תגובה: האם פאגרו זה הפתרון?
לא סביר שתמצא פאגרו מתחת ל200000 ק"מ משנת 2000
הפאגרו דיזל יקח אותך באותה מהירות של הסוזוקי.לפאגרו 120 לדיזל זה מהירות סילון
הפאגרו נוח יותר ועביר יותר קשוח יותר אם השטח חשוב לך
פאגרו בנזין יענה על מה שאתה מחפש החסרונות למיטב ידעתי אין ידני צריכת דלק גבוהה
כל רכב, בעיקר דיזל, בן 16+/- הוא בסימן שאלה של אמינות וכו', הפג׳רו הישן לדעתי לא יענה על הצורך העיקרי שציינת שהוא שיוט בכביש 6, תעשה סיבוב על אחד ותיתרשם.
הקינג כבר נישמע יותר מתאים למשימה, מתאים גם לטיולים של סופ"ש עד רמה מסויימת ובשיפורים קלים אף יותר.
תשקול עוד רכבים, לדוגמה טרופר, בתקציב הזה של סביבות ה 40k אני מניח, תוכל לקנות אחד מהשנתונים האחרונים שלו, רק חשוב לדעת מה אתה קונה ולכן כדאי לעשות שיעורי בית.
אין שום בעיה לפאג'רו Q תקין לשייט גם 140.
למצא דגם ידני כמעט בלתי אפשרי. ידני 2800 קשה עוד יותר.
במקרה מפורסם אחד כזה למכירה (דגם ארוך) לדעתי זה היחיד . תסתכל ביד 2.
200 בשבוע בכביש6 ודומיו זה לא הרבה, אם יש לך רכב טוב לא הייתי ממהר להחליפו, רק אם ממילא אתה מתכנן החלפה אז כדאי להגדיל.
אם טרנו נותן לך מענה מבחינת יכולות שטח מספקות, יש מבחר גדול בשוק של טרנו ידניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
אין שום בעיה לפאג'רו Q תקין לשייט גם 140.
יש הבדל בין "להגיע / לנסוע ב- 140 קמש" לבין "לשייט ב- 140 קמש".
אני מכיר פאגרו כזה רק בתור נוסע-ליד-הנהג, אבל בהחלט במהירויות של 80-95 קמ"ש עוד אפשר לומר משייט, ואולי גם מעט יותר. מעבר לזה זה ממש לא שיוט גם עם הרכב מסוגל להגיע למהירויות אלו.
זה מתבטא בתצרוכת דלק, במאמץ של המנוע, ברעש וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כל רכב, בעיקר דיזל, בן 16+/- הוא בסימן שאלה של אמינות וכו', הפג׳רו הישן לדעתי לא יענה על הצורך העיקרי שציינת שהוא שיוט בכביש 6, תעשה סיבוב על אחד ותיתרשם.
הקינג כבר נישמע יותר מתאים למשימה, מתאים גם לטיולים של סופ"ש עד רמה מסויימת ובשיפורים קלים אף יותר.
תשקול עוד רכבים, לדוגמה טרופר, בתקציב הזה של סביבות ה 40k אני מניח, תוכל לקנות אחד מהשנתונים האחרונים שלו, רק חשוב לדעת מה אתה קונה ולכן כדאי לעשות שיעורי בית.
אמינות הפאג׳רו ביחס לטרופר למשל באותם שנתונים ניתנת להשוואה? אם כן מה עדיף? בנוסף אני מאמין שכמו שאתה אומר שפאגרו יתקשה לתת מענה לשיוט בכביש 6 פעמיים בשבוע בסבירות גבוהה שכך גם הטרופר.
כמה ק״מ בממוצע מחזיקים לדעתכם המנועים של הפאג׳רו q? כמובן שזה תלוי מה עשו עם הרכב ומי הנהג וכן בעוד גורמים רבים נוספים, אבל באופן ממוצע? פשוט רוב הרכבים שאני רואה בלוחות השונים נעים בים 280-350 אלף קמ
כמו כן חשובה לי גם חווית השטח ולכן אני לא מאוד נלהב מהרעיון של הקינג ידידנו הנמוך ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני מכיר פאגרו כזה רק בתור נוסע-ליד-הנהג, אבל בהחלט במהירויות של 80-95 קמ"ש עוד אפשר לומר משייט, ואולי גם מעט יותר. מעבר לזה זה ממש לא שיוט גם עם הרכב מסוגל להגיע למהירויות אלו.
בעיקרון אתה צודק. אבל גם שיוט (נסיעה לאורך זמן) אפשרי.
נכון שזו לא המהירות הטבעית שלו אבל זו גם לא מהירות קיצון שכדאי להגיע אליה לפרקים.
בכביש ישר ניתן בהחלט לשייט במהירות הזאת (רצוי עם צמיגי 50% וללא תוספות כגון שנורקל וגגון .
נכון שהרכב יתאמץ יותר ונכון שלא יהיה במהירות בה חיסכון הדלק אופטימלי. אבל זה כנראה נכון לכל רכב דיזל מהשנתון הזה.
אני נוהג בפאג'רו שנת 2000, מנוע 2.8 אבל אוט'
לרכב אין שום בעיה לשייט ב-120 ואף צפונה מכך. למצוא פאגרו דיזל עם פחות מ-250000 ק"מ יהיה לך מאוד קשה ו-2.8 ידני זה בכלל מצרך נדיר (קצרים פחות).
אחרי הג'ימני צפה לכפול בהוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yashar
אמינות הפאג׳רו ביחס לטרופר למשל באותם שנתונים ניתנת להשוואה? אם כן מה עדיף? בנוסף אני מאמין שכמו שאתה אומר שפאגרו יתקשה לתת מענה לשיוט בכביש 6 פעמיים בשבוע בסבירות גבוהה שכך גם הטרופר.
כמה ק״מ בממוצע מחזיקים לדעתכם המנועים של הפאג׳רו q? כמובן שזה תלוי מה עשו עם הרכב ומי הנהג וכן בעוד גורמים רבים נוספים, אבל באופן ממוצע? פשוט רוב הרכבים שאני רואה בלוחות השונים נעים בים 280-350 אלף קמ
כמו כן חשובה לי גם חווית השטח ולכן אני לא מאוד נלהב מהרעיון של הקינג ידידנו הנמוך ...
על אמינות כנראה שיהיה פה ויכוח, היה לי טרופר מעל 5 שנים, בגלל זה ציינתי שכדאי לעשות שיעורי בית ולדעת לקראת מה אתה הולך, אין מה להשוות בכלל בנסיעה על טרופר 2004 מו פג׳רו 2000, מנוע חזק עם 160 כ"ס, גיר מעולה, כמו כל רכב חדיש היום יש בו יותר חיישנים ומרכיבים שכנראה יגרמו ליותר תקלות בממוצע, אבל זה נכון לכל רכב עם מנוע דומה, הפג׳רו נחות ממנו רק 125 כ"ס, מנוע מיושן, רכבים עם מאות אלפי ק"מ שראו ימים טובים יותר, יהיה קשה מאוד למצוא אחד כזה ידני שמור ומטופל.
נראה שגם למצוא טרופר קצר ידני שנת 2004/3 זה אירוע לא פשוט
וגם האם לטובת 3 שנים של רכב חדש יותר באמת אקבל רכב במצב טוב יותר עם פחות קילומטרז בצורה משמעותית? נראה שאת הטרופר קרעו וקורעים בדיוק באותה מידה לא ככה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ב120-130 הרכב שקט יותר מב90 קמש.
ואין שום בעיה לשייט ב120. המנוע יסתובב על 3000 סלד בדיוק.ממש לא מאמץ יתר. אבל צריכת הדלק בהחלט תעלה לכיון ה1 ל7
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MOSHIKO.L
ב120-130 הרכב שקט יותר מב90 קמש.
ואין שום בעיה לשייט ב120. המנוע יסתובב על 3000 סלד בדיוק.ממש לא מאמץ יתר. אבל צריכת הדלק בהחלט תעלה לכיון ה1 ל7
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
3000 סל"ד זה הרבה בנסיעה לאורך זמן וזה לא ניקרא כבר שיוט לדעתי.
סתם לשם השוואה טרופר או טויוטה, דיזלים עם מנוע חדיש ואחר משייטים בסל"ד יותר נמוך, הטרופר ב 120 קמ"ש נימצא על 2200~2400 סל"ד.
ב 100 הוא על פחות מ 2000 ועושה 1 ל 10.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yashar
נראה שגם למצוא טרופר קצר ידני שנת 2004/3 זה אירוע לא פשוט
וגם האם לטובת 3 שנים של רכב חדש יותר באמת אקבל רכב במצב טוב יותר עם פחות קילומטרז בצורה משמעותית? נראה שאת הטרופר קרעו וקורעים בדיוק באותה מידה לא ככה?
לגבי הקריעהיש ויש, צריך לחפש טוב וההיצע גדול מאוד.
לגבי ידני או אוטומט-הצריכת דלק ביניהם לא משמעותית אם בכלל, בגלל אופן עבודת המנוע ששונה ממנועים קונבנציונלים אחרים.
בידני הבלאי הוא בגלגל תנופה מסוג "צף", לעיתים נוטה להישבר ואז אתה תקוע בלי יכולת תנועה בכלל, עלות של כזה חדש סביבות ה 4000 ₪ לחדש, תוסיף קלאץ׳ ועבודה הגעת לאיזור ה 8k.
האוטומט עדיף לדעתי מבחינת הכל.
כמו שכבר ציינתי, הרכב יהיה צעיר בכמה שנים ומכלולים. כמו מנוע חדישים יותר טכנולוגית וחזק יותר משמעותית, אם אתה פוזל לכיוון תתחיל בחפירה משמעותית בפורום איסוזו יש לא מעט מידע.