חתול בשק? - רכבי שטח במחיר סביר
שלום לכולם!
הגיע הזמן לרכוש רכב חדש, התקציב הוא סביר - 50 אלף ש"ח. כמובן שתחילה עלה בראשי לרכוש רכב פרטי, מזדה, פורד, הונדה, משהו נחמד שייתן תמורה למחיר ויזדקק למעט מאוד תצומת לב. אבל בהיותי מושבניק לא עבר הרבה זמן מהרגע שהתחלתי לברר על רכב שטח.
בחיפוש קל באנטרנט יש הרבה הרבה רכבי שטח בטווח מחיר הזה בשנים של 95-97... יש הרבה לאנדרוברים וקצת היילקסים ואפילו פחות מגנומים.
אני צריך רכב לנסיעה נוחה, כמעט יום יומית במרחקים של 100 ק"מ ביום על כביש עם סטייה בסוף שבוע לכיוון הבוץ. למרות שהלאנדרוברים שראיתי באתרי היד שנייה נראים מעולים, הצצה כאן מגלה שגרסות הדיזל בנפח 2500 יהיו - צרה צרורה! ולכן, אני נוטה לבחור במגנום. חביב, נוח ואוטומטי... או אולי הייילקס...
כמה שאלות:
מה תהיה צריכת הדלק במגנום דיזל או היילקס? לדעתי משהו כמו בין 1:8 ו1:10.. נכון?
מה עלות ביטוח מקיף לרכב כזה?
אילו הוצאות אני צפוי להם מעבר לאלה שישנם הרכב פרטי?
האם החלקים יקרים יותר מאשר סתם עוד מיצובישי פרטים?
האם הטיפולים יקרים יותר?
האם כל מוסך יכול לטפל ברכב כזה?
האם אני נכנס לברוך ועלי לרכוש רכב פרטי שנת 98?
מה ההשלכות של רכישת רכב שטח בשנים הללו, כמה הם באמת שווים?
הרבה שאלות, אני יודע. אני מקווה שיש לכם קצת זמן לעזור.. תודה.
Re: חתול בשק? - רכבי שטח במחיר סביר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Anonymous
שלום לכולם!
הגיע הזמן לרכוש רכב חדש, התקציב הוא סביר - 50 אלף ש"ח. כמובן שתחילה עלה בראשי לרכוש רכב פרטי, מזדה, פורד, הונדה, משהו נחמד שייתן תמורה למחיר ויזדקק למעט מאוד תצומת לב. אבל בהיותי מושבניק לא עבר הרבה זמן מהרגע שהתחלתי לברר על רכב שטח.
אין לך מה לקנות רכב שטח אם אתה לא מתכוון לנצל אותו בהתאם. כל מכונית פרטית תיתן לך בכביש יותר נוחות, צריכת דלק משופרת, עלויות אחזקה נמוכות יותר וכיו"ב.
בחיפוש קל באנטרנט יש הרבה הרבה רכבי שטח בטווח מחיר הזה בשנים של 95-97... יש הרבה לאנדרוברים וקצת היילקסים ואפילו פחות מגנומים.
היילקס 93-5 עונים על טווח המחירים הזה. בקשר לאחרים - אני לא יודע.
אני צריך רכב לנסיעה נוחה, כמעט יום יומית במרחקים של 100 ק"מ ביום על כביש עם סטייה בסוף שבוע לכיוון הבוץ. למרות שהלאנדרוברים שראיתי באתרי היד שנייה נראים מעולים, הצצה כאן מגלה שגרסות הדיזל בנפח 2500 יהיו - צרה צרורה! ולכן, אני נוטה לבחור במגנום. חביב, נוח ואוטומטי... או אולי הייילקס...
כמה שאלות:
מה תהיה צריכת הדלק במגנום דיזל או היילקס? לדעתי משהו כמו בין 1:8 ו1:10.. נכון?
כן
מה עלות ביטוח מקיף לרכב כזה?
היילקס בסביבות 4000 ש"ח לשנה
אילו הוצאות אני צפוי להם מעבר לאלה שישנם הרכב פרטי?
לגבי היילקס - לא משהו מיוחד
האם החלקים יקרים יותר מאשר סתם עוד מיצובישי פרטים?
לא יודע
האם הטיפולים יקרים יותר?
אם אתה הולך ברוח האתר הזה, ועושה את הטיפולים לבד, סביר להניח שאפילו יותר זולים
האם כל מוסך יכול לטפל ברכב כזה?
כןהאם אני נכנס לברוך ועלי לרכוש רכב פרטי שנת 98?
בחייך, תהיה רציני - אנחנו חיים בשביל זהמה ההשלכות של רכישת רכב שטח בשנים הללו, כמה הם באמת שווים?
בסביבות מחירון, תלוי בשיפורים.
הרבה שאלות, אני יודע. אני מקווה שיש לכם קצת זמן לעזור.. תודה.
בהצלחה,
יוני5