כמה שאלות לאחר בדיקת היילקס 2000 .
בדקתי היום רכב כזה, בדיקה עצמית לפני קנייה. אני לא הולך לקנות אותו בעיקר כי הקבינה נראית כאילו עברו בתוכה אימוני קפא"פ עם בזנ"טים מחודדים, ויש עוד כמה נקודות בעייתיות אבל לאחריה התעוררו לי כמה שאלות:
1. בהערות ברשיון כתוב "מס' המנוע טבוע" או "מס' המנוע מוטבע" . מה זה אומר? שהוחלף מנוע?
2. סביר שבהיילקס שנת 2000 עם 170K ק"מ כבר היו צריכים להחליף מצנן, סטרטר ואלטרנטור? לי זה הדליק נורה אדומה, אבל אולי אני טועה וזה נורמלי (יוני5 טוען שמצנן זה חלק מתכלה והגיוני שמחליפים אותו מדי כמה שנים, אני טוען שלא, אם משתמשים בנוזל הנכון ומחליפים את הנוזל בתכיפות המומלצת ע"י היצרן)
3. ברכב היה נוזל צינון ירוק. למיטב ידיעתי הנוזל של טויוטה הוא אדום. אני צודק?
4. יש עוד איזה אביזר בתקרה של הרכב, כעשרה ס"מ מהמנורה הפנימית? היה שם חור גדול עם ארבעה חורים קטנים מסביבו, ולא הצלחתי להבין מה היה מחובר שם.
5. יש דרך כלשהי לבדוק את הטורבו, או לפחות לדעת אם הוא מת לגמרי או חי, עוד לפני ששופכים כסף על בדיקה במכון? הרכב הרגיש חלש בטירוף, אבל כבר עברו איזה שמונה שנים מאז שעבדתי על היילקסים, ויתכן שכבר שכחתי עד כמה הרכב הזה עייף. המנוע מאיץ בסרק יותר לאט ממנוע של סופה שמאיץ בהילוך חמישי...
6. הרכב של נכה משרד הבטחון, שקנה את הרכב מנכה אחר של משרד הבטחון. על הרשיון רשום מקוריות "מדינת ישראל" ובסעיף של הבעלים קודמים רשום 0 . זה הגיוני?
7. מקובל לשלם מחירון על רכב עם מקוריות כזו? הבנתי שלפחות בדגמים של עד וכולל 97 זה נורמטיבי. לא מורידים מחיר עקב מקוריות.
8. יש מעל הרצועה של הפולי קרנק-מאוורר-מזגן , גלגלת סרק, שלא נראית כאילו ניתן לכוון אותה. היא מהצד החיצוני של הרצועה שהיא רצועת V , אבל הגלגלת נמצאת במרחק של כ3 מ"מ מהרצועה, ולא צמודה אליה. בשביל מה היא נמצאת שם? כדי לוודא שהרצועה לא תצליף על אביזר אחר או משהו כזה?