים מאד (לפעמים יש במיכרזי מנהל הרכב כלים מצויינים עם קילומטראז' נמוך - לרוב לא רכבי משטרה) וגם את השחוטים ביותר עבור חלקי חילוף, ואת כולם באמצע. קשה להתחרות בהם - אלא אם כן אתה מציע מחיר ממש קרוב למחיר מחירון לוי יצחק מלא (עבור רכב עם עבר ציבורי!) עבור אחד מהכלים הבודדים שיוצאים במצב מצויין, ואז יש לך סיכוי.
אני מכיר את אחד הסוחרים האלו (מוסך מוניטין בחיפה) - לפעמים אחרי מכרז הרחוב מתמלא בעשרות טויוטות למשך כמה שבועות עד שהוא מסדר ומוכר את כולם.
לא יודע עם שמתם לב, בסוף הרשימה יש האמר ( צבאי? ) למכירה - מחיר ברזל, יכול להיות אחלה פלטפורמה לרכב שטח תחרותי עם רישוי אפור.
לא מאמין שסוחר יקנה רכב כזה במחיר מחירון, ישקיע עליו(ויש הרבה מה להשקיע) , ו"רק" בשביל למכור אותו אולי 10k מעל למחירון המוצהר, סוחר צריך טווח ביטחון של מחיר וזה לא זה, הם קונים אותם מתחת למחירון הזה.
הרכבים האלה ברובם אם לא כולם אכן שחוטים, ועיתים ברמות קשות מאוד עד כדי עבר של תאונות כאלה ואחרות.
אכב
אגב לגבי המינהל(פיצו"ח), מכיר טויוטה ויגו שנירכשה מישם עם מעל 300k ק"מ, שנת 2010 או 11, הבחור מקלל את הרגע, סרן אחורי שורק, מסרק הגה, ועוד ועוד... לא מפתיע כאמור כי בכל זאת הרכב עבד והוא לא צעיר אבל זה רכב שניקנה קרוב למחירון והבחור חשב שעשה עיסקה טובה סה"כ... אז חשב...
אם היה קונה את אותו רכב מאדם פרטי שמטופל ולא אנסו אותו, עם היסטוריה, ומשלם את המחיר שמבוקש(ומגוחך) על רכב כזה היה עדיף נראה לי.
ההיגיון אומר כמו שנכתב פה מעל שלא הגיוני שסוחר יקנה את הרכבים האלו שברור לכולם שהרכבים עבדו קשה מאוד עד קרועים ב"קצת מתחת למחירון" יותר הגיוני שיקנה ב50 אחוז מחירון, או פחות. ישקיע בלתקן, וימכור ל"מזדמן " שלא בודק את הרכב באופן יסודי ולא מבין שעובדים אליו.
אז אם ככה, אך מפורסמין המחירים האלו במחיר סגירת המכרז? לא הגיוני לשלם מחיר קרוב למחיר הרכב הראלי...
אני חשבתי שאם אציע 40 פחות, אפילו 50 אחוז ממחירון, אני עדיין אציע יותר מהסוחר הממוצע שרוצה רווח גדול יותר...
משהו פה לא מסתדר לי במספרים,
או שהפרסום למחיר סגירה אינו פרסום נכון, או אני פספסתי משהו בגדול והסוחרים עובדים על אחוזי רווח קטנטנים וזה גם לא מסתדר לי בהיגיון...
מישהו יכול לשפוך אור בנושא?
א. לנד קרוזרים נמכר בסקאלה אחרת ממחירון כשמדובר בשוק פרטי. אז רגע אחרי שהסוחר מכין אותו למכירה, המחיר עולה פלאים.
ב. סוחר שמיישר קו עם רכב כדי להעיף אותו, לא משקיע כמו אדם פרטי שמוכר ביד2. וכמובן שיש לו גם מחסן ספיירים להיעזר בו.
ספיירים או לא, סוחר לא יקנה רכב במחיר קרוב למחירון, ישקיע עליו בקוסמטיקה שעולה כסף, תיקון פרוביזורי של חלקים קרוב לודאי שיעשה גם במוסך(אפילו מוסך חאפר לא עובד בחינם), ואז יגיע למחיר מחירון+ בהשקעה שלו בשביל למכור את הרכב כמה גרושים(10-15k) מעל המחירון במקרה הטוב, שכן זה עדיין רכב מדינה/חברה וכו' לשעבר.
השימוש במשטרה הוא הרסני והתחזוקה על הפנים ולכן הרכבים אכן בד"כ שחוטים ברובם.
היתרון של הסוחר עלינו הוא במידע הפנימי שהוא מקבל. איזה רכב במצב שמצדיק השקעה ושווה להציע עליו קצת יותר כדי לזכות בו. הרי רכב ש"לא מניע" יכול להיות קראנק שבור או לחילופין - רק מצבר שנגמר....
בכל מקרה, אם הסוחר הוא בעצמו מוסך, אז מרכיב העבודה "לא עולה לו כסף". הוא ממילא משלם את המשכורות לעובדים שלו.
אם מדובר במוסך טויוטה, אז גם חלקים יש. כולל משומשים/ספיירים ושאר קומבינות.
ו-10-15K רווח על כל רכב זה לא "גרושים". זה רווח נחמד מאוד.
בדיוק מה שדרור אמר.
גם 5 אשח כפול 10 רכבים כמו שנמרוד מתאר, נותן לך יופי של תמורה.
זה רווח על עסקאות יומיות שאין בהם מאמץ, על הרכבים האלה מהמכרז שצריכים השקעה ולטפל בהם מצפים ליותר רווח.
נדב העובדות לפניך - תוצאות של המכרזים מפורסמות שחור על גבי מסך, אתה יכול להבין מזה מה שאתה רוצה.
אגב מידע שאולי יעניין אותך יותר זה היסטורית הטיפולים המפורטת שמלווה את רוב הכלים במכרז - אתה יכול לדעת בדיוק באיזה קילומטראז' החליפו אילו מכלולים. יש לך שם טנדרים של טויוטה ושל איסוזו, שעובדים באותם תנאים קשים, מטופלים אותו דבר - מאגר מידע אמיתי, עשרות ומאות כלים, לא רפ"ק שמועתי. כל מה שנשאר לך זה לעבד את הנתונים לטבלת אקסל, כמה שעות עבודה, ואתה יכול להזריק את הנתונים לדיון הארוך בענייני האמינות האגדית.
מה זה רכיב העבודה לא עולה לו?
הוא עולה לו ועוד איך במשכורות ובאובדן הכנסה מזה שהמכונאי היה יכול ליצר הכנסה.
זה אולי יותר זול לו מלאחד האדם אבל זה לא חינם.
לדעתי סוג של הוכחה כמה לא טוב ללכת בעיניים סגורות אחרי העדר והסוחרים הם סוג של משגיחי כשרות שעושים כסף מעיוורון של מאמינים
לא ראיתי היסטוריה.
כן ראיתי טפסי בדיקה של שתי הויגו הראשונות, שתי הכלים עם סביבות 120k ק"מ ושתיהם שחוטים, מנוע לא תקין, סרן קידמי, מערכת היגוי, מערכת הינע, טוב אז נכון שמדובר ברכב יחידתי מרובה נהגים, בכל זאת איפה האמינות פה? תאונות ופגיעות כאלה ואחרות.
תסתכל בטופס של האיסוזו סתם להשוואה, כמה שנים יותר זקן, יותר ק"מ, אבל יותר תקין גם, סתם דוגמה להשוואה.
לעיניין המחיר, שוב, לשלם 100k על רכב שאתה לא יודע מה המצב שלו זה פשוט בדיחה, מילא אם אתה סוחר ומקומבן אז אם נפלת אתה עוד תצליח לצאת מיזה ולדפוק מישהו אחר בתור, אבל בתור אדם פרטי אתה תתרסק, ועוד לא הזכרנו את נושא הבעלות-משטרה/מדינה/וכו' , לא אמורים להוריד מהערך של הכלי?
נדב אתה קשה...
שיהיה ברור - אני לא קונה רכב שאני לא יכול לנהוג בו ולבדוק אותו לעומק, מבחינתי לקנות ממכרז ישירות לא בא בחשבון, ברור לי שזה משחק של סוחרים ומקושרים, והם משלמים מה שהם משלמים - ואם הם לא פושטים רגל כנראה שהם מנהלים את העסקים שלהם נכון.
אני מבין, לא מנסיון, שכדי לזכות בטנדר טויוטה טוב על פניו - הרי אתה לא באמת יכול לבדוק -במכרז שכזה צריך להציע מחיר מאד גבוה, קרוב למחירון, כדי לעקוף את הסוחרים, וזה סיכון גדול מאד שאני לא הייתי לוקח בשום מצב.
אבל למה אתה לא מרים את הכפפה שזרקתי?
נתוני הטיפולים נמצאים במכרזים הפתוחים, לא אלו שכבר נסגרו. קח מכרז שלם, ונתח סטטיסטית את כל מה שמופיע בו, בלי הנחות, ותבדוק את הטענות שלך - מתי בממוצע מחליפים מזרקים? מסרק הגה? תיבת הילוכים? זה יתן לך סוף סוף מידע אמיתי ולא עוד אנקדוטות לא מבוססות מהחיים של "חברים". זה קצת - הרבה - עבודת אקסל, נכון, אבל מישהו צריך לעשות אותה. או שאתה מפחד ממה שתמצא? אם תמשיך להיות ראש אבן אני עלול להתפתות לעשות את העבודה הזאת במקומך...